Revisió de llibres de Zoho: actualització 2020

Opinió de llibres de Zoho Books

Zoho Books és una eina de comptabilitat sòlida que no té brillantor en comparació amb els seus competidors. Tot i que és difícil dir res dolent al respecte, creiem que altres programes de comptabilitat en línia simplement fan una feina millor. Doneu una ullada a la nostra revisió completa de Llibres de Zoho per saber el perquè.


Zoho Books és un programari de comptabilitat en línia desenvolupat per Zoho, una empresa de programari basada a Califòrnia. Zoho també crea altres plataformes, com Zoho Analytics i Zoho Payroll, que podeu integrar amb el vostre compte de Zoho Books per millorar la vostra experiència.

Zoho Books és un programari de comptabilitat robust que permet gestionar el vostre negoci des d’un mateix lloc. Igual que QuickBooks Online, ofereix una gamma de funcions adequades tant per a negocis basats en productes com en serveis. Té un preu competitiu i, si només voleu controlar la vostra situació financera, fa la seva feina perfectament.

Tot i això, si es compara amb l’ús d’altres plataformes, els llibres Zoho poden resultar una mica avorrits. Les funcions que veieu són principalment bàsiques que estan disponibles amb qualsevol altre servei de comptabilitat. La funció d’informe només té algunes opcions de personalització. A més, si sou un gran aficionat a les il·lustracions, els gràfics i gràfics només es troben al tauler.

Tot i així, Zoho Books és fàcil d’aprendre i és barat si es consideren les funcions que obté. Si creieu que és adequat per al vostre negoci, llegiu aquesta revisió de Zoho Books o inicieu la prova de 14 dies ara mateix.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Zoho Books

Característiques

Zoho Books ofereix moltes funcions, que van des d’un rastrejador de temps fins a una eina de gestió d’inventaris. Aquest ventall de funcions el converteix en un ideal per a qualsevol tipus de negoci. Tot i això, aquest enfocament general fa que el seu flux de treball sigui més confús que altres plataformes que tenen funcions personalitzades, com FreshBooks, tal com esmentàvem a la nostra revisió FreshBooks.

Inventari de llibres de Zoho

Si feu clic a la categoria “articles” de la barra de navegació, es mostraran tres opcions. La pàgina “articles” és la que podeu trobar una llista del vostre inventari i crear una entrada. 

La pàgina “llista de preus” mostra tots els preus especials, que seran útils si teniu descomptes o ofertes que feu servir sovint. A través de la pàgina “Ajust d’estoc d’inventari”, podeu fer un seguiment dels canvis de quantitat d’elements que no necessiten factures, com ara productes danyats.

inventari de zohobooks

Rastreador de temps de llibres de Zoho Books

La secció “seguiment horari” de Zoho Books consta de “projecte” i “full de temps”. A la pàgina “projecte”, podeu crear un projecte nou. A la pàgina de “projecte”, també podeu veure els detalls, les tasques i el registre registrats fent clic al nom del projecte.

El “full de temps” us permet fer un seguiment de tot el temps registrat, inclòs l’estat de facturació i la vista del calendari, de manera que podeu fer un seguiment de quantes hores heu treballat al dia o a la setmana..

Podeu registrar la vostra hora o iniciar un temporitzador a través de les pàgines de la categoria de “seguiment de temps” del tauler. Tanmateix, l’opció d’iniciar un temporitzador no està disponible com a botó d’afegir ràpidament, així que haureu d’anar a les pàgines de la categoria “seguiment del temps”..

També s’ha d’assignar tot el temps registrat a un projecte, que mantindrà tot organitzat, però no és gaire pràctic. 

Funcions automatitzades

Les funcions automatitzades de Zoho Books són més difícils de configurar que altres plataformes. L’obliga a anar a la pàgina de “configuració” per configurar qualsevol recordatori automàtic de pagaments, incloses les factures i les factures. Podeu configurar recordatoris de pagament mitjançant l’opció “recordatoris” a la pàgina “configuració”.

