Преглед на Ontrack EasyRecovery – актуализиран през 2020 г.

Преглед на Ontrack EasyRecovery

Страхотна услуга за възстановяване на данни с прекрасен интерфейс, Ontrack EasyRecovery не достига до отдела за разширени функции. Това каза, че е чудесна алтернатива за домашните потребители.


Най-добрият софтуер за възстановяване на данни

Дали поради грешка на потребителя, вирус или дефектен твърд диск, загубата на данни може да бъде катастрофално изживяване. Инструментите за възстановяване на данни като Ontrack EasyRecovery са създадени да ви помогнат да възстановите както случайно изтритите данни, така и данните, останали на изгубен или недостъпен дял.

Решението за възстановяване на данни на Ontrack осигурява цялостно сканиране и много удобно за потребителя изживяване. Въпреки че липсват няколко функции за възстановяване, открити при лидери в индустрията като Stellar и EaseUS, той също има няколко предимства, които тези инструменти нямат. Те включват опции за постоянно изтриване на данни от вашия твърд диск и възможности за диагностика на дискове (прочетете нашия преглед на Stellar Data Recovery или прегледа на съветника за възстановяване на данни EaseUS за повече информация за тези две).

За пълен поглед върху това как този инструмент се изравнява с конкуренцията, вижте нашия най-добър кръг от софтуер за възстановяване на данни. В противен случай прочетете подробно отчитане на цените, функциите, процесите и обслужването на клиентите на EasyRecovery.

предишен

Следващия

Алтернативи за Ontrack EasyRecovery

Ценообразуване & Лицензиране

Софтуерът Ontrack EasyRecovery се предлага както в Windows, така и в Mac версии. Домашната версия на EasyRecovery ви позволява да използвате софтуера за една година. Това е голямо ограничение, тъй като други решения за възстановяване на данни като EaseUS и Stellar предоставиха пожизнено лицензиране.

Домашен лиценз може да се използва само на един компютър наведнъж. Освен това, за разлика от някои други опции, нямате доживотен лиценз. В рамките на годишния срок на вашия лиценз обаче можете да експортирате този лиценз на друг компютър толкова често, колкото ви е необходимо. Всички лицензи са както за Windows, така и за MacOS.

Преди да закупите, можете да опитате безплатна пробна версия на всеки софтуерен пакет. Пробната версия ще ви позволи да проверите и да видите дали данните ви подлежат на възстановяване, но всъщност не възстановяват данните.

Характеристика

EasyRecovery предоставя повечето основни функции, които ще трябва да възстановите случайно изтрити или загубени по друг начин данни. Ето общ преглед на това, което получавате с лиценз:

Лого на Ontrack EasyRecoverywww.krollontrack.com

Започва от $ 658 на месецВсички планове

версия

версия
Windows, Mac

Опции за сканиране

Бързо сканиране

Дълбоко сканиране

Сортиране по тип файл

Сканиране по тип на файла

Възможности за сканиране

Цялостно сканиране на твърд диск

Изтрито / изгубено възстановяване на файлове

Възстановяване на повредени дялове

Изтрито възстановяване на дял

Стартиращо USB устройство

CD за възстановяване

Клониране
Изисква професионален лиценз

Външно възстановяване

Възстановяване на външен диск

Възстановяване на подвижни носители

Възстановяване на SD карта

Възстановяване на оптично съхранение

поддържа

Наборът от функции за EasyRecovery се класира добре срещу конкуренцията, особено с включвания като оптични носители, Windows Server и възстановяване на Linux. Възстановяването на RAID съхранение също може да се извърши, но само със скъп лиценз за предприятие (вижте нашия преглед на Prosoft Engineering Data Rescue за по-евтина опция).

Ние желаем EasyRecovery да включва възможността за клониране на твърди дискове и дялове в основния си пакет, а не да принуждава потребителя към много по-скъпото професионално издание.

По-голяма пропуск е, че EasyRecovery не ви позволява да създадете стартиращ диск за достъп до данни на компютри, които не се зареждат. Ако това е така за вас, за да получите тези данни, ще трябва да премахнете проблемния твърд диск от компютъра и да се свържете с него като външен диск от работещ компютър.

Може би по-лошото от всичко е, че Ontrack не ви позволява да запазвате резултати от сканиране за по-късно възстановяване. Ако искате тези функции да бъдат включени във вашето решение за възстановяване на данни, помислете за Stellar Data Recovery. EasyRecovery поддържа всички типови файлове.

Това включва:

  • Документи: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Изображения: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Аудио: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Видеоклипове: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Архиви: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Ако даден тип файл не се поддържа, няма опция за дефиниране и добавяне на нови типове файлове, каквито можете с Stellar Data Recovery и Prosoft Engineering Data Rescue 4.

Поддръжката на файловата система включва:

  • Windows: FAT, NTFS
  • Mac: HFS, HFS+
  • Linux: EXT2, EXT3
  • Оптични носители: ISO9660

Процес на възстановяване

След като изтеглите и инсталирате EasyRecovery, при стартиране ще бъдете помолени да изберете местоположението на файловете, които искате да възстановите.

Изборът включва твърд диск, устройство с памет, оптични носители и мултимедия / мобилно устройство. Обърнете внимание, че докато „RAID“ е представен като опция, той не е достъпен без лиценз за предприятие. За нашите тестове избрахме твърд диск.

След като направим избора си и натискането продължава, ще трябва да изберете том, който да сканирате. Можете да изберете цялото устройство, дял или папка.

