Състояние на облака, януари 2020 г.

Добре дошли в тази последна държава на облака, нашата редакторска колона, в която поглеждаме назад към изминалия месец и очакваме напред в предстоящия. В съответствие с конвенцията, това януарско издание е мястото, където поглеждаме назад към старата година като цяло и правим някои прогнози за предстоящата.


Е, 2019 г. беше доста годината и ние гледаме към нея със смесени чувства тук, в Облака. Въпреки че това е най-вече добра новина, като се имат предвид отраслите, които преглеждаме – облачните игри излитат, VPN-ите се разпространяват и стават все по-добри, криптирането се подобрява навсякъде – когато става дума за нашите права като цяло, нещата изглежда изглеждат все по-лоши. 

През цялата година се вдигаше много шум във връзка с прекарването във Фейсбук и другите големи технологични компании, но освен препятствия, поставени на пътя им, малко беше поправено. В същото време много правителства по целия свят изглеждат по-намерени от всякога да контролират какво правят хората, както онлайн, така и офлайн и внедряват най-новите технологии в това отношение..

Това каза, ние предпочитаме да не се отъждествяваме твърде много с пророците на обречеността (е, не защото полицията ни помоли да се откажем от този сапун, че един път), а вместо това да търсим сребърни накладки, както и гръмотевични вълни. За краткост обаче ще се съсредоточим главно върху индустриите, които покриваме.

Съобщения от фронта

виртуални частни мрежи

Както прогнозирахме през миналогодишния SotC за януари, VPN войните станаха доста голямо нещо през 2019 г. Вероятно трябва да споменем, че беше много студена война, въпреки че повечето действия се провеждат зад кулисите и получават само инсайдъри от индустрията каквато и да било реална представа какво става. 

Освен скандалите и други по-големи новини, най-видното място, където се води този конфликт, беше в ценообразуването на VPN. Не мина месец, когато не получихме имейл от услуга или по-често от читател, който ни уведомява за някои промени в цените (благодаря за това, хора, не бихме могли да следим това без вас). 

NordVPN, например, промени цените си три пъти, от само на север от 100 долара за три години в началото на годината, до по-малко от това, до сега стабилизира на около $ 125 за същия план – и това оставя промоционалните оферти извън уравнение. Частният достъп до Интернет направи тази крачка напред и почти удвои цените си за кратко време, преди да ги върне до реални нива.

Избор на победител

Резултатът за потребителите изглежда е, че си струва да следите нашите VPN прегледи, както и страниците за ценообразуване на доставчиците, от които се интересуват. Друго нещо, което трябва да имате предвид, е да проверите родословието на VPN услугата, която използвате. “ Мисля да си в леглото, по две причини.

От една страна, в надпреварата за пазарен дял някои VPN подобряват продукта, което е добро и вероятно причината одитите на кибертехническите фирми да се рекламират толкова силно на много начална страница. Другата страна на тази монета е, че много услуги прерязват ъглите, опитвайки се да свалят отгоре, за да останат конкурентоспособни. 

В същото време нови компании се появиха като гъби след буря, търсейки да спечелят този нов прилив на съзнание за поверителност; изглежда, че не минава и седмица, без да получим заявка за преглед във входящата ни поща. Повечето от тези услуги са доста лоши, гледат да извлекат минимално жизнеспособен продукт, за да приготвят малко тесто, за да реинвестират, и препоръчваме на читателите да стоят настрана.

Преминаването трябва да бъде, че проверката на прегледите преди избор на VPN е пътят, докато тези войни бушуват. По начина, по който вървят нещата, изглежда скоро няма признаци за прекратяване на огъня, но ще се стремим да ви информираме.

Хакове и блокове

Разбира се, освен обичайния жокей за пазарна позиция, имаше и други, по-трудни новини, идващи от сферата на VPN през 2019 г. Най-голямата история вероятно беше новината, че NordVPN бе хакнат през март, но не разкри нарушението до октомври. 

Ние разглеждаме пълното си мнение в това парче, но резултатът е, че най-вече се дразним в услугата, за да не бъдем хакнати, което може да се случи с всяка компания, а по-скоро, че клиентите не са били разказани, докато медиите не разбият историята. Ще разберете, че парите, които хората плащат на NordVPN, биха им спечелили известна прозрачност.

В същото време, със съкровището на данните, с които разполагат VPN, те вероятно са били атакувани през цялото време, като никоя от засегнатите услуги никога не е казвала на хората. 

