MAGIX Movie Edit Pro Review – актуализиран 2020 г.

MAGIX Movie Edit Pro Review

MAGIX Movie Editor Pro е полезен битов софтуер, който липсва малко в по-напредналите отдели, но като цяло върши чудесна работа за редактиране на видео. Вижте нашия пълен преглед на Movie Editor Pro за всички подробности.


рецензии на видео редактор

Животът ни се заснема на камера повече от всякога, тъй като видеокамерите на достъпни цени позволяват на всеки да снима собствени филми. Благодарение на YouTube и социалните медии е лесно да споделяте резултатите си със света. За щастие, има много страхотни инструменти за редактиране. Днес ще разгледаме един от тях в този преглед на MAGIX Movie Edit Pro.

Най-добрият софтуер за редактиране на видео трябва не само да се справя с основните положения, но и да предлага много повече. Movie Edit Pro е предимно лесен за използване и не отнема много време, за да вземете. Това не прави всичко, но със сигурност е инструмент, който си струва да се обмисли.

Открихме, че тя заема полезно средно между дълбочина на характеристиките и лекота на използване. Той се представя добре и предлага изобилие от екстри, въпреки че не е най-резкият инструмент наоколо. Той има няколко незначителни проблема, които ще обсъдим по-долу, но нито един от тях не може да бъде полезен софтуер.

Силни & Слабости

Алтернативи за MAGIX Movie Edit Pro

Характеристика

Movie Edit Pro прави основното редактиране лесно, с отзивчив потребителски интерфейс и контроли, които са главно четими. Той има всички стандартни функции, като видео и аудио записи, библиотека за медийни функции и бутон за изрязване на клиповете ви, преди да ги пренаредите и изтриете това, което не ви трябва.

Movie Edit Pro включва и селекция от преходи, които лесно можете да плъзнете между сцените. Различните преходи имат големи икони, които показват как изглеждат, вършат по-добра работа от Hitfilm, като същевременно са по-малко разсейващи от анимираните еквиваленти на VideoStudio (прочетете нашия преглед на Corel VideoStudio Ultimate за повече информация).

Той може да записва директно от различни източници, като свързана камера или микрофон, както и от вашите собствени видео и аудио файлове. Ще ви трябва достатъчно място за всички тези медии, така че нашата най-добра статия за съхранение в облак си струва да разгледате.

MAGIX запис-източник

В неговите менюта има различни опции за експорт. Те включват експортиране директно към подбор от видео, аудио и формати на изображения.

Movie Edit Pro Качи

Можете да качвате видеоклипове в YouTube и Vimeo, както и да записвате на DVD, CD или Blu-ray. Нашето как да деблокирате ръководството за YouTube си струва да проверите дали живеете някъде, до което е трудно достъпно. 

Movie Edit Pro също се интегрира с Shutterfly. Ако искате да се възползвате от облачното хранилище, за да запазите всичките си видеоклипове на едно място, разгледайте нашата най-добра облачна памет за видео статия.

Има и опции за експортиране на устройства. Вместо да изброяват десетки конкретни устройства, те включват разумно наименовани категории, като „средна разделителна способност на iOS“.

MAGIX-устройство-диалоговия

Movie Edit Pro има много ефекти за избор. Вместо да предлагате само дълъг списък с предварително подготвени ефекти, можете сами да коригирате много настройки, което ви позволява да настройвате нещата точно така, както искате. 

Има изкривявания и филтри. Можете да регулирате цвят, яркост и контраст, както и скоростта на видеоклиповете. Също така има много предварително зададени опции, като филтри за стари филми, изкривяване на обектива, корекции на цветовете и много други.

Magix видео ефекти

Създаването на бърз ефект е също толкова просто като другите инструменти, но ако искате нещо конкретно, имате възможност да го настроите сами. С толкова много контрол можете да проявите творчество и да накарате вашите филмови ефекти да се открояват от тълпата. Можете също така да запазите всеки ефект, който си го представяте за по-късна употреба.

MAGIX-аудио-филтри

Вие сте също толкова добре, ако обичате да се занимавате с аудио. Има ехо ефекти, филтри за различни видове среди и помещения, както и неща като компресорен филтър, за да направите звука ви по-интензивен. Можете да се съсредоточите върху баса или диалога или да приложите изкривявания.

MAGIX-аудио ефекти

Има полезен миксер, който ви позволява да вземете повече ръце в подхода, в допълнение към лесно избираемите персонализируеми ефекти. Това отново има няколко предварително зададени настройки, които можете да използвате, за да ви дам представа откъде да започнете.

