IDrive vs OneDrive: Beteja e vitit 2020 midis Davidit dhe Goliath

Në sipërfaqe, OneDrive është një mjet i shkëlqyeshëm. Ndërfaqja në internet është e mrekullueshme, ju lejon të ndani pajisje dhe sinkronizim të pajisjeve, dhe është e integruar me produkte jashtëzakonisht të njohura të Microsoft-it si Word, Excel, Powerpoint dhe OneNote. Sidoqoftë, ndërsa OneDrive ka përdorimet e tij, mbrojtja e sigurt e të dhënave tuaja nuk është një prej tyre; për këtë, ajo ka nevojë për një partner.


Zgjidhja e pasur, me zgjidhje rezervë në internet IDrive është një zgjedhje e mirë për të dhënë një ndihmë, jo vetëm për aftësitë e saj rezervë, por për një qasje ndaj sigurisë që OneDrive i bie shumë më pak.

Në këtë ndarje krah për krah, unë do të shqyrtoj avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të secilit shërbim. Kjo duhet t’ju japë një ide kur të përdorni një shërbim të ruajtjes së cloud si OneDrive, dhe kur një zgjidhje e dedikuar rezervë në internet si IDrive është basti më i mirë.

Ruajtja e cloud, rezervimi në internet… Cili është ndryshimi?

Një konceptim i gabuar i zakonshëm është konfuz i rezervës në internet me ruajtjen e cloud. Ne i kalojmë ndryshimet kryesore në një artikull tjetër, por më pëlqen të mendoj për këtë në këtë mënyrë:

 • Magazinimi në re ju ndihmon të punoni më produktivisht
 • Rezervimi online ju mbron nga përplasjet e hard drive-it

Disa ofrues të një lloji kanë mjegulluar linjat paksa duke ofruar tipare të lidhura tradicionalisht me tjetrin. Kjo përfshin një nga dy ofruesit e paraqitur në këtë artikull, IDrive, një zgjidhje rezervë në internet që paketon gjithashtu sinkronizimin dhe shkëmbimin e aftësive.

Por, për pjesën më të madhe, dallimi vazhdon të mbetet. Le të shohim më nga afër.

Si Magazinimi cloud ju bën më produktivë

Me ruajtjen e cloud, ka dy elementë që zakonisht do t’i shihni me ndonjë shërbim:

 • Ndarja e përmbajtjes
 • Sinkronizimi i pajisjes

Ndarja e përmbajtjes është pikërisht ajo që mendoni se është: aftësia për të lejuar familjen tuaj, miqtë, kolegët ose këdo që të hyjë dhe madje të redaktojë përmbajtjen tuaj të ruajtur. Zakonisht, kjo bëhet ose duke gjeneruar një lidhje të shkurtuar me URL që tregon për përmbajtjen, ose duke dërguar një ftesë me email.

Sinkronizimi i pajisjes ose thjesht “sinkronizimi” është që të keni një dosje të krijuar kur instaloni zgjidhjen e ruajtjes së cloud në pajisjen tuaj. Ky është dosja juaj e sinkronizimit dhe është një pasqyrë e saktë e një dosje të ruajtur në re.

Ja një vështrim në dosjen time Google Drive.

Do ndryshim i përmbajtjes në këtë dosje ngarkohet automatikisht në cloud dhe anasjelltas. Duke pasur dosje të tillë sinkronizimi në të gjitha pajisjet tuaja, i lidhni ato së bashku; çdo ndryshim i bërë në një dokument në një është bërë në kopjet e të njëjtit dokument të ruajtur në të tjerët.

’Shtë mjaft e dobishme për njerëzit, si unë, që kërcejnë rreth pajisjeve të shumta. Duke pasur parasysh që, globalisht, personi mesatar përdor 2.9 pajisje dixhitale, sipas një studimi të vitit 2013 të kryer nga Sophos Labs, unë dyshoj se ka mjaft njerëz si kjo.

Një aspekt tjetër që do të gjeni me disa ofrues të ruajtjes së cloud është se ato integrojnë zgjidhje të produktivitetit të punës, siç janë aplikimet e zyrës (përpunuesit e fjalëve, spreadsheets, etj.).

