Revisió ProtonVPN – Actualització 2020

Revisió ProtonVPN

ProtonVPN destaca en funcions i usabilitat, però cau per darrere de la competència en termes de velocitat. Tot i que podeu obtenir més diners per a altres llocs, el generós pla gratuït pot ser suficient per canviar d’opinió.


protonvpn-dashboard-slider-1

protonVPN-interface-slider-2

protonvpn-profiles-slider-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-split-tunneling-slider-5

Anterior

Pròxim

ProtonVPN no ha aconseguit en el passat la nostra millor guia VPN, tot i que té tots els ingredients per situar-se al capdamunt. La llarga llista de funcions porta un respatller a la interfície dissenyada expertament, que té el suport d’una sòlida política de privadesa i un munt de funcions de seguretat. La velocitat, en canvi, és un problema. 

En aquesta revisió de ProtonVPN, aprofundirem en aquesta popular VPN gratuïta, on es mostra per on destaca i per on queda poc. Al llarg del camí, tocarem funcions, preus, velocitat, usabilitat, seguretat, privadesa i molt més, abans de dictar el nostre veredicte.. 

Pel preu reduït de franc, és difícil trucar a ProtonVPN. Tanmateix, un cop comences a pagar, no és tan impressionant com alguns dels principals gossos de l’espai VPN. La velocitat és poc freqüent, cosa que és una vergonya, tenint en compte quanta cosa més té ProtonVPN. Dit això, amb un generós pla gratuït a punt, val la pena fer-ho.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a ProtonVPN

Característiques

ProtonVPN, com veurem a la secció “facilitat d’ús”, posa l’accent en l’accessibilitat. Tot i això, està ple de funcions. Això comença amb un interruptor de matança, que bloquejarà la vostra connexió a Internet si alguna vegada baixa del servidor remot. No hi ha diversos modes de commutació de morts, com passa amb, per exemple, PIA, però es fa la feina. 

Al costat de l’interruptor de matança hi ha la protecció DNS i la filtració IPv6, així com el tunelatge fraccionat, que permet enviar algunes aplicacions o adreces IPv4 a través del túnel VPN, mentre que d’altres estan excloses. Per exemple, si voleu torrent en una connexió segura mentre s’executa una còpia de seguretat en línia a través de la vostra connexió estàndard, és crucial que es faci un tunelatge dividit.

protonvpn-review-split-tunneling

El túnel dividit és bastant rar, però totes les altres característiques es troben en estoc. ProtonVPN es distingeix amb els perfils. Tot i que no són essencials per a l’experiència VPN, els perfils fan que ProtonVPN sigui molt més fàcil d’utilitzar. Els perfils us permeten configurar ràpidament diferents aspectes del servei sense excavar la configuració. 

Per exemple, si voleu un perfil de torrenting, podeu definir el protocol que voleu utilitzar (diguem TCP per a una confirmació de paquets), el país al qual voleu connectar-vos i fins i tot el servidor específic. A continuació, podeu definir un color i un nom de perfil de manera que sigui fàcil de trobar-lo. 

Tot i que una addició aparentment petita, els perfils us permeten passar ràpidament per diferents configuracions de VPN sense cap tipus de molèsties.

Protonvpn-review-perfils

ProtonVPN Secure Core

Quan creeu un perfil, també podeu definir el servidor Secure Core com a predeterminat. Aquests servidors especials només estan disponibles en subscripcions “més” i “visionàries” i afegeixen una capa de protecció a la vostra connexió estàndard. Es tracta bàsicament d’una connexió de doble salt, però és més que objectiva. 

La idea és que quan utilitzeu una VPN en un país en risc, per exemple, als EUA, el servidor al qual us connecteu pot veure’s compromès. Per mitigar el problema, el servidor Secure Core passarà primer la vostra connexió a través d’un servidor que ProtonVPN sap que està net, normalment a Islàndia o Suïssa, abans d’enviar-lo al servidor VPN habitual.. 

Si no en sabeu, la majoria de proveïdors VPN no mantenen activament els servidors a la seva xarxa. Normalment, es lloguen parts d’un centre de dades per utilitzar-les amb la VPN. Els servidors Secure Core, però, són directament propietaris, operats i mantinguts per ProtonVPN, el que significa que són una opció segura. 

