Преглед на CyberLink PowerDirector – актуализирано 2020 г.

Преглед на CyberLink PowerDirector

CyberLink PowerDirector е един от най-добрите видео редактори от средния клас, на които се натъкнахме. Въпреки че му липсват някои усъвършенствани функции, на тази цена ще ви е трудно да намерите по-добра опция. Вижте нашия пълен преглед на CyberLink PowerDirector за всички подробности.


рецензии на видео редактор

PowerDirector 18 е най-новата в дългогодишна поредица от видео редактори от тайванската компания CyberLink. Той е много използваем с много функции и прилична цена за зареждане. За ежедневното редактиране на видео и създаването на съдържание не можете да се объркате с него.

С удоволствие го използвахме, но той не е толкова изчерпателен от инструмента, колкото най-горните снимки за редактиране на видео. Ако сериозно се занимавате да правите филми и сте готови да харчите пари за най-добрите налични продукти, разгледайте нашия списък с най-добрият софтуер за редактиране на видео.

За цената на PowerDirector обаче няма какво да се оплакваме и той е претендент за най-добрият видеоредактор за по-малко от 100 долара. Той е отличен избор, ако сте на пазара за добър редактор от среден клас.

Силни & Слабости

Алтернативи за CyberLink PowerDirector

Характеристика

PowerDirector 18 на CyberLink има силен набор от функции, особено ако искате да работите със специализирани техники като 360-градусови видео, мултикам или екшън камери. Той има няколко слаби области, като цветна и аудио работа, но те са обхванати от други приложения на CyberLink.

Тя включва времева линия с множество записи, както и области за видео и звукови ефекти. Пътеката, представляваща най-горния слой, всъщност е в долната част на екрана, което в началото е леко объркващо, но влаченето и преместването на клипове е достатъчно просто.

PowerDirector ефекти

В допълнение към редовната времева линия, PowerDirector 18 включва режим на дъска с разкази, който показва клиповете като миниатюри. Ако имате голям филм с много клипове, това може да ви помогне да останете организирани, като ви даде обикновен преглед на „голяма картина“. За по-подробна работа обаче времевата линия е най-добра.

най-добрите видео-редактор на захранването директор

Той има силен подбор от ефекти, които включват обичайните размивания и стилистични ефекти, заедно с неща като фойерверки и виртуални водопади. Ефектите са категоризирани и дори има категория романтика, което го прави чудесен избор за сватбени клипове.

мощност-директор ефекти

Има няколко наслагвания на видео, като кутии за надписи и няколко малки анимации, които включват крушки, въртящи се звезди и, да, няколко романтични избора. Има и специален раздел за ефектите на частиците. Има 20 предварително зададени опции, но можете да ги контролирате чрез екран с подробни опции, като допълнително прецизирате резултата си.

мощност директор частици

Освен това има добавки в стил AI, които правят вашите видеоклипове да изглеждат така, както са били боядисани в определен стил. Те са взискателни към вашата система, но много ефективни. За още един инструмент с много ефекти, вижте нашия преглед на Corel VideoStudio Ultimate.

мощност-директор видео наслагване

Текстът и надписите също се добавят лесно и можете да създавате 3D текст, заедно с различни предварително зададени заглавия. Имате и много преходи на разположение – от дискретни избледнявания до по-ефектни ефекти, така че ако искате да заснемете този вид на шоуто от 80-те, можете да.

мощност-директор на текст

Той е силен в 360-градусово редактиране с добри стабилизационни функции, а също така включва множество функции за проследяване на движението и действия с камера камера.

Аудио и цветно редактиране на PowerDirector

Има стая за миксиране на аудио, но ние открихме, че нейните аудио функции са желаещи в сравнение с много от нейните конкуренти. Ако използвате пълния пакет CyberLink, обаче, имате на разположение AudioDirector, за да вземете слабата.