Sidoqoftë, nuk është e zakonshme, e cila është arsyeja pse mjetet e tilla mbesin ndoshta avantazhi i vetëm i Google Drive dhe OneDrive ndaj disa prej lojtarëve më të vegjël, të cilët bëjnë shumë gjëra të tjera më mirë, si ofrimi i sasive të mëdha të ruajtjes së lirë të cloud, dhe siguria (lexoni Dropbox-in tonë vs Google Drive vs krahasim me një Drive).

Mbrojtja e hard drive tuaj

Shumë njerëz e anashkalojnë opsionin rezervë në internet dhe zgjedhin të mbrojnë skedarët e tyre më të vlefshëm me zgjedhjen e ruajtjes së cloud. Ky është me të vërtetë i leverdishëm, me kusht që të përdorni një ofrues të sigurt.

Por në realitet, zgjidhjet për ruajtjen e cloud nuk janë të përshtatshme për detyra të tilla të rëndësishme, dhe të përpiqesh ta bësh këtë është pak a shumë si të përpiqesh të shtrydhësh një kunj katror në një vrimë të rrumbullakët.

Shërbimet më të caktuara rezervë në internet përfshijnë karakteristika të shumta për të thjeshtuar procesin rezervë që zgjidhjet e ruajtjes së cloud thjesht nuk kanë, përfshirë:

 • Mjete desktopi për të mbikëqyrur procesin e rezervimit
 • Programuesit për të iniciuar automjetet rezervë
 • Kontrolli i bredhit për të ndryshuar sa është përdorur gjerësia e bandës
 • Mundësia për të aktivizuar dhe fikur në kohë reale rezervë
 • Karakteristikat e sistemit të automatizuar rivendosin
 • Kontrollet e menaxhimit për hard drive tuaj të jashtëm

Karakteristika të tilla ju ndihmojnë të ruani me lehtësi vazhdimësinë e të dhënave në rast të një përplasjeje të vështirë, korrupsionit ose një kompjuteri të humbur ose të vjedhur.

Për një përdorues të rastësishëm, një vazhdimësi e tillë ndonjëherë është thjesht një lehtësi e këndshme. Për një përdorues biznesi, është thelbësore.

Sjellja e tij së bashku

Tani që keni pak të kuptuar për ndryshimin themelor midis ruajtjes së cloud dhe kopjimit në internet, unë do të doja të përdorni OneDrive dhe IDrive për të gozhduar pikën në shtëpi.

As mund të jenë më të mirët në klasën e tyre, por të dy bëjnë shumë mirë, të dy janë mjaft të njohur, dhe duket se komplimentojnë njëri-tjetrin mjaft bukur. Pika e fundit është veçanërisht nëse përdorni shumë produkte të Microsoft-it, si Windows, MS Office, Sharepoint dhe MS SQL Server.

Gjatë rrjedhës së disa segmenteve të ardhshme, unë do t’i përhap mjetet e cloud dhe grupet e tyre të veçorive për t’ju ndihmuar të kuptoni se çfarë bëjnë mirë dhe ku ato bien.

Ndërfaqja e përdoruesit

Gjërat e para, së pari, le të takojmë ndërfaqet themelore. Kjo do t’ju ndihmojë të vizualizoni dhe kuptoni më mirë ndryshimet, kështu që ju mund të filloni të parashikoni se si t’i zbatoni ato në jetën tuaj dixhitale.

OneDrive

Ashtu si me shumicën e zgjidhjeve të ruajtjes së cloud, instalimi i OneDrive në kompjuterin tuaj krijon një dosje sinkronizimi që funksionon ashtu si një dosje e zakonshme – përveç që është e lidhur me cloud. Anydo skedar që vendosni në këtë dosje të dy do të mbetet në hard drive tuaj dhe do të ngarkojë në një qendër të dhënash Microsoft.

Në përgjithësi, megjithatë, ju do të kryeni pjesën më të madhe të punës me OneDrive përmes aplikacionit të tyre në internet.

