Преглед за спасяване на данни на Prosoft Engineering – актуализиран април 2020 г.

Преглед на спасителните данни на Prosoft Engineering

Prosoft Engineering Data Rescue е един от нашите най-добри избори за възстановяване на данни благодарение на своята лекота на използване и страхотна система за възстановяване. Въпреки това, той е малко по-лесен за функциите в сравнение с неговите конкуренти, което означава, че играе втора скрипка в нашата класация.


Най-добрият софтуер за възстановяване на данни

Нищо не може да съсипе ден като загуба на вашите данни. Независимо дали изгубена снимка за ваканция, списък с имейли на клиенти или друг вид ценен файл, софтуерът за възстановяване на данни може да бъде вашия билет от трудна ситуация. Един от най-рекламираните инструменти е Prosoft Engineering Data Rescue.

По време на този преглед ще разгледаме защо този задълбочен инструмент за сканиране е в състояние на своя свръх и къде открихме, че е малко по-малък от най-големите си конкуренти, Stellar и EaseUS (прочетете нашия преглед на помощника за възстановяване на данни на EaseUS). Тествахме най-вече с помощта на софтуера за възстановяване на данни на Windows, Data Rescue PC4, въпреки че разгледахме и версията на Mac, Data Rescue 4 също.

Въпреки незначителните си недостатъци, няма данни Data Rescue като един от най-добрите инструменти, достъпни както за обикновените потребители, така и за ИТ специалисти, които ще видите отразени в нашия кръг от най-добрите софтуерни програми за възстановяване на данни за 2017 г. Услугата успешно ще ви спаси от различни сценарии като сривани твърди дискове, вирусни инфекции, повредени или неинсталиращи се дялове и случайно изтрити файлове.

предишен

Следващия

Алтернативи за Prosoft Engineering Rescue Data

Ценообразуване & Лицензиране

Разходите за лиценз за Data Rescue са отделни за PC и Mac версии и са ограничени до един компютър за потребителски пакети. Налични са и лицензи с неограничена употреба за ИТ специалисти. ИТ професионалните лицензи са пакетирани с други софтуерни програми, предлагани от Prosoft Engineering и се таксуват на техник.

Prosoft Engineering също продава корпоративни лицензи, но ще трябва да се свържете с тях за директна оферта. Едно от хубавите неща за Data Rescue е, че не е нужно първо да купувате услугата и се надявате, че тя работи. Можете да изтеглите демо версията и да я използвате, за да сканирате компютъра си, за да определите дали вашите файлове могат да се възстановят.

Ако са, можете да продължите напред и да закупите лиценз за завършване на възстановяването.

Характеристика

Докато Prosoft Engineering прави почти всичко както трябва, забелязахме няколко липсващи функции. Най-големите са, че не можете да сканирате по тип файл или да възстановите данни от оптични носители. Предварителните визуализации на миниатюри също биха били полезни, за да помогнат за подреждането на възстановените данни.

Лого за спасяване на данни на Prosoft Engineeringwww.prosofteng.com

Започва от $ 275 месечноВсички планове

версия

версия
Windows, Mac

Опции за сканиране

Бързо сканиране

Дълбоко сканиране

Сортиране по тип файл

Сканиране по тип на файла

Възможности за сканиране

Цялостно сканиране на твърд диск

Изтрито / изгубено възстановяване на файлове

Възстановяване на повредени дялове

Изтрито възстановяване на дял

Стартиращо USB устройство

CD за възстановяване

Клониране

Външно възстановяване

Възстановяване на външен диск

Възстановяване на подвижни носители

Възстановяване на SD карта

Възстановяване на оптично съхранение

поддържа

Data Rescue може да се използва за възстановяване на различни типове файлове. Няколко типични примера включват:

 • Документи: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Изображения: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Аудио: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Видеоклипове: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Архиви: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Освен това бързото сканиране на Data Rescue работи с всички често срещани различни файлови системи:

 • Data Rescue PC4: FAT (FAT12, FAT16, FAT32), NTFS
 • Спасяване на данни 4: HFS, HFS+

За неподдържаните файлови системи, Data Rescue все още може да възстанови вашите файлове с дълбоко сканиране, тъй като такива сканирания се основават на файлови модели, а не на достъп до структурата на директория.