PowerDirector има функции за класификация на цветовете и настройка, което ви позволява да настроите външния вид на вашите филми. Те не са толкова ангажирани като най-добрите видео редактори, но можете да използвате ColorDirector на CyberLink, за да ви даде повече контрол, ако имате нужда от него.

Всички версии на PowerDirector се предлагат с библиотека за музикални и звукови клипове, заедно с различни ефекти и приставки. По-скъпите опции за покупка ви дават повече от тях, но има много за нуждите на повечето потребители.

Ако закупите PowerDirector направо, получавате 25 GB облачно съхранение за една година. С абонаментната версия получавате 50GB. Ако искате да подредите собственото си хранилище или се нуждаете от повече от това, разгледайте нашата най-добра облачна памет за видео статия.

PowerDirector ви позволява да заснемате кадри от различни източници, включително от вашия екран, външно устройство, вашия микрофон или уеб камера. Можете дори да заснемате кадри от телевизионен сигнал, ако имате свързано подходящо оборудване.

Ако искате да добавите субтитри, има и специална област за това. Това прави PowerDirector добър избор за хора с увреден слух или за тези, които създават филми за международна аудитория.

Предаване с PowerDirector

Що се отнася до изобразяването на видеоклипа ви, има отделна зона за създаване на видео файлове и за запис на дискове. Екранът за изобразяване на видео съдържа богат избор от формати с много възможности. Има и специфични за устройството настройки на изхода, които ви позволяват да избирате от редица устройства с допълнителни опции във всеки избор.

Екранът за създаване на дискове ви позволява да добавяте глави и менюта, което ви позволява да създавате интерактивни DVD, Blu-ray и AVCHD.

Можете също да качвате филми направо в YouTube и Vimeo. Любопитното е, че Facebook не се поддържа, но има няколко необичайни опции в Dailymotion, Niconico и Youku, което го прави полезен редактор за тези, които искат да споделят работата си в услуги, по-популярни в Азия от САЩ.

Ако сте в Азия, защо да не разгледате най-добрите ни VPN услуги за Китай или най-добрите ръководства за VPN за Тайван, за да си осигурите безопасност онлайн.

Като цяло наборът от функции на PowerDirector 18 е силен, като основните му слабости са звук и цвят. Ако имате пълния набор от приложения за CyberLink, няма нужда да се притеснявате за това.

CyberLink PowerDirector

CyberLink PowerDirector логоwww.cyberlink.com

Започва от $ 3042 за месецВсички планове

Операционна система

Windows

Mac

Linux

Характеристика

4K Редактиране

Инструменти за екшън камери

Chroma Key (зелен екран)

360-градусова редакция на видео

Редактиране на много камери

Експортиране в YouTube

Експорт във Facebook

Експорт към Vimeo

Оптимизация на устройства

Записване на DVD

Изгаряне на Blu-ray

Ценообразуване

Има две версии на PowerDirector 18 за направена покупка, както и PowerDirector 365, базиран на абонамента, който се предлага с допълнителни приставки, ефекти и библиотека за звук и музика. Можете също да го получите като част от CyberLink’s Director Suite, който включва също PhotoDirector, AudioDirector и ColorDirector. 

Абонаментният модел 365 е много по-евтин от еквивалента на Adobe, въпреки че софтуерът не е толкова известен и, честно казано, не е толкова добър, в случая на PowerDirector. Ако обаче искате да получите пълен набор от приложения за прилична цена, струва си да помислите.

Ако купувате PowerDirector директно, това също е на разумни цени. И двете версии на PowerDirector 18 – „ултра“ и „крайна“ – идват със звукова и музикална библиотека, но получавате повече приставки и ефекти с „ultimate“ версията. Има и няколко допълнителни функции, като 4K редактиране и някои допълнителни формати за импортиране, поддържани.

Безплатно CyberLink PowerDirector

Всяка продукция, получена с помощта на безплатната пробна версия на PowerDirector, съдържа воден знак, така че ако планирате да избутате своя шедьовър, преди да изтече изпитанието, помислете отново. Ако искате да получите ръце на качествен безплатен инструмент, разгледайте нашата най-добра статия за безплатен видео редактор.

