IDrive vs Carbonite: Pajisjet Pafund ose Magazinimi i Pafund?

Rezervim i pakufizuar për rreth pesë dollarë në muaj? Shumë bukur A jeni në gjendje të kopjoni pajisje të pakufizuara për të njëjtin çmim? Po ashtu shumë bukur. Fatkeqësisht, kur bëhet fjalë për re, ju nuk mund ta keni tortën tuaj dhe ta hani atë gjithashtu. Të paktën, jo pa harxhuar më shumë para. Shërbimet më të mira rezervë në internet për konsumatorët ose ofrojnë rezervë të pakufizuar ose pajisje të pakufizuara, por kurrë të dy.


Për t’ju ndihmuar të merrni një vendim të vështirë më të lehtë, ne vendosëm të analizojmë dy nga mjetet tona të preferuara krah për krah: IDrive, e cila ju jep 1TB të dhëna për aq pajisje sa dëshironi, dhe Carbonite, e cila ju jep një kopje rezervë të pakufizuar për një pajisje. Shikoni vlerësimet tona të videove për secilin shërbim, më poshtë.

Rishikimi i videove të IDrive

Rishikimi i Karbonit Video

Përcaktimi i rezervës në re

Ne rezervojmë të dhënat sepse ndërsa më shumë nga jeta jonë zhvendoset në spektrin dixhital, kemi më shumë për të humbur. Në të kaluarën, kopja rezervë e konsumatorit zakonisht përfshin djegien e CD-ve ose ngarkimin e disqet USB. Qasja funksionoi, deri në momentin kur CD-ja juaj u përgjysmua ose e lini flash drive tuaj të kyçur në kompjuterin e bibliotekës.

Opsione të tjera, ende të njohura, përfshijnë disqet e jashtme që variojnë nga pajisjet me një disk në RAID dhe ruajtjen e NAS si Synology DiskStation. Ju nuk do të gjeni ne duke diskutuar që ato opsione ende kanë një vend në një strategji rezervë antiplumb, e cila përfshin si kopje rezervë të jashtme dhe re.

Avantazhi më i dukshëm për disqet e jashtëm është se ato lejojnë rikuperimin më të shpejtë të të dhënave sesa cloud. Aty ku bien më shumë është në cenueshmërinë e tyre. Ashtu si hard drivei i kompjuterit tuaj ose media e largueshme, disqet e jashtëm janë të ndjeshëm ndaj dëmtimit fizik, dështimit, korrupsionit, humbjes dhe vjedhjes.

Mjetet rezervë të cloud si IDrive dhe Carbonite ofrojnë përparësinë e ruajtjes së të dhënave tuaja në qendrat e largëta, të sigurta të të dhënave. Serverët në këto qendra të të dhënave janë ndërtuar për tepricë, duke siguruar që nëse disku dështon, gjithmonë do të ketë një kopje të dytë ose të tretë të mbajtur diku tjetër.

Vetë qendrat e të dhënave janë zakonisht të kontrolluara nga temperatura dhe të ndërtuara për t’i bërë ballë fatkeqësive natyrore si përmbytja dhe tërmetet, përveç që ruhen nga shkelësit fizikë dhe virtualë..

Efekti është që kopja rezervë e cloud siguron që të keni gjithmonë një kopje të të dhënave tuaja më të vlefshme diku. Mendoni për kopjen rezervë të cloud si një kasafortë dixhitale e sigurt, në të cilën mund të përdorni nga çdo pajisje dhe çdo vend.

Beteja: IDrive vs Carbonite

Ndërsa ideja themelore e këtij kasafortë dixhitale të sigurt është thelbësore për të gjitha shërbimet rezervë cloud, implementimi ndryshon shumë. Dallimet kryesore përfshijnë platformën, shpejtësinë e transferimit të skedarëve, protokollet e sigurisë dhe veçoritë e ruajtjes dhe rimarrjes. Pastaj ka edhe kosto, hapësirë ​​dhe mbulim.

Ne priremi të besojmë se një ndryshim i tillë midis konkurrentëve është një gjë e mirë për konsumatorët. Fakti që fusha është kaq e gjerë do të thotë që keni më shumë të ngjarë të gjeni një zgjidhje rezervë në internet që i përshtatet nevojave tuaja specifike dhe stilit të jetës.

Gjatë pesë segmenteve kokë më kokë, ne do të shqyrtojmë se si IDrive dhe Carbonite grumbullohen kundër njëri-tjetrit në lidhje me shumë prej këtyre elementeve. Ndërsa ne duam të jemi të plotë, ne do të përfshijmë pjesën më të madhe të diskutimit rreth asaj që qëndron si ndoshta aspekti më i varur nga përdoruesi i zgjedhjes së një ose tjetrit: A fakti që IDrive ofron mbështetje të pakufizuar të pajisjes ka më shumë kuptim për nevojat tuaja sesa Carbonite’s hapësirë ​​e pakufizuar e ruajtjes?

