Revisió Huddle – Actualització 2020

Huddle Review

Un servei que té tant una aplicació de gestió de tasques com un proveïdor EFSS, probablement Huddle guanyarà aficionats lleials amb alguns, mentre que es distregui amb altres tan ràpidament. Llegiu la nostra ressenya completa de Huddle per obtenir més informació.


Millor EFSS

Huddle és un servei interessant de Londres, dirigit a la gestió i la col·laboració de documents. Serà el més adequat per a les empreses grans que no importa pagar molt per una excel·lent eina de col·laboració. Tot i que és similar als nostres millors serveis EFSS, Huddle no és un veritable EFSS, així que assegureu-vos que ho tingueu en compte durant la revisió.

Si creieu que, per això, potser no serà la millor eina per a vosaltres, penseu fer servir un servei EFSS o un dels serveis del nostre millor emmagatzematge en núvol per al conjunt dels equips..

Dit això, Huddle no està sense els seus punts forts. Combina l’emmagatzematge de contingut amb les capacitats de gestió de fitxers i de tasques, que atrauran les empreses que vulguin simplificar i millorar el funcionament dels seus equips en els seus projectes. 

També té una bona experiència d’usuari, compartir fitxers i carpetes capaços, eines de productivitat natives i integració de Microsoft Office. A més, el seu excel·lent suport t’ajudarà si es troba amb algun problema. 

Tot i això, hi ha desavantatges, inclosos un preu elevat de preus, una capacitat de sincronització limitada i poques capacitats de gestió dels usuaris. Si no us semblen cap contratemps importants, seguiu la informació a continuació sobre els detalls sobre Huddle a les categories següents.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Huddle

Preu

Huddle no té els millors preus del mercat. De fet, no s’acosta als serveis més ben valorats. Tot i això, hi ha dos plans que compensen el seu alt preu oferint llicències d’ús extern gratuït. A més, si sou un negoci més gran, el pla més car pot ser l’adequació adequada, cosa que us donarà més avantatge al vostre preu.

Els preus de Huddle comencen a partir de 10 dòlars mensuals per usuari i depenen de la mida de la vostra empresa. Hi ha quatre plans: Huddle Starter, Huddle Huddle, Huddle Plus i Huddle Premier.

El pla Huddle Starter comença a partir de 180 dòlars mensuals per usuari, proporcionant només 100 GB d’emmagatzematge i l’opció de crear 100 llocs de treball. Pot acollir entre 10 i 99 empleats i limita la mida màxima del fitxer en 2 GB.

Per obtenir més espai d’emmagatzematge, mida de fitxer més gran i altres funcions, us podeu subscriure al pla Huddle Huddle. Amb això, obtindreu 500 GB d’emmagatzematge, una mida màxima de fitxers de 20 GB, espais d’obra de 500 equips i llicències d’usuaris externs gratuïtes que sumen fins a tres vegades el nombre dels seus empleats. Es requereix un mínim de 15 usuaris i és de 240 dòlars al mes per usuari.

El pla Huddle Plus augmenta l’espai d’emmagatzematge a 1 TB i proporciona espais de treball il·limitats i llicències d’usuaris externs gratuïtes que sumen fins a cinc vegades el nombre d’usuaris. Per això, haureu de repartir-vos amb 360 dòlars al mes per usuari.

Primer Pla

Si les vostres necessitats augmenten encara més, podeu subscriure-vos al pla de Huddle Premier. Requereix un mínim de 100 usuaris, ofereix un espai d’emmagatzematge il·limitat, espais de treball il·limitats i llicències d’usuaris externs il·limitats. Tot i això, a diferència dels dos plans anteriors, heu de pagar per afegir usuaris externs. Dit això, haureu de contactar amb Huddle per obtenir un pressupost per a aquest pla.

Tots els plans inclouen un descompte amb més empleats, de manera que es podria pagar per apuntar al màxim d’usuaris que pugui necessitar. A més, els plans tenen més funcions, que podeu revisar en aquesta pàgina.

Aquests preus són abrupte, per dir el mínim. Obteniu més profit aprofitant les llicències externes gratuïtes que obteniu amb els plans Huddle Huddle i Huddle Plus. 