També hi ha un “flux de treball”, una funció similar a les “rutines” de QuickBooks Online, que podeu llegir a la nostra revisió de QuickBooks Online. 

El flux de treball us permet crear funcions automatitzades des de zero, una funció que pot ser útil per a persones que entenen el que fan. És més difícil per a les persones noves en comptabilitat i no saben quines funcions poden augmentar l’eficiència laboral.

Integracions

Si ja utilitzeu algunes de les altres plataformes de Zoho, com ara Zoho CRM o Zoho Inventory, serà fàcil integrar-vos amb el vostre compte existent. Tanmateix, si voleu integrar-vos amb altres plataformes de tercers, potser no us resultarà millor.

Zoho Books té moltes plataformes amb les quals pot integrar-se, però la majoria es troben en la mateixa categoria, com ara els pagaments en línia o la presentació d’impostos..

Una altra cosa a destacar, si teniu en compte l’ús de Zoho Books com a plataforma de comptabilitat, és que recentment va llançar una plataforma de nòmines, Zoho Payroll. Tanmateix, a partir del gener del 2020, només està disponible a l’Índia i a dos estats dels EUA, Califòrnia i Texas.

A diferència d’altres plataformes, com Wave o Sage, Zoho Books no ofereix integració amb serveis de nòmines de tercers. Si necessiteu una plataforma assequible amb la funció de nòmines, llegiu la nostra revisió Xero.

Un dels inconvenients de les funcions expansives de Zoho Books és que se sent genèric i no especialment adaptat a un tipus de negoci. Es tracta d’una plataforma de comptabilitat fiable, però altres plataformes amb un objectiu clar, com FreshBooks, ofereixen una experiència millor en conjunt. 

Descripció general de les característiques de Zoho Books

Logotip de Zoho Bookswww.zoho.com

Comença des de $ 900 al mes Tots els plans

Característiques

Facturació

Facturació

A / R

A / P

Alimentació bancària

CC

Pagar les factures

Multi moneda

Aplicació mòbil

Seguiment del temps

Inventari

Nòmines

Preu

Si creieu que Zoho Books és el més adequat per al vostre negoci, potser després de provar la prova gratuïta de 14 dies, teniu tres plans per triar.

El pla bàsic, que costa 9 dòlars mensuals, ofereix funcions bàsiques que inclouen factures, reconciliació bancària i projectes. Aquest pla limita la capacitat del programari de comptabilitat a 50 contactes, dos usuaris i cinc fluxos de treball automatitzats. Tot i això, algunes de les millors funcions, com ara la facturació i la gestió d’inventaris, només estan disponibles en plans més cars.

El pla bàsic de Zoho Books té la mateixa tarifa que el pla inicial de Xero, que seria una opció fantàstica si necessiteu les característiques d’inventari de Xero i rarament genereu transaccions. Tanmateix, el pla bàsic de Zoho Books és millor per a la vostra empresa si no necessiteu l’inventari o les factures perquè no limita el nombre de les vostres transaccions, tal com fa Xero.

El pla estàndard costa 19 dòlars al mes. Aquest pla augmenta el nombre de contactes, usuaris i fluxos de treball automatitzats. També activa la funció de facturació. Si no necessiteu la funció d’inventari, el pla estàndard és una bona opció per als propietaris de petites empreses.

El pla professional de Zoho Books, que té un cost de 29 dòlars mensuals, us permet accedir a la funció d’inventari. És un preu just si necessiteu tot el que ofereix, tenint en compte que els competidors, com QuickBooks Online i Xero, costen més per una gamma similar de funcions. 

A més d’aquests plans, també podeu optar per integrar-vos amb altres plataformes Zoho, com Zoho Nòmines, Zoho Analytics i Zoho Inventory. 