1

Pricemimi dhe Mbështetja e Platformës

Gjatë raundit tonë të fillimit, ne do t’i hedhim një sy opsioneve të planit për dy shërbimet tona konkurruese. Ne do të konsiderojmë kostot, platformat e mbështetur dhe kufizimet e pajisjes. Të dy IDrive dhe Carbonite gjithashtu ofrojnë pajtime në biznes, kështu që ne do të prekim edhe ato. Nëse doni të dini më shumë rreth secilit shërbim, ju rekomandojmë të shikoni rishikimin tonë të Karbonit, si dhe rishikimin tonë IDrive.

iDrive

IDrive mban një vend unik në hapësirën rezervë për disa arsye të ndryshme. Një nga më të mëdhatë është se përveç të qenit një shërbim rezervë, ajo gjithashtu sinkronizon pajisjet tuaja. Kjo e bën diçka të një elementi hibrid, përzierës të të dy kopjeve rezervë dhe ruajtjes së reve.

(Shënim: Nëse nuk jeni të qartë për ndryshimin midis dy, kjo kopje rezervë e shpejtë kundrejt pamjes së ruajtjes do të ndihmojë).

IDrive e bën këtë punë duke u dhënë përdoruesve ndarje të ndara, të barabarta për kopje rezervë dhe sinkronizimi. Në këtë mënyrë, ju nuk keni mbetur të përpiqeni të ekuilibroni hapësirën midis të dyve, gjë që mund të bëhet shqetësuese shpejt.

Shërbimi ka si plane 1TB ashtu edhe 10TB për përdorim personal, si dhe disa plane biznesi.

Shumica e përdoruesve do të marrin vetëm me të mirë me 1TB. Përsëri, kjo është 1TB për kopje rezervë dhe 1TB e veçantë për sinkronizim. Pra, ju jeni me të vërtetë duke marrë 2TB. Ju gjithashtu mund t’i jepni IDrive një provë me një plan 5 GB falas. Kjo do të jetë e mjaftueshme për disa detyra sinkronizimi, por pothuajse me siguri nuk do të jetë e mjaftueshme për të kopjuar hard drive-in tuaj.

IDrive nuk ka një plan rezervë të pakufizuar si shumë nga konkurrentët më të afërt të tij, por kjo është për shkak të mbështetjes së tij sa më shumë pajisje që ju nevojiten. Shërbimet e pakufizuara rezervë, ndërkohë, janë pothuajse gjithmonë të kufizuara në një pajisje.

Arsyeja është e qartë nëse mendoni për këtë. Një shërbim që ofron një kopje rezervë të pakufizuar për pajisje të pakufizuar me rreth $ 5 dollarë në muaj do të shkatërrohej shumë shpejt dhe ka të ngjarë të falimentojë shpejt pas kësaj. Sa i përket pajisjeve të mbështetura, IDrive mund të përdoret për të rezervuar desktopet, hard diskët e jashtëm dhe pajisjet e lëvizshme. Përfshirja e rezervës së lëvizshme është një gjë e rrallë që e bën IDrive veçanërisht fleksibël.

Llogaritë e biznesit IDrive ju lejojnë të krijoni llogari të përdoruesve dhe të monitoroni të gjitha proceset nga një tastierë e kontrollit të administratorit. Këto plane gjithashtu mbështesin kopjen e:

 • Serverat Linux
 • Server SQL MS
 • Serveri SharePoint i MS
 • Server shkëmbimi MS
 • VMWare
 • Server Oracle

Rikthim me IDrive Business ndihmon bizneset të respektojnë mandatet e regjistrimit të qeverisë për industri të ndryshme, përfshirë praktikat ligjore, mjekësore dhe të kontabilitetit.

Carbonite

Karbonit është rreptësisht një shërbim rezervë, por është një shërbim i mirë. Ajo u rendit e treta në udhëzuesin tonë për shërbimet më të mira në internet për një kopje rezervë të pakufizuar.

Carbonite ju jep aq shumë rezervë sa do t’ju duhet ndonjëherë për një kompjuter. Kjo e bën këtë shërbim ideal për njerëzit që merren me sasi të mëdha të të dhënave, si fotografë dhe videografë.

Shërbimi ka tre plane të ndryshme pajtimesh për përdoruesit në shtëpi.

Carbonite Basic është në përputhje me IDrive dhe shërbime të tjera rezervë. Për shumë njerëz, ajo do ta bëjë punën.