PowerDirector на CyberLink е достъпен само за Windows. Собствениците на Mac могат да прочетат за отличната алтернатива в нашия преглед на HitFilm. Собствениците на Linux могат да изпробват Blender или да прочетат нашето ревю на DaVinci Resolve.

Има и версия на PowerDirector за Android, макар че не я покриваме тук и трябва да очаквате да предлага по-малко от версията за десктоп.

Като цяло, PowerDirector 18 на CyberLink е един от по-силните редактори на средни цени и има приятен общ пакет, който предлага много качество на прилична цена.

Лесно използване

PowerDirector има тъмен, професионално изглеждащ потребителски интерфейс, който се изпълва с много инструменти и контроли, без да става прекалено претъпкан. Има различни „стаи“, които ви позволяват да се съсредоточите върху различни задачи, като ефекти и преходи.

Можете също да навигирате в различните области от горната част на екрана. В допълнение към екрана за редактиране има екрани „улавяне“, „производство“ и „създаване на диск“.

PowerDirector 18 се предлага с няколко различни видове носители, налични в библиотеката му от самото начало, което означава, че можете да проучите функциите му веднага след като го отворите.

Има селекция от звукови ефекти и музика, от които можете да избирате и изтегляте, ако искате да ги използвате, което ви дава баланс между избор и пространство на диска.

CyberLink върши добра работа, като разделя задачите си в различни области на своя потребителски интерфейс. Лесно е да се придвижвате между областите и да разберете какво да правите от там. В някои райони има прикачени много опционни екрани, макар и не всички.

Помощ и подкрепа

Придвижвайки се към поддръжката, уеб базираният учебен център на CyberLink е пълен с уроци, които ще ви помогнат да започнете работа със софтуера. Има повече от 100 ръководства, обхващащи различни функции и части от интерфейса. Те са ясни и дотолкова, макар че много от тях датират от по-стари версии на софтуера.

Разделът „Първи стъпки“, както очаквате, е чудесно място за начало и ще ви помогне да ускорите работата с най-често срещаните задачи. Има и случайни уебинари и макар да не са твърде много от тях, можете да прегледате старите в YouTube.

Има зает форум с много активност и полезни хора, които дават подробни отговори на вашите въпроси. Ако искате да се свържете директно с CyberLink, можете да го направите по имейл или по телефона. Поддръжката по телефона отговаря само на въпроси, свързани с инсталацията, въпреки че можете да плащате около $ 15 на месец, за да получите по-задълбочена услуга.

PowerDirector е сравнително лесен за използване софтуер със силен потребителски интерфейс и много помощ, достъпна за тези, които са нови за редактиране на видео.