Ndërfaqja është e pastër, e thjeshtë dhe, për mendimin tim, shumë e këndshme për syrin, gjë që e bën navigacionin një fllad.

Ai përfshin një shirit kërkimi për të gjetur shpejt dokumentet, dhe ju lejon të konfiguroni se si renditni dhe shfaqni përmbajtjen, të ngjashme me atë që mundeni në një dosje të Windows (d.m.th., renditni sipas datës, ngjiteni / zbresni, shikoni si një listë ose ikona).

Përgjatë anës së majtë të ndërfaqes është një menu navigimi me opsionet e mëposhtme:

 • Files
 • i fundit
 • Fotografitë
 • Shared
 • Kosh plehrash
 • PC

Do të prek në skedën “e përbashkët” më vonë. Shumica e skedave të tjera janë mjaft sqaruese, përveç “PC”, e cila është në të vërtetë një nga tiparet e mia të preferuara të OneDrive.

Kjo skedë ju lejon të shihni jo vetëm se në cilët kompjuterë keni instaluar aplikacionin OneDrive, por në të vërtetë përdorni ato kompjutera nga distanca për të marrë skedarë, për aq kohë sa ato janë ndezur.

Për të qenë i qartë, unë nuk po flas vetëm për hyrjen në dosjen tuaj të sinkronizimit, por për tërë hard diskun tuaj.

Nuk besoj se asnjë shërbim tjetër i ruajtjes së cloud ju lejon ta bëni këtë, megjithëse duhet të theksohet se ai funksionon vetëm në kompjuterë që funksionojnë Windows 10.

iDrive

IDrive ndodh që të ketë një nga ndërfaqet desktop më të pajisura me funksione të çdo shërbimi rezervë në internet. Ndërsa kjo mund të mos tërheqë përdoruesit që preferojnë thjeshtësinë (për këtë, shikoni Backblaze), i aftë teknikisht – për të mos përmendur freaket e kontrollit dhe mikromanagers – do ta pëlqejnë atë.

Përgjatë anës së djathtë, do të gjeni një shumëllojshmëri të skedave të lundrimit:

 • rezervë
 • kthej
 • Scheduler
 • Sync
 • Rikthim i serverit
 • Cilësimet

Nga “skedari rezervë”, ju mund të zgjidhni dhe dosjet / skedarët që doni të etiketoni për kopje rezervë.

Shtë një lloj procesi i lodhshëm, veçanërisht nëse jeni aq i ndrojtur sa unë jam në lidhje me vendin ku kurseni përmbajtje në kompjuterin tuaj.

Në krye të ndërfaqes, mund të zgjidhni nëse do të bëni kopje rezervë në llogarinë tuaj IDrive ose pajisjen e lidhur WiFi. Kjo ndihmon në të njëjtën kohë të menaxhoni të dy kanalet rezervë (teprica është e mirë).

Skeda “rivendosje” përmban gjithashtu një dritare me një strukturë skedari, por ajo tregon atë që është ruajtur në llogarinë tuaj IDrive, ose diskun e jashtëm (ju mund të ndërroheni midis të dyve), sesa disku juaj i ngurtë.

Skeda “Scheduler” ju lejon të vendosni parametrat e datës dhe orës kur ekzekutohet kopja juaj kryesore. Shumica e përdoruesve do ta vendosin këtë për të kaluar netë, por mund ta kufizoni edhe në bazë të ditës së javës, gjithashtu.

Ju gjithashtu mund të tregoni kopje rezervë që të fillojë menjëherë, nëse kërkohet, ose vendosni atë të ekzekutojë një kopje rezervë për orë. Vini re se kopjet rezervë për orë nuk janë e njëjta gjë me “kopjen e vazhdueshme”.

Rezervimi i vazhdueshëm, i cili është në dispozicion në IDrive përmes skedës “cilësimet”, është më afër në kohë reale.

Skedarët e kapakëve IDrive mund të ngarkohen me kopje rezervë të vazhdueshme në 500MB. Skedarë më të mëdhenj ruhen për kopjen rezervë të planifikuar.

