GetDataBack Simple Review – Актуализиран април 2020 г.

GetDataBack Simple Review

Бързо и задълбочено решение за възстановяване на данни, GetDataBack Simple е, добре, просто: списъкът с липсващи функции ни препоръчва да не купуваме този продукт.


Най-добрият софтуер за възстановяване на данни

Runtime Software създава набор от инструменти за възстановяване на данни, насочени както към потребителите, така и към ИТ специалистите. Въпреки че услугата има както програми за възстановяване на RAID, така и NAS, Runtime не произвежда Mac или мобилни инструменти за възстановяване. Има обаче инструмент за възстановяване на Windows, GetDataBack Simple, който ще разгледаме в този преглед.

Инструментите за възстановяване на данни могат да се използват за възстановяване на файлове, които случайно сте изтрили или са изтрити от програма, прекъсване на захранването или вирус. Някои инструменти, включително GetDataBack Simple, също могат да бъдат използвани за възстановяване на данни от изгубени, форматирани или повредени дялове. Програмата дори може да се използва за възстановяване на данни от USB флаш памети и външно съхранение.

Въпреки че предлага някои добри възможности за възстановяване, GetDataBack Simple не е толкова мощен или лесен за използване, колкото другият ни най-добър софтуер за възстановяване на данни – особено когато смятате, че е на цена подобно на по-добрите опции. Придържайте се към нас, докато разграждаме GetDataBack Simple точка по точка и ще ви помогнем да решите дали е по-добре да търсите другаде.

предишен

Следващия

Алтернативи за GetDataBack Simple

Ценообразуване & Лицензиране

Първоначално Runtime създаде два отделни инструмента за възстановяване на данни за файлови системи NTFS и FAT – и двете са файлови системи на Windows. Сега, като повечето други решения за възстановяване, Runtime комбинира възстановяването за двете със своя GetDataBack Simple инструмент.

Независимо от това, което купувате, вашият лиценз ще бъде добър за някоя от трите програми. Така че, ако предпочитате да използвате приложение, посветено на NTFS или FAT, можете.

Отвъд това, Runtime произвежда няколко други инструменти за възстановяване на данни за ИТ специалисти. Те включват тяхното приложение за възстановяване на RAID и NAS. Те обаче се определят отделно и скъпо.

Времето за изпълнение не прави софтуер за възстановяване за Mac или мобилни устройства. Те обаче предлагат отстъпки за многократни покупки, ако управлявате бизнес. Те също предлагат пробна версия, така че можете да си поиграете със софтуера, за да видите дали той работи за вас.

Характеристика

GetDataBack Simple предлага повечето основни функции, които очаквате от услугата за възстановяване на данни. Ето кратък преглед на това, което получавате. За да видите по-ясно как този набор от функции се приспособява спрямо другите инструменти за възстановяване на данни, ще искате да прочетете нашия кръг за възстановяване на данни.

GetDataBack Simple логоwww.runtime.org

Започва от $ 219 месечноВсички планове

версия

версия
Windows

Опции за сканиране

Бързо сканиране

Дълбоко сканиране

Сортиране по тип файл

Сканиране по тип на файла

Възможности за сканиране

Цялостно сканиране на твърд диск

Изтрито / изгубено възстановяване на файлове

Възстановяване на повредени дялове

Изтрито възстановяване на дял

Стартиращо USB устройство
Продава се отделно

CD за възстановяване
Продава се отделно

Клониране

Външно възстановяване

Възстановяване на външен диск

Възстановяване на подвижни носители

Възстановяване на SD карта

Възстановяване на оптично съхранение

поддържа

Софтуерът за изпълнение също предлага безплатен инструмент за клониране, наречен DriveImage XML, който можете да използвате за клониране на вашия твърд диск или дял по байт. Това може да се използва за възстановяване по-късно или за надграждане до нов твърд диск.