Формати за импортиране:
ВидеоH.265 / HEVC (8-битов, 10-битов, 10-битов с HDR10 & ГВР),
MVC (MTS),
Успоредно видео,
Видео отгоре под видео,
Двупоток AVI, FLV (H.264),
MKV (множество аудио потоци),
3GPP2,
AVCHD (M2T, MTS),
AVI,
DAT,
WTV в H.264 / MPEG2 (множество видеоклипове) & аудио потоци),
DSLR видео клип в H.264 с LPCM / AAC / Dolby Digital Audio,
WebM (VP9),
HDR (HEVC HDR10 & ГВР),
MXF AVC 4: 2: 0,
MOD,
MOV (H.264 / HEVC / alpha PNG / Apple ProRes 10-битов 4: 2: 2),
MPEG-1,
MPEG-2,
MPEG-4 AVC (H.264),
MP4 (XAVC S, XAVC 8-битов 4: 2: 0),
TOD,
VOB,
VRO,
WMV,
WMV-HD,
DV-AVI,
DVR-MS,
MXR (8-битов 4: 2: 0 H.264),
ProRes 4: 2: 2,
XAVC 4: 2: 0,
360 ВидеоРавноъгълен формат MP4 (H.264)
Видеозапис Аналогов телевизионен тунер, CI или USB устройство за заснемане, съвместимо с WDM стандарта
звуковWAV, MP3, WMA, M4A, OGG, FLAC, AAC, AMR-NB, Opus, AAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, WAVE, MPEG-1, III слой, FLAC, ALAC
снимкаMPO, JPS, RAW, GIF, BMP, JPG, TIF, PNG, Анимирани GIF, HEIC
360 снимкаJPG / TIF в равноъгълен формат в съотношение на страните 2: 1
Таблица за справки3DL, MGA, M3D, CUBE, CSP, CMS, RV3DLUT, VF
Формати за експортиране:
Видео Висока разделителна способност: AVCHD, AVCHD 2.0 (3D / прогресивно), MPEG-2 HD, WMV-HD
MKV H.264, AVC / H.265, HEVC (.MKV) с LPCM / ACC / DTS / Dolby Digital Audio
M2TS H.264, AVC / H.265 HEVC (.M2TS) с LPCM / Dolby Digital Audio
XAVC S (.MP4 с AAC аудио)
Windows AVI / DV-AVI (.AVI)
3GPP2 за 3G мобилни телефони
Последователност на изображение (JPG / PNG)
2K / 4K резолюция: H.264 AVC, WMV, H.265 HEVC, XAVCS
MPEG-2 (.MPG) с LPCM / Dolby Digital Audio
MPEG-4 H.264 AVC (.MP4) с LPCM / AAC / Dolby Digital Audio
Windows Media (.WMV)
AVCHD2.0 за SD / SDHC / SDXC / MS карта с памет или флаш памет
3D видеоMVC, Side-by-Side, Anaglyph
360 ВидеоРавноъгълен формат MP4 (H.264 AVC / H.265 HEVC)
звуковAAC (.M4A), WMA, LPCM (.WAV)
приспособлениеiPad, iPhone, Android телефони, PlayStation Portable, PlayStation 3 и 4, PlayStation VITA и VITA TV, XBox 360, XBox One, Zune
дискИзгаряне на 3D диск: DVD / AVCHD / BD
DVD
BD изгаряне: BDMV
Изгаряне на AVCHD диск
Записване на DVD и BD дискове с LPCM 2-канален и DTS 5.1-канален звук

PowerDirector ви позволява да използвате впечатляваща гама от формати за импортиране, с изчерпателна поддръжка на таблици за търсене и отличен избор на обичайните типове видео и аудио файлове. Той е също толкова силен при износ, като се поддържат множество видео формати, заедно с специфични за устройството настройки. 

Той може също да произвежда продукция за DVD и Blu-ray. Липсва MP3 изход, но има и други възможности за износ на аудио. Той има отлични опции за повечето формати и дори ви позволява да използвате висока честота на кадрите, като 120 кадъра в секунда, въпреки че не сме тествали това.

Ако трябва да работите с конкретен тип файл, разгледайте внимателно коя версия на PowerDirector, която купувате, защото „ultimate“ поддържа няколко формата, които не са достъпни в „ултра“ изданието. Можете също така да разгледате нашата най-добра статия за видео конвертор, ако имате файлове, които не се поддържат.

PowerDirector 18 има някои от най-добрите поддръжка на формат в своя ценови диапазон и това е истинска сила на софтуера.

производителност

Ще ви е необходима 64-битова версия на Windows 7, 8 или 10, за да стартирате PowerDirector 18, но системните изисквания не са особено високи. Стига да имате i-серия процесор или AMD Phenom II или по-висока версия, с 128MB графична карта и 4GB RAM, трябва да сте добре. Някои плъгини имат по-високи характеристики. Например, имате нужда от 2 GB графична карта за своя AI плъгин.

