Udhëzues për fillestar se si Rezervimi i reve me Microsoft Azure Works

Platforma informatike e cloud Microsoft Azure ofron një gamë të gjerë mjetesh për të vendosur dhe menaxhuar aplikacionet. Ndërsa dizenjohet kryesisht për bizneset dhe zhvillimin e aplikacionit, mund të përdoret gjithashtu për të kopjuar hard diskun e kompjuterit tuaj.


Ndërsa ne këtu në Cloudward.net në përgjithësi do të rekomandojmë përdoruesit e kompjuterave në shtëpi kopjimin e kompjuterave të tyre me një zgjidhje të thjeshtë si një prej atyre që theksohen në mbledhjen më të mirë të shërbimeve rezervë të cloud 2017, mbledhja rezervë me Azure është gjithashtu një mundësi. Thjesht duhet të gjesh mjetin e duhur për të lehtësuar procesin.

Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si mund të shkoni në kopje rezervë në Azure me një ndihmë të vogël nga një mik i quajtur CloudBerry Backup. Ne kemi bërë një udhëzues të ngjashëm me Amazon S3, kështu që nëse ai shërbim është më shumë stili juaj, sigurohuni që ta kontrolloni.

Tarifat dhe planet e ruajtjes së azurit

Para se të vendosni të rezervoni në renë Azure, do të doni të kuptoni kostot që lidhen me këtë.

Microsoft ngarkon si tarifat e ruajtjes së sheshtë ashtu edhe tarifat e përdorimit për të ruajtur të dhënat në renë Azure. Sidoqoftë, përdoruesit e rinj marrin një kredi 200 $ për një muaj për të luajtur me të, e cila për disa mund të shkojë një rrugë e gjatë.

Azure ju lejon të ruani të dhënat tuaja në një qendër të të dhënave sipas zgjedhjes suaj. Me 34 rajone në të gjithë botën, ju mund të zgjidhni vendndodhjen pranë jush për të optimizuar shpejtësinë e transferimit të të dhënave.

Nëse vendosni të ruani vetëm përmbajtjen tuaj në një qendër të dhënash, Microsoft ju ngarkon me një tarifë të ruajtur të tepërt lokale (LRS). Nëse shkoni me dy, ka një normë më të kushtueshme ruajtjeje gjeografikisht të tepërt (GRS). Opsioni GRS ka për qëllim bizneset dhe zhvilluesit me një bazë globale të përdoruesve.

Azure gjithashtu ju jep mundësinë të zgjidhni midis deponimit “të nxehtë” dhe “ftohtë”. Magazinimi i nxehtë synon përdoruesit që duhet të përdorin të dhënat e tyre shpesh, ndërsa ruajtja e ftohtë është menduar për arkivimin dhe rikuperimin e fatkeqësive.

Këtu keni një vështrim në normat “cool” dhe “të nxehta” të LRS dhe GRS:

LRS – FtohtëLRS – NxehtëGRS – FtohtëGRS – Nxehtë
50 TB të parë në muaj$ 0.0152$ 0.0208$ 0.0334$ 0,0458
450 TB tjetër në muaj$ 0.0152$ 0.0200$ 0.0334$ 0.0440
Mbi 500 TB në muaj$ 0.0152$ 0.0192$ 0.0334$ 0.0422

Avantazhi i zgjedhjes së nxehtë ndaj të ftohtit është që ju të merrni nivele më të ulëta të përdorimit për të hyrë në të dhënat tuaja. Në fakt, me depo të nxehtë, kostot e shkrimit dhe të marrjes janë falas.

Kostot e Shkrimit dhe të Kthimit të të Dhënave Azure

Nxehtë (LRS): Nxehtë (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Arkivi (LRS): Arkivi (GRS):
Lexoni:falasfalas$ 0.01$ 0.01$ 0.02$ 0.02
Shkruaj:falasfalasfalasfalasfalasfalas

Ekzistojnë disa pagesa të tjera që lidhen me përdorimin si për ruajtje të nxehtë ashtu edhe për ftohje por këto kryesisht do të zbatohen për zhvilluesit. Nëse thjesht rezervoni të dhëna, numrat në tabelën e mësipërme janë gjithçka që ju duhet të shqetësoheni.

Pra, për të përmbledhur, nëse do të rezervonit 1TB të të dhënave duke përdorur ruajtje të nxehtë LRS, do t’ju paguhen rreth 20 dollarë në muaj pa pagesa për ngarkimin dhe shkarkimin. Muajin e parë që regjistroheni për Azure, ju gjithashtu merrni 200 dollarë kredi për të filluar, duke i bërë 30 ditët e para në mënyrë efektive falas.

