Revisió de Trello – Kanban Boards for All – Actualitzat 2020

Trello Review

Trello és una sòlida eina de gestió de projectes que utilitzen empreses grans i petites del món, incloses Cloudwards. Ens agrada molt, però, com podeu llegir en aquesta crítica completa de Trello, hi ha alguns límits seriosos per a la seva utilitat.


Trello-Slider-1

Trello-Slider-2

Trello-Slider-3

Trello-Slider-4

Trello-Slider-5

Anterior

Pròxim

Trello és probablement una de les aplicacions de gestió de projectes més conegudes que hi ha fora. A la vegada és fàcil i fàcil d’utilitzar, la qual cosa explica bona part de la seva popularitat. En aquesta revisió completa de Trello, passarem els seus avantatges i avantatges per veure si es mereix o no el seu lloc entre els millors programes de gestió de projectes..

La resposta breu és que, sí, és molt bo aconseguir la feina. De fet, a Cloudwards.net, utilitzem Trello nosaltres mateixos per fer un seguiment del nostre calendari editorial, sense gairebé cap problema. Com funciona, és fàcil de copsar i formar altres en un pastís. A més, és fantàstic oferir-vos una visió general del que passa al vostre equip o empresa.

Dit això, no té els seus defectes i els gestors de projectes que necessiten fer un seguiment no només de què i quan, sinó també de tots els requisits necessaris per aconseguir la feina, faran falta a Trello. Si esteu a aquesta categoria, us recomanem que feu una ullada a la nostra revisió monday.com per obtenir una alternativa molt més detallada.

Tot i que, si no teniu una potència tan alta com tot això i voleu fer un seguiment de les tasques, Trello pot ser que sigui el vostre bitllet. És gratuït sempre que no necessiteu més d’un encès, més a la secció “preus” que hi ha a continuació, de manera que no hi ha res que us impedeixi provar-lo. Si encara no esteu massa segurs, enganxeu-vos mentre sortim les femelles i els cargols de Trello.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per Trello

Característiques

En general, Trello és una bossa mixta quan es tracta de funcions. Bàsicament, tot el que ofereix és un tauler de kanban: mireu el nostre article sobre els taulers de kanban si això us era grec (bé, japonès), i no molt més. La seva potència i flexibilitat prové de les funcions d’automatització que presenta, així com de les seves potenciadors, que són complements integrats.

Tanmateix, la cosa és que el pla gratuït t’aconsegueix només un encès. Heu d’actualitzar a un pla de pagament per accedir a totes les potenciatives i a les funcions que s’ofereixen. Tot i això, fins i tot, Trello no té el poder de competidors més avançats com monday.com o Freedcamp.

Tanmateix, abans de posar-nos en funcionament, revisem els conceptes bàsics del servei, ja que sospitem que és el que més interessa als lectors. Trello va obtenir el segon lloc al nostre article sobre les millors eines de gestió de projectes gratuïtes, en segon lloc només per a Wrike – gràcies a la seva excel·lent funcionalitat fora de la caixa.

Trello-Board-Basics

Un tauler de kanban no és, en essència, més que una seqüència de llistes (o columnes) a les quals podeu moure les targetes (tasques), i Trello fa un bon treball. Tanmateix, hi ha una gran quantitat de peus a la superfície i, si voleu, podeu fer molt més que canviar les cartes. Al mateix temps, però, no fa res per revolucionar les juntes de kanban. Per això, consulteu LeanKit.

Per un, podeu personalitzar el fons que considereu adequat i afegir tants taulers, llistes i targetes com vulgueu; no hi ha cap límit definit per Trello. 

Dit això, per experiència, podem dir-vos que cal un cert sentit comú aquí: si teniu massa llistes en un tauler o massa cartes en una llista, potser voldreu subdividir una mica les coses, tret que vulgueu derrotar el propòsit. d’utilitzar l’aplicació del tot.

Tombes, M´LUD?

Tanmateix, més enllà del superficial, Trello aconsegueix una gran part del seu poder amb l’eina Butler i pels power-ups. El Butler és una funció útil que us permetrà automatitzar processos i tasques i ho farà en funció del vostre comportament al tauler fins ara. 

