Revisió FreeAgent: actualització 2020

Revisió FreeAgent

FreeAgent és una excel·lent eina per als autònoms independentistes del Regne Unit que necessiten fer un seguiment del seu temps. Si no esteu dins d’aquest parèntesi més aviat específic, potser voldreu buscar-lo a un altre lloc. Dit això, és un servei robust i compacte que s’adapta bé a la seva audiència específica. Llegiu la nostra ressenya completa de FreeAgent per saber què ens va agradar i no li va agradar.


Ressenyes de millor programari de comptabilitat

FreeAgent és una plataforma de comptabilitat basada en núvol desenvolupada al Regne Unit que permet gestionar les necessitats financeres de la petita empresa des de qualsevol lloc.

La gamma de funcions de FreeAgent pot semblar suficient per a cada tipus de petita empresa. Tot i això, el seu rastreig d’inventaris és gairebé inutilitzable i, tot i que el seu gestor de projectes és bo, el rastreig de temps és difícil d’utilitzar.

Tampoc té un processador de pagaments dedicat, com ho fa QuickBooks Online, però podeu integrar-vos amb Stripe per acceptar pagaments amb targeta de crèdit..

La funció de facturació és bona, però cal passar per dues pàgines per crear una factura, cosa que farà que la facturació per lots sigui un malson. La funció d’informes també funciona bé, però és difícil utilitzar-lo per a la presa de decisions a causa de la manca d’opcions i filtres de personalització.

Si teniu una petita empresa basada en un projecte, proveu la prova gratuïta de 30 dies o llegiu la nostra revisió de FreeAgent abans d’utilitzar-la. Tanmateix, és possible que el programari de comptabilitat pugui decebre quan el compareu amb altres plataformes, especialment si la vostra empresa es troba fora del Regne Unit. Llegiu el nostre millor article sobre programari de comptabilitat per trobar una millor concordança per a la vostra petita empresa.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per FreeAgent

Característiques

A primera vista, FreeAgent sembla que té funcions que poden atendre a cada petita empresa. Tot i això, la seva funció d’inventari no és tan útil com el que podeu trobar amb altres plataformes de comptabilitat, com Zoho Books o Sage. El seu gestor de projectes i tracker de temps és útil, però FreshBooks ofereix una millor experiència en general.

Inventari

La funció d’inventari de FreeAgent s’amaga a la pàgina de “configuració”, a la qual podeu accedir fent clic al vostre nom a la cantonada superior dreta de la pàgina i després seleccionant “configuració”. Un cop arribeu a la pàgina de configuració, feu clic a la “llista de preus & Enllaç en existència situat a l’enllaç “correu electrònic, factures & estimacions ”categoria.

La pestanya “estoc” us permet fer un seguiment de la quantitat d’accions. Per activar la funció, seleccioneu “existència” com a unitat del vostre article de factura quan creeu una nova factura. La “llista de preus” és útil si factureu els mateixos articles amb freqüència perquè s’utilitza per omplir automàticament els detalls dels vostres articles quan feu la facturació..

freeagent_stock

La funció d’inventari de FreeAgent requereix molt més esforç d’utilitzar que altres plataformes. També és difícil d’accedir perquè no s’inclou a la barra de navegació. No podeu afegir la quantitat d’estoc a les factures i no té un punt de reordenació que solen tenir altres plataformes, com ara Sage i Zoho Books. Llegiu la nostra ressenya de Zoho Books i Sage Review per obtenir més informació.

Gestió de projectes

Podeu trobar les funcions de gestió de projectes a la categoria “treball” a la barra de navegació. Feu clic a “projectes” si voleu gestionar els vostres projectes o feu clic a “seguiment de temps” si voleu veure la vostra fulla d’horari o registrar les vostres hores.

