Състояние на облака, април 2019 г.

Здравейте и добре дошли в състоянието на облака, месечната колона на Cloudwards.net, където преглеждаме най-големите технологични новини. В това априлско издание ще говорим за множество новини от индустрията, свързани с VPN и резервни доставчици, както и, разбира се, Facebook.


Това издание също отбелязва едногодишната годишнина от състоянието на облака и ни прави неприятно да съобщаваме, че Facebook се появи във всеки един. Въпреки че нарушителите могат да изтъкнат, че ние сме просто неоригинални, обичаме да мислим, че гигантът на социалните медии е прекалено голям и мощен и трябва да бъде ограничен до сега.

Ще ви позволим да решите къде слизате по този въпрос, но ви препоръчваме да прочетете какво са изминали Зук и неговите слуги напоследък, преди да го направите. Това каза, някои новини от индустрията са на първо място.

VPN Wars: Повишаване на разходите

Цените на VPN се повишават

Както вече споменахме, особено в януарското издание на тази колона, интересът към виртуалните частни мрежи се повиши сред потребителите благодарение на всички скандали за поверителност и сигурност. Това доведе до нови доставчици да скочат като гъби след дъжд и много маневриране сред утвърдени услуги.

Лудата бъркания за парче от разширяващия се пай направи живота ни като рецензенти интересен. Почти седмично ще получаваме имейл с искане да прегледаме нов VPN, често придружен от оферти за пари, които твърдо и учтиво отказваме. Преглеждането на тези полети през нощта също е забавно, защото те често не работят добре или изобщо.

Резултатът е, че ако не го намерите сред нашите VPN прегледи, вероятно не трябва да се регистрирате за него. Разгледахме почти всеки VPN там и решаваме бързо дали нещо си струва да бъде разгледано. Разбира се, ще направим изключения за доставчици като VikingVPN, който има голям представител сред нашите конкуренти, въпреки че не е в експлоатация повече от година.

Цената е грешна

Можем спокойно да кажем, че никоя от стартиращите услуги не представлява заплаха за харесванията на ExpressVPN или NordVPN, но това не е запазило услугите в нашата най-добра селекция от VPN да стоят неподвижно и резултатите са смесени в най-добрия случай. Въпреки че аплодираме каквото и да е усъвършенстване на функциите, ние се опитваме да объркаме цените, които видяхме през последния месец.

Например CyberGhost и NordVPN повишиха цените си по-рано през годината с 5-10 процента – в зависимост от плана, само за да ги върнат на старите си нива през март. Това е досадно за хората, които са се регистрирали по време на затишие, както и за редакцията в Cloudwards.net, но поне те са видели грешката в техните начини.

Това каза, ако вземете решение за поход от една десета, а след това да преразгледате е едно нещо. Удвояването на вашите цени е съвсем друго и бихме искали да попитаме екипа на частния интернет достъп какво са мислели, когато го направиха. На практика е удвоил цените си, променяйки го от услуга, която с удоволствие препоръчаме за безопасна и евтина, към такава, която предлага добра сигурност с премия.

Както можете да прочетете в нашия преглед на PIA, това се отрази зле на класирането на услугата. На всичкото отгоре бързо ще откриете, че сега навън има по-евтини услуги, както и по-добри услуги за същите пари. Предвиждаме, че е завеса за някога смелия борец за неутралност на мрежата, освен ако не възстанови някакъв разум на цените си.

Световен ден за архивиране 2019

световен резервен ден

31 март беше Световният ден за архивиране, годишно напомняне за архивиране на вашите данни. Въпреки годините на кампании, ние все още виждаме твърде много случаи на хора, които не правят копия на работата си в облака или дори само на палец, а след това ги губят, когато компютърът им се срине..

Не можем да подчертаем достатъчно колко важно е да архивирате вашите данни, така че разгледайте нашата най-добра статия за онлайн резервно копие за най-добрите доставчици там или нашата статия за 3-2-1 архивиране, за да получите представа за интелигентна стратегия за архивиране.

Dropboxing People In

В роднина свързани новини – добре, признаваме, че това е разтягане – Dropbox е ограничил броя на устройствата, които можете да закачите на безплатен акаунт в Dropbox до три към март 2019 г. За щастие, платените планове са изключени от това, така че предполагаме това е още един начин Dropbox да продаде хората да започнат да плащат за неговото съхранение. Можете да прочетете нашия Dropbox преглед, за да научите дали плащането е добра идея.