Característiques generals de ProtonVPN

Logotip de ProtonVPNprotonvpn.com

Comença des de 400 € al mes Tots els plans

General

Mètodes de Pagament
PayPal, targeta de crèdit, efectiu

Accepta criptomoneda

Connexions simultànies
10

Suporta el túnel fraccionat

Amplada de banda il·limitada

Prova gratuïta disponible

Període de devolució
30 dies

Import del servidor mundial
600+

Sistemes d’escriptori
Windows, MacOS, Linux

Sistemes operatius mòbils
Android, iOS

Extensions del navegador

Es pot instal·lar en routers

Reproducció

Pot accedir a Netflix US

Pot accedir a BBC iPlayer

Pot accedir a Hulu

Pot accedir a Amazon Prime Video

Seguretat

Tipus de xifrat
256-AES

Protocols VPN disponibles
OpenVPN, IKEv2

Habilitat a l’inici del dispositiu

Permet torrent

Política sense registre

Prova de filtracions DNS superada

Killswitch disponible

Inclòs programari maliciós / bloqueig d’anuncis

Assistència

Xat en directe

Assistència per correu electrònic
24/7

Atenció telefònica

Fòrum d’usuaris
Subredita

Base de coneixements

Preu

El model de preus de ProtonVPN és únic. En lloc d’oferir un pla únic a diferents durades, ProtonVPN té diversos nivells de servei, com VyprVPN (llegiu la nostra ressenya de VyprVPN). Tot i que hi ha quatre opcions, només dues seran rellevants per a la majoria dels usuaris. 

Pel que fa als plans de pagament, hi ha tres nivells, tot i que el nivell “més” és on hauria d’aterrar la majoria de la gent. Tots els nivells tenen accés complet a la xarxa de ProtonVPN, però “bàsic” limita el nombre de connexions a dues i no té els servidors Secure Core, streaming i Tor del pla “més”.. 

A la part superior de la gamma, “visionari” inclou totes les funcions de “plus” i inclou dues vegades les connexions per arrencar, però és massa car. El punt de venda d’aquest pla de primer nivell és ProtonMail, que és un servei de correu electrònic xifrat al qual hem donat un cop d’ull a la nostra guia de seguretat de correu electrònic.. 

Amb això, la majoria d’usuaris aterraran a “més” com a millor opció. Si busqueu una VPN pressupostària, Windscribe us portarà més enllà del pla “bàsic” de ProtonVPN (consulteu la nostra revisió Windscribe). A més, la inclusió de ProtonMail no és suficient per justificar una pujada de preus tan massiva en el pla “visionari”..

Pel que fa al preu real, ProtonVPN està bé. El servei val un any per 100 dòlars, tot i que hi ha moltes opcions més econòmiques (consulteu la nostra revisió d’accés a Internet privat i la revisió PureVPN per a dos exemples). Els plans venen mensualment o anualment i estalviareu un 20 per cent en comprar un any a l’alça. Tots els preus de la taula anterior són per als plans anuals.

ProtonVPN Gratuït

ProtonVPN no destaca pels seus plans de pagament, sinó pel seu gratuït. Va obtenir un lloc a la nostra millor guia VPN gratuïta i ofereix tres servidors per a un dispositiu sense cap càrrec. 

A diferència de la majoria de VPN gratuïtes, ProtonVPN no restringeix l’amplada de banda, és a dir, que la podeu utilitzar tant com vulgueu, sempre que romangueu als servidors gratuïts (consulteu la nostra revisió TunnelBear per a un servei que restringeix l’amplada de banda). 

El pla gratuït tampoc substitueix la garantia de devolució. Tot i que podeu provar ProtonVPN de forma gratuïta, encara podeu sol·licitar un reemborsament durant els primers 30 dies si pagueu. ProtonVPN només us acredita durant els dies restants a la subscripció, però tingueu-ho en compte. 

Pel que fa al pagament, ProtonVPN accepta opcions estàndard, incloses PayPal, targetes de crèdit i bitcoin. Tanmateix, també us permet pagar amb efectiu, si esteu inclinats.

Amabilitat amb l’Usuari

ProtonVPN no és tan senzill com altres VPN quan arriba el moment de registrar-se. El procés no és innovador, però triar entre els nivells no és una cosa que normalment es presenta al final de la caixa. Per a aquells que no saben amb què anar, ProtonVPN té el pla “més” etiquetat com a “millor oferta” i estem d’acord. 

Després de triar el pla, haureu de crear un compte. ProtonVPN demana un nom d’usuari, la vostra adreça de correu electrònic i una contrasenya. Si ja teniu un compte, ja sigui des d’una subscripció de ProtonVPN anterior o mitjançant ProtonMail, podeu iniciar la sessió i comprar. 

