BestVPN.com & Буфериран VPN: Съвпадение, направено в небето

Има много начини да спечелите пари. Например, можете да стартирате уебсайт за преглед, който прави парите си от партньорски връзки, както ние. Като алтернатива можете да стартирате услуга за виртуална частна мрежа, която таксува пари на абонатите, за да я използват, да речем ExpressVPN. Бихте могли, разбира се, да направите и двете едновременно. В такъв случай вие сте като Пит Заборски.


Zaborszky е собственик на BestVPN.com, уебсайт, посветен на преглед на VPN доставчици. Той е и собственик на буфериран VPN, доставчик на VPN. Няма да намерите нито една компания, която да рекламира тази връзка, но след като получихме съвет от четец, облякохме нашите обувки и натиснахме цифровите тухли.

Това, което разкрихме, е мащабна измама, в която BestVPN.com насърчава своите читатели да се абонират за VPN, който обработва данните им небрежно, докато ги зарежда през носа за привилегията. За доказателство ще изпратим изключително ентусиазирания преглед на Buffered VPN от BestVPN.com. Преди да стигнем до това обаче, бихме искали да разплетим някаква корпоративна прежда.

BestVPN.com: Компанията

BestVPN.com е уебсайт, който съществува от известно време и обикновено се счита за достоен за преглед. Негов собственик и председател е Zaborszky, който е със седалище в Будапеща, Унгария, а негов управляващ директор е Скот Байром, според страницата „за нас“ на сайта.

BestVPN Management

Компанията майка на BestVPN.com е базираната в Обединеното кралство 4Choice Ltd., която управлява няколко уебсайта за преглед като него. Според LinkedIn, както и публично достъпните записи, Zaborszky е собственик, докато Byrom и Пол Мартин Маккормик изпълняват ролята на директори на тази компания. Името на McCormick обаче не е на нито един от уебсайтовете на 4Choice.

Засега нищо не е на мястото, но когато получихме съобщение за слух, че Zaborszky е бил и собственик на Buffered VPN, посредствен доставчик, на който BestVPN.com постоянно дава високи резултати в своите рецензии и обкръжения, получихме любопитство и направихме малко изкопаване.

Нашият източник ни увери, че има връзка, но не можа да предложи доказателства. Прегледът на страниците на LinkedIn на Zaborszky и Byrom показва, че нито една от тях не споменава Buffer VPN, но най-добрият начин да се уверите е също така да разгледате и тази компания.

Буфериран VPN: Компанията

Според уебсайта му Buffered VPN е две компании: Buffered Kft., Компания, регистрирана в Будапеща, Унгария, и Buffered Limited, която е регистрирана в Гибралтар. Kft. означава Korlátolt Felelõsségû Társaság и означава, че е дружество с ограничена отговорност, подобно на това, което ще намерите навсякъде по света.

BestVPN и буфериран

Доколкото можем да кажем, Буфериран Kft. се справя с парите, които влизат – когато се регистрирате за буфериран VPN, това е компанията, която се показва във фактурата – докато компанията от Гибралтар служи като някакъв корпоративен холдинг. Нито един от документите, които намерихме, не изясни връзката, въпреки че в мобилното приложение на Buffered VPN компанията от Гибралтар е описана като собственик.

От скромни начала

Буферираният VPN е стартиран през 2013 г. от Джордан Фрид, американски авантюрист, който иска да направи нещо от себе си. Според тази статия той засегна идеята да стартира VPN с неназован програмист и те го направиха. Фрид продаде компанията или поне неговия дял през 2017 г. на неизвестен купувач, за който сега подозираме, че е Zaborszky.

Вярваме, че неназованият програмист е Гергели Калман или поне неговият профил в LinkedIn би предположил това. Калман стана главен изпълнителен директор на Buferi Kft. след като Фрид напусна, остана до юни 2018 г. и вече е на свободна позиция. Новият изпълнителен директор е Андор Нагл, който се издигна от редиците на обслужване на клиенти на най-горния стол след три години, което е доста подвиг.

Това каза, Nagl не притежава Buffered Kft. Името му не се показва в записаните от нас записи, които са достъпни публично онлайн. Според тях изпълнителният директор на Buferi Kft. е един Szentes Vidor Ferenc, който се показва като собственик на няколко фирми за технологии и финанси, но никъде на уебсайта Buffered VPN. Обърнете внимание, че използвахме Google Translate за унгарската документация.

