Carbonite vs Backblaze vs IDrive: Gjetja e shërbimit më të mirë rezervë

Me CrashPlan tani jashtë lojës rezervë të konsumatorëve në internet, pasi vendosi të përqëndrohet në klientët e saj të biznesit dhe xhepat e tyre të thella, tregu papritmas e gjen veten të dominuar nga një bandë prej tre personash: Carbonite, Backblaze dhe IDrive. Secila prej këtyre tre shërbimeve ka shënuar mjaft mirë në rishikimet e rezervave në internet këtu në Cloudward.net për arsye të mira. Sidoqoftë, jo të gjitha arsyet e mira janë krijuar të barabarta.


Para se të regjistroheni për një pajtim me ndonjë prej tyre, jo vetëm që paguan të dini se çfarë po merrni, por të dini se si po krahasoni me atë që nuk mund të merrni. Merre atë?

Meqenëse jemi të gjithë për të bërë zgjedhje të zgjuar (gjatë orarit të punës), vendosëm që të ekzistonte vetëm një mënyrë për të zgjidhur pyetjen se cila nga këto tre zgjidhje rezervë në internet e meriton rekomandimin më të fortë të Cloudward.net.  

Në thelb, ne do t’i lejojmë ata të nxjerrin jashtë.

Shërbimet më të mira në internet për backup 2020

Beteja: Carbonite vs Backblaze vs IDrive

Timeshtë koha për të luftuar këtu janë Cloudward.net. Ne do t’i hedhim në provë secilën nga tre shërbimet tona të paraqitura, njëra pas tjetrës, duke shikuar pesë kategori kryesore për çdo shërbim të mirë rezervë: vlerën, veçoritë e rezervës, veçoritë e rimëkëmbjes, sigurinë dhe mbështetjen. Pas çdo raundi, ne do të përmbledhim gjetjet tona dhe do të shpallim një fitues të rrumbullakët. Pastaj, pasi të kemi përfunduar çdo raund, do t’i mbledhim të gjitha dhe njoftojmë zgjedhjen tonë të parë bazuar në provat e paraqitura.

Nëse dëshironi të dini më shumë se çfarë të kërkoni në një mjet të mirë në internet rezervë, udhëzuesi më i mirë i kopjes rezervë në internet do t’i shembë të gjitha, për ju, së bashku me rekomandimet. Aty, do të gjesh Karbonite, Backblaze dhe IDrive të paraqitura shumë. Ne gjithashtu kemi kushtuar vlerësime për secilën nga këto tre shërbime nëse dëshiron një vështrim më të thelluar:

 • Shqyrtimi i karbonit
 • Shqyrtimi i bllokimit të shpinës
 • Shqyrtimi i IDrive

Kjo është parathënie e mjaftueshme. Le të arrijmë te pjesët e çrregullt.

Raundi i parë: Pricemimi

Ne do t’i fillojmë gjërat me një të lehtë: në fund të fundit. Ne do të shikojmë se sa tarifojnë këto tre shërbime, sa hapësirë ​​rezervë në internet merrni dhe sa pajisje mund të rezervoni me një pajtim.

Carbonite

Carbonite ka tre nivele të ndryshme të çmimeve të konsumatorit dhe secila ju jep një kopje rezervë të pakufizuar për një kompjuter (PC ose Mac). Do pajtim duhet të blihet dhe të paguhet për çdo vit; nuk ka mundësi për muaj. Mund të kurseni pesë përqind me një abonim dy vjeçar dhe dhjetë përqind me një pajtim tre vjeçar, megjithëse ato kursime duken mjaft të kota për një angazhim kaq të gjatë.  

Duke pasur parasysh që secili plan ju lejon hapësirë ​​të pakufizuar për të kopjuar hard drivein tuaj, pyetja e qartë është pse të paguani një plan Plus ose Prime? Plus ju lejon të kopjoni disqet e jashtme, gjithashtu, dhe aq sa dëshironi. Ajo gjithashtu shton kopje rezervë automatike të videos. Kryeministri shton shërbimin e rimëkëmbjes së korrierit, megjithëse me një kosto shtesë prej 100 dollarë në vit mbi Carbonite Basic, nuk është me të vërtetë e vlefshme duke pasur parasysh që akoma mund të përdorni shërbimin për një tarifë 99 $.

Carbonite gjithashtu ka aplikacione të lëvizshme për Android dhe iOS që mund të përdoren për të hyrë në skedarët e mbështetur në cloud. Carbonite Mobile gjithashtu ju lejon të kopjoni fotot që merrni në celularin tuaj. Asnjë të dhënë tjetër e telefonit nuk mbrohet.