Списъкът с функции е изчерпателен, но има няколко липсващи, които конкурентните решения предлагат, като SD и възстановяване на оптично устройство и поддръжка на чат на живо. Доплащането за възстановяване на RAID не е необходимо или ако използвате инструмент като съветника за възстановяване на данни на EaseUS или Prosoft Engineering Data Rescue. Прочетете нашия преглед на съветника за възстановяване на данни на EaseUS и прегледа на Prosoft Engineering Data Rescue за повече от тези две отлични решения.

Друг, по-голям проблем при Simple е, че не можете да сканирате данни въз основа на типа файл или да запазвате резултати от сканиране, до които ще се докоснем повече в нашия „процес“ сегмент. Що се отнася до поддържаните типове файлове, GetDataBack прости разпознава онези, които очаквате, включително:

  • Документи: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Изображения: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Аудио: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Видеоклипове: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Архиви: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Поддържаните файлови системи включват NTFS, FAT, exFAT (външно устройство) и EXT (Linux).

Процес на възстановяване

Едно от първите неща, което се откроява в GetDataBack, когато го стартирате, е, че не е много хубаво. Приложението е блокадно с контрастни цветове, което го прави като нещо от началото на 90-те.

Някои могат да твърдят, че изглежда не е толкова важно, когато става въпрос за инструменти за диагностични файлове. Въпреки това, тромавият дизайн може да бъде доста разсейващ и да забави потребителите, което е случаят с GetDataBack. Изпийте малко кофеин или си вземете студен душ, но провеждането на сканиране е доста лесно.

Първа стъпка, или изберете „устройство“ или изберете опцията за „файлове с изображения“. Терминът „файлове с изображения“ в този случай ще бъде грубо подвеждащ за повечето потребители. Файловете с изображения не се отнасят до снимки, а по-скоро .img файлове, които са двоични файлове, които съхраняват копия от суров обем.

Искахме да работим с устройството на нашия тестов компютър, затова продължихме с първата опция. По този начин GetDataBack Лесно за сканиране на файлови дялове и показване на екрана. Тази информация се изтегля от таблицата на дяловете, която не включва имената на устройството. Така че ще трябва да отгатнете кой том е този, който искате да сканирате въз основа на размера.

Едно нещо, което изскочи, е че GetDataBack Simple направи списък в тези резултати тестов дял, който създадохме и изтрихме. Не всички инструменти за възстановяване на данни ви позволяват да сканирате за изгубени дялове като този, така че кредитирайте къде е необходимо. Сканирахме изброения 518GB дял, за да илюстрираме останалата част от процеса на възстановяване.

Този дял е обозначеният от нашия компютър дял „данни“ (диск „D“). След като бъде избран, GetDataBack изгражда файлово дърво, като монтира дяла. Това няма да е достатъчно за повторно придобиване на изтрити или изгубени файлове. За целта ще искате да стартирате сканиране, включващо алгоритъм за възстановяване.

Повечето решения за възстановяване на данни разделят такива сканирания на „бързи“ и „дълбоки“, като бързите сканирания могат да възстановят наскоро изтритите файлове в повечето случаи. GetDataBack Simple прави това по различен начин и предлага четири нива на сканиране. Проблемът с тези добавени нива е, че те просто водят до объркване. Обикновено не върши добра работа и да обясни употребата им, което е вероятно, защото стойността тук е в най-добрия случай.

Можете да направите своя избор, като щракнете върху бутона „ниво“ в долния десен ъгъл на инструмента. Сканирането от първо ниво е това, което току-що направихме: изграждане на файловото дърво на дяла. По принцип не е ценен, освен ако не се занимавате с неинсталиращ се дял. За най-дълбокото ниво на сканиране, ще трябва да преминете с ниво четири, което разтърсва вашия диск, блок по блок, за да реконструирате файлове въз основа на модела на файла.

Започнете всяко ниво на сканиране и прозорец на регистрационния файл ще ви информира за постигнатия напредък и колко време предвижда програмата остава преди завършването.

