Състояние на облака, април 2018 г.

Добре дошли в месечното състояние на облака на Cloudwards.net, където разгледаме най-важните новини от последните 30 дни, както и с нетърпение очакваме следващия месец. Ние се фокусираме най-вече върху технологичните новини, както и върху всичко, свързано с облака в частност; мислете за това като резюме, което ще ви даде ниша знания за уау хората на партита. Досадни партита, но точно така се търкаляме.


Това е първата подобна статия, която изпълняваме и се надяваме да направим още много в бъдеще. Въпреки че има много отлични новинарски сайтове и ние нямаме желание да заменим нито един от тях – доверете ни се, опитахме в миналото – ние наистина смятаме, че редакционно имаме какво да предложим. Така че, пристегнете се и се присъединете към нас, докато разгледаме какво ни донесе март.

Facebook, Cambridge Analytica и Zuckerberg

Март 2018 г. беше доста месец на Фейсбук и масовото сривове около разкритията, че Cambridge Analytica, компания, базирана в Обединеното кралство за анализи на пазара, е добила данните във Facebook на поне 50 милиона американски избиратели и е насочила реклами към тях, може би дори е повлияла на 2016 г. президентски избори в полза на Доналд.

Страшни неща. Въпреки, че изборите в САЩ са груби, всичко се случва в сравнение с политическия процес в повечето други страни, разкритията от лицата, подаващи сигнали Кристофър Уайли, съосновател на CA, който вече не работи там, разтърсиха страната и останалия свят. , до основата му.

Месеци наред бавно приемаме, че Facebook е просрочил влиянието в света като цяло, след като стана ясно каква е властта на троловите армии на Путин, но сега е ясно, че не само авторитарните силни страни имат това; нашите собствени партии и лидери използват социални медии и за болни.

Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Facebook, направи публично извинение (и дори извади реклами от вестници) и се закле да подобри нещата. Той ще свидетелства пред американския комитет на Конгреса за това също, макар че само е възнамерявал да изпрати готовност в еквивалент на Обединеното кралство.

Извинението на Зукърбърг обаче звучи кухо: неговата компания от години изкопава и продава данните на хората, макар че вместо да ги продава за политически цели, данните бяха използвани от рекламодатели. Изглежда странно да се очертае линията там: хората да харчат трудно спечелените пари за безсмислени потребителски глупости, от които не се нуждаят, очевидно е добре, но очевидно влиянието на политическия процес не е.

Ролята на медиите в цялата тази трагедия също е странна, защото те са тези, които водят обвинението срещу политическите шенгени, но отново не изглежда да се интересуват много от това какво правят маркетолозите, като всички данни са свити на сайтове в социалните медии. Искаме да предложим на всички да тръгнат по пътя на Илон Мъск, но няма да изтрием и нашата ФБ страница, защото, добре, ние не сме Tesla.

Скандал във Facebook: Добрите новини

Целият фрак във Фейсбук е по някакъв начин, добра новина: макар да отне повече време, отколкото бихме искали, сега хората най-накрая обръщат внимание на кривите измислици, с които компанията се сдобива: вече хората изтриват профилите си в социалните медии и полагат по-големи грижи в това как се държат в интернет. Ако сте един от тези хора, не забравяйте да разгледате нашето ръководство за поверителност онлайн, тъй като ще ви помогне да продължите по пътя си.

Скандалът също така стимулира разработчиците да създадат конкурентни стандарти и протоколи, които би трябвало да помогнат за запазването на мрежата за вас по-безопасно. Една от тези опции е използването на отворени протоколи и други трикове на IMAP, които трябва да направят социалните медии едновременно по-лесни и безопасни. Ако искате да знаете повече, Регистърът има пълна история за това.

Шпиониране и наблюдение Shenanigans

Не че Фейсбук има някакъв усукан монопол върху шпионирането на хората. Всички знаем за ПРИЗЪМ и Закон за патриотите, но изглежда скоро можем да добавим още един съкращение към този списък: CLOUD. Преминала през задната врата, тази нова инициатива дава на американската интелигентност да изтегля данните на американските граждани от облачни сървъри дори в чужбина, плашеща мисъл.