Backblaze

Ashtu si Carbonite, Backblaze ju lejon të kopjoni të dhëna të pakufizuara për një kompjuter. Sidoqoftë, thjeshton procesin e blerjes duke ofruar vetëm një plan çmimesh. Backblaze gjithashtu ju jep mundësinë e pagimit të pajtimit tuaj muaj-për-muaj ose çdo vit. Një pajtim një vjeçar ju kursen 10 dollarë, ndërsa një abonim dy vjeçar ju kursen 25 dollarë.

Të dy klientët PC dhe Mac janë rezervuar. Ndërsa rezervimi mund të jetë i kufizuar në një kompjuter, ju mund të bëni kopje rezervë të të gjithë disqet tuaj të jashtëm, pa ndonjë kosto shtesë me Backblaze. Aplikacionet iOS dhe Android janë në dispozicion, por janë vetëm për qasje në skedarë; ato nuk mund të përdoren për të kopjuar ndonjë skedar celular, madje edhe foto.

iDrive

IDrive merr një qasje të ndryshme për të joshur klientët. Në vend që të ofrojë hapësirë ​​rezervë të pakufizuar, kompania ofron rezervë për pajisje të pakufizuara. Klientët janë të disponueshëm për PC dhe Mac dhe skriptet në dispozicion për kopjen e Linux-it. Përfshihet gjithashtu një kopje rezervë e jashtme e ngurtë. Ka edhe aplikacione për pajisjet Android dhe iOS.

Deri vonë, një plan themelor IDrive ju dha 1TB hapësirë ​​rezervë për të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja. Tani ju merrni 2TB hapësirë ​​rezervë. IDrive nuk e rriti çmimin e saj së bashku me ndarjen e saj.

Për shumicën e përdoruesve, 2TB e rezervave në internet duhet të jenë hapësirë ​​të madhe për ruajtje. Sidoqoftë, nëse merrni shumë fotografi me definicion të lartë, keni një koleksion të gjerë filmi ose krijoni vetë video, mund t’ju gjeni më shumë nevojë. Për këtë, IDrive gjithashtu ka një plan 5TB, me çmim shumë të arsyeshëm.

Prmimi mujor për muaj, megjithatë, nuk është një opsion. Ju mund të regjistroheni për një vit ose dy vjet shërbim në një kohë.  

Për atë vit të parë, ju merrni IDrive me një çmim të zbritur. Pas kësaj, çmimi i çmimeve arrin deri në 69,95 dollarë. Avantazhi i planit dy vjeçar është se ju zgjasni zbritjen.

Ne do të flasim më shumë për këtë në raundin tjetër, por një pajtim IDrive gjithashtu përfshin një ndarje të veçantë por të barabartë të hapësirës sinkronizuese, duke e bërë atë një marrëveshje edhe më të mirë. Po ashtu, përmendet që GB-të e para janë falas, për më shumë informacion mbi këtë, shikoni artikullin më të mirë për ruajtjen e cloud.  

Një mendim i rrumbullakët

Midis Carbonite, Backblaze dhe IDrive, tani duhet të themi që Carbonite ofron sasinë më të vogël të vlerës. Arsyeja për këtë është, thjesht, kostoja. Të dy Carbonite Basic dhe Backblaze ju lejojnë të kopjoni të dhëna të pakufizuara për një kompjuter, por Backblaze ju lejon ta bëni atë për 10 dollarë më pak në vit. Gjithashtu, Backblaze ka një plan mujor prej 5 $ dhe Carbonite jo. Plus, Carbonite Basic nuk përfshin rezervë të jashtëm të diskut.  

Për ne, ky raund zbret nëse doni hapësirë ​​të pakufizuar për një pajisje me Backblaze ose 2TB hapësirë ​​për pajisje të pakufizuara me IDrive. Për shumicën e përdoruesve, mbështetja për një kompjuter duhet të jetë e mjaftueshme, veçanërisht duke pasur parasysh që të dy Android (Google Drive) dhe iPhone (iCloud) ofrojnë disa mbrojtje të skedarëve falas. Gjithashtu, pasi të skadojë zbritja fillestare e rezervës, do të paguani 20 dollarë më shumë në vit për IDrive sesa Backblaze.

Fituesi i Raundit Një: Zjarri i shpinës

Raundi i dytë: Karakteristikat

Për këtë raund, ne do të hedhim një vështrim se me cilat tipare vijnë secila shërbim dhe sa mirë ekzekutohen ato karakteristika. Aftësitë e zakonshme të kopjimit në internet përfshijnë gjëra të tilla si caktimi i kopjeve rezervë, qasja në distancë dhe versionimi i tyre.   

Carbonite

Ne përmendëm në raundin e parë se Carbonite ka klientë desktop për PC dhe Mac. Klienti i desktopit është ai që do të përdorni për të menaxhuar planin tuaj rezervë. Nga brenda tij, ju mund të udhëzoni Carbonite të ekzekutojë ose kopje rezervë të vazhdueshme ose të planifikuar. Avantazhi i kopjimit të vazhdueshëm është që skedarët rezervohen pasi ato ndryshohen. Kjo do të thotë nëse kompjuteri juaj rrëzohet mesditën, keni më pak të ngjarë të humbni përgjithmonë ndonjë skedar.