Включена е и хромирана клавиатура. Можете да изберете това от панела за видео ефекти и да изберете каква част от вашето видео става прозрачна. Това е чудесен начин да добавите фонове или да добавите свои собствени ефекти към филмите си.

Проследяването на движението е мощна функция, която ви позволява да нарисувате поле около обект и местоположението му да бъде последвано от ефекти или дори текст – през видеото. Не е перфектно, но с някои опити и грешки можете да направите много с това.

По подразбиране е избрана опция за изпращане на аналитични данни до MAGIX. Предполагаме, че това означава точно това, върху което щракнете, но ако сте параноични по отношение на подобни неща, може да искате да го премахнете. 

Прочетете нашите статии за състоянието на облака, за да научите кои компании подслушват хората, използвайки техните инструменти. След това прочетете нашето онлайн ръководство за поверителност, за да научите как да върнете малко контрол.

Като цяло Movie Edit Pro ви предоставя много начини за манипулиране и подобряване на вашите филми и тук получава добър резултат.

MAGIX Movie Edit Pro

Лого на MAGIX Movie Edit Prowww.magix.com

Започва от $ 194 за месецВсички планове

Операционна система

Windows

Mac

Linux

Характеристика

4K Редактиране

Инструменти за екшън камери
Templates

Chroma Key (зелен екран)

360-градусова редакция на видео
Плюс и премиум версии

Редактиране на много камери
Плюс и премиум версии

Експортиране в YouTube

Експорт във Facebook

Експорт към Vimeo

Оптимизация на устройства

Записване на DVD

Изгаряне на Blu-ray

Ценообразуване

Потенциалните собственици на Movie Edit Pro имат няколко версии на софтуера, от които да изберат. Версията Pro е много разумна на цена за софтуер за редактиране на видео от $ 69.99, докато версиите Plus и Premium струват съответно $ 99.99 и $ 129.00.

Версията Plus има допълнителни преходи, шаблони и ефекти. Той също така включва допълнителни функции, като мултикам и 360-градусова редакция, както и директно редактиране и маршрути за пътуване. Версията Premium включва допълнителни ефекти върху всичко това.

Има 30-дневна безплатна пробна версия, за която нямате нужда от кредитна карта, за да се регистрирате. Пробната версия е ограничена до триминутни изходни видеоклипове, но това е повече от достатъчно, за да го изпробвате. Получихме изскачащ прозорец при опит да експортираме MPEG видеоклип, въпреки че ни казва, че кодът е недостъпен поради лицензионните условия.

Получихме много боклучна поща след като се регистрирахме в MAGIX, така че бъдете предупредени. За да бъде честна обаче, тя спря след отписването.

Има и магазин в приложенията Това включва различни екстри, като преходи, шаблони и богат избор от интро и аутро анимации. Можете също да закупите допълнителни саундтраци, изображения и различни визуални екстри.

Повечето от по-простите екстри са в диапазона от $ 5 до $ 10, въпреки че по-модерните визуални филтри могат да работят повече от $ 80. Ако обаче търсите безплатна алтернатива, разгледайте нашия преглед на Wondershare Filmora9.

Лесно използване

За да започнете работа с MAGIX Movie Edit Pro, първо изтегляте инсталатора му, който след това изтегля основното приложение. В допълнение към този инструмент се опитва да инсталира някои други неща, които ви предлагаме да откажете. 

След инсталирането, ако все още не сте го закупили, ще трябва да се регистрирате, за да започнете безплатната му пробна версия. След това получавате код за активиране, който да въведете. След това можете да започнете.

Когато се захващате с Movie Edit Pro, може да искате да изтеглите ръководството му. Това е достъпно направо от менюто за помощ, заедно с уводно видео. На повече от 300 страници наръчникът може да предложи много. Това каза, че не всички са на пазара за четене на роман, само за да научат част от софтуера.

Въвеждащата опция за видео ни отведе до страница, която ни помоли да изберем страната си. Имаше обаче само четири възможности за избор: Обединеното кралство, Ирландия, Австралия и Южна Африка. Това е един от най-тясно фокусираните екрани за избор на държави, които сме виждали. 

Всички връзки ни доведоха до един и същ списък с видеоклипове, така че американците няма нужда да се притесняват, макар че може да не оценят, че трябва да лъжат за страната си на произход, за да стигнат до материала за поддръжка.

Донякъде иронично, видеоклиповете имат нещо като американска телевизионна вибрация от 80-те. Разказвачът дава инструкции, които не винаги са перфектно съответствие за това, което се случва на екрана, но няма значение.

Материалът за поддръжка е идиосинкратичен, но въпреки това, има много и можете да разберете от какво се нуждаете без прекалена суетене. MAGIX също има контекстуално меню за помощ, което ви позволява да щракнете върху елементи на екрана, за да получите подробно описание на тях.

