Si të kopjoni WordPress në Dropbox

Të gjithë ne jemi të vetëdijshëm për rëndësinë e kopjeve rezervë të rregullt. Nuk ka shumë njerëz me teknologji që mund të thonë sinqerisht se ata kurrë nuk kanë humbur të dhëna papritur. Por, a bëjmë aq sa mundemi për të mbështetur punën tonë? Dhe, duke supozuar se përdorni WordPress, a mund të thoni me sinqeritet se keni akses në një kopje rezervë të plotë të blogut tuaj?  


Përmbajtja është një investim, megjithatë shumë blogje të WordPress nuk mbështeten asnjëherë, duke i lënë ato të hapura për humbje të të dhënave nga hacks, dobësitë dhe gabimet në kompaninë pritëse. Kur bëhet fjalë për mbështetje, shumë prej nesh mund të jenë më të zellshëm, por rregullimi i rezervave kërkon kohë.

Falë mjeteve cloud si Dropbox dhe një sërë shërbimesh dhe shtojcash inteligjente, krijimi i kopjeve rezervë të WordPress në të vërtetë mund të jetë i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë. Ju mund të përdorni hapësirën e ruajtjes në re, e cila është e lirë dhe e bollshme, dhe lidheni me shërbimet që tashmë përdorni për lehtësi të plotë.

Në këtë artikull, ne do të ekzekutojmë opsionet tuaja rezervë të cloud për WordPress, duke u përqëndruar posaçërisht në Dropbox.

Përparësitë e rezervës Cloud WordPress

WordPress mund të mbështetet në mënyra të ndryshme. Mund të bëni kopje rezervë përmes FTP, të shkarkoni një kopje të bazës së të dhënave tuaja përmes phpMyAdmin ose të keni dërguar kopje rezervë për ju me email. Atëherë pse të përdorë re? Së pari, çmimi. Dropbox ofron 2 GB falas, kështu që është një mënyrë e përballueshme për të marrë një pjesë të shëndetshme të hapësirës ruajtëse në re.

Së dyti, aksesueshmëria. Llogaria juaj e Dropbox është e lehtë për t’u përdorur, kështu që ju mund të mbani një vëmendje në kopjimet tuaja ashtu si ato janë gjeneruar. Së treti. komoditet. Nëse instaloni aplikacionin e desktopit ose aplikacionet e lëvizshme, mund të qaseni në skedarët tuaj rezervë të WordPress shpejt dhe me lehtësi nga çdo vendndodhje.

Duke supozuar se ju jeni shtyrë për kohë (dhe jo veçanërisht të sigurt në punët e lidhjeve), cloud ofron vendndodhjen e përsosur rezervë për skedarët tuaj të WordPress. Më e rëndësishmja, është e thjeshtë për tu vendosur dhe e thjeshtë për tu administruar. Pra, me avantazhet e kopjes rezervë të reve të vendosura, le të shohim se si do të shkoni në kopje rezervë të përmbajtjes suaj.

Anatomia e WordPress

Para se të shikojmë zgjidhjet rezervë të WordPress, le të kujtojmë shpejt veten se çfarë do të duhet të bëjmë kopje rezervë. WordPress ka dy përbërës: një bazë të dhënash MySQL dhe skedarët në serverin tuaj FTP. Zgjidhja ideale rezervë duhet të na japë mundësinë e kopjimit të bazës së të dhënave, skedarëve ose të dyve. 

Whatfarë duhet të bëni kopje rezervë me WordPress

Rikthimi i një nënrenditje skedarish mund të jetë më i lirë nëse hapësira e ruajtjes së cloud është në një premium. Në fund të fundit, jo çdo skedar në drejtorinë WordPress duhet të mbështetet. Prioriteti juaj duhet të jetë direktoria e përmbajtjes wp, ku është ruajtur shumica e përmbajtjes tuaj me porosi.

Për më tepër, është një ide e mirë për të kopjuar skedarin tuaj .htaccess, pasi rregullat ka të ngjarë të jenë unike për faqen tuaj dhe mund të jetë e vështirë të rikrijoni saktësisht nëse ato do të korruptoheshin. Ne mund të kërkojmë një zgjidhje që ofron kopje rezervë shtesë për të kursyer hapësirë ​​në drejtorinë tonë të ruajtjes së cloud. Të gjitha zgjidhjet që kemi parë janë vlerësuar për këta tre faktorë.