Rezervat e rezervuara të planifikuara janë të mira për të parandaluar që proceset rezervë të ndërhyjnë në punën tuaj tjetër. Klienti Carbonite ju lejon të zgjidhni një kohë për të filluar rezervimin ose për të përcaktuar orë ndërmjet të cilave kopjimi nuk do të funksionojë.

Rezervimi i karbonit funksionon pa probleme falë përdorimit të transferimeve shtesë të skedarëve në nivelin bllok. Kjo do të thotë që vetëm skedarët e rinj ose skedarët e ndryshuar marrin kopje rezervë, dhe vetëm pjesët (blloqet) e skedarëve ekzistues që janë ndryshuar transmetohen në të vërtetë. Kjo kursen kohë dhe gjerësi bandë.

Carbonite gjithashtu mbështet versionimin, por vetëm për kompjuterët Windows. Të paktën tre versionet e mëparshme të çdo skedari të caktuar ruhen (me kusht që ka shumë) në kohë të pacaktuar. Përveç kësaj, nëse është e disponueshme, një version i secilës skedar ruhet për secilën nga shtatë ditët e mëparshme, një për secilën nga tre javët e mëparshme dhe një për secilin nga dy muajt e mëparshëm.  

Backblaze

Ashtu si Carbonite, Backblaze gjithashtu ka klientë desktop për PC dhe Mac që janë thelbësore për procesin themelor të kopjimit. Si parazgjedhje, kopjimi funksionon vazhdimisht. Nëse preferoni të planifikoni rezervë, megjithatë, ky është një opsion i disponueshëm brenda klientit. Mund të tregoni Backblaze kur të filloni ekzekutimin e kopje rezervë dhe kur të ndaloni.

Sidoqoftë, rekomandohet një kopje rezervë e vazhdueshme dhe nuk duhet të ndikojë shumë në burimet e sistemit tuaj. Kjo për faktin se Backblaze gjithashtu bën kopje rezervë shtesë, të nivelit të bllokut. Në fakt, në teste të ndryshme të shpejtësisë që kemi kryer vitet e fundit, ne kemi zbuluar në përgjithësi se Backblaze shkon më shpejt sesa Carbonite.

Një nga tiparet e mëdha që humbet me Backblaze është se, megjithëse nuk kap sa versionet e skedarëve ruhen, ai i mban ato vetëm për 30 ditë. Kjo e bën Backblaze një zgjedhje të dobët kur bëhet fjalë për mbrojtjen e ransomware.

Siç u përmend, Backblaze gjithashtu ka një shërbim të rimëkëmbjes ndërlidhës. Do të duhet të paguani përpara për pajisjen, por Backblaze do t’ju kthejë pasi të keni dërguar përsëri. Ju mund të zgjidhni një disk flash 128 GB ose një disk të jashtëm 4TB. Kjo është një mënyrë e mirë për të shpejtuar rikuperimin nëse keni shumë të dhëna.

iDrive

IDrive ka ndoshta mbështetjen më të mirë të platformës së çdo zgjidhjeje rezervë të konsumatorit në internet e disponueshme sot. Ne kemi mbuluar ato që janë kur diskutuam për çmimet. Ajo që ne nuk përmendëm është se aplikacionet celulare të IDrive, të disponueshme për Android dhe iOS, nuk janë vetëm për qasje në skedarë siç janë me Carbonite dhe Backblaze: të dy aplikacionet celular mund të përdoren për të kopjuar kontakte, media dhe ngjarje kalendarike. Aplikacioni Android është gjithashtu në gjendje të kopjojë mesazhe me tekst, shkrimet e thirrjeve dhe të dhënat e aplikacionit.

IDrive gjithashtu ka një nga programuesit rezervë më të përshtatshëm që kemi rishikuar ndonjëherë. Ju mund të vendosni një kohë fillestare rezervë, të vendosni një kohë të ndërprerjes rezervë dhe të zgjidhni cilat ditë të javës kur ndizet. Ju gjithashtu mund t’i tregoni IDrive që të ekzekutojë kopjime në orë.

Nëse preferoni të keni kopjime të drejtuara nga IDrive vazhdimisht, kjo është gjithashtu një mundësi. Nga cilësimet, madje mund të caktoni një kohë të caktuar për të pritur para se të rezervoni skedarët e ndryshuar. IDrive kopjon gjithashtu skedarë me bllok dhe rezervon gradualisht, ashtu si Carbonite dhe Backblaze. Kjo duhet t’i mbajë gjërat pa probleme edhe me një kopje rezervë të vazhdueshme.