Si creieu que això no millora molt o que no podreu obtenir els vostres diners, considereu l’ús de OneDrive per a empreses. És més barat, proporciona espai separat per a cada usuari, s’integra amb altres aplicacions de Microsoft i té molts altres avantatges sobre els que podeu llegir a la nostra revisió OneDrive for Business.

Experiència d’usuari

Huddle fa un bon treball per proporcionar una experiència agradable als usuaris entre clients d’escriptori, web i mòbil. Les interfícies són clares i atractives, de manera que sabràs què fer després.

Huddle no és una solució EFSS pura, però proporciona a tots els clients necessaris com aquestes solucions. Tanmateix, el client d’escriptori no segueix el model estàndard de sincronització, que conté una carpeta de sincronització i una icona de safata del sistema. La icona està present, però no és la carpeta de sincronització. En canvi, el client de l’escriptori mostra el fitxer en una finestra adequada.

huddle-desktop-client

Trobem que aquesta és una solució una mica més lenta que fer servir l’explorador de fitxers per anar a través dels fitxers. Dit això, el client de l’escriptori mostra els fitxers més recents, cosa que facilita l’accés als mateixos. També podeu marcar fitxers per marcar un accés més ràpid. Si no trobeu els vostres fitxers, podeu confiar en la funció de cerca, que cerca fitxers tan bon punt comenceu a escriure.

De la mateixa manera, la càrrega de fitxers requereix que trieu i trieu els fitxers en lloc d’arrossegar-los i deixar-los anar, tal com es pot fer amb les carpetes de sincronització habituals. Si voleu, però, podeu obrir el client web mitjançant un enllaç al client d’escriptori.

Huddle-web-client

El client web facilita la possibilitat de penjar fitxers perquè només podeu arrossegar i deixar anar a qualsevol lloc. Pot ser que no sembli una gran quantitat, però molts serveis requereixen orientar-vos a una àrea o finestra específica. Per a aquells que vulguin un plantejament d’aquest tipus, Huddle també ho ofereix. A més, podeu penjar una carpeta.

Visualització de fitxers

Després de penjar els fitxers, Huddle els mostra en un panell central de les visualitzacions de la llista o de la graella. La barra lateral esquerra us permet navegar per l’aplicació, mentre que la barra superior us permet accedir als fitxers recents, a les adreces d’interès i a buscar fitxers. La barra lateral dreta us permet realitzar accions a la carpeta actual i crear fitxers i carpetes nous. 

Podeu realitzar accions de fitxer fent clic dret sobre ells, fent clic als tres punts associats a un fitxer o seleccionant diversos fitxers i realitzant una acció a la barra lateral dreta.

El client web és clar, suau, atractiu i utilitza molt d’espai negatiu. Gràcies a això, no tindreu cap pèrdua sobre què fer.

Si esteu de viatge, podeu utilitzar l’aplicació per a mòbils per accedir als fitxers, carregar-los o crear una carpeta nova, però no per crear fitxers. Això disminueix la seva utilitat, per la qual cosa haureu d’utilitzar el client web quan no esteu a l’escriptori per crear fitxers.

Dit això, l’aplicació us permet veure els vostres fitxers, activitats d’espai de treball i tasques que us han estat assignades. A més, podeu cercar fitxers, veure notificacions i accedir a les vostres adreces d’interès. L’aplicació és clara i fàcil d’utilitzar.

Gestió d’Usuaris

Huddle no té capacitats de gestió d’usuaris fortes perquè els seus components clau falten, com ara assignar diferents rols als usuaris, gestionar els permisos d’usuari a nivell d’usuari i generar informes. Tot i així, hi ha algunes característiques, que detallem a continuació.

Huddle-invite-usuaris

Igual que amb els serveis EFSS, heu de convidar els usuaris que s’uneixin a vosaltres per poder-los gestionar. Huddle té una interfície senzilla per convidar la gent. Un cop acceptin la vostra invitació, formaran part del vostre equip. 

Podeu convidar usuaris a molts equips alhora, però no podeu establir cap permís. Per fer-ho, heu de fer clic al botó “configuració” de la barra lateral esquerra i després a la pestanya “usuaris”. Aleshores, podreu modificar els equips on es troben els usuaris, fer-los gestors i eliminar-los de l’espai de treball.