Per crear un projecte, feu clic al botó “Afegeix un nou projecte” a la cantonada superior dreta de la pàgina “Projectes”. En fer-ho, us dirigireu a la pàgina del “nou projecte”, on podreu omplir les dades del vostre projecte, com ara el client, el nom del projecte i el pressupost..

freeagent_newproject

La pàgina “projectes” us ofereix una visió ràpida de l’estat dels vostres projectes. Feu clic al nom del projecte, veureu els detalls del projecte separats en pestanyes, incloses les factures, el temps i un informe de resultats i pèrdues. Per afegir qualsevol cosa a un projecte, podeu fer servir el botó “afegir nou” a la cantonada superior dreta de la pàgina del vostre projecte.

freeagent_projectdetails

A la pàgina “Seguiment de temps”, podreu veure una taula del vostre temps connectat. També podeu afegir una nova entrada de temps a aquesta pàgina, ja sigui iniciant un temporitzador mitjançant el botó “arrenca el temporitzador” o bé emplenant el formulari que es troba a la part superior de la pàgina i feu clic a “Afegeix llums de temps”.

freeagent_timetracking

També podeu registrar la vostra hora setmanalment fent clic al botó “Afegeix una full de temps setmanal” a la cantonada superior dreta de la pàgina. El temps registrat haurà de ser per a la mateixa tasca, de manera que si treballes en diverses tasques en una setmana, cal afegir-les per separat.

freeagent_weeklytime

Per iniciar un temporitzador, heu d’anar a la pàgina de “seguiment del temps”, que pot resultar molesta. Si comparem FreeAgent amb altres programes de comptabilitat, el tracker de temps de FreshBooks i la funció de gestió de projectes ofereixen una millor experiència en general. Si necessiteu un rastrejador de temps millor, llegiu la nostra ressenya de FreshBooks per obtenir més informació.

Integracions

Podeu integrar FreeAgent amb plataformes de tercers fent clic al vostre nom a l’extrem superior dret de la barra de navegació i seleccionant “connexions”. També podeu connectar el vostre compte Stripe per acceptar pagaments amb targeta de crèdit a través de la pàgina “connexions”.

freeagent_connections

També podeu utilitzar FreeAgent per connectar-vos a un compte bancari si aneu a la pàgina “banca” o a la pàgina “connexions”. Un cop connectat, FreeAgent importarà automàticament els feeds bancaris, de manera que podreu gestionar les vostres transaccions des de FreeAgent. Rebre fonts d’informació bancària automàtiques del vostre compte bancari facilita la conciliació de les vostres transaccions.

FreeAgent es desenvolupa al Regne Unit, de manera que algunes funcions encara no estan disponibles als EUA ni a la versió global, inclosa la funció de nòmines. Si necessiteu una funció de nòmina, juntament amb qualsevol altra funció que es troba amb FreeAgent, us recomanem llegir la nostra ressenya en línia de QuickBooks..

Preu

FreeAgent ofereix un preu per als usuaris amb seu als Estats Units, que us costa 24 dòlars al mes. Això és bastant car, sobretot si acabeu de començar la vostra petita empresa. A més, per 24 dòlars al mes, podeu utilitzar millor programari de comptabilitat.

Per 25 dòlars al mes, el pla FreshBooks Plus Plus té un excel·lent gestor de projectes i un rastreig de temps molt més fàcil d’utilitzar que el de FreeAgent. La funció de facturació de FreshBooks també ofereix una millor experiència en general perquè podeu afegir taxes de pagament amb retard i factures de retenció.

Tot i això, FreshBooks té un cost mensual de 10 dòlars per cada usuari addicional, mentre que FreeAgent us permet afegir usuaris de forma gratuïta. FreshBooks tampoc té cap funció de “facturació” per ajudar-vos a fer un seguiment dels propers pagaments, a diferència de FreeAgent.

Un altre pla amb un preu similar és el pla de QuickBooks Online Essentials, que costa 20 dòlars al mes. QuickBooks Online té una millor eina d’informació en comparació amb FreeAgent a causa dels seus filtres i opcions de personalització.