Cilësimet janë gjithashtu aty ku do të konfiguroni opsionet e shkëlqyera të njoftimit të IDrive për t’ju njoftuar për aktivitetin rezervë, siç është dështimi. Ekzistojnë shumë mundësi shtesë, gjithashtu – shumë, në të vërtetë, për t’u mbuluar në këtë hapësirë.

Përveç kopjimit të skedarëve, IDrive mbështet gjithashtu kopje rezervë të bazuar në imazhe. Kjo është një veçori që Carbonite Home gjithashtu ofroi deri vonë, përpara se ta tërhiqte për arsye konfuze (kompania pretendon se kopja rezervë e bazuar në imazh nuk është aq e fortë sa kopja e bazuar në skedarë për mbrojtje nga ransomware; kjo mund të jetë e vërtetë, por ka shumë arsye të tjera për të kërkuar kopje rezervë të bazuar në imazh).

Sa i përket versionimit, IDrive mban dhjetë versionet e fundit të çdo skedari të dhënë, pavarësisht nga mosha. Kjo duhet të jetë e mjaftueshme për t’ju mbrojtur nga shumica e gabimeve të ndryshimit të skedarëve, korruptimeve dhe sulmeve hakmarrëse.

IDrive Express është emri i shërbimit korrier të IDrive, i cili ndryshe nga Carbonite dhe Backblaze, mund të përdoret si për rikuperimin ashtu edhe për kopjimin fillestar. Ky është një avantazh i madh në favor të IDrive. Gjithashtu, IDrive Express është falas një herë në vit për përdoruesit e IDrive Personal.  

Një nga tiparet më të dallueshme të IDrive është se nuk është thjesht një shërbim rezervë. Mund të përdoret gjithashtu për të sinkronizuar skedarët, që është një aftësi tradicionale e lidhur me ruajtjen e cloud. Në vend që të ju bëjnë të ekuilibroni hapësirën tuaj 2TB prej 5TB midis rezervës dhe sinkronizimit, IDrive në të vërtetë ju jep një ndarje të veçantë për secilin.

Dy mendime të rrumbullakëta

Nuk ka vërtet shumë vend për debat në këtë raund. Në sajë të faktit që ofron rezervë smartphone dhe sinkronizim të pajisjes, IDrive del në krye. IDrive gjithashtu ka opsione më të planifikimit dhe njoftimit, dhe IDrive Express është një avantazh i madh kur bëhet fjalë për atë rezervë fillestare, e cila përmes Internetit mund të zgjasë me javë.

Ndërsa ne i duam shumë tiparet e IDrive, të gjitha këto vijnë me një çmim: kompleksiteti. Sidoqoftë, kjo do të luajë vetë në raundin tjetër, kur diskutojmë për lehtësinë e përdorimit.  

Fituesi i Raundit Dy: IDrive

Raundi i tretë: Lehtësia e përdorimit

Problemi me krijimin e një plani rezervë të kompjuterit është se, historikisht, ka qenë një dhimbje për të bërë. Kalimi nga disqet e jashtëm në cloud ka bërë gjërat pak më të lehta, megjithëse disa shërbime ende e bëjnë procesin e vështirë të panevojshëm. Gjatë këtij raundi, ne do të hedhim një vështrim në përvojën e përdoruesit, dhe atë që bëjnë Carbonite, Backblaze dhe IDrive për të bërë jetën e lehtë për përdoruesit.

Carbonite

Carbonite përfiton nga fakti se është një ofrues i pakufizuar rezervë për ta bërë përvojën rezervë relativisht të qetë. E bën këtë duke u mbështetur në llojin e skedarit dhe jo në vendndodhjen e skedarit.

Pasi ta shkarkoni klientin, do të skanojë hard drive-in tuaj dhe automatikisht do të kopjoni skedarët. Ky proces përfshin llojet më të zakonshëm të skedarëve, duke përfshirë dokumente, video, foto, muzikë dhe email. E vetmja gjë që nuk përfshihet, në të vërtetë, janë skedarët sistemorë dhe të përkohshëm.

Duke mos ju bërë të etiketoni dosjet dhe skedarët që dëshironi të kopjoni, Carbonite ju kursen kohë të vlefshme. Qasja gjithashtu ndihmon në sigurimin që të mos humbni asnjë skedar. Nëse dëshironi të jeni tepër të kujdesshëm, Carbonite gjithashtu mund të ngjyrosë skedarët me kod në sistemin tuaj të skedarit për t’ju njoftuar statusin e tyre rezervë.

Nga ikona e shiritit të detyrave Carbonite, gjithashtu mund të kontrolloni shpejt statusin e rezervës dhe të kërkoni skedarë të mbështetur. Të dy përvojat e karbonit në internet dhe ato të lëvizshme janë gjithashtu të përshtatshme për të kontrolluar statusin rezervë dhe qasjen në skedarët e ruajtur.

