Ruani emailin tuaj me shërbime rezervë postare

E-maili është i gjallë dhe i shkelmon dhe është kanali i komunikimit më i përdorur për shumë individë dhe biznese. Por çfarë ndodh nëse humbni hyrjen në email? Ndërprerjet e postës elektronike ndodhin rregullisht (madje edhe me Gmail) dhe ka edhe raste kur kalimi në një sistem të ri kompjuterik – ose ndryshimi i vendndodhjes fizike – mund të rezultojë në të dhëna të humbura.


Ndërsa për përdoruesit e shtëpisë, humbja e aksesit në disa nga shaka dhe fotografitë qesharake të fundit mund të jetë e bezdisshme, është më shumë problem nëse i humbni të gjitha postat elektronike në lidhje me planifikimin e një martese familjare. Dhe për bizneset me kontaktet e klientit dhe detajet e kontratës në email, është akoma më shumë katastrofë.

Shtë e rëndësishme të dini se gjithmonë do të keni qasje, pavarësisht se çfarë po ndodh. Për fat të mirë, ka disa shërbime në internet dhe cloud që përfshijnë kopje rezervë të postës elektronike.

DropMyEmail

DropMyEmail është një shërbim rezervë emaili që funksionon automatikisht. Identifikohuni me Facebook, Twitter ose llogarinë tuaj Google për të filluar dhe ju mund të bëni kopje rezervë brenda sekondave. Ajo funksionon me llogari të shumëfishta me email dhe pas kopjes së parë vazhdon të mbajë kopjimin e postës elektronike. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkruani ID-në e-mail dhe fjalëkalimin ose emrin e protokollit të serverit të postës, në mënyrë që të mund të regjistroheni në ndonjë nga dhjetëra ofruesit e postës elektronike. Ai madje rezervon bashkangjitjet e postës elektronike dhe ju lejon t’i filtroni ato sipas llojit të skedarit për kërkim dhe shpërndarje të lehtë.

Shërbimi mbështet migrimin e postës elektronike në rast se dëshironi të transferoni postën elektronike në një llogari të re ose ta ktheni atë në një të vjetër.

Me 9,99 dollarë në vit për 5 GB ruajtje në një llogari themelore, nuk është e kushtueshme, veçanërisht pasi lejon gjithashtu kopjimin e skedarëve dhe enkriptimin e sigurt dhe gjithashtu mund të shikoni emailet tuaja në internet përmes shërbimit. Për përdoruesit e biznesit, rojet e paketave kundër fshirjes aksidentale, hakmarrjes dhe sigurojnë funksione raportimi dhe menaxhim të postës elektronike të ndërmarrjes së bashku me ruajtje të pakufizuar.

Mailkeepr

Mailkeepr është një shërbim i ri që gjithashtu ndihmon për ta mbajtur emailin tuaj të organizuar. Ajo përmban kriptim të sigurt SSL për të kriptuar emailet para se ato të ruhen. Shërbimi bën kopje rezervë të postës elektronike në shumë servera, pasi nuk rrezikoni të humbni qasjen në të.

.


 

Dhe ju mund të bëni kopje rezervë të bashkëngjitjeve tuaja (dokumente dhe foto) duke i dërguar ato përmes llogarisë tuaj të postës elektronike. Shërbimi aktual falas është i kufizuar në rezervimin e rreth 700 email por ka plane për ta zgjeruar këtë. Certainlyshtë padyshim një për të parë kur të fillojë

Backupify

Rikthimi nuk ka për të mbrojtur email; gjithashtu mbron të dhënat në të gjithë llogarinë tuaj të Google Apps. Shtojeni atë përmes tregut të Google Apps dhe aplikacioni do të kontrollojë të dhënat e fundit dhe do t’i kopjojë ato në cloud. Ky proces përsërit të dhënat dhe ju mund të rivendosni datën tuaj me një klik të vetëm nëse është e nevojshme.

Shërbimi përfshin mjete menaxhimi dhe kërkimi për të dhënat tuaja. Përveç punës me Google Apps, Backupify integron me Salesforce dhe ka një zgjidhje personale për të kopjuar të dhënat e llogarisë Google, Facebook dhe Twitter.

CloudAlly

CloudAlly ofron një shërbim rezervë që mbulon llogarinë tuaj të Google, postën Yahoo, Office 365, Google Apps, Salesforce dhe AWS. Të dhënat mund të eksportohen dhe ruhen në vend ose të rivendosen në llogarinë tuaj të Google pa rishikuar ato që janë atje.

Dhe migracioni i të dhënave midis llogarive Gmail është gjithashtu i mbështetur. Të dhënat kopjohen çdo ditë dhe janë të koduara. Ky shërbim është një shërbim “vendoseni dhe harroni atë” me ruajtje dhe mbajtje të pakufizuar për aq kohë sa ju mbani llogarinë. Prmimi është midis 1.99 dhe 2.99 $ për secilën llogari të mbështetur.

Shërbime rezervë MX

Nëse ofruesi juaj kryesor i emailit dështon, atëherë mund t’ju duhet një zgjidhje tjetër, siç është një ofrues dytësor MX. Ky lloj shërbimi ju jep mundësinë e hyrjes dhe mban të gjithë postën tuaj të sigurt për një numër ditësh ndërsa shërbimi juaj parësor kthehet në ushqimin e tij. Dy shërbime që ofrojnë që përfshijnë Cudamail dhe DNS Made Easy.

Kjo e fundit pretendon të jetë rrjeti më i fortë DNS në botë dhe ofron një kuotë rezervë të postës elektronike me 100,000 mesazhe ose 1 GB ruajtje të postës elektronike, plus 10 GB transferim mujor për llogarinë themelore.

GmVault

Të gjitha opsionet e mësipërme funksionojnë në internet, por nëse doni diçka pak më ndryshe, atëherë mund të bëni kopje rezervë të Gmail – dhe vetëm Gmail – me Gmvault. Kjo është në dispozicion për Windows, Mac, Linux dhe përmes burimit Python.

Ai rezervon të gjithë llogarinë tuaj Gmail dhe kopjohet mirë me IMAP. Ju mund të përfshini kriptimin dhe rivendosjen e postave elektronike në çdo llogari të Gmail. Kjo është një zgjidhje me burim të hapur.

përfundim

Siç mund ta shihni, rezervimi i postës elektronike akoma po evoluon, me shumë zgjidhje të drejtuara kryesisht për përdoruesit e ndërmarrjeve.

Sidoqoftë, përdoruesit e shtëpisë mund të përdorin një zgjidhje si Gmvault dhe pastaj ta mbështesin këtë përmes zgjidhjes së rregullt të kopjimit të cloud për të siguruar që ata kurrë nuk e humbin aksesin në të dhëna. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me