Zoho Books proporciona les funcions bàsiques de cada plataforma de forma gratuïta, però si voleu actualitzar per obtenir una funcionalitat avançada, podeu fer-ho si visiteu el lloc web de cada plataforma. També podeu afegir manualment usuaris addicionals per 2 dòlars mensuals per usuari o comprar 50 exploracions per 5 dòlars al mes.

Usabilitat amb els usuaris

Per registrar-vos a la prova gratuïta de 14 dies de Zoho Books, heu d’introduir les dades d’inici de sessió, com ara l’adreça de correu electrònic i la contrasenya i la informació de la vostra organització, inclosos el nom de l’empresa, la ubicació i la informació fiscal..

Quan inicieu la sessió, veureu una barra de navegació a la part esquerra de la pàgina. A la part superior d’aquest menú de navegació, podeu canviar entre plataformes Zoho, com Zoho Expense i Zoho Inventory. 

Hi ha vuit categories a la barra de navegació: “quadre de comandament”, “articles”, “banca”, “vendes”, “compres”, “seguiment de temps”, “comptable” i “informes”. També podeu trobar un botó d’afegir ràpidament – un botó blau amb un signe més – al costat de la barra de navegació, que podeu fer servir per afegir la majoria de transaccions..

zohobooks-addició ràpida

Formació i embarcació de llibres de Zoho

Quan visiti una pàgina per primera vegada, veuràs una guia ràpida que t’explica quina és la funció i com pot ajudar el teu negoci.

Zoho Books ofereix una classe magistral financera gratuïta, que és una sèrie de seminaris que inclouen com utilitzar Zoho Books per controlar les vostres finances. Zoho Books també té un canal de YouTube, que es completa amb tutorials per ajudar-vos a dominar la seva plataforma.

Facturació

Hi ha dues maneres de crear manualment una factura. El primer és seleccionar l’opció “factures” del menú d’afegit ràpid, que podeu trobar fent clic al botó d’afegir ràpid a la cantonada superior dreta de cada pàgina de Zoho Books..

També podeu crear una factura a través de la pàgina “factures” de la categoria “vendes” a la barra de navegació. Feu clic al botó “nou” a la cantonada superior dreta de la pàgina. Si teniu un pressupost o una comanda de vendes, podeu convertir-les en una factura amb uns quants clics.

Podeu assignar la factura a un client existent o afegir-ne un a través de la barra emergent quan escriviu la secció “nom del client”. Les columnes que heu d’omplir són les “seccions del client”, “número de factura”, “data de factura” i les seccions de descripció de l’element. També podeu triar una passarel·la de pagament a la secció “opcions de pagament” que es troba a la part inferior de la pàgina “noves factures”.

Com que podeu connectar amb moltes passarel·les de pagament, podreu acceptar els pagaments amb targeta de crèdit dels vostres clients. També hi ha un portal de clients per ajudar els vostres clients a gestionar les seves factures i projectes.

zohobooks-nova-factura

Una cosa que les factures de Zoho Books tenen en compte que altres persones no són la funció de vendes, on podeu notar qui va realitzar la venda. Aquesta característica us pot ser útil si voleu fer un seguiment dels resultats dels vostres empleats.

Per configurar una factura repetidora, aneu a la pàgina “Factura recurrent” de la categoria “vendes”. També podeu crear una factura que es repeteix mitjançant el menú d’afegit ràpid fent clic a “Factura recurrent”. Heu de configurar un calendari per a les factures recurrents, que podeu fer omplint les columnes “repetir totes” i “començar a”..

Factura de fitxers recurrents

També podeu configurar una factura de retenidor. Tanmateix, a diferència de les factures de retenidors de FreshBooks vinculades a la seva gestió de projectes, les factures de retenció de Zoho Books només hi són per ajudar-vos a fer un seguiment dels vostres titulars..