Ka me të vërtetë shumë pak negativë për të cilat mund të tregojmë kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit të Carbonite. Në fakt, me siguri do ta konsideronim një model të përsosur nëse jo për…

Backblaze

Backblaze merr të njëjtën qasje si Carbonite në thjesht rezervimin e skedarëve që klienti mendon se duhet të mbrohen. Sidoqoftë, i gjithë procesi duket edhe më i thjeshtë falë një klienti që ekspozon minimalizmin.

Shumë shërbime rezervë në internet marrin një qasje të harruar; asnjëri nuk e merr atë aq të drejtë sa Backblaze. Gjatë instalimit të klientit, ai do të skanojë hard diskun tuaj për skedarët të kopjojnë dhe të kthenin një raport. Thjesht goditni “në rregull” dhe procesi do të fillojë.

Thjeshtësia e tij duhet t’i drejtohet çdo përdoruesi që dëshiron të mbrojë kompjuterin e tyre, por nuk dëshiron të duhet të mendojë shumë për të. Ekzistojnë disa cilësime me të cilat dëshironi të përfshini, duke përfshirë opsionet për të shtuar përjashtime në dosje dhe skedarë, por përndryshe, nuk ka shumë për të bërë.

Një pjesë e asaj që e bën klientin të duket kaq e thjeshtë është që të gjitha proceset e rivendosjes për Backblaze të zhvillohen përmes ndërfaqes në internet. Sidoqoftë, ndërsa është pak më komplekse se klienti i desktopit, përvoja në internet gjithashtu është bërë mirë. Skedat e lundrimit mund të gjenden në të majtë, atje ku prisni të jenë, dhe përfshijnë një skedë “përmbledhje” për të kontrolluar statusin e llogarisë tuaj dhe “shikoni / rivendosni” skedarin për të hyrë në skedarë.

iDrive

Krijimi i rezervës me IDrive nuk është saktësisht i vështirë, por është sigurisht më i komplikuar sesa qasjet e vendosura dhe të harruara të marra nga Carbonite dhe Backblaze. Arsyeja për këtë është se ju jeni të kufizuar në 2TB hapësirë ​​rezervë. Pa kopje rezervë të pakufizuar, IDrive nuk mund thjesht të kopjojë çdo skedar të vetëm bazuar në një shtesë.

Në vend të kësaj, klienti IDrive rezervon skedarë bazuar në vendndodhjen në sistemin tuaj fotografik. Pasi ta instaloni klientin, ai automatikisht etiketon disa dosje që mbrohen zakonisht, por kjo është ajo. Duhet të kaloni përmes sistemit tuaj të skedarëve dhe të etiketoni dosjet dhe skedarët për kopjim. Për më tepër, është shumë e thjeshtë të anashkalosh skedarët.

Siç u përmend në raundin e karakteristikave, IDrive gjithashtu ka shumë cilësime për të luajtur me të. Ndërsa kjo mund të jetë e shkëlqyeshme për personalizimin, ajo gjithashtu shton vështirësinë e përdorimit të IDrive.

Përvoja e ueb IDrive është shumë më pak e komplikuar dhe në fakt ka disa pamje të dobishme për të gjurmuar me lehtësi përmbajtjen e përbashkët dhe kopjen rezervë të aksesit të lidhur me pajisjet tuaja të ndryshme.

Përvoja e celularit është gjithashtu e pëlqyeshme e thjeshtë, e cila ndihmon të përfitoni nga aftësitë rezervë celular IDrive.

Rreth tre mendime

IDrive ishte fituesi i arratisur në raundin e dytë, tipare, por në raundin e tretë ajo vendos një të tretën e largët. Carbonite dhe Backblaze të dy përfitojnë shumë nga të qenurit ofrues rezervë të pakufizuar për ta bërë përvojën e përdoruesit jashtëzakonisht të thjeshtë. Sidoqoftë, Backblaze arrin ta bëjë atë më mirë. Klienti Backblaze është kaq i lehtë për t’u përdorur, pothuajse e bën procesin argëtues, gjë që është një gjë e çuditshme për të thënë në lidhje me kopjen online.

Fituesi i Raundit të Tretë: Zjarri i shpinës

Raundi i katërt: Siguria

Siguria në re ka qenë një temë e nxehtë që nga mesi i viteve ’90 me një arsye të mirë: besimi ndaj dikujt për të mbrojtur përmbajtjen tuaj është një marrëveshje e madhe, veçanërisht kur ajo përmbajtje përfshin dokumente financiare, pronë intelektuale dhe foto seksi. Dhe kështu, gjatë këtij raundi, ne do të shqyrtojmë se sa mirë shërbimet tona të paraqitura i mbajnë të mbrojtur skedarët tuaj.