Bàsicament, no només us ajudarà amb el que creieu que pot necessitar, sinó que també us mostrarà els forats dels vostres processos que heu passat per alt.

Trello-Butler-Primer

O, almenys, suposa. Tant al nou tauler que vam crear, com a la redacció de Cloudwards, vam rebre el mateix missatge: “sembla que no hi ha molta activitat en aquest tauler”. 

Al nou tauler, això és comprensible, però l’editorial ha estat en ús constant des de fa més de tres anys, per la qual cosa no estem segurs del que ha fumat Taco, la mascota husky siberiana de Trello..

Tanmateix, no tot està perdut, ja que també podeu fer una visió més pràctica fent clic al menú del Butler. Al pla gratuït, només teniu accés a les “regles” i també a l’automatització de tasques que tenen a veure amb les targetes i les juntes. Els usuaris pagats també tenen accés a funcions d’alt nivell per al calendari i les dates de venciment.

Trello-Butler-Rules

La configuració de tasques amb Butler no és tan diferent d’utilitzar, per exemple, IFTTT o Zapier, tot i que el seu ús és de Trello, de manera que sens dubte manca certa versatilitat en comparació d’aquestes eines. És un bon complement, sobretot si pagueu per la funcionalitat afegida, però tampoc us deixarà fora del cap,.

Power-Ups de Trello

Una mica més impressionants són els power-ups, que són plug-ins, scripts i integracions que podeu afegir als vostres taulers. Hi ha més disponibles del que podem contar fàcilment, inclòs tot, des de la visualització del calendari, per permetre’t adjuntar directament fitxers de Dropbox, a algunes eines de desenvolupament força avançades que no tenim ni idea d’utilitzar, només som simples hacks, després de tot.

Trello-PowerUps

Aquesta abundància d’elecció és molt bona, però només si pagueu per Trello. Si aneu a Trello Business Class o al pla Enterprise us permetrà accedir a totes les potenciacions, sense excepció, de manera que podreu confiar el màxim que vulgueu. 

Entre els més populars es troben Burndown per a Trello, Planyway (una aplicació del calendari), així com complements per a tots els nostres proveïdors preferits d’emmagatzematge en núvol. També en té un de Slack, que considerem que és pràcticament obligatori en aquests moments i èpoques.

Tot i això, el pla gratuït només et proporciona un poder per placa i, tenint en compte que gairebé tot allò que no està directament relacionat amb el kanban només es pot afegir com a power-up, tota aquesta funcionalitat avançada està fora de l’abast.. 

Fins i tot el calendari o la possibilitat d’afegir camps addicionals a les targetes compten com a power-ups. Això vol dir que, si no voleu pagar-lo, només obtindreu el consell de kanban.

Dit això, no deixa de ser una eina força bona, de manera que no rebem la culpa a l’equip de Trello d’haver intentat allunyar la gent dels plans gratuïts en limitar els power-ups d’aquesta manera.. 

A més, la quantitat impressionant d’energies disponibles podria significar que en trobareu l’únic que necessiteu. De forma alternativa, sempre podeu afegir funcionalitats mitjançant Zapier o simplement distribuir operacions en diversos taulers.

Trello lliure: funcions pagades

Tanmateix, si decidiu tirar la cartera, Trello es converteix en absolut impressionant. A més d’oferir tots els complements que podríeu imaginar i, després, alguns també podreu accedir a algunes funcions integrades molt boniques. 

Aquests inclouen, però no es limiten a: camps personalitzats, votació de targetes, calendari integrat, notificacions per correu electrònic, més una matriu per a integracions d’aplicacions. La pàgina de preus de Trello ofereix una llista completa, però probablement us en vareu fer la idea.

En resum, la versió gratuïta de Trello és una bona junta de kanban que pot ser pròpia, però pagar-la et proporciona una eina de gestió de projectes completament àmplia.. 

Tanmateix, fins i tot amb totes les campanes i els xiulets, Trello no pot afegir-se als peus als seus competidors quan es tracta de diverses funcions. Fins i tot un altre proveïdor de freemium la supera, com podeu llegir a la nostra ressenya d’Asana i Trello.

També hi ha un altre problema quan opteu per Trello Business, que us presentarem a la següent secció.