Dallimi në mes të Basic dhe Plus është se Plus ju lejon të kopjoni disqet e jashtëm tuaj në ruajtjen tuaj online. Ne dëshirojmë që Carbonite të përfshijë atë aftësi me planin e saj themelor si IDrive. Nëse jeni duke kërkuar për një shërbim rezervë të pakufizuar që përfshin njësi të jashtme në koston themelore të pajtimit, CrashPlan ju ka mbuluar me të njëjtën kosto si Carbonite (59,99 $).

Carbonite Prime shton përzierjen automatike të kopjimit të videove dhe shërbimit të rimëkëmbjes së korrierit.

Karboniti gjithashtu ka tre plane biznesi. Megjithatë, këto nuk vijnë me një depo të pakufizuar. Në vend të kësaj, ju merrni një numër të caktuar gigabajt dhe mund të shtoni një shtesë prej 100 GB për 99 dollarë në vit.

planruajtjeKostoja vjetoreNr. I kompjuterëveNr. I serverave
Bërthamë250GB$ 269,99i pakufizuarAsnje
pushtet500GB$ 599,99i pakufizuar1
i fundit500GB$ 999.99i pakufizuari pakufizuar

Të gjitha këto plane mbështesin kompjuterë të pakufizuar, hard disk të jashtëm dhe ruajtje të NAS. Plani i energjisë shton rezervë të një serveri, ndërsa Plani Ultimate ju lejon të rezervoni serverë të pakufizuar.

Një mendim i rrumbullakët

Në qoftë se nuk jeni duke drejtuar një biznes, nëse keni nevojë për më shumë se 1TB ruajtje, do të doni të shkoni me Carbonite over IDrive. Plani 10TB i IDrive është shumë i shtrenjtë për të qenë praktik për shumicën e njerëzve.

Për përdoruesit me më pak se 1TB, sidoqoftë, IDrive është fituesi i qartë. Të qenit në gjendje të rezervoni pajisje të shumta, përfshirë telefonin tuaj, për koston e një abonimi të vetëm është një avantazh i madh. Aftësitë e sinkronizimit të IDrive do të thotë edhe më shumë vlerë. Sidoqoftë, mos prisni që IDrive të jetë zëvendësim total i produktivitetit të punës për Dropbox.

Sa i përket planeve të biznesit, IDrive jep ndjeshëm më shumë vlerë të kostos, duke filluar me planin e tyre të çmimeve 250 GB (99,50 $ përkundrejt 269,99 $ për Carbonite).

Raundi: Pika e Mbështetjes së Pricemimeve dhe Platformës për IDrive

Logo IDrive
Logo karboni

2

Eksperienca e perdoruesit

Shumica e shërbimeve rezervë përdorin një mjet desktop për të menaxhuar proceset themelore të rezervës. Sidoqoftë, ekzistojnë disa dallime tipare të rëndësishme që funksionojnë se si funksionojnë këto ndërfaqe për të cilat do të doni të dini para se të bëni një pajtim vjetor.

Gjatë këtij raundi, ne do të shohim se si ndryshon përvoja e desktopit midis IDrive dhe Carbonite. Do të prekim gjithashtu përvojën në internet dhe celular të secilit shërbim.

iDrive

IDrive ka tre mënyra kryesore për të hyrë në shërbimin e tij, përmes klientit të desktopit, si dhe në internet dhe celular.

Desktop

IDrive ka aplikacione desktopi si për Windows ashtu edhe për Mac. Të dy duken dhe funksionojnë në mënyrë të ngjashme.

Përgjatë anës së majtë, do të gjeni skedat për kopjimin, rivendosjen, caktimin, sinkronizimin, kopjimin e serverit dhe cilësimet.

Siç e keni marrë me mend, skedari rezervë është aty ku do të etiketoni dosjet dhe skedarët për kopje rezervë me IDrive. Ju mund të etiketoni objektet duke klikuar butonin ‘ndryshim” dhe lundruar në sistemin tuaj të skedarëve për të gjetur atë që ju po kërkoni.

Kur instaloni IDrive, disa dosje gjithashtu do të etiketohen automatikisht për kopje rezervë, siç është dosja juaj e përdoruesit. Por për pjesën më të madhe, ndihma është te ju për të menaxhuar atë që po mbështetet dhe çfarë nuk është.

Skeda “Scheduler” është ajo ku shkoni për të vendosur kur ndodhin rezervat tuaja.

Planifikimi i IDrive përfshin më shumë mundësi personalizimi sesa shumica e shërbimeve rezervë. Ju tregojnë se cilat ditë të javës rezervën tuaj shkon, çfarë ore të ditës fillon dhe në cilën kohë procesi ndërpritet.