Carbonite  

Karboniti kodon skedarët tuaj si në pushim ashtu edhe në tranzit duke përdorur protokollin AES. Ky është protokolli që përdorin më shumë shërbime cloud dhe ai i rekomanduar nga Instituti Kombëtar i Standardeve dhe Teknologjisë (NIST) i Sh.B.A..

Në përgjithësi, niveli i AES i përdorur nga Carbonite është 128-bit. Sidoqoftë, Carbonite gjithashtu ju lejon të vendosni në encryption private dhe, me atë karakteristikë të ndezur, ai kalon deri në 256-bit AES.

Kriptimi privat nënkupton që vetëm ju të keni qasje në çelësin e enkriptimit për skedarët tuaj, duke siguruar një përfitim që ndonjëherë quhet encryption i njohurive zero. Përfaqësuesi kryesor është se askush në Carbonite nuk mund të krijojë kopje të lexueshme të skedarëve tuaj dhe programe të mbikëqyrjes qeveritare siç është projekti PRISM i NSA-së, janë shkëputur nga të dhënat tuaja. Dobësi është se nëse harroni fjalëkalimin tuaj, Carbonite nuk mund ta rivendosni atë për ju dhe do të keni humbur qasjen në kopjen tuaj.

Karbonit gjithashtu ju lejon të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë (2FA), që do të thotë se do të kërkohet një kod i veçantë përveç kredencialeve tuaja normale të përdoruesit kur të përdorni kopjen rezervë nga një pajisje e panjohur. Avantazhi i 2FA është se edhe nëse dikush vjedh ose pengon fjalëkalimin e llogarisë tuaj, ata nuk do të kenë mundësi të hyjnë në të dhënat tuaja pa vjedhur gjithashtu kompjuterin tuaj ose pajisjen celulare.

Backblaze

Backblaze encrypts të dhënat e ruajtura në serverat e saj duke përdorur AES, gjithashtu. Niveli i shifrimit të përdorur është 128-bit. Të dhënat gjithashtu sigurohen në tranzit.

Backblaze gjithashtu ju lejon të vendosni në encryption private për ta bërë atë me njohuri zero nëse shqetësoheni për shkeljet e të dhënave, punonjësit mashtrues ose spiunët që kontrollojnë përmes skedarëve tuaj personal. Ai nuk zhvendoset në kriptim 256-bit, megjithatë, siç bën Carbonite kur aktivizohet.

Ne do ju rekomandojmë të përfitoni nga kjo veçori, por sigurohuni dhe mbani fjalëkalimin tuaj diku të sigurt. Ka disa mundësi të shkëlqyera për ruajtjen e cloud për fjalëkalimet që duhet të bëjnë hile.

Backblaze gjithashtu ju lejon të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për të mbrojtur kopjen rezervë tuaj nga hacks e fjalëkalimit. Ju mund të vendosni të merrni kodin tuaj të sigurisë kur hyni nga pajisjet e panjohura përmes pajisjes celulare ose Google Authenticator.

Si shpërblim, Backblaze ka një veçori vendndodhjeje për të gjetur laptopin tuaj në rast se ai është i humbur ose i vjedhur.

iDrive

IDrive kodon të gjitha skedarët e ruajtur në objektet e tij të të dhënave duke përdorur AES 256-bit, duke i dhënë asaj një protokoll të fortë kriptimi parazgjedhur më të fortë se Carbonite ose Backblaze. Sidoqoftë, ndërsa AES 128-bit nuk është aq e fortë sa 256-bit AES, do të duheshin akoma disa miliardë vjet të llogaritura për të goditur. Në këtë pikë të kohës, diferenca është më shumë një marketing marketingu se çdo gjë tjetër. Dhjetë vjet nga tani, ne mund të jemi duke kënduar një melodi të ndryshme.

IDrive mbështet encryption private opsionale, duke e bërë atë një veçori të sigurisë që të tre shërbimet kanë të përbashkët.

Kjo është gjithçka mirë dhe mirë, por IDrive nuk ofron një mundësi për vërtetimin me dy faktorë dhe ky është një problem. Ndërsa një çelës encryption 256-bit mund të marrë një kohë të papërballueshme për të goditur, një fjalëkalim i dobët nuk do të. Pa autentifikimin me dy faktorë, kushdo që pranon fjalëkalimin tuaj do të jetë në gjendje të përdorë të dhënat tuaja pa pengesa.

Ne e vlerësojmë faktin që IDrive ju lejon të shkëputni pajisjet e sinkronizuara, megjithatë. Me atë veçori, nëse dikush vjedh kompjuterin ose telefonin tuaj celular, ju mund të paktën të ndërpresë hyrjen në skedarët tuaj.