Лице във Facebook

Поверителност на Facebook

Ние повече или по-малко започнахме месец март с новината, че получаваме по-приятен Facebook. След като редакционният екип избърса сълзите от смях от очите ни, ние разровихме твърденията на The Zuck и установихме, че са, ограничете изненадата си, фалшиви.

Стигнахме до това заключение, като прочетохме новините. Например, новината, че Facebook знае за Cambridge Analytica, използвайки данни, за да насочва рекламите си, преди историята да избухне в медиите, като отрича защитата на невежеството на компанията..

Друг намек беше историята, че няколко приложения за Android все още споделят данни с Facebook, въпреки че компанията твърди, че е спряла да прави това, което се прекъсна в същия ден с съобщението на The Zuck.

Не просто злобата подлага лъжата на опита на Facebook да реформира изображение. Има и обикновена стара некомпетентност, като например компанията, съхраняваща паролите на потребителите в незабележим текст. Както обясняваме в нашето описание на криптирането, незабележимият текст е некриптирани данни, което го прави за света, за да види дали някой получава достъп. Sloppy започва само да го описва.

Това каза, че много грехове на Facebook изглежда го наваксват. “Ню Йорк Таймс” съобщи в края на март, че федералните прокурори, базирани извън Ню Йорк Сити, търсят многото сделки, сключени с трети страни, за да продадат вашите данни. Пожелаваме им късмет в борбата срещу заведение, което изглежда доволно позволява на гигантските компании да правят каквото пожелаят.

Разстрояване на Apple Cart

Съдебен процес на Apple

Друга компания, изправена пред правни проблеми, е Apple. Производителят на гладки бели калъфи с по-нисък хардуер има антитръстово дело, заведено срещу него от Kaspersky Labs, вероятно един от най-известните разработчици на антивирусен софтуер (прочетете нашия рецензент на Kaspersky Anti-Virus, за да видите какво мислим за него).

Касперски твърди, че Apple е принудила компанията да съблече две функции от своя софтуерен пакет, само за да приложи и двете в собствените си алтернативи. Подобен иск беше подаден и през март от Spotify срещу Cupertino, който твърди, че Apple е завела няколко пътища за потребителите. Apple, разбира се, отрича това, но изглежда, че нито единият костюм не си отива.

Всеки костюм би бил достатъчно сериозен, но най-голямото предизвикателство е изправено от Елизабет Уорън. Докато определяше кандидатурата си за президент, тя заяви, че иска да разбие всички техни гиганти, но запази специално презрение за Google, Facebook и ден по-късно Apple. Дори и да не влезе в билета за демократите, има вероятност други президентски надежди да вдигнат знамето.

По-малки истории

Русия VPN забрана

Русия, която никога не е място, където процъфтяват правата на човека, направи още една крачка към дистопичен кошмар с подписването на два нови закона за цензурата. Единият забранява фалшиви новини, докато другият защитава държавните служители от обида. Въпреки че това може да има смисъл на пръв поглед, знаейки правителството на Путин, и двата закона ще бъдат тълкувани по нов и творчески начин.

YouTube се поклони от поточните войни. Уебсайтът за стрийминг, част от родителския алфавит на Google, се беше опитал да изведе няколко собствени предавания и уеб сериали, но просто не можа да съвпадне с Netflix, Amazon Prime Video и предстоящия Disney +. Честно казано, никой в ​​нашия редакционен екип дори не знаеше, че YouTube има свои собствени предавания, така че маркетингът може да е проблем.

Една от най-големите компании в Норвегия, Norsk Hydro, беше засегната от мащабна и гадна атака за откуп. Производителят на алуминий обаче няма да плаща киберпрестъпниците, тъй като има резервно копие, което е само на два дни. Това прави това място толкова добро, колкото всички, за да включите нашите онлайн резервни коментари, смятаме.

Ще завършим с добри новини: Демократите в Конгреса внесоха законопроект, който да възстанови неутралитета на мрежата в Съединените щати. Почти изцяло ще възстанови първоначалния, който беше създаден, докато Барак Обама беше президент и като цяло се разглежда като добро нещо.

Заключителни мисли

С това малко светлина в тунела ще ви оставим за този месец. Надяваме се, че сте харесали да четете нашия малък месечен рекорд и ви препоръчваме да се регистрирате за нашия бюлетин по-долу, ако искате да бъдете уведомен, когато следващият.

Уведомете ни в коментарите по-долу, ако сме пропуснали някакви основни истории или ако имате мнение да споделите за някое от тези развития. Успех и благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map