Shumica e përdoruesve do të menaxhojnë proceset e tyre rezervë nga mjeti i desktopit, por ndërfaqja në internet ju lejon të merrni të dhënat tuaja të ruajtura nga çdo shfletues, pa pasur nevojë të shkarkoni një aplikacion.

Kjo është e dobishme për kur ju jeni larg nga kompjuteri juaj, ose kur kur hard drive tuaj ju rrëzon, dhe ju me të vërtetë, me të vërtetë keni nevojë për një skedar ose dy menjëherë.

Ekzistojnë disa aftësi të tjera të dobishme, të cilat do t’i marr së shpejti.

Mbështetja e Platformës

Ne diskutuam për ndërfaqet themelore, tani le të flasim për shtrirjen. Cilat platforma desktopi dhe celulari mbështeten? Po për sigurimin e bazës së të dhënave tuaja? Servers? Po në lidhje me llogaritë tuaja të mediave sociale dhe listat e kontakteve?

OneDrive

OneDrive vjen i ngarkuar në pajisjet Windows 10 dhe është mjaft integral i përvojës.

Por gjithashtu mund të instaloni OneDrive në Mac tuaj, i cili është i dobishëm për ata prej jush që favorizojnë MS Office, por nuk janë adhurues të Windows OS. Aplikimet mobile janë të disponueshme për të gjitha OS-të e zakonshme.

Microsoft nuk bën një aplikacion amë OneDrive për të bërë kopje rezervë të kompjuterave personalë që kryejnë Linux. Sidoqoftë, ju mund të përdorni skedarët tuaj OneDrive në një makinë Linux përmes shfletuesit tuaj të internetit dhe të ngarkoni skedarët në atë mënyrë.

Ju në të vërtetë mund të bëni kopje rezervë të dhënash dhe skedarë lokalë në OneDrive, por kërkon shumë skriptim tinkering dhe ad hoc, ose një shërbim ndërmjetës si Layer2 Cloud Connector.

Ndërsa do të zbuloni, IDrive është shumë më e përshtatshme për këtë detyrë.

iDrive

Jo vetëm që IDrive ju lejon të rezervoni pajisje të pakufizuara, ajo gjithashtu mbështet një gamë të platformave si çdo shërbim online rezervë.

Aplikacioni i desktopit, të cilin e veçova në segmentin e parë, është i disponueshëm si për Windows PC dhe Mac. Aplikacionet celulare vijnë me shije Android, iOS dhe Windows Phone.

Aplikacionet e telefonit celular jo vetëm që ju lejojnë të keni qasje në të dhënat tuaja cloud – që është aty ku ndalen shumë aplikacione celular rezervë në internet – por ju lejojnë gjithashtu të dhënat rezervë. Kjo përfshin video, foto, lista kontakti dhe ngjarje kalendarike. Përdoruesit Android gjithashtu mund të rezervojnë mesazhe me tekst, regjistrat e thirrjeve dhe aplikacionet.

Ajo që është veçanërisht e dobishme në lidhje me tiparet e rezervës së lëvizshme është që ju të mund të bëni kopje rezervë të një pajisjeje, dhe me lehtësi një prekje rivendosni ato të dhëna në një pajisje tjetër – edhe nëse jeni duke shkuar nga Android në iOS ose anasjelltas.

Për më tepër, një nga arsyet pse IDrive është një zgjidhje e favorizuar rezervë për pronarët e bizneseve të vogla është se IDrive për Business mbështet kopje rezervë për serverat Linux / Unix.

Për kuriozët, ekzistojnë dy mënyra për të zbatuar IDrive për të kopjuar serverin tuaj:

 • Një mjet i linjës së komandës
 • Skriptet rezervë

Unë nuk do t’i mbuloj të gjitha detajet argëtuese këtu, por jam i sigurt se ata që janë të interesuar kanë shumë pyetje, kështu që këtu është faqja e FAQ e Linux-it të IDrive..