La funció de facturació de QuickBooks Online també és més avançada en comparació amb FreeAgent i, per un suplement, podeu presentar els impostos des de la seva plataforma. Tot i això, aquest pla no us oferirà un inventari ni un gestor de projectes, que estan disponibles a FreeAgent. QuickBooks Online també limita el nombre d’usuaris que podeu tenir fins a tres en aquest pla.

Usabilitat amb els usuaris

FreeAgent no és el millor programari si és important per a vosaltres la facilitat d’ús. Tot i que hi ha un botó afegir ràpidament, només està disponible a la pàgina “visió general”. Es triga un temps a acostumar-se a la seva configuració inusual si transferiu d’altres programes de comptabilitat i hi ha algunes funcions que són difícils d’utilitzar.

Podeu registrar-vos a la prova gratuïta de 30 dies de FreeAgent. Hi ha cinc finestres que heu d’omplir, incloses les dades d’inici de sessió i informació comercial, com ara l’opció d’impost de vendes i el nom de l’empresa.

El primer que veieu quan inicieu la sessió és la pàgina “visió general”, on s’inclouen les dades financeres en gràfics, de manera que podreu copsar la vostra situació d’un cop d’ull. També hi ha un botó “enllaços ràpids” a la cantonada superior dreta de la pàgina “visió general” que us permet crear entrades noves, incloses factures, factures i contactes..

freeagent_overview

Podeu trobar la barra de navegació de FreeAgent a la part superior de la finestra. Està configurat de manera diferent que altres plataformes, de manera que si transferiu una altra plataforma potser tindreu problemes per trobar algunes de les seves funcions..

L’inventari es troba a la pàgina “configuració”. Les pàgines “projectes”, “timelips”, “estimació”, “facturació” i “factures recurrents” es troben a la categoria “treball” de la barra de navegació..

Facturació

Podeu trobar la pàgina “facturació” a la categoria “treball” a la barra de navegació. Aquesta pàgina mostra totes les vostres factures i les seves dades, com ara “import degut” i “estat”. Feu clic al nom de la factura us obre la factura i us permetrà registrar un pagament.

freeagent_invoicing

Generació d’una factura

Hi ha dues maneres de crear manualment una factura: a través del botó “enllaços ràpids” a la pàgina “visió general” o al botó “afegir nou” a la pàgina “facturació”..

La primera pàgina de “nova factura” inclou la configuració de la factura, com ara el contacte, el projecte i la data de la factura. Podeu activar els recordatoris de correu electrònic seleccionant les caselles de selecció a la secció “Detalls de la factura”. Tingueu en compte que primer heu de personalitzar els vostres missatges de correu electrònic mitjançant la configuració abans de poder activar els recordatoris de correu electrònic.

A la segona pàgina de “nova factura”, podeu afegir articles a la vostra factura fent clic al botó “Afegeix un element de factura”. A la finestra “Afegeix un article de factura”, podeu triar un article de la vostra llista de preus fent clic a “omplir automàticament de la vostra llista de preus” o bé afegir un nou element a través del formulari de la finestra que inclou impostos de preu, descripció i vendes..

freeagent_invoiceitem

Per activar el seguiment d’inventaris, canvieu la unitat de la casella “quantitat” a “estoc”. També podeu afegir una entrada a la vostra llista de preus si activeu la casella de selecció “Afegeix-ho a la vostra llista de preus”. D’aquesta manera, si heu d’afegir el mateix article de factura, podeu fer-ho ràpidament mitjançant el botó “omplir automàticament de la vostra llista de preus”..

Tot i que aquest tipus de configuració fa més detallada la configuració, no és ideal si heu de generar moltes factures alhora.

Factures recurrents

Podeu repetir la factura a la pàgina de “facturació”. Obriu la factura fent clic al número de referència, feu clic al botó “Afegeix un nou” i, a continuació, seleccioneu “Perfil de factura recurrent”. De forma alternativa, aneu a la pàgina “Factures recurrents” que podeu trobar a la categoria “treballar” de la barra de navegació i feu clic al botó “Afegeix un perfil recurrent”..