Això passa si el procés de checkout funciona. Després d’haver entrat en les nostres credencials, el lloc web de ProtonVPN es va negar a carregar. Hem tornat a intentar el procés de creació del compte en diverses ocasions, cercant adreces de correu electrònic, noms d’usuari i contrasenyes, però després d’uns vint intents, encara ens trobem amb una pantalla en blanc. 

De fet, l’única manera de poder accedir a ProtonVPN era iniciar la sessió en un compte que vam crear per a una revisió prèvia. Ens hem adreçat a ProtonVPN per veure què causa el problema. 

Descàrrega de ProtonVPN

Un cop us hàgiu registrat (si us podeu inscriure, és a dir, aterreu al tauler de control del vostre compte. El quadre de comandament és bastant àrid i mostra els detalls de la subscripció i la informació de facturació. 

Tanmateix, haureu d’accedir al tauler com a mínim una vegada per baixar ProtonVPN. Si voleu configurar manualment ProtonVPN, també podeu descarregar fitxers de configuració d’OpenVPN des de la pàgina de descàrregues. 

protonvpn-review-dashboard

Quan obriu l’aplicació, ProtonVPN us demanarà el vostre nom d’usuari i contrasenya i, a continuació, procedireu a fer-vos un recorregut per la magnífica interfície. Rival amb els gustos de NordVPN, la interfície d’usuari de ProtonVPN és una visió perfecta per veure, encaixada amb un mapa redimensionable, una navegació simple per servidors i un gràfic de monitorització de velocitat (llegiu la nostra revisió NordVPN). 

protonvpn-revisió-interfície

Hi ha diverses maneres de connectar-se. Podeu trobar la ubicació que vulgueu fent un desplaçament per la llista de l’esquerra o fent clic al triangle del país al qual voleu connectar-vos. Si feu això, us connectareu automàticament a un servidor d’aquesta regió. També podeu triar el servidor individual, si esteu inclinat. 

En conjunt, la interfície de ProtonVPN equilibra la usabilitat i la flaire. Sembla que estàs comandant algun programa avançat sense cap programa tecnològic inclòs. Tot i que no sou un fan de la teòrica ennegrita, ProtonVPN és fàcil d’utilitzar, a través i a través. 

Configuració ProtonVPN

ProtonVPN és lleuger en la configuració, ja que la major part de la interfície està dedicada al mapa del servidor i al gràfic de velocitats. Podeu activar el commutador matar, configurar el comportament de ProtonVPN en iniciar-lo i canviar el vostre protocol, però es tracta d’això. No hi ha res de boig com configurar scripts personalitzats (consulteu la revisió de TorGuard per això). 

protonvpn-review-settings

Això no és gens dolent. ProtonVPN us ofereix el control que necessiteu sense arribar massa a les males herbes. Gairebé tots els paràmetres es redueixen a un únic commutador de commutació, que, per a la majoria dels usuaris, és molt.

Velocitat

ProtonVPN va obtenir una menció honorífica a la nostra guia VPN més ràpida. Tot i això, principalment es basa en la força del seu pla lliure. En comparació amb altres opcions de pagament, ProtonVPN no és lent, però tampoc és ràpid. Serveis com AirVPN en fan un treball ràpid al departament de velocitat, fins i tot si ProtonVPN és una opció millor en general (consulteu la nostra crítica d’AirVPN).

Ubicació: Descarregar (Mbps) Carregar (Mbps) Ping (Mbps)
No protegit (St. Louis)983,1420.49
Illinois, EUA # 16 (servidor recomanat)1551,1320,51
Número 1 d’Illinois dels Estats Units (Secure Core)2793.23.56
Regne Unit # 1410216.3410,99
Japó # 2126417.917.45
Austràlia # 2125684,2810.87

La nostra prova es va fer mitjançant els servidors recomanats per ProtonVPN per a qualsevol regió que estiguéssim provant. Per exemple, al provar el Regne Unit, simplement hem seleccionat el país i hem utilitzat qualsevol servidor que ProtonVPN ens hagi lliurat. Per mantenir les coses justes, vam provar amb OpenVPN / UDP i AES-256. 

Com es pot veure més amunt, ProtonVPN va caure una mica en saltar sobre qualsevol aigua. L’única excepció va ser a Austràlia on, després de reimpressionar la prova en diverses ocasions, vam rebre de forma constant les taxes de descàrrega a un o més del nostre percentatge no protegit. Fins i tot vam fer les proves amb servidors seleccionats individualment i vam rebre resultats similars. 