Produktiviteti i punës

Unë mendoj se do të kesh shumë presion për të argumentuar se OneDrive nuk është një mjet më i mirë i produktivitetit sesa IDrive. Zgjidhjet e ruajtjes në cloud zakonisht hidhni rezervën në internet kur bëhet fjalë për produktivitetin e punës. Sidoqoftë, ndryshe nga shumica e zgjidhjeve rezervë, IDrive ofron disa tipare produktiviteti të lidhura tradicionalisht me kamaren e ruajtjes së cloud.

OneDrive

Ne shikuam ndërfaqen e shfletuesit të OneDrive, por nuk folëm për të gjithë atë pajisje të paketuar në të. Ju mund të zgjidhni një ose artikuj të shumëfishtë të ruajtur në OneDrive dhe shpejt t’i ndani me miqtë, familjen, kolegët ose këdo tjetër.

Kjo bëhet duke gjeneruar një lidhje të shkurtuar me URL që mund të shpërndahet me email, ose të ndahet në mediat sociale. Do përmbajtje e përbashkët mund të fiksohet me leje që ose i kufizojnë ata me lidhjen për të parë qasjen, ose t’i lënë të modifikojnë atë.

Një nga kafshët e mia me ndarjen e lidhjeve është kur ofruesit e cloud nuk ju lejojnë të vendosni fjalëkalime ose data të skadencës në ato lidhje. OneDrive nuk bën. Asnjë fjalëkalim nuk do të thotë që kushdo që ka lidhjen tuaj mund të hyjë në përmbajtjen tuaj.

Përfitimi i cilësimeve të datës së skadimit është se ndihmon në zbutjen e faktit se është kaq e thjeshtë të humbësh gjurmët e përmbajtjes që ke ndarë. Për kredinë e Microsoft, sidoqoftë, ndërfaqja OneDrive siguron një skedar “Shared” i cili ju lejon të kontrolloni përmbajtjen tuaj të përbashkët, dhe që funksionon po aq mirë, nëse jo edhe më mirë, si skadimet e lidhjes.

OneDrive gjithashtu integron me grupet e mjeteve të produktivitetit të Microsoft-it, të cilat lehtësojnë më tej bashkëpunimin falë veçorive të tilla si komentimi në dokument dhe redaktimi i sugjerimeve për përmbajtjen e përbashkët.

Do përdorues i OneDrive mund të përdorë versionin falas MS Office, Microsoft Office Online, si dhe versionin më të fuqishëm me pagesë, Office 365.

Shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud nuk kanë luksin e një mori mjetesh vendase të zyrave për të ndërtuar rreth e rrotull. OneDrive e bën, dhe e përdor atë avantazh për efekt të shkëlqyeshëm.

OneDrive trajton shumë mirë sinkronizimin e përmbajtjes në pajisjet. Pajisjet që ekzekutojnë ndonjë prej platformave të diskutuara më lart mund të sinkronizohen, dhe koha e sinkronizimit është mjaft e mirë.

Koha e sinkronizimit është e mirë. Unë bëra një provë duke përdorur një dosje të testuar të ngjeshur 258MB për të matur kohën e ngarkimit dhe shkarkimit.

Ngarko kohënKoha e shkarkimit
iDrive04:3600:16
OneDrive03:4903:03

Skedarët e provës i kam përdorur shumë më të mëdha se shumica e skedarëve që ndoshta do t’i sinkronizoni, në mënyrë që të mos jenë të këqija.

iDrive

Si një zgjidhje rezervë në internet, IDrive ka të bëjë kryesisht me mbrojtjen e hard drive tuaj.

Sidoqoftë, ndryshe nga shumica e ofruesve të reve, ajo ka disa mashtrime të produktivitetit të punës deri në mëngë që janë më tradicionale të lidhura me ruajtjen e cloud.

Kjo përfshin aftësinë për të:

 • Ndani dosjet / skedarët
 • Pajisjet e sinkronizimit

Aksionet mund të ekzekutohen nga desktop ose nga ndërfaqja në internet.

Shkëmbimi automatikisht krijon një lidhje. Ju mund t’ua siguroni këtë të tjerëve me dorë (për shembull, gjatë një seance bisede Slack), ta postoni atë në Facebook ose Twitter, ose t’ia dërgoni me një email.