Tots dos botons us portaran a una pàgina similar a la primera pàgina de “nova factura” on podeu ajustar la configuració de la factura. Podeu ajustar la freqüència i la data d’inici de la vostra factura que es repeteix mitjançant el formulari de la secció “Detalls de la factura”.

freeagent_recurring

Hi ha altres maneres d’afegir una nova factura. Si utilitzeu estimacions, podeu convertir-la en una factura en un clic, obrint l’estimació a la pàgina “estimacions” i seleccionant l’enllaç “Converteix en factura”..

Una altra manera de crear una factura és a través de la pàgina del vostre projecte. Feu clic a “Afegir nou” i seleccioneu “factura” per crear automàticament una factura per als articles no facturats.

Despeses

Hi ha dos tipus de despeses a FreeAgent: “factures” i “despeses”. Les dues funcions es mostren a la barra de navegació, de manera que podeu trobar ràpidament les seves pàgines.

Bills

Podeu crear una nova factura mitjançant la pàgina “visió general” fent clic al botó “Enllaços ràpids” i després seleccionant “nova factura”. De forma alternativa, podeu anar a la pàgina “factures” a través de la barra de navegació i fer clic al botó “Afegeix una nova facturació”.

freeagent_newbill

A diferència de les factures, no cal que afegiu articles a les factures, de manera que només hi ha una pàgina per emplenar. A la pàgina “Afegiu una nova factura”, podeu omplir les dades de la factura, assignar-les a un projecte, fer-la facturable o fer-ne una factura recurrent. Si ho necessiteu, també podeu afegir un fitxer adjunt a la vostra factura, com ara una llista d’elements.

Per enregistrar un pagament, aneu a la pàgina “factures”, obriu la factura fent clic al número de referència i, a continuació, feu clic al botó “Afegeix un pagament manual”..

FreeAgent no us permet afegir articles a les vostres factures, de manera que no hi ha cap manera de registrar automàticament la compra d’estoc. Heu d’ajustar la quantitat d’estoc a través de la “llista de preus & pàgina d’estoc ”. Això fa que FreeAgent sigui un mal ajust per a les petites empreses que necessiten un seguiment d’inventaris.

Despeses

De forma similar a les factures, podeu afegir una despesa a través de la pàgina “despeses”, que podeu trobar a la barra de navegació, o bé a la pàgina “visió general”, fent clic al botó “enllaços ràpids”..

El formulari de la pàgina “nova despesa” és gairebé idèntic al de la pàgina “nova factura”, l’única diferència és que podeu escollir un tipus de despeses, bé un pagament o un reemborsament..

A més, si voleu penjar un rebut, heu d’introduir els detalls de forma manual. La lectura automàtica de la informació d’un rebut s’ha convertit en una característica habitual entre altres plataformes de comptabilitat, fins i tot una plataforma gratuïta com Wave. Llegiu la nostra crítica Wave per obtenir més informació.

Informes comercials

Les plantilles d’informes de FreeAgent es troben a la pàgina “informes”, ubicada a la categoria “comptabilitat” de la barra de navegació. FreeAgent no té gaires plantilles d’informes i només hi ha tres categories d’informes: “nivell alt”, “desglossament” i “detallat”.

Hi ha dos informes de criança: “deutors amb edat” i “creditors vells”. L’informe “deutors envellits” us ofereix una llista dels vostres clients i les seves factures pendents, juntament amb el venciment de les factures. De la mateixa manera, l’informe “creditors vells” enumera els seus venedors i les factures pendents, més quan vencien.

freeagent_aged

L’informe “vendes de clients” mostra les vostres vendes –organitzades per mes o any– per a cada client. L’informe “categories de despeses” mostra les compres per a totes les vostres categories de comptabilitat, que també es poden organitzar mensualment o anualment.

freeagent_sales

L’informe “mostrar transaccions” us ofereix una llista de les vostres transaccions, filtrades per exercici i compte. L’informe “saldo de prova” us ofereix una llista del saldo total de cada categoria de comptabilitat.

freeagent_trialbalance

La majoria dels informes us permeten personalitzar l’interval de dates, però no hi ha res més que podeu personalitzar. Podeu exportar els vostres informes a un fitxer CSV o PDF mitjançant el botó “exportar informe” a la cantonada superior dreta de la pàgina de l’informe..