A més, podeu modificar els privilegis dels usuaris, que controlen el que poden fer els usuaris a nivell d’espai de treball. Aquests privilegis inclouen la creació de carpetes, la creació d’enllaços públics per part dels editors i que permeten Office Online, les emoticones i la comparació de paraules.

En comparació amb les solucions EFSS, la gestió dels usuaris de Huddle deixa molt a desitjar. El paper de “gestor” és l’únic que podeu assignar, no podeu gestionar permisos de manera personalitzada i no hi ha informes que pugueu generar per obtenir una visió general del que fan els vostres usuaris. Per això, haureu de confiar en el feed d’activitats, però és un substitut feble.

Si necessiteu opcions més avançades de gestió d’usuaris, penseu provar Citrix ShareFile. Podeu obtenir més informació al respecte de la nostra revisió Citrix ShareFile.

Carpeta & Intercanvi d’arxius

Huddle proporciona una funció de compartició senzilla, que fa la feina però no us permet aplicar aplicacions de control de contingut a les vostres accions. Tanmateix, podeu especificar quins equips poden accedir a les vostres carpetes compartides assignant un dels diversos permisos.

Huddle us permetrà compartir fitxers i carpetes mitjançant la web o els clients mòbils. La manera més senzilla de fer-ho és fer clic amb el botó dret a un fitxer o una carpeta i seleccionar “compartir”. En tots dos casos, s’obrirà una finestra que us permet afegir els usuaris amb els que vulgueu compartir el contingut.

huddle-web-share

És fàcil afegir usuaris perquè només cal que feu clic a un usuari de la llista. A més, podeu trobar els usuaris ràpidament escrivint el seu nom a la barra de cerca. També podeu afegir un missatge que vagi amb la quota. Un cop hàgiu acabat, podeu fer clic a “compartir”. 

No hi ha manera d’especificar permisos per a la participació a nivell individual. És lògic, tenint en compte que Huddle gira al voltant d’equips d’usuaris, però seria un complement útil quan voleu compartir fitxers amb usuaris que no tinguin els mateixos privilegis que el seu equip.. 

Espais de treball Huddle

Tampoc hi ha manera de protegir fitxers quan es comparteixen amb usuaris externs, però Huddle separa els usuaris en “espais de treball” dedicats als quals heu de convidar els usuaris. Això ajuda a mantenir la seguretat i el control sobre qui pot veure i editar fitxers, cosa que fa que les opcions de control de contingut clàssiques no siguin tan necessàries. 

A més, un espai de treball permet convidar col·laboradors externs. Parlarem més sobre els espais de treball a la secció “Eines de productivitat” a continuació.

Huddle-team-access

Tanmateix, podeu especificar l’accés de l’equip per a carpetes específiques. Si ho feu, podeu configurar un dels diversos permisos per a equips d’usuaris:

  • Sense accés: no es pot veure ni accedir a una carpeta i a les seves subcarpetes
  • Visualitzador (només en línia): només pot visualitzar el contingut a Huddle i no pot descarregar, copiar ni moure contingut
  • Visualitzador: pot veure, descarregar i obrir contingut en aplicacions a més de Huddle
  • Editor: pot veure, descarregar, afegir i actualitzar contingut en altres aplicacions

Huddle-file-request

Si voleu obtenir una participació d’altres persones, podeu fer-ho creant una sol·licitud de fitxer. Per fer-ho, heu d’especificar quins fitxers voleu, on han d’anar, qui ha de proporcionar els fitxers i quant de temps han d’estar disponibles. És una funció útil i més avançada en comparació amb les sol·licituds de fitxers estàndard.

L’aplicació per a mòbils no us permet modificar la configuració d’accés a la carpeta, però podeu utilitzar-la per compartir fitxers. Haureu d’obrir un fitxer, toqueu el botó de fletxa i seleccioneu les persones amb qui vulgueu compartir-lo.

Si necessiteu una solució més completa per compartir-ho, us recomanem FileCloud. Us permet protegir les vostres accions mitjançant opcions de control de contingut i us permet compartir des de l’escriptori. Si voleu obtenir més informació sobre el seu compartir i altres funcions, llegiu la nostra revisió de FileCloud.