Ashtu si me OneDrive, IDrive nuk ofron mundësi të skadimit të lidhjeve. Por ju mund të mbroni me fjalëkalim lidhjet e përmbajtjes së përbashkët, që është diçka që OneDrive nuk ju lejon të bëni.

Dhe, si OneDrive, IDrive ofron një skedar të ndërfaqes në internet që mund të përdorni për të audituar atë përmbajtje që keni ndarë, e cila quhet, “e ndarë nga unë”.

Një skedë “e përbashkët me mua” ju lejon të shihni se çfarë përdoruesit e tjerë të IDrive kanë dërguar rrugën tuaj. Aftësitë e sinkronizimit të IDrive janë të mira falë mbështetjes së tij për shumë platforma dhe pajisje të pakufizuara.

Kam vrapuar të njëjtat teste si bëra për OneDrive, duke përdorur të njëjtën skedar dhe i kam këto kohë:

Ngarko kohënKoha e shkarkimit
iDrive04:3600:16
OneDrive03:4903:03

Nuk jam i sigurt pse koha e shkarkimit zgjati kaq shumë, por do të mendoja se ka të bëjë me faktin se unë përdor encryption / dekriptimin lokal me llogarinë time IDrive dhe që ngadalëson procesin. (Ne do të flasim për sigurinë, tjetër).

Shënim i fundit, një nga gjallërimet e IDrive është se ju jeni një kovë e ruajtjes sinkronizuese që është e veçantë, por e barabartë me ruajtjen tuaj rezervë në internet. Kjo do të thotë se plani themelor 1TB i IDrive ju jep vërtet 2TB: një për kopje rezervë, dhe një për sinkron, i cili është mjaft i dobishëm.

siguri

Pavarësisht nëse po flisni për ruajtjen e cloud ose rezervimin në internet, duke kuptuar sesa të mbrojtura të dhënat tuaja janë integrale, veçanërisht kur ruani përmbajtje të ndjeshme personale ose biznesi. Shpesh herë, konsumatorët anashkalojnë këtë aspekt në favor të komoditetit. Sidoqoftë, veprimi i tillë mund të dëshmojë se është një gabim kritik në planin tuaj të menaxhimit të të dhënave.

Le të shohim se si OneDrive dhe IDrive merren me sigurinë dhe unë mendoj se do ta kuptoni pse kjo është shumë shpejt.

OneDrive

Kur bëhet fjalë për sigurinë e skedarëve, OneDrive definitivisht nuk është zgjidhja më e mirë për ruajtjen e cloud, veçanërisht kur krahasohet me të preferuarat e mbrojtësit të intimitetit si Sync.com dhe pCloud.

Siç kemi zbuluar, integrimi i tij me aplikacionet e produktivitetit në zyra i jep asaj një avantazh aq tërheqës ndaj shumë shërbimeve të cloud për të cilat do të të falesh për anashkalimin e faktit që nuk ofron encryption të njohurive zero.

Më shqetësuese është se, në këtë kohë, Microsoft nuk i kripton të dhënat tuaja në pushim, përveç nëse keni një llogari OneDrive për Biznes. Kjo do të thotë ndërsa të dhënat tuaja janë ulur në re, kushdo që arrin të fitojë qasje në serverat e Microsoft-it në të cilët është ruajtur mund ta lexojë atë.

Duke pasur parasysh numrin në rritje të shkeljeve të të dhënave globalisht, dhe faktit që hakerat me kapele të zeza duket se pëlqejnë të synojnë produktet e Microsoft-it, kjo duket se është paksa e një bombe në kohë.

Me sa duket, ky është një problem që Microsoft po punon për të zgjidhur. Sidoqoftë, fakti që ata nuk e bëjnë atë tashmë duhet të ngrejë një flamur të kuq ose dy nëse privatësia është e rëndësishme për ju.

Për përdoruesit e OneDrive për Business, kriptimi në pushim ndodh në të dy nivelet e diskut dhe të skedarit. Kriptimi i nivelit të diskut përdor BitLocker, ndërsa kriptimi i nivelit të skedarëve është i siguruar me AES 256-bit.