Problemi i vetëm do të ishte marrja e të dhënave atje, pasi, siç do të shohim, portali Azure nuk ju lejon të ngarkoni ose të shkarkoni vetë përmbajtje.

Hapi i parë: Vendosni një llogari

Nëse tashmë keni një hyrje të Microsoft për Office Online ose OneDrive, mund ta përdorni atë për t’u futur në portalin Azure. Pasi të jeni në portal, do të gjeni pikat e hyrjes për shumë mundësi të tjera Azure përveç ruajtjes: shërbime të aplikacionit, depo të të dhënave SQL dhe makina virtuale, për të përmendur disa.

Për qëllimet tona, tani, ne thjesht duam të shohim se si të krijojmë një llogari ruajtjeje.

Për të filluar, klikoni në ikonën “e re” afër këndit të sipërm të djathtë të portalit. Kjo do t’ju ridrejtojë në tregun e Azure, ku mund të kërkoni dhe vendosni të gjitha llojet e mjeteve. Ju mund të kërkoni për “ruajtje” ose thjesht të klikoni në kategorinë “ruajtje” si ne.

Duke vepruar kështu do të tërheq çdo shërbim të lidhur me depozitimin, i cili shfaqet nën një kolonë “ruajtjeje” të sapohapur.

Për ruajtjen bazë, do të dëshironi opsionin “llogari e ruajtjes”, e cila duhet të jetë artikulli i parë i listuar në kolonën e duhur. Klikimi në këtë objekt do t’ju ridrejtojë në një panel krijimi të ruajtjes, ku do të duhet të plotësoni disa fusha dhe të bëni disa zgjedhje.

Fusha “emër” duhet të jetë unike në të gjitha llogaritë Azure. Ne shkuam me “cloudwardstest1”.

Për modelin e vendosjes, nëse kjo është llogaria juaj e parë e ruajtjes së Azure, thjesht lini atë si “menaxher të burimeve”. Classic është për aplikacione më të vjetra.

Fusha “lloj llogari” pyet nëse doni të krijoni një llogari “qëllim të përgjithshëm” ose “pik”. Llogaritë për qëllime të përgjithshme ju kufizojnë në një klasë ruajtjeje, ndërsa llogaritë e pikave mund të përdoren për menaxhimin e ciklit jetësor (d.m.th., duke kaluar nga ruajtja e nxehtë në të freskët). Ne shkuam me “qëllim të përgjithshëm” për t’i mbajtur gjërat thjeshtë. Por nëse jeni duke punuar me terabajtë e të dhënave, me siguri do të dëshironi të shkoni në një numër të vogël.

Ju jeni gjithashtu në gjendje të zgjidhni midis performancës standarde ose primit. Premium nënkupton një vonesë më të ulët, kështu që është më mirë për bazat e të dhënave dhe aplikacionet e tjera ku do të shtoni dhe merrni shpesh të dhëna. Ne zgjodhëm standarde, sepse ne thjesht po krijojmë rezervë për laptopin tonë të provës.

Nën “përsëritje”, ju mund të zgjidhni nivelin e tepricës që dëshironi, e cila përfshin LRS ose deponimin GRS.

Hapi tjetër është që të zgjidhni nëse Azure kodon apo jo serverin tuaj të ruajtjes. Nëse nuk do të kriptoni të dhënat vetë përpara se të ngarkohen, duhet të aktivizoni kriptimin. Nuk kushton më shumë dhe mbron të dhënat tuaja në rast të shkeljes së serverit.

Tjetra, tregoni se cilën pajtim doni të përdorni. Ne kemi vetëm një organizim të provës falas, kështu që është ajo që shkuam. Do të duhet të zgjidhni një rajon. Ne shkuam me “lindjen e SHBA”.

Para se të klikoni në butonin “krijoni”, do t’ju jepet gjithashtu mundësia që të vendosni ruajtjen tuaj në pultin tuaj Azure. Ne ju rekomandojmë ta bëni këtë pasi do të thotë qasje më e shpejtë.

Hapi i dytë: Shtoni skedarë

Kthehu në pult, llogaria jonë e re e ruajtjes është e dukshme.

Klikoni mbi të për të hapur një panel kontrolli që do t’ju lejojë të modifikoni cilësimet, të shfletoni skedarët, të shkëmbeni skedarë.

Sigurisht, ne nuk kemi akoma asnjë skedar të ruajtur, dhe këtu janë gjërat pak më të ndërlikuara nëse jeni mësuar të punoni me ruajtjen e cloud dhe mjetet rezervë të konsumatorit.

Për të futur skedarë në Azure, mund të zhvilloni ose aplikacionin tuaj, të përdorni mjetin e linjës komanduese AZCopy të Microsoft ose të shkoni me një mjet të palëve të treta. Dy opsionet e para janë të ndërlikuara dhe ndoshta nuk do të apelojnë për shumicën e përdoruesve që sapo filluan me Azure.