Raundi i Katër Mendimeve

Ne e duam faktin që të tre këto shërbime ju japin mundësinë për kriptim privat. Nëse ndiheni të shqetësuar për mbajtjen e skedarëve personalë në cloud, kjo duhet ta shtyjë mendjen të pushojë. Me aktivizimin e kriptimit privat, askush nuk do të jetë në gjendje të deshifrojë skedarët tuaj pa fjalëkalimin tuaj, i cili nuk ruhet kudo që nuk doni që të jetë.

Kjo tha, duke pasur parasysh që fjalëkalimet mund të jenë vjedhur ose forca brutale të plasaritura me shumë më shumë lehtësi sesa një çelës i deshifrimit, shtimi i vërtetimit me dy faktorë është po aq i rëndësishëm. Mungesa e kësaj karakteristike të sigurisë e privon nga vëmendja për këtë raund.

Zgjedhja midis Carbonite dhe Backblaze nuk është e lehtë duke pasur parasysh që të dy ofrojnë përbërje shumë të ngjashme sigurie. Ne na pëlqen fakti që Backblaze ju jep një shërbim të vendndodhjes së pajisjes, por ka mundësi më të mira, të dedikuara atje për atë lloj gjëje, si Prey.

Në të vërtetë, e vetmja gjë për të cilën mund të tregojmë është fakti se me vërtetimin e dy faktorëve të aktivizuar, Carbonite rrit nivelin e tij të kriptimit nga 128-bit në 256-bit AES. Fakti që Backblaze përdor 128-bit AES nuk është me të vërtetë çështje … por ne i urrejmë lidhjet.  

Fituesi i Raundit të Katër: Karbonit

Raundi i Pestë: Mbështetje

Mbështetje e mirë për klientët është e vështirë për t’u gjetur, veçanërisht kur bëhet fjalë për teknologji cloud për konsumatorët. Përdoruesit e biznesit marrin të gjitha gjurmët, ashtu si në aeroplanët. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se rrjetet e mira të mbështetjes nuk janë atje. Carbonite, Backblaze dhe IDrive janë tre nga më të mirat, duke shtuar në listën e gjatë të arsyeve që ne me të vërtetë i duam ata për rikuperimin e katastrofës. Cila ofron, përkrahjen më të mirë? Le ta zbulojmë.

Carbonite

Carbonite ka fituar disa çmime për rrjetin e saj për mbështetjen e klientëve, e cila kryesisht mbështetet në mbështetjen e saj të fortë, me bazë në SHBA..

Mbështetja telefonike ofrohet shtatë ditë në javë, nga 8:30 në mëngjes .. deri në 9 pasdite EST. Ndërsa dëshirojmë të shohim mbështetje 24/7, orët janë ende shumë të mira, veçanërisht pasi shumë shërbime rezervë në internet nuk ofrojnë fare mbështetje telefonike.  

Karbonit gjithashtu ofron mbështetje 24/7 e-mail. Ne e testuam këtë rrjet ndërsa po bashkon shqyrtimin tonë të fundit për Carbonite, dhe zakonisht morëm një përgjigje përmes emailit brenda gjashtë orësh.

Carbonite nuk ofron mbështetje për biseda live. ’Shtë për të ardhur keq për ata që urrejnë të merren me çështje përmes telefonit. Përsëri, chat është një veçori që shumë shërbime rezervë nuk ofrojnë, por në këtë rast që përfshin Carbonite.

Për ata që preferojnë ta shkojnë vetëm, Carbonite ka një qendër të mirëfilltë njohurish. Ju mund të gjeni mësime, FAQ dhe artikuj për zgjidhjen e problemeve, qendra e mbështetjes përfshin një mundësi kërkimi për të gjetur përmbajtjen më shpejt.

Backblaze

Për dallim nga Carbonite, Backblaze në të vërtetë ofron mbështetje live chat, dhe është mjaft e mirë. Fatkeqësisht, orët e bisedave janë gjithashtu shumë të kufizuara: nga e hëna deri të premten, 9 të mëngjesit në 5 pasdite. PST. Përfaqësuesit e mbështetjes së bisedave, me sa duket, marrin një orë pushim për drekë sepse nuk janë të disponueshme mesditë dhe 1 pasdite.

Backblaze nuk ofron ndonjë formë të mbështetjes telefonike për përdoruesit e shtëpisë. Metoda e preferuar e kontaktit të mbështetjes teknike është përmes postës elektronike. Për fat të mirë, mbështetja me email është e shkëlqyeshme. Teknikët punojnë 24/7 dhe Backblaze garanton një përgjigje brenda 24 orëve. Gjatë rishikimit tonë të fundit në Backblaze, kemi marrë përgjigje mbështetëse për pyetjet tona brenda dy orësh.