Pavarësisht nëse ju jeni një përdorues biznesi ose një përdorues standard, çdo të dhënë që transferohet në dhe nga të dhënat e Microsoft-it përmes Internetit është e koduar duke përdorur SSL. Pra, të paktën do të mbroheni nga sulmet njeri-pas-mesme (d.m.th., përgjimet e Internetit).

Sipas politikave të tyre të brendshme, materialet me të drejta të autorit, të tilla si filmat, nuk do të hiqen nëse nuk u bëhet atyre një njoftim për shkelje të së drejtës. Për më tepër, ata pretendojnë të mos përdorin skanime të tilla për qëllime të marketingut.

Prapëseprapë, duke pasur parasysh politikat e tyre të dobët të kriptimit dhe faktin që ata skanojnë të dhënat tuaja në radhë të parë, këshilla ime është që të përdorni vetëm OneDrive për projektet e punës në vazhdim që nuk janë të ndjeshëm në natyrë.

iDrive

Për dallim nga OneDrive, IDrive ofron siguri shumë të mirë të të dhënave, gjë që e bën atë depo perfekte afatgjatë për projekte të ndjeshme pune dhe skedarë personalë.

Të gjitha të dhënat e dërguara në IDrive mbrohen në tranzit me SSL, siç pritet. Të dhënat që mbështeten në serverat e mbrojtur nga RAID të IDRive janë gjithashtu të koduara, pavarësisht nga lloji i planit, me AES 256-bitësh.

Fakti që IDrive kodon të dhënat tuaja si në tranzit ashtu edhe në pushim është mjaft i mirë.

Por ajo që e bën Idrive të shkëlqyeshme është se ajo u ofron përdoruesve zgjedhjen e njërës prej tyre:

 • Një çelës i paracaktuar i kriptimit
 • Një çelës encryption i gjeneruar nga përdoruesi


Duke testuar

Me opsionin e paracaktuar të tastit, IDrive mban çelësin për ju.

Nëse vendosni të krijoni çelësin tuaj, vetëm ju keni një kopje të këtij çelësi. Kjo do të thotë që i gjithë kriptimi dhe deshifrimi bëhet në vend, në makinën tuaj. Askush, madje as një punonjës i IDrive, nuk mund të lexojë ato që keni ruajtur në re.

Dobësia kryesore e gjenerimit të çelësit tuaj është që nëse humbni fjalëkalimin tuaj, nuk do të keni mundësinë të përdorni as të dhënat tuaja cloud. Gjithashtu, krijimi i një çelësi të krijuar nga përdoruesi ju largon nga veçoritë e ndarjes së IDrive.

Nëse dëshironi të keni kriptim të njohurive lokale, me njohuri zero dhe aftësi për të shkëmbyer përmbajtje, shikoni Sync.com të lartpërmendur dhe pCloud. Ata nuk janë shërbime rezervë në internet, por ato janë të shkëlqyera për bashkëpunime të sigurta.

Por, sa i përket zgjidhjeve rezervë, IDrive bën një punë të mirë me kriptim si kushdo.

Mendimet përfundimtare

Morali i kësaj histori është të siguroni të dhënat tuaja duke përdorur mjete që janë dizajnuar më së miri për të.

Nëse po përdorni OneDrive si rezervën tuaj kryesore, ju jo vetëm që krijoni më shumë punë për veten tuaj sesa keni nevojë, por vendosni veten për një kontroll të zhgënjyer të realitetit në të ardhmen e afërt.

Si një pjesë e vogël e shërbimeve të tjera me reputacion rezervë në internet, IDrive ju lejon të imazhin e hard drive tuaj me shërbimet e dizajnuara për ta bërë procesin një shëtitje në park. Për më tepër, ajo ofron një arkitekturë të jashtëzakonshme të kriptimit për të siguruar që sytë e vetëm mbi përmbajtjen tuaj konfidenciale janë tuajat.

A jeni një përdorues i OneDrive? A jeni i kënaqur me shërbimin, apo mendoni se duhet të kaloni në IDrive? Na tregoni në komentet më poshtë, faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map