Sincronitzar

Huddle no utilitza el model clàssic de sincronització i el client d’escriptori té problemes per penjar fitxers comprimits. Tampoc hi ha cap manera d’arrossegar i deixar anar els fitxers, de manera que hauràs de triar-los i triar-los manualment.

Com que Huddle no utilitza una carpeta de sincronització, no podreu escollir quins fitxers o carpetes voleu sincronitzar amb el núvol. De fet, Huddle funciona com una unitat de xarxa, en el sentit que transmet el contingut al vostre ordinador un cop sol·liciteu obrir-lo. Això us ajuda a estalviar espai, però tampoc us permet treballar en els vostres fitxers mentre esteu fora de línia.

huddle-desktop-upload

Com que no podeu simplement arrossegar i deixar anar fitxers, heu d’obrir el client d’escriptori i feu clic a la icona de càrrega petita de la part superior. Obre un diàleg que us permet triar els fitxers que voleu carregar. Per provar el funcionament de la sincronització i la velocitat de càrrega dels fitxers, hem seleccionat la nostra carpeta comprimida de 1 GB per desar-la al núvol.

Tot i això, Huddle no va poder carregar-lo sense enganxar, i vam rebre un missatge que deia que “alguna cosa va funcionar malament”. Tot i així, hem penjat altres fitxers sense cap problema.

Una vegada que sincronitzeu fitxers amb l’escriptori, els podeu obrir en modes “de només lectura” i “editar i bloquejar”. L’edició de fitxers serà ràpida gràcies a l’ús d’un algorisme de sincronització a nivell de bloc. D’aquesta manera es redueix el temps que triga a carregar fitxers perquè només carrega les porcions canviades del fitxer en lloc del fitxer complet.

Eines de productivitat

Huddle no proporciona una biblioteca d’aplicacions de productivitat com els serveis EFSS, però s’integra amb Office Online i la seva contrapart d’escriptori. Tingueu en compte que necessiteu una llicència d’Office 365 activa per utilitzar-la. A més, podeu crear espais de treball al voltant d’equips específics, cosa que us ajudarà a ser més organitzat i productiu.

tasques entrecampades

A més, Huddle proporciona capacitats de gestió de tasques natives. És fàcil crear una tasca i ajustar-la al vostre gust. Primer, heu d’anar a la pàgina de “tasques” des de la barra lateral esquerra del client web. A continuació, podeu posar el nom de la tasca, donar-li un estat, assignar-lo a una persona i proporcionar les dates d’inici i finalització.

Un cop creades les tasques, se’ls mostrarà en una llista que podeu filtrar per la persona a la qual s’han assignat, el seu estat i la seva data de venciment. Si teniu moltes tasques i necessiteu exportar-les, podeu fer-ho creant un CSV amb elles. A més, quan es tracta de moltes tasques, és fàcil perdre el seguiment de qui ho va fer, de manera que Huddle proporciona una pista d’auditoria, que detalla les accions de la tasca..

Si sou propietari de l’empresa i voleu comparar les opcions de gestió de tasques de Huddle amb una solució diferent, consulteu el nostre millor article sobre programari de gestió de projectes..

Huddle també proporciona la possibilitat de crear i gestionar notes, de forma similar a les millors aplicacions de presa de notes. L’editor de notes no proporciona moltes opcions, però les altres accions que podeu realitzar inclouen la creació de tasques connectades a la nota, afegir comentaris, gestionar versions i visualitzar la visualització prèvia d’activitats a la nota.. 

A més, podeu afegir aprovació, bloquejar-la per evitar l’edició i obtenir un enllaç compartible. Totes les accions esmentades estan disponibles per a altres fitxers.

Totes aquestes accions i funcions estan enclavades en un espai lògic que Huddle anomena “espai de treball”. Podeu crear espais de treball centrats en equips, projectes o clients. Tens accés a un espai de treball alhora, però pots canviar fàcilment entre espais d’espai de treball en què formes part o crear-ne de nous. 

Els espais de treball també us permeten interactuar de manera segura amb clients que no són de la vostra organització, sense haver de gestionar els permisos i els drets d’accés.