Totes les nostres proves es van fer a la xarxa de servidors normal de ProtonVPN, el que significa que podeu trobar tots els servidors al paquet “bàsic”. Vam intentar provar dos servidors gratuïts, però la taxa es va reduir tant que la nostra aplicació de proves de velocitat no es connectaria després de diversos intents. Així mateix, vam provar un servidor Secure Core i, com es pot veure més amunt, es va alentir molt la nostra velocitat. 

ProtonVPN és moltes coses, però coherent no n’és cap. La velocitat varia molt entre servidors individuals i permetre que ProtonVPN decidir quin servidor que utilitza normalment no paga res. Tornar a la llista i seleccionar els nostres propis servidors va produir resultats molt millors. És un servei que pot ser ràpid. Només hauràs de treballar per aconseguir-ho.

Seguretat

ProtonVPN no et permet configurar-se gaire quan es tracta de seguretat. Tanmateix, pel que fa a la seguretat de VPN, és més actual. Només teniu accés a OpenVPN, que es combina amb AES-256 (consulteu la nostra descripció del desglossament de xifratges i el protocol VPN per obtenir-ne informació). L’intercanvi de claus es gestiona amb xifrat RSA-4096. 

En resum, les vostres dades es protegeixen quan s’utilitza ProtonVPN, però si encara us preocupa, els servidors Secure Core sempre estan disponibles. Tot i que la vostra velocitat tindrà un impacte significatiu, l’ús d’un servidor Secure Core no garanteix que no hi hagi filtracions. El xifrat és sòlid i, amb els servidors Secure Core que ja estan preparats, també es cobreix l’ensenyament local.  

Torrenting de ProtonVPN

A més dels servidors Secure Core, ProtonVPN també disposa de servidors classificats per a connexions Tor i peer-to-peer. Els servidors Tor s’han d’utilitzar si us connecteu a la xarxa Tor mitjançant una VPN. Tot i que, com podeu veure a la nostra guia VPN vs proxy vs Tor, la velocitat serà un èxit. 

Els servidors P2P estan creats per torrentar i, per sort, no han d’afectar gaire la vostra velocitat. Tot i que ProtonVPN és eficaç per al torrent a través del tauler, els servidors P2P dedicats són coneguts per ProtonVPN com a segurs. Si feu servir un servidor que no és P2P, és possible que, tot i que és poc probable, que algú pugui renunciar a aquesta connexió. 

Per assegurar-nos que la seguretat de ProtonVPN sigui correcta, ho vam fer mitjançant una sèrie de proves de filtració DNS, així com proves de filtració WebRTC i IP, i ProtonVPN va sortir net..

Privacitat

ProtonVPN s’adhereix a una política estricta de no registres, o almenys a una política estricta de no registres quan es tracta d’informació identificable. Quan us registreu a un compte, haureu de proporcionar una adreça de correu electrònic, un nom d’usuari i un mètode de pagament. Com que podeu pagar amb bitcoin i utilitzar un correu electrònic de cremador, res de ProtonVPN us pot contenir. 

Aquesta informació, per descomptat, es recopila per proporcionar una experiència més robusta. Hi ha més processos de creació de comptes centrats en la privadesa; llegiu un exemple per a la nostra revisió de Mullvad, però no tenen les característiques de ProtonVPN. És un mal necessari.

Quan s’utilitza l’aplicació, ProtonVPN té diverses eines d’anàlisi i anàlisis que controlen el que passa. Tot i això, aquestes aplicacions només recopilen informació col·lectiva. Per exemple, ProtonVPN sabria si hi ha un accident, però no sabria qui va patir el accident. De la mateixa manera, ProtonVPN coneix el nombre total d’instal·lacions, però no cap informació sobre aquestes instal·lacions individuals.

El vostre trànsit, adreça IP, sol·licituds DNS i qualsevol altra cosa relacionada amb la vostra connexió personal no estan controlats ni registrats. Per motius de transparència, ProtonVPN manté un informe on consta les sol·licituds legals importants que rep. Atès que ProtonVPN opera sota la legislació suïssa, només coopera amb les sol·licituds aprovades pel sistema judicial suís. 

La sol·licitud més recent aprovada pel sistema judicial suís va dirigir-se a ProtonVPN, però no es va poder complir, ja que no disposava de la informació sol·licitada. Suïssa té algunes de les millors lleis de privadesa del món, de manera que les vostres dades estan en bones mans amb ProtonVPN.

Funció en streaming

ProtonVPN no la va convertir en la nostra millor VPN per a la llista de reproducció per la seva velocitat. Dit això, va poder accedir a totes les principals plataformes de streaming. Als Estats Units, hem entrat fàcilment amb Hulu i Amazon Prime Video, que són dues de les plataformes de streaming més dures per llegir (llegir la nostra millor VPN per a Hulu i la millor VPN per a les guies de Amazon Prime Video per obtenir més informació).