Поддръжка за редактиране на филми

Ако искате директна поддръжка, менюто за помощ има опция да се свържете с нейната общност. Необичайно това ви дава изскачащ прозорец, за да зададете въпроса си, но без да ви кажете кого искате. Предпочитаме да знаем предварително дали нашите запитвания ще бъдат изпратени или публикувани някъде. 

Опитахме се да попитаме за странния му проблем с печатни екрани чрез изскачащата му помощ и вместо да бъдем хвърлени в чат на живо, бяхме насочени към неговия форум. Няма резултати, отговарящи на нашето търсене. Форумът като цяло е доста активен, с отговори на въпроси и подробни дискусии.

MAGIX Помогни-диалоговия

На страницата за поддръжка има и някои добри видео уроци, както и медийна зона, показваща творенията на хората.

Movie Edit Pro е бърз и реагира почти незабавно на въвеждането. Той има по-интуитивен потребителски интерфейс от някои от своите конкуренти, въпреки че не изглежда толкова привлекателен на пръв поглед. Понякога обаче можете да се вържете във възли с по-модерните му функции.

Преглед на проекти

Има няколко начина за разглеждане на проекти. По подразбиране е режимът на разказвачите, но има и преглед на сцената и времева линия. Препоръчваме да изберете изглед на времевата скала, ако сте запознати с други инструменти. Това е най-близкият подход и предпочитаният от нас начин на работа.

Можете лесно да изрежете и преместите клиповете си от времевата линия, както и да прилагате преходи и субтитри. Добавянето на тези е само въпрос на плъзгане от полето за избор към съответния клип и след това коригиране на настройките според изискванията.

Ако работите с други хора на вашите филми, може да ви е необходима помощ за организиране. Най-добрият софтуер за управление на проекти може да помогне за координацията на вашия екип.

Понякога редактирането на филми прави нещата по-трудни, отколкото трябва да бъдат. По някаква причина той прекъсва нормалната функция на бутона за печат на екрана, изхвърля ненужно изскачащо изображение и често предотвратява заснемането на екрани, така че губи някои маркировки за това. 

Наистина не намерихме никакви грешки с неговите редовни инструменти за редактиране, макар че има и потребителски интерфейси. Плъзгането на преходи към времевата линия изглежда замества изцяло видеоклипа ви и един път не можахме да отменим да се върнем на мястото, където бяхме преди.

Плъзгането на слоеве наоколо за промяна на реда им не работи толкова интуитивно, колкото другите инструменти. В повечето други редактори добавянето и пренареждането на слоеве е лесно, но тук имахме проблеми с него и също се сблъскахме с проблеми при прилагането на ефекти върху различни части на нашето видео.

Открихме също, че понякога нищо не се е случило след като изберете нещо – обикновено свързано с онлайн или външни функции – от менюто.

Потребителският интерфейс е най-вече ясен, въпреки че екраните с опции и менютата се чувстват препълнени и пренаселени с малък текст. Контролите са интуитивни, така че можете да кажете какво правят бутоните, въпреки че прости функции често са твърде сложни.

Използването на Movie Edit Pro е най-вече лесно, но прави много погрешни стъпки. Препоръчваме да разгледате ръководството и други помощни материали, за да се възползвате максимално от софтуера.

Формати на файлове & Подкрепа за резолюция

Формати за импортиране:
Видео(DV-) AVI, M (2) TS, MJPEG, MKV, MOV, MXV, VOB, WMV (HD)
звуковMP3, OGG, съраунд звук / 5.1, WAV, WMA
ИзображениеBMP, GIF, HEIF, JPEG, PNG, TGA, TIF
Експортиране на формати:
Видео(DV-) AVI, M (2) TS, MJPEG, MKV, MOV, MXV, VOB, WMV (HD)
средстваDVD, Blu-ray, AVCHD
звуковMP3, WAV
ИзображениеBMP, JPEG

Това е приличен подбор от формати, макар и не толкова изчерпателен като VideoStudio Ultimate. Имахме проблеми с изхода на MJPEG, но създадохме AVI филми за нашите тестове, които бяха с отлично качество. Не открихме проблеми при импортирането.

Ако имате нужда от помощ за превключване между файлови формати, разгледайте нашата статия за най-добър видео конвертор за няколко съвета.

производителност

Movie Edit Pro се нуждае от 64-битова версия на Windows 7, 8 или 10. Ще ви трябва поне 2.4 GHz процесор с 4 GB RAM и графична карта с поне 512 MB.

Тествахме скоростта му на изобразяване с нашия стандартен набор от клипове и настройки. Поради проблем с лиценза на нашата тестова версия, трябваше да изведем във формат AVI, а не на обичайния си MPEG. 