Процес на възстановяване

В този сегмент ще ви преведем през потребителското изживяване на Data Rescue PC4, за да ви помогнем да усетите какво може да прави софтуерът. Процесът на възстановяване осигурява доста интуитивно изживяване благодарение на директен съветник.

Като цяло обаче не намерихме съветника, опакован толкова много опции, колкото няколко други инструменти за възстановяване на данни. Например, с Stellar Data Recovery Pro (прочетете нашия преглед на Stellar Data Recovery) можете да изберете кои типове файлове искате да сканирате, което намалява времето за сканиране. След като стартира съветникът, първата ви стъпка ще бъде да изберете том, който да сканирате.

Програмата трябва да открие всички дялове на вашия твърд диск. Можете да изберете определен дял или да сканирате целия твърд диск. Ако искате да възстановите загубен или изтрит файл, просто изберете дяла, на който е бил. Ако се опитвате да възстановите изтрит, повреден или форматиран дял, ще искате да направите пълно сканиране на устройството.

Тествахме и двата процеса по време на нашия преглед.

Сканиране с единичен дял

След като изберете дяла, с който искате да работите, натиснете бутона „сканиране“. На следващия екран можете да изберете да заредите резултати от сканиране от предишно сканиране или да започнете ново сканиране. След това ще бъдете попитани дали искате да стартирате бързо или дълбоко сканиране.

Когато стартирате бързо сканиране, Data Rescue обикновено може да възстанови файлове, които наскоро бяха изтрити. Бързото сканиране може да се използва и за възстановяване на файлове от неинсталиращ се дял, който все още има своята файлова система (т.е. не е RAW или форматиран).

За дълго изтрито съдържание вероятно ще трябва да извършите дълбоко сканиране. Докато сканирате, лентата за напредък ще ви информира за голяма част от сканирането е приключила и колко време остава.

След като сканирането завърши, можете да навигирате намерено съдържание с панел с дърво на файлове от лявата страна на съветника. Съдържанието на папки се показва в централния прозорец.

Изтритите от Windows файлове не могат да бъдат възстановени с техните имена на файлове. Вместо това са дадени родови имена. Това е ограничение с почти всеки софтуер за възстановяване на данни.

Тъй като общите имена могат да затруднят сортирането чрез съдържание, Data Rescue ви позволява да визуализирате върнатите данни. Щракнете с десния бутон върху всеки файл и изберете „преглед“.

За съжаление Data Rescue не предоставя никакъв вид преглед на миниатюри за преглед на възстановено съдържание, което би улеснило процеса много по-лесно. Ако това е нещо, от което се нуждаете, помислете вместо това на съветника за възстановяване на данни EaseUS.

Data Rescue ви дава две различни възможности за търсене: „намери файл“ и „филтрирайте файлове по статус“. И двете са достъпни от менюто „инструменти“.

„Намиране на файл“ ви позволява да търсите по име или суфикс. Така че, ако знаете, че търсите Word файл, просто потърсете „док.“

„Филтриране на файлове по състояние“ ви позволява да ограничите показаните резултати според това дали файловете са добри, намерени, изтрити, системни файлове, невалидни файлове или файлове със секторни грешки.

Можете да щракнете с десния бутон върху която и да е папка или файл и да изберете „отметнете“, за да го маркирате за възстановяване. След като маркирате всичко, което искате да възстановите, натиснете бутона „възстановяване“ в долната част на инструмента. Ще бъдете помолени да изберете място за възстановяване, което трябва да е различен обем от сканирания.

Пълно сканиране на твърд диск

Ако се опитате да възстановите загубен дял, изберете да сканирате целия твърд диск, а не конкретен дял, когато стартирате съветника за спасяване на данни..

Процесът може да отнеме няколко часа. Но след като приключите, ще можете да превъртите през възстановените дялове и да се надяваме, че ще намерите загубения си обем в резултатите.