La velocitat és el problema aquí. Els fluxos van trigar un temps a carregar-se mitjançant les ubicacions recomanades de ProtonVPN. Cercant un servidor pel nostre compte, vam poder carregar vídeos relativament ràpidament, tot i que no tan ràpid com la nostra millor VPN per a Netflix.   

ProtonVPN Netflix

Parlant de Netflix, vam poder entrar-hi sense cap problema. Una vegada més, la velocitat era el principal problema. Així mateix, vam poder accedir a BBC iPlayer, però el lloc es va portar al costat de sempre per carregar-se. 

La qüestió es va exagerar pel fet que estàvem provant als Estats, de manera que el salt al Regne Unit va requerir una gran quantitat d’habitacions de xarxa. Si us interessa la transmissió de contingut del Regne Unit, assegureu-vos de llegir la nostra millor guia VPN per a la BBC iPlayer.

Ubicacions del servidor

En el moment d’escriure, ProtonVPN compta amb 632 servidors en 44 països. Tot i que res comparat amb la xarxa massiva que HideMyAss té (llegiu la nostra revisió HideMyAss), ProtonVPN no utilitza servidors virtuals. Totes les ubicacions que té són físiques i, tot i que això significa menys varietat, és bo per a la seguretat. 

Els servidors es divideixen en tres nivells: gratuït, estàndard i Secure Core. Els servidors Secure Core només estan disponibles a les subscripcions “més” i “visionàries”, mentre que els servidors estàndard estan disponibles per a qualsevol persona que pagui.. 

Alguns servidors també tenen una qualificació per a tasques específiques. Per exemple, la ubicació dels Països Baixos es classifica per a connexions peer-to-peer i la ubicació de Hong Kong és classificada per a Tor. 

Països lliures de ProtonVPN

Si teniu un pla gratuït, restringiu-vos a tres ubicacions: Estats Units, Japó i Països Baixos. Aquestes ubicacions tenen una velocitat “mitjana”, segons ProtonVPN, que és vaga, per menys dir. Tot i així, les tres ubicacions proporcionen una difusió digna, especialment per a un pla gratuït.

Servei d’atenció al client

ProtonVPN facilita trobar suport. Al fer clic a la pestanya “assistència” de la pàgina principal del lloc web us portarà a la base de coneixement, que mostra un grapat de categories i un botó per a la pàgina de contacte.. 

protonvpn-revisió-coneixementbase

Començant per opcions de contacte o, en aquest cas, opció de contacte, ProtonVPN proporciona un formulari d’assistència senzill. També hi ha adreces de correu electrònic individuals que podeu trobar al peu de pàgina. No hi ha cap xat en directe ni un número de telèfon i, quan hem contactat per assistència per correu electrònic, hem trigat una mica més d’un dia a rebre una resposta. 

Dit això, ProtonVPN manté comptes de subreddit, Twitter i Facebook, tots ells força actius. Si teniu cap pregunta, podeu fer un twitteig a ProtonVPN o iniciar un fil a la subrededició. 

No hauria de fer cap pregunta bàsica. La base de coneixement, tot i que no és massa robusta, cobreix la majoria de les preguntes més freqüents. Disposa de guies de configuració, articles sobre resolució de problemes generals, aclariments sobre processos del compte i molt més. A més, els articles són exhaustius, solen adaptar-se a instruccions pas a pas i moltes captures de pantalla.

El Veredicte

ProtonVPN es classificaria fàcilment a la part superior del rànquing VPN si no fos per la velocitat. Les funcions i la usabilitat són excel·lents i el preu tampoc és massa dolent. Tanmateix, la velocitat no es pot ajustar a la resta del mercat VPN. Dit això, no podeu fer mal a la baixada de la versió gratuïta per provar-la per vosaltres mateixos. 

Què en penses de ProtonVPN? Voleu prendre la versió gratuïta per girar? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Preguntes freqüents de ProtonVPN

  • Què és ProtonVPN?

    ProtonVPN és un servidor de xarxa privada virtual basat fora de Suïssa. També ofereix un servei de correu electrònic xifrat anomenat ProtonMail.

  • Com utilitzar ProtonVPN

    ProtonVPN és fàcil d’utilitzar a l’escriptori. Amb el mapa del servidor, només heu de seleccionar la ubicació a la qual voleu connectar i fer clic a “connectar”.

  • On es basa ProtonVPN?

    ProtonVPN té la seva seu a Suïssa, que té algunes de les millors lleis de privadesa del món.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me