Estats financers

FreeAgent ofereix dos informes financers: “benefici & pèrdues ”i“ balanç ”. Hi ha tres tipus de beneficis & informes de pèrdues: mensuals, anuals i comparatius. L’informe comparatiu està limitat per als informes anuals, de manera que no podeu utilitzar l’informe comparatiu tret que tingueu més de dos anys de dades a FreeAgent.

freeagent_profitloss

El “balanç” té un format fix amb quatre categories: “actius de capital”, “actiu corrent”, “passiu corrent” i “patrimoni del propietari”. Podeu personalitzar la data d’aquest informe, però no es pot comparar cada període, tal com es pot fer al “benefici & informe de pèrdues ”.

Igual que els informes comercials, no hi ha moltes opcions de personalització dels estats financers de FreeAgent. Podeu personalitzar la major part del període però no hi ha opcions de filtre disponibles.

Assistència

Per obtenir l’assistència al client de FreeAgent, podeu fer clic al botó “ajuda” a la cantonada inferior dreta de cada pàgina. Això us connectarà a un xat de xat, que us ajudarà a cercar articles a la base de coneixement de FreeAgent.

freeagent_help

Si no trobaves el que buscaves, pots posar-te en contacte amb un representant d’atenció al client mitjançant correu electrònic fent clic al botó “posar-se en contacte” a la finestra de xat. L’equip d’assistència de FreeAgent es posarà en contacte amb vosaltres per correu electrònic quan tinguin resposta a la vostra pregunta.

També podeu accedir a la base de coneixement de FreeAgent fent clic a l’enllaç “base de coneixement” que hi ha al peu de pàgina. La base de coneixement està relacionada amb articles que poden ajudar-vos si us enganxeu mentre feu servir el programari.

A través de la base de coneixement, també podeu reservar una trucada de 20 minuts a l’equip d’atenció al client de FreeAgent. A més d’articles, FreeAgent també ofereix tutorials de vídeo, seminaris web i publicacions de blocs a través de la seva base de coneixement.

El Veredicte

FreeAgent és una opció ideal per a petites empreses amb seu al Regne Unit, però és molt més limitat si es troba en qualsevol altre lloc perquè la versió dels Estats Units i la versió global no ofereixen una funció de nòmina.. 

Només hi ha un preu per a la versió dels EUA, que pot ser injusta, especialment per a les petites empreses que tot just comencen.

FreeAgent ofereix una àmplia gamma de funcions, però no són tan bones com les que ofereixen els seus competidors. La funció d’inventari té molts defectes en comparació amb altres plataformes de comptabilitat, com QuickBooks Online o Sage. El seu gestor de projectes és bo, però no és tan eficient com el gestor amb FreshBooks.

Per crear una factura, heu d’omplir dues pàgines, de manera que serà difícil la facturació per lots. La majoria de les plantilles d’informe són poc útils. No hi ha opcions de filtre, que solen tenir altres programes de comptabilitat, i la personalització és molt limitada.

Si la vostra petita empresa té la seva base als EUA, serà difícil obtenir ajuda de l’assistència al client de FreeAgent perquè es basa en el Regne Unit i només està disponible en determinats moments.

Tenint en compte les funcions que obteniu, FreeAgent serà una bona opció per a autònoms o empreses petites del projecte del Regne Unit. Tanmateix, si no s’adapta a aquesta categoria estreta, altres plataformes són millors que FreeAgent.

Si us agrada el que escolteu fins ara, proveu la prova gratuïta de 30 dies de FreeAgent per veure si és la millor plataforma de comptabilitat per a vosaltres. Ja heu provat FreeAgent? Explica’ns què en penses. Gràcies per llegir aquesta crítica de FreeAgent.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me