Ju gjithashtu mund të vendosni IDrive të ekzekutojë kopje rezervë në mënyrë të vazhdueshme ose në orë, e cila do t’u bëjë thirrje përdoruesve që kanë nevojë për një proces më të shpeshtë të kopjimit. Kjo është veçanërisht e dobishme për njerëzit që kanë kërkesa për pajtueshmëri për t’u ndjekur.

IDrive madje ju lejon të vendosni njoftime për t’ju ndihmuar të vazhdoni me përfundimet dhe dështimet e kopjimit.

web

Uebfaqja e IDrive ju lejon të keni qasje në skedarët tuaj dhe të menaxhoni proceset rezervë nga distanca.

Për të hyrë në skedarë, nga shfletuesi, thjesht klikoni në emrin e pajisjes tuaj.

Ju do të jeni në gjendje të lundroni nëpër përmbajtje të ruajtur dhe ta hapni atë nga distanca. Ju gjithashtu mund të klikoni me të djathtën në çdo dosje ose skedar për ta shpërndarë me të tjerët.

Duke vepruar kështu do të gjenerojë një lidhje URL me objektin. Ju mund ta kopjoni dhe ngjitni atë lidhje për ta ndarë atë, postojeni automatikisht në Facebook ose Twitter dhe ta ndani atë përmes postës elektronike. Do lidhje mund të mbrohet me një fjalëkalim dhe t’i jepet ose “shikimi” ose lejet “edit”.

Për të menaxhuar proceset e kopjimit të desktopit tuaj, klikoni në “pult” dhe më pas “cilësimet”. Do të hapet një dritare me cilësimet e përgjithshme, përzgjedhjen rezervë dhe skedat e planifikuesit.

Ndërsa mund të menaxhoni proceset rezervë në çdo pajisje të lidhur nga distanca, sigurisht që kjo pajisje duhet të ndizet para se të ndodhin ndryshimet.

Shfletuesi IDrive ka “shkëmbyer nga unë” dhe “ka ndarë me mua” skedat që ju lejojnë të mbani shënime të përmbajtjes së përbashkët. E para është veçanërisht e këndshme, pasi është e lehtë të humbësh gjurmët e lidhjeve që ke krijuar. Që nga shkurti 2017, IDrive tani ofron edhe lidhjen e Office 365, që është një lajm i mirëpritur që e vë shërbimin më shumë në përputhje për të konkurruar me shërbime si Dropbox, Google Drive dhe madje edhe OneDrive, vetë.

Duke e lidhur IDrive në OneDrive, mund të ruani përmbajtjen OneDrive në IDrive, plus të hapur dhe të redaktoni skedarët OneDrive. Pasi të keni bërë lidhjen, një dosje e veçantë “OneDrive” do të shfaqet në pultin e shfletuesit tuaj.

i lëvizshëm

Aftësitë celulare të IDrive janë një arsye e fortë për ta kapur atë mbi Carbonite, CrashPlan, Backblaze dhe pjesën më të madhe të fushës rezervë. Aplikacionet e dizajnuara bukur janë në dispozicion si për Android ashtu edhe për iOS.

Nga ekrani fillestar mobil, ju mund të zgjidhni të kopjoni telefonin tuaj ose edhe llogaritë tuaja në Facebook dhe Instagram.

Thumb “backup” dhe mund t’i lejoni IDrive të kopjojë automatikisht kontaktet, fotot dhe videot tuaja. Ekzistojnë gjithashtu mundësi për të kopjuar regjistrat e thirrjeve, tekstet, kalendarët, muzikën, aplikacionet dhe “skedarët e tjerë”.

Aplikacioni mobil IDrive është një nga mënyrat më të mira dhe më të lehta për të kopjuar të dhënat tuaja Android.

Carbonite

Ashtu si rivalja e saj, Carbonite ka tre portale të veçanta për shërbimin e saj.

Desktop

Një shenjë dalluese e Karbonit është thjeshtësia. Pasi të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin e desktopit, ai automatikisht do të kërkojë dhe të fillojë kopjimin e llojeve të caktuara të skedarëve në kompjuterin tuaj. Për dallim nga IDrive, shërbimi nuk kërkon që të bëni kopje rezervë në një dosje dhe në bazë të skedarëve individualë. Rikthimi i rezervës bazuar në llojin e skedarit kursen kohë dhe ju pengon të anashkaloni aksidentalisht skedarët.

Karboni mund ta bëjë këtë sepse ju merrni hapësirë ​​të pakufizuar. IDrive, me kapakun e tij 1TB, kërkon më shumë “diskrecion” të përdoruesit.