També podeu crear una nova factura a través de la pàgina del “projecte”. Per fer-ho, feu clic al projecte i seleccioneu el botó de “nova transacció” situat a l’extrem superior dret. Si seleccioneu “crear factura”, podeu facturar automàticament qualsevol element no facturat, incloses les despeses facturables i les hores no facturades.

zohobooks-facturables

Ampliació

El seguiment de despeses de Zoho Books es divideix en dues seccions: despeses i factures. Podeu trobar-lo a la categoria “compres” a la barra de navegació.

Igual que la facturació, hi ha dues maneres de crear manualment una nova despesa, a través del botó d’afegir ràpidament o a través de la pàgina “despeses”..

Quan creeu una nova despesa, empleneu la data de compra, l’import, el compte de despeses i el compte de pagament. Si voleu, també podeu detallar les despeses amb més claredat. També podeu penjar un rebut per mantenir les vostres despeses organitzades.

zohobooks-new-exp

Si voleu assignar una despesa a un client o a un projecte, també ho podeu fer mitjançant la columna “nom del client” que es troba a la part inferior de la pàgina “noves despeses”. Si marqueu una despesa com a facturable, es mostrarà als detalls del vostre projecte a la pestanya “compres”.

També podeu crear factures si voleu fer un seguiment de despeses futures. Genereu una nova factura mitjançant el botó d’afegir ràpidament o a la pàgina “despeses”. Podeu utilitzar la pàgina “factures” per fer el seguiment de quants diners encara deveu als vostres proveïdors.

zohobooks-bills

De la mateixa manera que passa amb la facturació, les columnes que heu d’omplir per crear una nova factura són els venedors, els números de factura, les descripcions de l’article i la data de facturació..

Podeu crear una nova despesa o facturació repetidora mitjançant el botó afegir ràpidament. També podeu fer-ho a través de la pàgina “despeses recurrents” o a la pàgina “factures recurrents”. Igual que en les factures recurrents, configureu una freqüència i una data d’inici per a la vostra compra periòdica.

Utilitzant la nòmina de llibres de Zoho

Zoho Payroll és una nova opció d’integració per a Llibres Zoho. A partir del gener del 2020, aquest servei només està disponible a l’Índia i a dos estats dels EUA: Califòrnia i Texas. Si esteu dins del seu interval de serveis, podeu connectar el vostre compte de Zoho Books amb Zoho Payroll si aneu a la “configuració” mitjançant el botó d’engranatge situat a la cantonada superior dreta de la pàgina i seleccionant “integracions”.

Per connectar els vostres comptes, feu clic a “Zoho Nòmina” per configurar el compte i, a continuació, empleneu les dades del vostre negoci, la informació fiscal i un calendari de pagaments. Després, veureu la plataforma de nòmines Zoho, on podreu gestionar els vostres empleats, pagar pistes i impostos.

De la mateixa manera que la suma de nòmines de QuickBooks, la plataforma de nòmines de Zoho Books també us ajuda a emplenar els vostres formularis, de manera que podeu dirigir-vos directament a la presentació..

Informes

Podeu trobar les plantilles d’informe fent clic a “informes” a la barra de navegació. Zoho Books té moltes plantilles d’informes, cosa normal, tenint en compte que també té moltes funcions. Té informes estàndard, incloent-hi “compres”, “vendes”, “rebuts”, “cobraments”, “visió general de negocis”, “inventari” i “impostos”.

zohobooks-reporting

Els informes de la secció “compres” i “vendes” classifiquen principalment les vostres vendes o compres en funció de determinades categories, com per exemple, per article, projecte o client. Aquests informes seran importants per a la presa de decisions, però sembla innecessari separar aquests informes en diferents plantilles.

No hi ha molts filtres en aquestes plantilles d’informe perquè ja són molt específics, però encara hi ha l’interval de dates i el filtre de comptes. També podeu personalitzar quines columnes voleu veure en aquests informes.

Els informes de les seccions “rebuts” i “passius” us proporcionen els detalls de totes les vostres factures, factures i despeses generades..