Característiques de Trello

Logotip de Trellotrello.com

Comença des de 500 € al mes Tots els plans

Funcions de gestió

Tasques

Subtotes

Gestió de la dependència

Fons personalitzats

Altres opcions de personalització
Adhesius personalitzats & emoji

El límit de la mida de l’equip
Il·limitat

Espai d’emmagatzematge

General

Pagament
Targeta de crèdit, Paypal, gratuïta

Accepta criptomoneda

Suport per a sistemes operatius mòbils
iOS, Android

Prova gratuïta
Pla gratuït

Seguretat

Autenticació de dos factors

Xifrat
AES-256

Certificació SOC
SOC 2 Tipus 1

Assistència

Xat en directe

Formulari de correu electrònic / contacte

Atenció telefònica

Preu

Trello és una excel·lent eina gratuïta, però pagar-ho té un altre problema, a més d’una poca funcionalitat: és car com tots els inferns. Trello Business Class us costarà 10 dòlars mensuals per usuari, és a dir, que cada persona que convideu a les vostres juntes us costarà 120 dòlars anuals. 

Depenent de quants membres de l’equip que tingueu, l’ús de Trello pot costar-vos un paquet i no estem segurs del que pagariaveu.

Com a preus de Trello

Trello ofereix tres nivells: gratuït, Business Class (que ofereix gairebé tot el que podríeu desitjar del servei) i Enterprise, que s’expandeix en la funcionalitat que ofereix el pla de negocis regular. El preu per a empreses funciona a escala variable, de manera que si teniu 1.000 usuaris, en realitat acaba sent molt més barat que la classe empresarial. Hauríeu de tenir 1.000 usuaris.

Tot i que seria excel·lent tenir les funcions addicionals i les potenciacions il·limitades, pagar 120 dòlars anuals per usuari és massa. Fins i tot les empreses més petites podrien tenir cinc o deu persones utilitzant un consell, cosa que no és possible, tenint en compte la quantitat de companyies que fan ús dels autònoms, cosa que significa que estarien desgranant algun moolah seriós només per mantenir les operacions en pista..

Normalment és la peça on donaríem exemples de serveis més barats als quals podríeu fer una ullada, però en el cas del programari de gestió de projectes, ens espantem que pagar 10 dòlars per usuari al mes sigui normal. Tanmateix, tenint en compte la quantitat que obteniu amb altres proveïdors, ens sentim una mica incòmodes recomanar a Trello el seu preu. 

Consulteu la nostra revisió d’Asana o la revisió de Podio per a dos proveïdors que tenen una mica més de pes per aproximadament el mateix valor.

All That Glitters …

Tot i això, hi ha una llacuna a totes les qüestions anteriors, que és Trello Gold. Això només s’aplica a l’ús individual, i és una manera excel·lent d’obtenir més d’una energia única sense gastar grans diners. 

Trello Gold costa 5 dòlars al mes o 45 dòlars durant un any sencer, cosa que us permetrà fitxers adjunts més grans i tres power-ups. A més, podeu obtenir un mes d’or per a totes les persones que convideu a Trello, que poden acumular-se ràpidament.

Amabilitat amb l’Usuari

Ara, tornem a les bones notícies: Trello és un plaer absolut d’utilitzar. Des de moure les cartes fins a configurar taulers nous, haureu d’utilitzar poc més enllà del sentit comú. L’experiència és la mateixa si teniu l’aplicació d’escriptori Trello, l’aplicació web o la mòbil. En definitiva, quan es tracta de la facilitat d’ús, Trello és un dels millors que hi ha.

Registrar-se és tan fàcil com anar al lloc web de Trello, després registrar-se mitjançant la barra al centre de la pantalla o prémer el botó “registrar-se” a la part superior dreta. Heu d’introduir el vostre correu electrònic i tots els heu definit.

Trello-Pàgina principal

A continuació, se us mostrarà una pantalla d’introducció amb alguns consells molt bàsics i podreu continuar a una altra pantalla per fer un tauler nou. Trieu el fons (i la plantilla, si en necessiteu) i ara executeu oficialment el vostre darrer projecte mitjançant un tauler de kanban. 