Llojet e paracaktuar të skedarëve të mbështetur nga Carbonite përfshijnë:

 • Dokumentet: Docs Word, spreadsheets Excel, .PDF dhe më shumë
 • Fotografitë: JPG, PNG, GIF, BMP, etj.
 • Skedarët e postës elektronike: Outlook, Thunderbird, IncrediMail dhe Windows Live Mail
 • Të preferuarat dhe faqet e internetit në Internet
 • Skedarët e të dhënave financiare: Joshës, Quickbooks dhe programe të ngjashme
 • Multimedia: muzikë dhe skedarë video

Disa skedarë, përfshirë skedarët e sistemit, nuk janë rezervuar automatikisht. Ju mund të gjeni një listë të plotë të atyre këtu.

Nëse ka dosje dhe skedarë specifikë që nuk dëshironi të bëni kopje rezervë, tregoni Carbonite që t’i injorojë ato duke klikuar me të djathtën në çdo objekt. Zgjidhni “Carbonite” dhe pastaj “mos e ktheni këtë.”

Ose, zgjidhni “Carbonite” dhe “pronat” për të kontrolluar statusin e kopjes rezervë të skedarëve, versionet në dispozicion dhe të dhëna të tjera.

Aplikacioni i karbonit në desktop mund të përdoret për të kontrolluar gjendjen e kopjes rezervë, shkulje programin tuaj rezervë, rivendosjen e përmbajtjes dhe të bëni disa gjëra të tjera. Përtej kësaj sidoqoftë, nuk ka shumë nevojë për të monitoruar asgjë.

Për të ndryshuar orarin tuaj rezervë, klikoni në “cilësimet” & Kontrollet “.

Karbonit paraqet një rezervë të vazhdueshme, që do të thotë që skedarët individualë mbështeten në cloud, sa herë që bëhet një ndryshim. Nëse punoni me skedarë të mëdhenj dhe të shumëfishtë, mund të gjeni se kopjimi i vazhdueshëm i kufizon shumë burimet e sistemit tuaj.

Në atë rast, ju mund t’i thoni Carbonite thjesht “të bëni kopje rezervë një herë në ditë” ose t’i thuani, “mos bëni kopje rezervë gjatë orarit të caktuar.” Ekziston gjithashtu një mundësi për të “zvogëluar përdorimin e internetit të Carbonite” që do të çlirojë burime ndërsa ngadalëson kopjimin.

Sidoqoftë, për shumicën, algoritmet e transferimit të skedarëve të Carbonite, për të cilat do të flasim në raundin tjetër, duhet të trajtojnë kopje rezervë të vazhdueshme pa ndikuar në punën tuaj tjetër.

Nëse keni nevojë të rivendosni skedarët, mund ta bëni këtë nga ekrani kryesor i desktopit duke klikuar, “ktheni skedarët e mi.” Do të keni mundësi të zgjidhni rivendosjen e skedarëve të caktuar ose gjithçka menjëherë.

Nëse zgjidhni opsionin e dytë për të rivendosur gjithçka menjëherë, do ta bëni këtë nga mjeti i karbonit desktop. Opsioni i parë, rivendosja e skedarëve individualë, ju ridrejton në faqen e internetit të Carbonite për të përfunduar procesin.

web

Ndërfaqja e shfletuesit Carbonite ju lejon të shihni skedarët e ruajtur në cloud dhe të filloni procesin e rivendosjes. Anydo dhe të gjitha pajisjet e bashkangjitura në llogarinë tuaj Carbonite do të shfaqen në faqen kryesore.

Klikoni “shikoni skedarët” për të rishikuar përmbajtjen e ruajtur. Ju mund të lundroni ruajtjen tuaj në internet bazuar në të njëjtin plan urbanistik skedari të përdorur nga kompjuteri juaj.

Zgjidhni përmbajtjen duke klikuar në kutinë e kontrollit pranë dosjeve dhe skedarëve të veçantë, duke klikuar butonin “shkarkim”. Ju mund të shkarkoni deri në 5000 skedarë dhe 10 GB të dhëna menjëherë. Të gjithë skedarët që shkarkoni mund të shtohen në një skedar zip, i cili mund të nxirret në cilindo vendndodhje që dëshironi.

Përtej kësaj, gjithçka tjetër që mund të bëni në internet është e kufizuar në menaxhimin e llogarisë. Carbonite nuk ju lejon të menaxhoni proceset rezervë nga distanca.

i lëvizshëm

Aplikacioni Carbonite celular ju lejon të përdorni skedarë nga kompjuteri juaj i mbrojtur nga karbonit nga distanca.

Aplikacioni gjithashtu ju lejon të kopjoni automatikisht fotot e marra nga telefoni juaj. Megjithatë, kjo është gjithçka që ju mund të bëni kopje rezervë.