Megjithatë, përdorimi i softuerit të palëve të treta mund të jetë një mënyrë e thjeshtë, por e fuqishme për të ngarkuar skedarët tuaj në cloud Azure nëse zgjidhni mjetin e duhur. Kur është fjala për mbrojtjen rutinore të makinës tuaj, ju me siguri do të dëshironi të shkoni me Rezervimin CloudBerry.

Rreth rezervës CloudBerry

Zhvilluar nga CloudBerry Labs, CloudBerry Backup mund të lidhet me Azure, Amazon S3, Google Cloud dhe mbi 20 platforma të tjera të ruajtjes së cloud. Licencat janë të disponueshme si për kopjimin e desktopit ashtu edhe për serverin, janë pagesa një herë për një kompjuter.

Pa desktopDesktop ProServer Windows
kostofalas$ 29,99$ 119,99
Kopje rezervë e sistemit
Kopje rezervë e imazhit
Kriptimi dhe kompresimi
Kufiri i ruajtjes (i ngritshëm)200GB1TB1TB

Licencat e tjera të programeve janë në dispozicion për rezervimin e MS SQL dhe Exchange. Për një vështrim të plotë në Rezervimin e CloudBerry, sigurohuni dhe kontrolloni rishikimin tonë të CloudBerry Backup.

Në një shënim anësor, nëse doni të kryeni kopjen rezervë të ngurtë të desktopit tuaj, të bazuar në imazhe, do të duhet të blini edicionin e Windows Server. Desktop Pro nuk ju lejon të bëni imazhe të desktopit, por Windows Server bën.

Integrimi i rezervës CloudBerry me Azure

Sapo të keni instaluar Backup CloudBerry, lidhja me Azure kërkon marrjen e një çelësi për kovën tuaj të ruajtjes së cloud Azure. Për t’i marrë këto, klikoni në butonin “çelësat e hyrjes” në portal.

Hapni CloudBerry dhe klikoni në butonin “skedarë”.

Kjo do të hapë një magjistar për t’ju përshkuar konfigurimin.

Klikoni “tjetër” në panelin e parë dhe butonin “shtoni llogari të re” në të dytën. Do të hapet një dritare me të gjitha opsionet e integrimit të ruajtjes së cloud, të mbështetur aktualisht nga Rezervimi CloudBerry.

Klikoni në ikonën për Azure. Do të hapet një dritare që shfaqet, duke ju lejuar të futni tastin tuaj Azure dhe disa informacione të tjera.

Fusha e emrit të ekranit mund të jetë gjithçka që dëshironi të jetë. Emri i llogarisë duhet të jetë emri i llogarisë tuaj të ruajtjes së Azure dhe çelësi duhet të jetë një nga dy fushat kryesore të krijuara më parë. Në fushën e kontejnerëve, klikoni “krijoni një enë të re” për të gjeneruar një kovë ruajtjeje.

Klikoni “ok” Do të vendoset një llogari e re për ruajtje.

Klikoni “tjetër” dhe do të përshkoni pjesën tjetër të procesit të konfigurimit. Kjo përfshin krijimin e një emri të planit, cilësimet e enkriptimit dhe transferimit të skedarëve dhe zgjedhjen e përmbajtjes që dëshironi të kopjoni. Një nga gjërat e këndshme në lidhje me kopjimin e CloudBerry është që ju ose mund të zgjidhni dosje dhe skedarë specifikë për të kopjuar ose të bëni kopje rezervë sipas llojit të skedarit.

Ju gjithashtu mund të vendosni orarin tuaj rezervë brenda magjistarit, nëse doni të automatizoni kopje rezervë rutinore.

Ne nuk do t’ju ndjekim tërë procesin këtu pasi përqendrimi ynë është te Azure por magjistari i CloudBerry Backup i bën të gjitha mjaft të lehta. Dhe gjithmonë mund të ktheheni dhe të modifikoni planin tuaj rezervë më vonë nëse ka diçka që dëshironi të ndryshoni.

Mendimet përfundimtare

Rikthimi i kopjimit të kompjuterit tuaj duke përdorur Microsoft Azure mund të duket si një sherr, por kur të merrni atë, procesi është shumë i thjeshtë nëse keni mjetet e duhura. Me të vërtetë, është thjesht çështje e mbështjelljes së kokës rreth akuzave dhe të kuptuarit se keni nevojë për një program kompliment si CloudBerry Backup për të marrë të dhënat tuaja në cloud në mënyrë rutinore.

Shpresojmë, ky udhëzues ju ka vendosur në rrugën e duhur. Nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim, ne do të donim të dëgjonim nga ju në komentet më poshtë. Dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me