Trello-Board-Basics

Tenim un tutorial de Trello si necessiteu consells per començar i si no esteu satisfets amb el que ofereix el servei en si. El nostre tutorial ofereix alguns exemples de taulers de Trello fàcils de seguir i us permetrà començar amb la gestió de tasques.

Ús del client web

És probable que el client web i el client d’escriptori siguin el lloc on realitzaràs la millor organització, ja que t’ofereix una pantalla més gran, ideal per posar llistes i targetes amb finalitats generals. Utilitzarem el client web per als propòsits d’aquesta revisió, tot i que tingueu en compte que no hi ha cap diferència funcional entre ell i l’aplicació Windows o Mac.

En general, ens agrada molt aquesta visió, ja que la placa ocupa aproximadament el 80 per cent de la pantalla principal.

Trello-Pantalla principal-amb-menú

Totes les cartes mòbils i les llistes es fan arrossegar i deixar anar i es poden desplaçar a través de llistes amb el volant del ratolí. La navegació d’esquerra a dreta només es pot fer mitjançant la barra lliscant de la part inferior, cosa que pot resultar una mica molesta. Us recomanem que no feu que el vostre tauler es faci massa ampli per evitar aquest problema.

Les llistes són força senzilles: feu clic a “afegir una altra llista” a la part superior de la pantalla i apareixerà una. Poseu-lo un nom i ja està a punt per utilitzar. Les targetes són igualment senzilles: feu clic a “afegir una targeta”, i poseu-hi el nom i ja esteu preparats per rodar.

Tanmateix, la diversió comença realment quan feu clic a la targeta per revelar-la. Una finestra emergent omplirà la vostra pantalla amb tot tipus d’opcions. Podeu afegir una etiqueta, útil per a l’hora d’ordenar les targetes més tard, i afegir una descripció i una data de venciment. També podeu assignar membres de l’equip perquè tant vosaltres com ells puguin fer un seguiment del que fan.

Trello-Card-Back

Hi ha algunes opcions bàsiques de gestió de tasques integrades, com una llista de comprovació i una data de venciment, que seran útils quan es tracti amb projectes més grans. En general, però, recomanem tractar amb subtascs fent llistes i targetes separades perquè Trello no us permetrà fer un seguiment fàcil del que hi ha a la part posterior de les cartes.

Menú Trello

A l’extrem dret de la pantalla hi ha l’opció d’obrir el menú. És força fàcil de navegar, tot i que implica que torneu sovint a la pantalla principal en lloc d’enllaçar-vos ràpidament a tots els altres submenús mitjançant una altra barra de navegació o alguna cosa així.. 

Sospitem que aquesta va ser una elecció conscient del desenvolupador per mantenir sempre una visió màxima del tauler de kanban, per la qual cosa és comprensible, però pot resultar molest.

Trello-Main-Menu

La part del menú que probablement dediqueu la major part del temps és la funció de “cerca”, que us permet filtrar mitjançant etiquetes, membres assignats i una cerca més general basada en paraules..

Trello-Cerca-Menú

En general, els usuaris de Trello trobaran el programari fàcil de navegar i operar, el que significa que obté un nivell elevat. 

Aplicació mòbil Trello

Aquesta experiència és el mateix amb l’aplicació Trello mòbil. Està disponible per a Android i iOS i està disponible a les seves botigues respectives. Un cop descarregada i superat la pantalla d’inici de sessió de Trello, se’t presenta la mateixa vista que l’aplicació web, tot i que reduïda i una mica més bàsica.

Trello-Mobile

No hi ha tanta diferència, ni tan sols amb el menú de la dreta en tres punts, però admetrem que hem cregut que tot el procés d’ús de Trello al mòbil era una mica més del que voldríem. Probablement això es deu a que les taules de kanban són visions generals que no es tradueixen bé a una petita pantalla del telèfon intel·ligent.

Seguretat & Privacitat

Trello no se decepcionarà quan es tracta de seguretat, oferint una bona protecció integral de les dades del vostre negoci. Tot i això, emmagatzema les vostres dades mitjançant Amazon Web Services, que no tenen un registre impecable. Al final de la privadesa, però, hi ha alguns problemes, com podeu llegir a la subapartat corresponent.