Për të parë fotot ose skedarët e rezervuar nga kompjuteri juaj, thjesht zgjidhni pajisjen tuaj celular ose emrin e kompjuterit nga ekrani fillestar i aplikacionit.

Aplikacioni celular gjithashtu ju lejon të mbroni pajisjen tuaj celulare nga vjedhjet me aftësi të fshirjes në distancë. Kjo parandalon të tjerët të hyjnë në llogarinë tuaj Carbonite dhe të dhëna të tjera të telefonit duke kryer një rivendosje të fabrikës. Një tjetër mashtrim i lezetshëm: ju lejon të ndryshoni nga distanca fjalëkalimin e bllokimit të ekranit të telefonit tuaj dhe të mbyllni ekranin.

Dy mendime të rrumbullakëta

Ne admirojmë thjeshtësinë themelore të përvojës së Karbonit. Nuk i bën gjërat aq të lehta sa rivalizmi Backblaze, por është shumë afër. Për krahasim, IDrive kërkon më shumë punë për të siguruar që çdo dokument i vetëm, foto dhe video për të cilën jeni duke u mbrojtur.

Megjithatë, shumica e përdoruesve, veçanërisht teknikët dhe ata me përmbajtje me vlerë të lartë, me siguri do të preferojnë aftësitë e zgjeruara të IDrive. Karakteristikat e gjera rezervë të disponueshme përmes aplikacionit të desktopit dhe fakti që ju mund të kontrolloni procesin tuaj të kopjimit nga distanca nga shfletuesi IDrive janë avantazhe të këndshme.

Përvoja e ueb Carbonite është pothuajse shumë e ngushtë. Gjithashtu, ndërsa vlerësojmë se jemi në gjendje të kopjojmë fotografi nga aplikacioni celular Carbonite, fakti që IDrive na lejon të kopjoni regjistrat e thirrjeve, mesazheve me tekst, kontakte dhe gjithçka tjetër duhet të emocionojnë përdoruesit e smartphone-ve.

Raundi: Pika e Përvojës së Përdoruesit për IDrive

Logo IDrive
Logo karboni

3

Shpejtësia e transferimit të skedarëve

Një nga shqetësimet për zbatimin e një strategjie rezervë cloud është që transferimi i skedarëve midis kompjuterit tuaj dhe serverëve të cloud mund të zgjasë ca kohë. Për të ndihmuar shpejtimin e gjërave, shërbimet më të mira zbatojnë komponentë arkitektonikë si transferime shtesë të nivelit të bllokut dhe kompresimi i skedarëve.

Gjatë këtij raundi, ne do të shohim nëse IDrive dhe Carbonite ndjekin padi. Por së pari, ne do të ndajmë rezultatet e disa testeve themelore të transferimit që kemi kryer për të parë se cili shërbim mund të lëvizë skedarët më shpejt.

IDrive vs Carbonite: Testet e Shpejtësisë

Për të matur shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit për të dy shërbimet, kemi kryer disa transferime me një dosje të ngjeshur 250MB. Ky dosje përbëhet nga shumë lloje të ndryshme skedarësh. Testet u kryen nga një vendndodhje pak jashtë Boston, Massachusetts mbi një rrjet WiFi. Para fillimit, ne kontrolluam shpejtësinë e të dhënave tona në Speedtest.net:

 • Shpejtësia e ngarkimit: 12Mbps
 • Shpejtësia e shkarkimit: 32Mbps

Mbani në mend se shpejtësia juaj e transferimit të skedarit tuaj për secilin shërbim mund të ndryshojë në mënyrë dramatike në varësi të vendit ku jeni vendosur dhe forcës së lidhjes tuaj.

Këtu janë rezultatet tona:

NgarkoniShkarko
iDrive09:4601:12
Carbonite08:1001:30

Shpejtësia e ngarkimit të të dy shërbimeve është në përputhje me shërbimet e tjera më të larta cloud, që sugjeron që ato të trajtojnë mirë kompresimin e skedarëve.

Jepet, nëse keni qindra gigabajt të dhëna për të ngarkuar, prapëseprapë mund të prisni një kohë. Ka të ngjarë të shikoni në ngarkime 15-20 minuta për gigabyte. Kështu që, 100 GB do të duhej rreth një ditë për ta ngarkuar.

Për t’i mbajtur gjërat në lëvizje, pasi një skedar të jetë mbështetur në cloud, ai zakonisht kopjohet vetëm nëse ka ndodhur një ndryshim skedar. Kjo quhet “kopje rezervë”. Pothuajse të gjitha shërbimet e rezervimit në cloud e bëjnë këtë pasi përndryshe do të shkaktojë probleme të jashtëzakonshme të brezit. Një teknikë e dytë, më pak e zakonshme algoritmike e quajtur “kopje rezervë e nivelit të bllokimit” modifikon qasjen. Transferimet në nivelin bllok do të thotë që vetëm pjesët e skedarit që ndryshuan kopjohen në vend se të ngarkojnë përsëri të gjithë skedarin.