BestVPN и буфериран

Не сме сигурни каква точно е ролята на Szentes в компанията, защото той не е отговорил на нашите съобщения, нито е буферирал VPN или Kálmán.

Връзката с Гибралтар

Другата част на „Буфериран“, компанията, регистрирана в Гибралтар, е по-проста. Въпреки че регистрацията на компанията там не е толкова лесно достъпна като тази на Buffered Kft. – получаването на записи на Buffered Ltd. включва няколко имейла, телефонно обаждане и използване на кредитната карта на компанията за плащане на таксата от 20 долара – в документа не се забелязва кой е собственик на компанията.

BestVPN и буфериран

Изброените акционери са 4Choice Ltd., с 1400 акции, Kálmán с 400 акции и Zaborszky, с 200 акции, за общо 2000 акции. Zaborszky и административна компания са посочени като директори, доказвайки, че съдбите на 4Choice и Buffered и в резултат на BestVPN.com и Buffered VPN са преплетени..

Цената за потребителите

Това преплитане е лоша новина за потребителите. Има причина да се наложи да намерим неясен лист хартия, за да разберем кои са истинските собственици на буфериран VPN, вместо да го четем в LinkedIn или на уебсайта на която и да е от фирмите.

Доказателството за този конкретен пудинг може да се види в рецензията на BestVPN.com за буфериран VPN – свързан чрез Wayback Machine за потомство – което блика до неговата политика за поверителност и колко лесна е за използване, след което му дава оценка 9,5 от 10, което го прави един от най-добрите доставчици на точки в сайта.

BestVPN и буфериран

За разлика от това с нашия хладен буфериран VPN преглед и можете да видите проблема. От една страна, нашите тестове за скорост поставят буфериран VPN никъде в близост до най-бързите VPN доставчици наоколо, но BestVPN.com заключава със своя „научен тест за скорост“, че VPN редовно преодолява конкуренцията, твърдение, в което ни е трудно да повярваме.

Друг основен проблем е политиката за събиране и регистрация на данни на буфериран VPN. Бяхме шокирани от количеството лична информация, за която уж защитеният VPN се сгуши за своите потребители, но BestVPN.com не споменава за него, въпреки че данните са достъпни от главното табло.

Тези два основни проблема, както и множество по-малки (включително високата цена на абонамента), ни карат да вярваме, че ръководството на BestVPN.com и вероятно самият Заборски манипулират начина, по който буферираният VPN е представен за собствена лична изгода. Това поведение е далеч от твърдението на поддържания от читателите уебсайт BestVPN.com.

Също така е ясно, че някои членове на екипа не са били част от възхваляването на буфериран VPN. Той не се показва сред избора на BestVPN.com на най-добрите VPN, например, което е странно, като се има предвид, че това е една от най-добрите услуги там и има по-висок резултат от някои от петте най-добри доставчици, които BestVPN.com е събрал заедно.

BestVPN топ 5

Това ни създава усещането, че мърморенето на BestVPN.com или не е знаело, че Buffered VPN има същия собственик, или е нещо, което не одобряват.

Не успяхме да обсъдим нещо от горепосоченото нито със самия Заборски, нито с някой от персонала или директорите на 4Choice или BestVPN.com, тъй като никой все още не е отговорил на никое от нашите имейли..

Заключителни мисли

Когато за първи път уловихме слух, че Buffered VPN и BestVPN.com имат един и същи собственик, ние не повярвахме, но нашето кратко разследване показва, че това е вярно. В крайна сметка най-изненадващото не е циничното манипулиране на читателите, а колко малко усилия бяха положени, за да се прикрият.

Въпреки че пълната обективност е невъзможно да се гарантира в система, при която повечето сайтове за преглед, включително Cloudwards.net, се финансират от партньорски връзки, публикуването на собствени услуги, които преглеждат, е отвъд бледото и ерозира това, което потребителите имат малко вяра от вида журналистика практика.

Надяваме се Zaborszky да направи правилния избор за своите читатели и да се отърве от компанията си от интереса към Buffered VPN и отново да започне да пише честни VPN отзиви.

Какво мислите за BestVPN.com и Buffered VPN, които имат същия собственик? Уведомете ни в коментарите по-долу и както винаги ви благодарим за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me