След като сканирането приключи, можете да преглеждате файлове по файлово дърво. Файловете, които сте изтрили, трябва да бъдат в папката „Кошче“, ако бъдат успешно възстановени.

Не ни харесва, че не можете да преглеждате възстановени елементи по тип файл или да търсите файлове, което затруднява сортирането на данни. Можете да визуализирате файл, като щракнете два пъти върху него, за да сте сигурни в това, което търсите. Това каза, че бихме искали да можем да разглеждаме файлове чрез преглед на миниатюри.

Когато намерите файлове, които искате да възстановите, ще трябва да щракнете с десния бутон върху тях и да изберете „копиране“. За да възстановите няколко файла, първо трябва да ги маркирате. По-малко тромаво решение на процеса би било да има проверими кутии до файлове и папки.

Друг проблем с инструмента е, че няма опция за запазване на резултатите от сканирането ви, както има някои конкурентни инструменти. Така че, ако не сте готови да възстановите файловете си, вероятно ще трябва да преминете през целия процес на сканиране отново по-късно.

Като цяло GetDataBack Simple не е труден за използване, но не отговаря на името си в сравнение с по-лесни за използване и усъвършенствани инструменти като Stellar, въпреки че е на цена по същия начин, прочетете нашия рецензия на Stellar Data Recovery за най-добрите на пазара ).

производителност

Поставяме GetDataBack Simple чрез някои крачки за възстановяване на данни на нашия тестов компютър. Проведохме сканиране срещу дял с данни от 518 GB. Също така създадохме и изтрихме дял от 10,76 GB, за да видим дали може да го възстанови.

Изпълнихме сканиране на ниво 2 и ниво 4 на нашия „D” дял. Преди това създадохме и изтрихме три тестови файла, за да видим дали можем да ги възстановим: Word Word, .jpg изображение и .mp4 видео. Обикновено обичаме да извършваме пълно сканиране на твърдия диск, но това не е опция с Simple.

Ето резултатите от нашите тестове:

Особенострезултат
Бързо (Lv2) сканиране (500GB дял)Пет минути
Дълбоко (Lv4) сканиране (дял от 500 GB)3 часа, 15 минути
Пълно HD сканиране (1TB)Не е опция
Word Doc възстановен
Възстановен видео файл
Изображението е възстановено
Възстановен изтрит дял

Що се отнася до скоростта, Simple изпълнява адекватно. Дълбоките времена на сканиране не са толкова бързи, колкото EaseUS или Stellar Phoenix. Но тези пъти не изостават твърде много от CleverFiles (прочетете нашия преглед на CleverFiles Disk Drill) и победи повечето от останалата част от конкуренцията.

Поддръжка на клиенти

RunTime Software поддържа централен портал за поддръжка за всички техни продукти. Този портал включва софтуерна документация, ръководства за употреба и често задавани въпроси за GetDataBack Simple. Ръководствата са добре направени и трябва да са достатъчни, за да ви прегледат през повечето основни процедури.

Услугата предоставя и техническа поддръжка по имейл с 24-часово време за отговор и отделни имейл адреси за американски и европейски клиенти. Те също имат посочени телефонни номера за контакт, но те са достъпни само за справки за продажби.

Никакви опции за онлайн чат или потребителски форум не поставят Runtime зад други услуги за възстановяване на данни с подобна цена.

Заключителни мисли

GetDataBack Simple върши работата, но това е въпрос.

Магьосникът не е толкова интуитивен като някои от другите, които тествахме. Някои опции са скрити, цветовата схема се разсейва, работните потоци не са естествени, не можете да сканирате по конкретни типове файлове, не можете да запишете сканиране … списъкът на пропуските продължава.

Нашето заключение: Ако харчите добри пари за инструмент за възстановяване на данни, продължете с един, който предлага повече функции и по-ефективно преживяване.

Използвали ли сте GetDataBack Simple? Какво си помислихте за това? Уведомете ни в коментарите по-долу и ви благодарим за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me