В известен смисъл, основното поведение може да бъде, че е жалко, че сме принудени да прибягваме до едва познати трети страни, просто да останем анонимни в интернет. Ако правителствата и доставчиците на интернет услуги просто ни оставят на мира, не би трябвало да се притесняваме.

Добър пример за правителство с твърде голям интерес към това, което неговите граждани правят, докато сърфират в интернет, е Русия. Въпреки това, след като разбра, че нейните хора използват VPN, за да преминат през драконовската си забрана, руският орган за комуникация изпрати силно писмо до редица VPN услуги, като поиска да впишат в черен списък същите сайтове, които прави и Родината.

Както можете да прочетете в това парче за руската забрана за VPN, отговорът на VPN беше голяма мазна малина, което означава, че поне засега руснаците могат да правят всичко, което искат в интернет, до следващата луда идея да излезте от Москва.

Онлайн игри, но не така

облачни игри

Другото голямо развитие през 2019 г. беше изкачването на облачните игри. Въпреки че хората говорят за това от доста време и любимата ни услуга, Shadow, се труди по-дълго от това, всъщност едва миналата година влезе в общото съзнание, благодарение на Google и Microsoft решиха да сложат кожата в, добре, играта.

Въпреки това, след като прегледахме всички основни играчи на този пазар, излязохме разочаровани от големите момчета. Услугата на PlayStation Now на Sony и бета на GeForce Now са изключенията, но никой от тях не успя да донесе експертен опит и мускули по същия начин, както Shadow, което е по-малко многомилиардна корпорация и повече малка компания от Германия. 

Най-големият спад е стадионът на Google, който предлагаше по-малко игри от всеки друг, имаше един брой проблеми, когато го прегледахме, и дойде с мех контролер, изработен от пластмаса за изгодни кошчета. 

Визуализацията на xCloud на Microsoft беше доста прилична, но само в сравнение със Stadia; когато сме положени заедно с Shadow, ние избираме тевтонската алтернатива всеки ден от седмицата и два пъти в неделя.

Проблеми с облачните игри

cloudwards-главен редактор-всеки ден

Това поражда въпроса, разбира се, как това е възможно. Някои от най-големите, най-лошите мегакорпуси доставят посредствено изживяване, докато Shadow предлага напълно реализиран такъв. Има няколко причини за това, но най-важната, според нашата оценка, е възприетия подход.

Stadia, xCloud и до известна степен PS сега ви позволяват да предавате игри. Влизате в клиент на вашето собствено устройство, който след това влиза в отдалечен сървър, който стартира вашата игра и ви позволява да играете. Това е по същество усъвършенствана версия на това, което Netflix направи с Bandersnatch, специалното Netflix, където можете да взаимодействате с историята, докато се развива..

Shadow използва далеч по-малко финия подход и просто ви позволява да използвате виртуална машина. Когато се регистрирате в услугата, получавате клиент – почти всичко е същото – но се възползвате от виртуална машина на отдалечено място. По дяволите, когато влезете, това е по същество просто кутия на Windows. Разликата се състои във факта, че нейният работещ хардуер от висок клас повечето хора просто не могат да си позволят.

Бихте си помислили, че подходът на Сянката е просто сложно решение и ще бъдете прав, в голяма степен. Със състоянието на технологиите обаче там, където се намира, той работи много по-добре от това, което предлага конкуренцията. Въпреки че подходът в стила на потока вероятно ще бъде много по-добра инвестиция в дългосрочен план, тук и сега той просто не работи така.

Резултатът е, че засега подходът на Big Tech просто пропуска марката. В бъдеще, когато всички ние имаме широколентов достъп и работят по проблемите със зъбите, тяхната версия на облачните игри вероятно ще заличи пода с това, което прави Shadow. Засега обаче немският подход изглежда е най-добрият залог за потребителите.

Заключителни мисли

Както можете да разберете, 2019 г. беше една забързана година за VPN и облачни игри, но както знаят редовни читатели на тази колона, имаше и още много неща. Прогнозираме, че през 2020 г. почти всички онлайн бизнеси ще усетят тежестта на правилното проследяване, така че очаквайте много актуализации по тази тема, особено чрез нашия канал в Twitter.

Това каза, ние ще се придържаме към нашата резолюция за Нова година да не прогнозираме прекалено много за следващата година, оставяйки вместо това новините да се измият над нас. Надяваме се, че сте се насладили на нашето малко резюме на изминалата година и се надяваме да ви приветстваме на тези страници в следващата година. Благодарим ви за четенето и ни уведомете в коментарите по-долу, ако не изоставим някои основни истории.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me