Seguretat

La seguretat en núvol d’Huddle és forta gràcies a que té un xifrat sòlid, protocol de trànsit i centres de dades endurits. Això, més la seva autenticació de dos factors, us ajudaran a no ser víctima de ciberdelinqüència.

huddle-security

Huddle utilitza encriptació AES de 128 o 256 bits, depenent del navegador, amb el protocol TLS per protegir els vostres fitxers en trànsit als seus centres de dades i AES 256-bit per protegir-los en repòs.. 

El xifrat privat no està disponible, però si voleu, haureu de plantejar-vos provar a Egnyte Connect. Podeu obtenir més informació sobre les funcions de seguretat de la nostra revisió Egnyte Connect.

Els centres de dades de Huddle es troben als EUA, Europa i Regne Unit, de manera que podeu triar la regió on vulgueu emmagatzemar les vostres dades. En funció de l’àrea que trieu, s’aplicaran diferents lleis i regulacions del núvol. Tanmateix, els centres de dades tenen la certificació ISO 27001, el que significa que proporcionen una seguretat adequada de la informació. 

A més, els centres de dades tenen acreditacions SAS 70 Type II i SSAE 16. També disposen de vigilància 24 hores, personal de seguretat a l’interior, escàners biomètrics i un sistema de targeta que restringeix el moviment dins del centre de dades.

No obstant això, la seguretat i el xifrat del centre de dades no us protegeixen si algú us roba les credencials. Per evitar-ho, haureu de tenir una contrasenya forta, en comptes de la feble. Malauradament, Huddle no us ajuda amb això, perquè no us permet definir els requisits de contrasenya personalitzats. 

Tanmateix, podeu habilitar l’autenticació de dos factors, que protegeix el vostre compte exigint als usuaris que introduïu un codi de seguretat quan inicien la sessió des d’un dispositiu poc conegut. Huddle també proporciona l’inici de sessió únic, que us permet iniciar sessió a Huddle mitjançant les mateixes credencials que feu servir per iniciar la sessió als altres sistemes empresarials..

Si algú roba un dispositiu a un dels vostres usuaris, podeu eliminar l’usuari de l’espai de treball per inhabilitar les futures sincronitzacions de fitxers. Això no eliminarà els fitxers que ja estan sincronitzats amb aquest dispositiu, però es farà un esborrament remot i Huddle us permet realitzar-lo.

Assistència

La base de coneixement de Huddle està oberta a tots els clients, mentre que el servei de xat, telèfon i assistència 24 hores només està disponible per als subscriptors dels plans Huddle Plus i Huddle Premier. També podeu enviar una sol·licitud de correu electrònic i obtenir ajuda d’aquesta manera. Vam obtenir una resposta en breu ordre, que és un resultat excel·lent.

huddle-help

Podeu obrir la base de coneixement des del client web fent clic a la icona del compte que hi ha a l’extrem superior dret. Podeu cercar els articles que necessiteu o examinar-los per categoria. 

Els articles són concisos, fàcils de seguir i tenen moltes captures de pantalla que us ajudaran. La base de coneixement també us permet registrar-vos a la formació, cosa que significa essencialment que podeu descarregar enregistraments de sessions de formació a demanda. Tot i així, tenir vídeos és una manera fantàstica d’ensenyar als usuaris.

Si no trobeu cap resposta, podeu enviar una sol·licitud d’ajuda. Ho vam fer a les 12:40 hores i vam obtenir una resposta en aproximadament una hora, que és un temps de resposta excel·lent. No hi ha manera de combinar respostes de molts usuaris perquè no hi ha fòrums de la comunitat.

El Veredicte

Huddle és un servei de quadres. Té molts punts forts, incloent una bona experiència dels usuaris, eines de productivitat natives, una forta seguretat i un excel·lent suport. Tanmateix, també presenta diverses debilitats, com ara plans costosos, sincronització limitada i poques capacitats de gestió d’usuaris. Fer avenços en aquestes àrees el convertiria en un servei més atractiu.

Tanmateix, les empreses que no es preocupen de complir el seu preu i que requereixen capacitats de gestió, juntament amb l’emmagatzematge de contingut, consideraran que Huddle és una solució capaç. Aquells que necessiten la sincronització de fitxers i la capacitat de compartir han de mirar cap a un altre lloc.

Què en penses de Huddle? Proporciona el que necessiteu o teniu un altre servei que coincideixi amb el vostre cas empresarial? Expliqueu-ho als comentaris que hi ha a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me