Дори използването на VPN няма да ви спести от този конкретен проблем, което означава, че ще трябва да използвате доставчик на нулеви знания като Tresorit или Sync.com, ако искате да защитите файловете си от смущения.

Не че надзорът е ограничен до интервебса: Китайската полиция използва най-съвременните слънчеви очила, за да проследява табелки с номера и дори лица, докато полицията в Северна Каролина използва GPS данните на Google, за да набие някого, дори близо до местопрестъплението. Не е ли модерната епоха просто прекрасна?

Следваща стъпка в облачните игри?

Е, може би: макар игрите като услуга (GaaS) или облачните игри, придобиха почти химерен аспект през последните няколко години – или не се е случвало, или се е случвало в напоена версия – това изглежда сега, че най-накрая някои сериозни играчи ще работят върху него.

Отделът за игри на Microsoft създава проект за облачни игри, докато NVIDIA прави почти същото с проекта си GeForce Now, който в момента е в затворена бета версия. Въпреки че в момента имаме още малко да съобщим, се надяваме скоро да актуализираме нашата статия за облачните игри с най-новите и най-големите разработки.

По-малки истории


© Stuff.co.nz

Въпреки че много неща се случиха в технологиите през март, както можете да видите, ето няколко истории, за които смятахме, че заслужават малко повече любов, отколкото те получиха. На първо място е новината, че Spectre и Meltdown са били фиксирани върху всички разработени чипове от следващия ген. Тези корекции са на ниво хардуер, така че да се надяваме, че няма повече забавяния.

Ким Дотком, основател на Megaupload и косвено на MEGA, спечели още един случай в своята вероятно никога не приключила битка срещу американската екстрадиция. САЩ искат пиратската фигура да бъде транспортирана до нейната юрисдикция вече повече от десетилетие, но по-големият от живота Дотком (той промени името си чрез анкета) успешно се съпротивлява досега..

Оригиналните серии на Netflix бяха забранени от филмовия фестивал в Кан по технически начин. Въпреки че вече всички знаем от години, че Холивуд и неговите партньори се ужасяват от малко конкуренция (вижте историята на Dotcom за един пример), това решение отново е доказателство, че старата стража ще направи всичко, за да се увери, че стартовете не Ще вкарам крака си във вратата.

Лабораториите на Касперски ще преместят някои от своите центрове за данни в Швейцария, за да избегнат обвиненията, че руското правителство шпионира клиентелата на компанията на сървърите, базирани в Русия. Въпреки че данните на руските граждани ще трябва да останат съхранявани в родината – Путин прие закон, който изрично забранява данните на руснаците да се съхраняват в чужбина – това е по-малко притеснение за чуждите клиенти.

Наскоро приетият законопроект за SESTA / FOSTA на САЩ предизвиква главоболие за много облачни услуги, тъй като всяко съдържание, за което може да се счита, че насърчава трафика на секс и подобни, оставя своите домакини на куката. Няколко души и компании, които по никакъв начин не са свързани с тази доста гадна дейност, вече са премахнали съдържанието им в резултат.

Световен ден за архивиране

Не на последно място, завършихме март на високата нота на Световния ден на архивиране, празничен ден за всеки, който вярва, че архивирането на вашите данни редовно е един от ключовете за щастие (ние го поставихме доста ниско нарочно, благодарение).

Въпреки че е малко по-рано да публикуваме каквито и да било цифри, надяваме се да успеем да достигнем до повече хора, отколкото в предишните години и че всички те са безопасно създадени резервни копия, за предпочитане използвайки правилото 3-2-1.

Заключителни мисли

Това повече или по-малко приключва Match, ако ни попитате. Въпреки че има какво да очакваме с нетърпение през този април, прогнозираме, че най-големите истории ще бъдат за приемането от страна на ЕС на Общия регламент за защита на данните (GDPR) през май и как ще се отрази на интернет. Това малко всеобхватно законодателство трябва да ни защити малко по-добре и с нетърпение очакваме да научим повече за неговите подробности.

Смятате ли, че сме сгрешили или гледайки назад или напред? Имате ли мисли за историите, които обсъждахме? Уведомете ни в коментарите по-долу и както винаги ви благодарим за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me