EasyRecovery изтегля данни и от таблицата на дяловете и показва всички дялове, които са били изтрити. В някои случаи изгубеният дял може да не се показва тук. Ако това се случи, ще трябва да стартирате сканиране срещу целия ви твърд диск, за да проверите дали можете да го възстановите.

След като изберете дял и натиснете „продължи“, EasyRecovery предприема необичайната стъпка да зададе какъв сценарий за възстановяване се занимавате. Повечето програми за възстановяване обикновено просто питат дали искате да стартирате бързо или дълбоко сканиране. Оценяваме по-удобния подход на съветника на Ontrack.

„Изтритото възстановяване на изтрити файлове“ на EasyRecovery е по-бързото сканиране, аналогично на бързата процедура за възстановяване. Сканирането, наречено „форматирано възстановяване на медии“, осигурява по-интензивно сканиране по блок. Можете да видите нашите резултати в следващия раздел.

Други опции включват една за постоянно изтриване на данни и диагностика за откриване на лоши блокове. Направете своя избор и натиснете бутона „продължи“. По време на процеса на сканиране EasyRecovery ви информира за напредъка и очакваното оставащо време.

За разлика от някои други решения за възстановяване на данни, не можете да преглеждате и преглеждате намерени данни, докато сканирането работи. Разочароващо, но не и прекъсвач на сделката.

След като сканирането приключи, можете да търсите изгубеното си съдържание по папка. Няколко папки съдържат съдържание от определен тип (аудио, документи, изображения, видеоклипове и т.н.). Има и папка, наречена „data“, която ви позволява да търсите съдържание по структурата на вашата файлова система. Потърсете файлове, които случайно сте изтрили в папката „Кошче“.

Лента за търсене ще ви позволи да намерите конкретно съдържание. Той обаче не работи с разширения на файлове (.txt, .jpg, .mp4), които биха били полезни. Друга опция, която открихме, липсва, че няма опция за запазване на резултатите от сканиране за възстановяване по-късно. Това означава, че не сте готови да се възстановите, след като сканирането приключи, ще трябва да го стартирате отново, когато сте.

Повечето други услуги за възстановяване на данни ви позволяват да запишете сканиране. Едно нещо, което абсолютно обичаме, е, че EasyRecovery ви позволява да преглеждате файлове с миниатюра. Много конкурентни инструменти ви карат да визуализирате файлове по един файл наведнъж.

За да възстановите всеки елемент, щракнете два пъти върху него. EasyRecovery ви принуждава да възстановите един елемент по някаква причина. Този странен недостатък на дизайна прави EasyRecovery лош избор за възстановяване на големи количества данни наведнъж и препоръчваме вместо това да разгледате нашия преглед на CleverFiles Disk Drill.

производителност

Ние сравнихме EasyRecovery, като тествахме възможностите му на същия тестов компютър, с който тествахме над две дузини конкурентни услуги. Тестът включва сканиране на целия ни 1TB твърд диск и сканиране срещу 518GB дял. По време на нашето тестване търсехме да възстановим както изтрит дял от 10 GB, така и три тестови файла, изтрити от нашия дял с данни от 518 GB.

Ето резултатите:

Характеристикарезултат
Бързо сканиране (500GB дял)5 секунди
Дълбоко сканиране (500 GB дял)4 часа, 15 минути
Пълно HD сканиране (1TB)6 часа, 30 минути
Word Doc възстановен
Възстановен видео файл
Изображението е възстановено
Намерени файлове за рециклиране (Самоизтрито съдържание)7
Възстановен изтрит дял

EasyRecovery направи всичко, което ни трябваше. Това е малко по-бавно от инструментите за възстановяване на данни, пуснати от Stellar, EaseUS и CleverFiles, но не е ужасно.

Поддръжка на клиенти

Ontrack осигурява поддръжка за чат на живо за всички свои продукти, включително EasyRecovery. Чатът на живо може да бъде достъпен само в работно време, но това е характерно за доставчиците на софтуер. По-голямото ни притеснение е, че отне 45 минути, за да се свържете с представител, въпреки многократните съобщения, че някой ще бъде на разположение след 30 секунди.

Ако предпочитате, можете да стигнете до Ontrack по телефона в работно време и по имейл 24/7.

Страницата за поддръжка на Ontrack включва често задавани въпроси и бързо изтегляне, но в противен случай е доста плитка. Бихме искали да видим по-подробни уроци, видеоклипове и потребителски форум. Липсата на по-добри ресурси донякъде компенсира използваемостта на добре проектирания съветник за възстановяване на услугата.

Заключителни мисли

Вероятно това, което се откроява най-много за Ontrack EasyRecovery, е неговият красиво проектиран съветник. Потребителското изживяване е лесно с много опции за персонализиране на сканирането и приятелски функции като преглед на миниатюри. Дори прави няколко неща, за които другите доставчици ви карат да плащате допълнително, като постоянно възстановяване на файлове и диагностика на диск.

В същото време някои липсващи функции не позволяват EasyRecovery да съвпада с инструментите за възстановяване на данни от най-горния рафт. Те включват невъзможност за възстановяване на данни от не-зареждащи машини със стартиращ диск, запазване на няколко файла наведнъж, запазване на резултатите от сканиране и клониране на дялове.

Неразвит център за поддръжка на клиенти също ни привлече вниманието. Ограниченото, едногодишно лицензиране също е разочароващо, като се има предвид, че много други инструменти сега ви дават безплатно обновяване през целия живот. Нашата препоръка: разгледайте вместо това Stellar. Това струва малко повече, но си струва два пъти повече.

Използвали ли сте Ontrack? Какво си помисли? Споделете мислите си в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me