Duke përdorur këtë qasje, në vend që të kërkojë katër minuta për të ngarkuar një skedar 250MB, zakonisht merr vetëm aq kohë sa kërkohet për të transferuar ndryshimet. Pra, shtimi i 25MB të dhënave në skedarin tonë 250MB duhet të zgjasë vetëm 20-30 sekonda.

Të dy IDrive dhe Carbonite zbatojnë transferime të nivelit bllok, kështu që ju do të jeni në gjendje të mirë në çdo mënyrë. Për tu siguruar që po funksionon siç është projektuar, kemi bërë një ndryshim të vogël në dosjen tonë të testimit të kompresuar: kemi hequr një skedar nga brenda tij.

Ndryshimi u desh nën 30 sekonda për të reflektuar në rezervën tonë në internet për të dy shërbimet, siç pritej.

Rreth tre mendime

Të dy IDrive dhe Carbonite performuan mirë në testet tona të shpejtësisë. Ndërsa Carbonite kishte një avantazh të vogël, ndryshimi mund lehtë nga një faktor vendndodhjeje sesa vetë teknologjia. Për shkak se ne duam të shpallim një fitues, ne kemi vendosur të prezantojmë një tiebreaker të minutës së fundit: shërbimin ndërlidhës.

Me shërbimin korrier, shërbimet rezervë marrin rreth proceseve të ngadalta të rezervimit dhe rikthen të plotë duke ju postuar një njësi të jashtme. Transferimi i të dhënave në dhe nga disqet e jashtme është shumë më i shpejtë sesa transferimi i tij në Internet.

CrashPlan ofron shërbim ndërlidhës vetëm për restaurime dhe vetëm nëse paguani Carbonite Prime. IDrive ofron shërbim ndërlidhës si për kopje rezervë ashtu edhe për të rivendosur, dhe ata ia ofrojnë atë të gjithë klientëve falas. Shërbimi quhet IDrive Express dhe është një avantazh i mirë nëse merren me qindra gigabajt të të dhënave.

Raundi: Pika e Shpejtësisë së Transferimit të Dosjeve për IDrive

Logo IDrive
Logo karboni

4

siguri

Për shkak të një rritje të shkeljeve globale të të dhënave, sulmeve për ransomware, sulme nga njeriu në mes dhe mbikëqyrjes së informacionit, siguria është një temë që nuk duhet ta anashkaloni kurrë kur kontrolloni shërbimet e cloud. Aspektet për të hetuar përfshijnë protokollet e kriptimit, mbrojtjen e fjalëkalimit dhe sigurinë e qendrës së të dhënave.

iDrive

Kur krijoni kopje rezervë të të dhënave me IDrive, ato i mbajnë të gjitha të dhënat tuaja të fërguara në serverat e tyre. Në atë mënyrë, kush i prish serverat e tyre nuk mund të shikojë se çfarë keni ruajtur atje.

Protokolli i enkriptimit IDrive përdor 255-bit AES. AES është protokolli i rekomanduar nga SHBA. Instituti Kombëtar i Standardeve dhe Teknologjisë. Ndërsa popullariteti i AES e bën atë një objektiv joshës për hakerat, vlerësohet se madje edhe super-kompjuterave më të fuqishëm në botë do të duheshin disa miliardë vjet për të prishur shifrimin.

IDrive gjithashtu mbron të dhënat tuaja në tranzit midis pajisjes tuaj dhe cloud me tunele TLS për të parandaluar përgjimin.

Kriptimi i pushimit dhe pushimi është i zakonshëm në mesin e shërbimeve cloud. Sidoqoftë, IDrive veçohet duke ju dhënë mundësinë e vendosjes së kriptimit privat nga fundi.

Me encryption private fund-në-fund, vetëm ju e dini çelësin tuaj të enkriptimit, kështu që as IDrive nuk mund të deshifrojë të dhënat tuaja. Sidoqoftë, do të thotë gjithashtu nëse harroni fjalëkalimin tuaj, nuk mund të merrni as në të dhënat tuaja.

Një gjë IDrive nuk ofron diçka që do të ishte e mirëpritur: verifikim me dy faktorë. Verifikimi me dy faktorë kërkon që ju të siguroni një kod sigurie përveç emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit tuaj kur të identifikoheni nga pajisjet e panjohura. Ajo parandalon njerëzit që kanë vjedhur fjalëkalimin tuaj të hyjnë në të dhënat tuaja.