Буквите на устройството не могат да се възстановят, така че ще трябва да отгатнете кой дял е вашият въз основа на размера. Изберете желания и натиснете „следващ“, за да видите съдържанието му. Data Rescue ще изгради файлово дърво и вие ще можете да търсите в него файловете си, както при по-ограниченото сканиране.

производителност

При тестване на Data Rescue PC4 проведохме множество сканирания на нашия тестов компютър. Те включват както бързи, така и дълбоки сканирания срещу тестов дял за възстановяване на загубени файлове, както и дълбоко сканиране срещу целия твърд диск за възстановяване на изтрит дял.

Нашите тестове за единичен дял бяха извършени на обем с файлова система NTFS. Общият капацитет на обема беше 518GB с 138GB свободно пространство. Пълният размер на твърдия диск беше 1TB.

Ето нашите резултати:

Характеристикарезултат
Време за бързо сканиране на дяла5 минути
Дълбоко сканиране на дяла2 часа, 50 минути
Word Doc възстановен
Възстановен видео файл
Изображението е възстановено
Пълно време за сканиране на диск5 часа, 15 минути
Изтритият дял е възстановен

Продължителното сканиране на загубените файлове отне малко по-малко от три часа, което е респектиращо за софтуера за възстановяване на данни. Забелязахме обаче един проблем: Изпълнението на дълбоко сканиране без рестартиране на нашия тестов компютър първо доведе до много по-дълги сканирания до осем часа.

Въпреки че това може да посочи проблем с нашия компютър, други програми за възстановяване на данни, които тествахме, включително Stellar и EaseUS, не проявяват това поведение. Възможно е алгоритмите, използвани от Data Rescue PC4, да не използват толкова ефективно нашите системни ресурси, колкото други програми.

Иначе бяхме доста доволни от задълбочеността на сканирането.

Поддръжка на клиенти

Порталът за поддръжка на Prosoft Engineering предоставя документация за всички техни помощни програми за данни, включително отделни сайтове за всяка версия на Data Rescue. Сайтовете включват ръководства за потребители, често задавани въпроси и видео уроци.

Ако не можете да намерите отговорите на техническите си въпроси там, телефонната и електронната поща се предлагат през работния ден в делничните дни в САЩ:

 • Продажби: от 8:00 до 17:00.
 • Поддръжка: от 7:00 до 17:00.

Те предлагат и поддръжка за чат на живо през същото работно време. По време на нашия преглед се свързахме с техническата поддръжка няколко пъти по имейл.

Във всички случаи отговорите бяха получени в рамките на един работен ден. Освен това, за разлика от много операции по поддръжка, отговорите не бяха просто копирани и поставени. Представителите на поддръжката на Prosoft Engineering отнеха време да прочетат нашите въпроси и да отговорят лично.

Недостатъкът на сайта за поддръжка на Prosoft Engineering е, че няма опция за търсене за навигация в портала, което затруднява намирането на информация. Също така бихме искали да видим как Prosoft Engineering добавя потребителски форум, който често е най-добрият начин да получите отговори на нечести проблеми.

Заключителни мисли

Най-добрият начин да защитите вашите файлове от проблеми с твърдия диск и случайни изтривания е да гарантирате, че винаги имате копие от тях, съхранявано на друго място. За тази цел няма по-добро решение от най-добрия онлайн софтуер за архивиране.

Ако обаче се окажете в ситуация, в която не сте създали резервно копие на данни и сте загубили файл или цял дял, Data Rescue предоставя приятна грешка при връщането на вашите данни, без да се налага да плащате за скъпа услуга за възстановяване на данни..

Алтернативно, ако сте ИТ професионалист Rescue Data е ценно допълнение към инструментариума ви. В нашата оценка, Data Rescue PC4 стои в горната част на класа, когато става дума за опции за възстановяване на данни, направени сами.

Благодаря за четенето! Вземете ли свое собствено спасяване на данни? Винаги се радваме да чуем вашите коментари по-долу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map