Zgjidhje rezervë cloud të WordPress

Pra, me specifikat e përcaktuara, le të shohim disa nga shtojcat që mund të përdorim për kopje rezervë të WordPress në cloud.

1. Kopjimi i WordPress në Dropbox

Shtojca WordPress Backup to Dropbox është deri tani shtojca më e njohur e kopjes rezervë cloud për platformën; emri i saj SEO-miqësor me siguri e ndihmon atë për të tërhequr interes shtesë. Rikthimi i WordPress në Dropbox ka një procedurë instalimi me tre hapa dhe është i mbështetur nga mbështetja gjithëpërfshirëse dhe një faqe interneti shumë e mirë.

2. BackWPup

BackWPup është një prizë rezervë e konsideruar mirë e WordPress që mund të dërgojë kopje rezervë drejt e në Dropbox, Amazon S3, Azure, RackSpace Cloud, SugarSync, email ose në një server FTP. Kjo e bën atë një alternative më fleksibël për përdoruesit që mund të dëshirojnë të fillojnë me FTP dhe të kalojnë në re më vonë.

Ekzistojnë dy versione – Falas dhe Pro – me ndryshimin kryesor që janë mbështetja në ofertë. Mjetet e bazës së të dhënave (riparimi, zgjedhja etj) janë një prekje e këndshme. 

3. Machine WP Time

Hosting Planet WPEngine vs Traffic Planet - Koha e ngarkesës së faqes

Ngjashëm me BackWPup, WP Time Machine arkivon blogun tuaj në WordPress në Dropbox, Amazon S3 ose një llogari FTP. Vetëm rezervon drejtorinë wp-përmbajtje dhe skedarin tuaj .htaccess; kjo nuk është domosdoshmërisht një ndërprerje e marrëveshjes dhe do t’i bëjë skedarët tuaj rezervë më të vegjël, por ia vlen të përmendet, vetëm në rast se prisni një kopje rezervë të plotë.

4. UpdraftPlus

Shtojca UpdraftPlus rezervon në Dropbox, Amazon S3, Google Drive dhe një shumëllojshmëri të destinacioneve të tjera; Drive është veçanërisht interesant pasi hapësira e ruajtjes është shumë e përballueshme (Google Drive ofron 15 GB falas). Ne me të vërtetë na pëlqen mjeti shtegtar i faqes. Ekziston një version premium i shtojcës me karakteristika shtesë dhe mbështetje më të mirë.

Alternativa për kopjimin e Dropbox

Jo i bindur? Ekzistojnë disa mënyra alternative për të bërë kopje rezervë të WordPress në cloud: VaultPress është zgjidhja e vetme e Automattic: është një plugin me një shërbim shoqërues të ruajtjes së cloud. Ka një tarifë mujore për komponentin e ruajtjes.

Alternativa ndaj Dropbox

ManageWP dhe InfiniteWP janë të dy sistemi i mirë-rrumbullakuar i menaxhimit të WordPress që synon në webmastera me faqe të shumta për tu mirëmbajtur. Nëse keni shumë përmbajtje për të bërë kopje rezervë, do të shijoni lehtësinë e shumë kopje rezervë të WordPress Dropbox nga një panel i vetëm administratori.

Shënim: rezervimi në Dropbox nuk është i përfshirë në çmimin bazë në InfiniteWP; do të duhet të blini dy module shtesë të paguara. ManageWP e ofron atë si pjesë të shërbimit të tij thelbësor.

përfundim

Zgjidhja juaj ideale për kopje rezervë të WordPress do të ndryshojë në varësi të mjetit tuaj të preferuar të cloud, hapësirës së ruajtjes që keni dhe sasisë së kohës që duhet të investoni.

Rezervimi i WordPress në Dropbox dhe BackWPup janë zgjidhje solide dhe të konsideruara mirë. Për lehtësi të plotë të përdorimit, mund të kaloni Dropbox-in krejt dhe në vend të kësaj të paguani shërbimin cloud të VaultPress. Shijoni të lexoni më tej me: Si të rezervoni Blog-un ose faqen tuaj në WordPress

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me