Sidoqoftë, IDrive bën versionimin mbështetës, që do të thotë se një numër i caktuar i versioneve të mëparshëm të skedarëve janë mbajtur. Në atë mënyrë, nëse jeni në shënjestër të një sulmi ransomware, i cili funksionon duke korruptuar përmbajtjen tuaj, thjesht mund të ktheheni përsëri në një version të pakorruptuar, pasi të keni hequr malware-in përgjegjës. Me IDrive, dhjetë kopje të skedarëve tuaj janë mbajtur si kopjuar dhe sinkronizuar.

Carbonite

Carbonite mbron anën e serverit tuaj të përmbajtjes duke përdorur AES 128-bit ose 256-bit. 128 bite përdoret si parazgjedhje, ndërsa Carbonite kalon në 256 bit nëse vendosni në encryption private.

Ashtu si IDrive, encryption private do të thotë që ju të vendosni çelësin tuaj dhe Carbonite kurrë nuk e di se çfarë është. Përsëri, ndërsa kjo siguron nivelin më të mirë të sigurisë, do të thotë gjithashtu që Carbonite nuk mund ta rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni.

Pasi të keni probleme me vendosjen e kriptimit privat me Carbonite është se ju duhet ta bëni këtë kur së pari instaloni programin dhe vendosni kopjen rezervë. Gjatë këtij procesi, nëse vendosni ta lejoni Carbonite të menaxhojë çelësin tuaj të enkriptimit, ju nuk do të mund të kaloni më vonë.

Kriptimi brenda transportit përdor tunele TLS për t’i mbajtur njerëzit të mos spiunojnë përmbajtjen tuaj ndërsa lëviz midis pajisjes tuaj dhe qendrës së të dhënave. Karbonit mbështet verifikimin me dy faktorë, të cilin e quan verifikim me dy hapa.

Konfigurimi kryhet në internet duke hyrë në llogarinë tuaj dhe duke vizituar skedën “informacion personal”.

Raundi i Katër Mendimeve

Të dy shërbimet bëjnë të drejtën duke encryptuar përmbajtjen në pushim dhe duke u ofruar përdoruesve encryption private. Të mos qenit në gjendje të kaloni në kriptim privat pasi të keni vendosur të lejoni që Carbonite të menaxhojë çelësin tuaj të enkriptimit është padyshim një kruese e kokës, megjithëse.

Pastaj përsëri, Carbonite le të vendosni verifikim me dy hapa dhe IDrive nuk do. Fakti që si encryption private ashtu edhe verifikimi me dy hapa janë në tryezë me tilat Carbonite këtë raund të fundit në favor të tij, por mezi.

Raundi: Pika e Sigurisë për Karbonit

Logo IDrive
Logo karboni

5

Aktgjykimi

Të dy IDrive dhe Carbonite ofrojnë vlerë të madhe dhe ofrojnë përvoja të shkëlqyera të përdoruesit. Për shkak të kësaj, me kalimin e viteve, të dy shërbimet janë renditur vazhdimisht në mesin e shërbimeve më të mira rezervë cloud që kemi vlerësuar. Në renditjen tonë të rezervave të cloud 2017, IDrive dhe Carbonite vendosën përkatësisht të parën dhe të pestin.

Përkundër faktit se IDrive kryesoi renditjen tonë për 2017-ën dhe megjithëse zgjati tre raundet e para të kësaj ndeshje me lehtësi relative, nuk është e drejtë të themi se është zgjedhja ideale për të gjithë. Whatfarë do ta bëjë Carbonite zgjedhjen më të mirë për disa përdorues zbret në ruajtjen e tij të pakufizuar.

Kjo aftësi do të thotë që nuk do të duhet të shqetësoheni kurrë për administrimin e hapësirës tuaj me Carbonite dhe gjithashtu i ka lejuar Carbonite të krijojë një përvojë shumë më të thjeshtë të përdoruesit sesa atë që do të gjeni me IDrive. Kopje rezervë e tipit skedar nënkupton rezervë të vendosur dhe harruar për ju, kështu që ju mund të shpenzoni kohën tuaj të vlefshme për detyra të tjera.

Megjithatë, për shumicën e përdoruesve, të cilët kanë kopje rezervë të të dhënave nën 1TB, të qenët në gjendje të mbrojnë kompjuterët, tabletët dhe telefonat e tyre me një abonim me kosto të ulët, sigurojnë më shumë vlerë sesa mund të konkurrojë Carbonite. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. Ne do të dëshironim të dëgjonim rreth mendimeve tuaja dhe përvojave tuaja me cilindo shërbim.

Mos ngurroni të ndani në komentet më poshtë.

Fituesi i përgjithshëm: IDrive

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map