Qendra e mbështetjes Backblaze është gjithashtu shumë e mirë, me kategori të dedikuara për gjëra të tilla si instalimi, zgjidhja e problemeve, kopjimi dhe FAQ. Alsoshtë gjithashtu i kërkueshëm.

iDrive

IDrive godet trifektën e mbështetjes: siguron mbështetje telefonike, bisedë live dhe email. Ndihma telefonike është në dispozicion nga ora 6 pasdite deri në ora 6 pasdite. PST gjatë ditëve të javës, por, mbresëlënëse, biseda live është në dispozicion 24/7.

Më mirë akoma, përfaqësuesit e mbështetjes së bisedës janë të shpejtë për t’u përgjigjur dhe shumë të dobishëm. Ndërsa mbështetja duket të jetë të paktën pjesërisht nga detyra e Indisë, ne nuk kemi ndonjë çështje të komunikimit kur vendosëm mbështetje IDrive në provë gjatë rishikimit tonë më të fundit.

Mbështetja e postës elektronike është gjithashtu shumë e mirë, megjithëse nuk është veçanërisht e nevojshme kur biseda live 24/7 është një opsion.

Në krye të mbështetjes së tij të shkëlqyeshme të drejtpërdrejtë, IDrive ka një qendër të shkëlqyeshme mbështetëse për turmën DIY. Ju mund të gjeni FAQ, udhëzues dhe madje edhe video mësimore atje.

Rreth pesë mendime

Të tre shërbimet mund të ofrojnë një mbështetje më të mirë se mesatare në krahasim me shumicën e ofruesve rezervë, por në mendjen tonë, IDrive e saj sesa Carbonite që duhet të marrë çmime në shtëpi. Shtë i vetmi nga tre që ofron mbështetje telefonike dhe bisedë live, dhe fakti që biseda live është në dispozicion rreth orës është një avantazh i madh.

Fituesi i Raundit të Pestës: IDrive

Aktgjykimi i formës së prerë

Ju nuk mund të gaboni me ndonjë nga këto tre shërbime. Sidoqoftë, sipas mendimit tonë, njëri prej tyre ulet një i treti i largët me dy të tjerët.

Në shumicën e mënyrave, Carbonite është një zgjidhje e mirë për rikuperimin e fatkeqësive. Ai e bën rezervën relativisht pa dhimbje dhe ofron mundësi kryesore të sigurisë si kriptimi privat dhe vërtetimi me dy faktorë. Gjithashtu, fakti që ofron hapësirë ​​të pakufizuar rezervë për kompjuterin tuaj do të tërheqë shumë njerëz.

Problemi është se Backblaze gjithashtu siguron një kopje rezervë të pakufizuar, encryption private dhe autentifikim me dy faktorë, dhe është edhe më i lehtë për t’u përdorur dhe më pak i shtrenjtë se Carbonite. Në fakt, nëse dëshironi të keni një kopje rezervë të jashtme të hard drive-it, një abonim vjetor Carbonite do t’ju kushtojë gati 40 përqind më shumë sesa një abonim vjetor Backblaze.  

Nisur nga këto fakte, është e vështirë të mos shohësh tregun aktual të rezervave të konsumatorit si përfundimisht një garë me dy kalë midis Backblaze dhe IDrive.

Duke folur për IDrive, ndërsa nuk siguron një kopje rezervë të pakufizuar si Carbonite ose Backblaze, ajo siguron kopje rezervë për pajisjet e pakufizuara. Plani i tij 2TB duhet të jetë i mjaftueshëm për shumicën e përdoruesve dhe kushton vetëm 12 dollarë më shumë në vit fillimisht sesa Backblaze (para se të hidheni deri në 69,99 $ pas 12 ose 24 muajsh, në varësi të asaj opsioni të pajtimit që filloni me të).

Ne e duam faktin që IDrive është e mbushur me kaq shumë karakteristika të shkëlqyera, përfshirë rezervimin e smartphone dhe shërbimin e tij falas IDrive Express. Disa përdorues gjithashtu do të preferojnë qasjen praktike të përdorimit të IDrive, gjithashtu, përfshirë opsionet e saj të avancuara të planifikimit.

Megjithatë, shumica e përdoruesve me siguri nuk do të fitojnë. Përderisa ne nuk kemi ndonjë provë të vështirë për ta mbështetur këtë, në mënyrë anekdotale, ne kemi kuptuar se një arsye e madhe që shumë njerëz nuk shqetësojnë aspak me kopje rezervë të kompjuterit është se i gjithë procesi duket si më shumë telashe sesa ia vlen. IDrive nuk e ndryshon atë perceptim. Sidoqoftë, nëse ata të njëjtë provuan Backblaze, ne dyshojmë se ata do të vijnë për të parë kopjen online në një dritë shumë më të favorshme.

Fituesi Final: Backblaze (për të qenë i lirë dhe i lehtë)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map