A més dels detalls, també hi ha el resum i els detalls de cada categoria que poden proporcionar informació sobre les vostres transaccions impagades o vençudes al llarg del temps. En aquests informes, podeu personalitzar l’interval de criança i l’interval de dates i també podeu triar quines columnes es mostren.

Els informes “inventari” us ajuden a fer un seguiment dels elements del vostre inventari. Els informes “visió general de l’empresa” us ajuden a controlar l’estat general de la salut financera del vostre negoci, com ara l’informe de fluxos de caixa. Hi ha altres seccions també, com ara “activitat”, “moneda” i “projectes”.

zohobooks-report

Les plantilles d’informe de Zoho Books no són gaire visuals perquè no disposen de gràfics ni gràfics per fer més fàcil la visualització de les dades. En comparació, el disseny dels informes d’Ona és molt millor si necessiteu alguna cosa visual.

Utilitzant l’API de llibres de Zoho

Si preferiu el text que els gràfics, també podeu operar els vostres comptes de Zoho Books mitjançant una API. Zoho Books disposa de documentació API per ajudar-vos a operar la seva API.

Assistència

Si necessiteu una actualització ràpida sobre què pot fer Zoho Books, podeu obtenir més informació sobre les seves funcions fent clic al botó de signe d’interroga situat a la cantonada superior esquerra de la pàgina i escollint “fer un recorregut”. 

Si necessiteu ajuda per obtenir alguna cosa, podeu cercar respostes a la base de coneixement que podeu trobar fent clic al botó de signe d’interrogació i, a continuació, seleccionant “ajuda & assistència. ”

zohobooks-help

Si teniu problemes, podeu fer un xat en viu amb el servei d’atenció al client de Zoho Books o enviar-los un correu electrònic. El xat en directe de Zoho Books està disponible les 24 hores del dia i et pot servir a l’instant, de manera que és un punt més per a les persones que treballen hores estranyes.. 

També hi ha números de telèfon per a diversos països que podeu trucar i podeu consultar la seva pàgina de contacte d’assistència al client per obtenir més informació.

El Veredicte

En general, Zoho Books és una sòlida plataforma de comptabilitat per a petites empreses. És senzill tant en aspecte com en funcionalitat. Si busqueu una plataforma fiable per ajudar-vos a gestionar el vostre negoci, Zoho Books val la pena provar-ho.

Tot i això, la seva falta de ganes també és el que fa que altres plataformes siguin més interessants, com Wave amb els seus visuals i QuickBooks Online amb les seves funcions addicionals (llegiu la nostra crítica Wave).

Una altra cosa a destacar són les opcions d’integració de Zoho Books, especialment per a nòmines. Té opcions limitades i la majoria també són plataformes desenvolupades per Zoho. Pel que fa a la nòmina Zoho, només està disponible a l’Índia i a dos estats dels Estats Units, per tant, no és ideal si la vostra empresa es troba fora d’aquestes àrees.

Els preus de Zoho Books són justos per al que obteniu. El seu pla més car és de 29 dòlars mensuals, cosa que us permetrà fer un seguiment d’inventaris i una funció de gestió de projectes. En comparació amb altres plataformes amb ambdues funcions, com QuickBooks Online i Xero, és assequible.

Zoho Books ofereix força plantilles d’informes, però tenen filtres i personalitzacions limitats. Mostra les dades en una taula estàndard. Altres plataformes, com Wave, solen incloure gràfics i gràfics per facilitar la digestió de les dades.

És força fàcil contactar amb el servei d’atenció al client de Zoho Books, ja que és una de les poques plataformes de comptabilitat amb una funció de xat en directe disponible les 24 hores del dia. També hi ha molts articles i vídeos útils que podeu obtenir de la seva base de coneixement per ajudar-vos a començar amb Zoho Books.

Ja heu provat Zoho Books abans? Informeu-vos què en penseu dels comentaris d’aquest comentari. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me