Тествахме PowerDirector 18 на CyberLink с обичайната ни селекция от клипове, за да видим колко бързо става с изобразяването. Използвахме H.264 AVC изход със своя MPEG-4 профил, тъй като това ни позволи да изберем всички предпочитани от нас размери и честота на кадрите. 

Тестовата ни система има i5-7600 процесор с 16GB RAM и GeForce GTX 1060, 6GB графична карта. Работим с Windows 10.

Настройки: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30 кадъра в секунда15.0516.9418.6016.86
720p 60 кадъра в секунда23.3422.6020.6722.20
1080p 30 кадъра в секунда28.8731.7024.1628.24
1080p 60 кадъра в секунда49.7451.4443.8048.33

Субективно качеството на изхода е добро и за разлика от някои редактори, той успява да превключва между честотата на кадрите, без да бърка със скоростта на възпроизвеждане. Изскачащ прозорец без съдържание се появява след изобразяването по някаква причина, но няма значение.

По-малко субективно скоростите са отлични, така че ако се интересувате от времената на изобразяване, PowerDirector 18 е топ избор. Като цяло той е най-бързият, който сме виждали в нашите тестове досега, като 1080p рендерирането му е особено впечатляващо. Corel VideoStudio е малко по-бърз при 720p, но изходът му беше лошо качество. 

Забелязахме, че PowerLink инсталира процес, който се стартира при стартиране, дори ако не използвате неговия софтуер, но не изглежда като този, който ще спре вашия компютър.

Трябва също така да дадем кредит, когато това се дължи на Final Cut Pro X, който само изостава малко, въпреки че го тестваме на посредствен хардуер. Прочетете повече за това в нашето ревю на Final Cut Pro X. За по-евтин инструмент, който също се представя добре, разгледайте нашия преглед на MAGIX Movie Edit Pro.

Инструменти

Ако не искате да отделите прекалено много време за подреждане на вашите празнични снимки, можете да използвате създателя на слайдшоуто, за да ги превърнете бързо в професионално изглеждащ филм. Можете да изберете вашите изображения, да зададете няколко опции – като добавяне на музика – и след това да изведете слайдшоуто си в различни формати или да го запишете направо на диск.

мощност-директор слайдшоу създател

Полезно е да го експортирате директно в стандартната времева линия на PowerDirector, като ви позволява да поставите основите на място в рамките на секунди, преди сами да поемете контрола върху детайлите..

Към PowerDirector 18 са включени различни приставки, които включват функции като екранен рекордер, който ви позволява да заснемате кадри от игри или приложения. Това е чудесно, ако искате да изготвите видеоурок или преглед на софтуера.

Има специални приставки за мултикам и екшън камери, както и дизайнер на теми и дизайнер на бои.

Ако получите PowerDirector 18 като част от пакета за директори на CyberLink, вие също получавате ColorDirector и AudioDirector, които помагат да компенсирате основните слаби области на PowerDirector..

Присъдата

PowerDirector 18 на CyberLink е най-добрият редактор на средни цени. Той е пълен с функции и е отличен в почти всичко, което прави. Той има и най-бързата скорост на изобразяване на редакторите, които разгледахме. 

Той също така работи добре, докато редактираме, и ние не сме имали сривове или големи бъгове, докато го използваме. Ако искате да сте на сигурна страна, вижте как да автоматично архивирате видео ръководството.

Той не е толкова професионално ориентиран, колкото тежките тежести Adobe Premiere CC или Final Cut Pro X, но освен ако нямате нужда от дълбочината, която предоставят, няма да бъдете разочаровани от PowerDirector.

Той има няколко пропуски в своя набор от функции, но те са покрити най-вече от други инструменти в библиотеката на CyberLink. Ако предпочитате нещо, което има изчерпателни инструменти за аудио и цветно класиране, разгледайте нашия преглед на Adobe Premiere Pro CC.

Ако сте пробвали PowerDirector и имате някакви отзиви, моля, уведомете ни в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map