Trello és propietat d’Atlassian, que és una corporació massiva (Jira, per exemple, és de la mateixa estable), de manera que Trello utilitza una sèrie de mesures de seguretat, inclòs el protocol AES TLS de 128 bits mentre està en trànsit i el xifrat AES de 256 bits mentre en pau. També es sotmeten a auditories periòdiques per part de Atlassian per part del client i d’Amazon per part del servidor.

En general, veiem molt poc que ens dóna una pausa quan es tracta de seguretat, excepte les filtracions d’Amazon. No obstant això, sovint és causat per gent que els gestiona malament, i Trello sembla tenir administradors que saben que funcionen, per la qual cosa és bo allà.

Tanmateix, el risc més gran de seguretat quan s’utilitza Trello és, bé, sou vosaltres. Aparentment, moltes persones fan que, amb tontes, es facin públics els seus taulers quan els creen, cosa que significa que tothom hi pot accedir, a més a més estan disponibles per als rastrejadors de Google (de manera que apareixen a les cerques). Si aconseguiu evitar aquest entrebanc, Trello és segur d’utilitzar.

Privacitat de Trello

Pel que fa a la privadesa, que en definitiva és la seguretat de les vostres dades procedents de Trello mateix, bé, les notícies no són massa bones. La política de privadesa atlassiana deixa clar que registra el que fem i la informació que introduïm, i que comparteix totes aquestes dades amb tercers que poden o no utilitzar-los per orientar els anuncis de la nostra manera.. 

A Cloudwards, portem més de tres anys utilitzant Trello i encara no hem estat inundats per una inundació d’espam relacionats amb Trello, de manera que Atlassian sembla ser força respectuós al respecte, però clarament les vostres dades no són privades amb Trello.. 

És un preu reduït per pagar per un servei gratuït, però si preferiu evitar aquest tipus de coses, consulteu la nostra revisió Airtable per obtenir una alternativa més discreta.

Servei & Assistència

Igual que la seva facilitat d’ús, Trello destaca a l’hora d’ajudar-lo. Té un munt de guies tant per a principiants com per a usuaris amb més experiència, a més d’oferir seminaris web per a temes específics. Una mica de suport interactiu, però és probable que ni el necessiteu.

Si la vostra preocupació principal és aprendre a utilitzar Trello, us ha cobert. A través del portal d’assistència, podeu accedir a un gran nombre de tutorials que us faran canviar com si ho heu fet tota la vida en poques hores..

Trello-Support-Main-Page

Si teniu un problema específic amb el qual necessiteu ajuda, sembla que Atlassian preferiria anar a la Comunitat Trello (un fòrum) en comptes d’utilitzar el suport. Sembla força actiu, tant amb usuaris com amb empleats, i la seva funció de cerca funciona bé, així que probablement obtindreu la resposta que necessiteu força ràpidament..

Si tot el que precedeix falla, també podeu contactar amb l’assistència directament mitjançant un formulari de contacte a la pàgina d’assistència, tot i que sembla més orientat a persones que vulguin informar d’errors o subscriure’s a un pla especialitzat. Si feu preguntes d’ajuda, principalment et veurem redirigit cap a la guia o la pàgina del fòrum rellevant, tot i que les respostes arriben força ràpidament tenint en compte que fem servir un pla gratuït.

El Veredicte

En general, a Trello li agrada molt. Si busqueu un plafó bàsic de kanban que no haureu de pagar, realment el recomanem per sobre de totes les altres opcions. Tanmateix, treure el màxim partit de Trello comporta un preu elevat i veiem opcions millors que ofereixen més per la mateixa quantitat, o fins i tot menys. 

Per exemple, el favorit de Cloudwards, monday.com, és més barat, però us ofereix tot tipus de bons i visualitzacions en capes, mentre que un programa com TeamGantt us permet fer gràfics de Gantt que permetin fer el seguiment de les dependències (encara que podríeu utilitzar el poder BigPicture -per fer-ho per tu. 

Tanmateix, dóna-li un gir a Trello si una solució basada en targetes us sembla adequada i si us agrada la flexibilitat dels power-ups.

Heu fet servir Trello? Què en va pensar? Feu-nos-ho saber als comentaris següents i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me