Не може да преобразува и нашите изходни клипове в изход 60FPS. Тестовата ни система има процесор Intel i5-7600 с 16 GB памет и 6GB графична карта. Той използва SSD за съхранение.

Настройки: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30 кадъра в секунда31.4030.9228.2930.20
720p 60 кадъра в секундаN / AN / AN / AN / A
1080p 30 кадъра в секунда51.3445.8545.0147.4
1080p 60 кадъра в секундаN / AN / AN / AN / A

Тези скорости са два пъти по-бързи от Hitfilm (прочетете за това в нашия преглед на HitFilm). Movie Edit Pro е по-бавен от VideoStudio Ultimate, но качеството на изхода е много по-добро. Жалко е, че не можем да получим 60FPS изход от него, но това, което може да направи, прави бързо. Качеството на изходното видео също беше добро, дори при увеличаване на мащаба до 1080p. 

Докато редактирахме, Movie Edit Pro ни впечатли с представянето си и беше без закъснения, заеквания и сривове. Неговият прозорец за визуализация показваше какво работим без проблеми. Ако имате проблеми, можете да намалите скоростта и разделителната способност на прегледа, както и да изключите ефектите.

Като цяло тук има добри резултати, като е доста бърз при визуализация с висококачествена продукция. Освен това се представя добре по време на редактиране. Ако искате да бъдете изключително внимателни, нашето ръководство за автоматично архивиране на видео ръководството ще ви помогне, ако вашият твърд диск не успее.

Инструменти

Movie Edit Pro има няколко полезни инструмента, скрити в менютата си. Трябва да „редактирате > съветници “и ще намерите няколко допълнителни, които могат да добавят към резултата ви.

MAGIX-слайдшоу-магьосник

Производителят на слайдшоу има опция за избор на шаблон, но има само един избор по подразбиране, така че освен ако не посетите магазина, сте останали с опцията по подразбиране „chillout“. Не е нужно обаче да използвате шаблон. 

Има различни настройки, които можете да настроите, за да персонализирате слайдшоуто си. Има настройка за интензивност и можете да избирате от селекция от преходи и ефекти, както и да изберете саундтрак.

MAGIX-саундтрак-мейкър

Производителят на саундтрак ни помоли да инсталираме друг модул, за да го използваме. Не бяхме в състояние да направим това в нашата тестова версия, но ако можете да го накарате да работи, можете да създавате музика в различни стилове и да добавяте „емоции“ в конкретни точки от вашето видео.

Movie Edit Pro включва и инструменти за анимация на маршрути за пътуване, въпреки че отново открихме, че това не работи за нас. Нищо не се случи, когато се опитахме да го използваме.

Movie Edit Pro също така ви дава възможност да инсталирате Music Maker заедно с него и включва връзка към MAGIX Photo Designer в менюто си. Photo Designer е безплатен, но Music Maker струва $ 99, с отстъпка, налична в момента на писането. Това са както полезни екстри, така и си струва да помислите, ако имате интерес да създавате снимки или музика, която да придружава филмите ви.

Когато изберете „споделете > архивиране на CD или DVD ”от менюто се появява софтуерът MAGIX Speed ​​burnR. Това ви позволява да запишете и на Blu-ray, което преди не бяхме открили в менютата. 

Освен това се оказа любопитно устойчив на екранизиране, така че ще трябва да приемете нашата дума, за да съществува. Различните екстри на Movie Edit Pro са смесена чанта и тук тя получава среден резултат.

Присъдата

Идиосинкратичен и леко странен, но способен на големи неща, Movie Edit Pro е Дейвид Линч от света за редактиране на видео. Сблъскахме се с много проблеми с него, но никой от тях не ни попречи да се забавляваме с помощта на инструмента. Прави добре основните положения и има много екстри и ефекти. Наборът от функции не е толкова изчерпателен като Corel VideoStudio Ultimate, но се представя много по-добре. 

Изглежда, че е разработен от страстни хора, които се интересуват от това, което правят, но не са особено притеснени от конкуренцията.

Ако Movie Edit Pro беше безплатен, предпочитаме го пред Hitfilm за бързи и лесни промени във филми за лична употреба или малка аудитория в YouTube. Това каза, че предпочитаме Hitfilm за сериозна употреба. В него обаче няма много и двата инструмента са приятни и способни.

Филмът за редактиране Pro често изглежда и изглежда датиращ, но той предоставя там, където се брои. След като го разберете, с него е лесно да се работи. Има много функции, ефекти и опции също.

Ако сте използвали този или друг видео редактор и имате какво да кажете за тях, моля, кажете ни в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map