Преглед на Wrike – актуализирано 2020 г.

Преглед на Wrike

Wrike е цялостно и гъвкаво решение за управление на проекти, което стои като едно от, ако не и най-доброто в своята област. Вижте пълния ни преглед на Wrike, за да разберете за всички входове и разходи на тази програма.


Най-добрият проект за управление на софтуер,

Wrike е една от тежките тежести в света за управление на проекти. Това се счита за водещо решение за управление на работата, което е твърдение, което искаме да тестваме. В този преглед на Wrike ще пуснем инструмента през крачките му и ще видим какво може да направи за вашия екип, тъй като работи в облака.

Wrike е добре установен и твърди, че се използва от над 17 000 компании, включително такива гиганти като Airbnb, TGI Fridays и SurveyMonkey. Той има много функции, но удобството на потребителя не върви ръка за ръка с това, че е богато на функции. Най-добрият софтуер за управление на проекти получава баланса правилно.

Ще разгледаме колко добре се справя Урик.

Силни & Слабости

Характеристика

Както при повечето софтуер за управление на проекти, Wrike ви позволява да организирате нещата в отделни проекти, всеки от които съдържа задачи. Задачите могат да бъдат разделени допълнително на подзадачи. Те също могат да бъдат назначени на член на екипа, така че можете да видите кой трябва да прави какво.

Освен че сами създавате задачи, можете да създавате формуляри, позволяващи на други хора да ги създават, като отговаряте на въпроси.

Има няколко начина да следите какво се случва във вашия проект. Потокът е списък на събития в стил блог и ви информира за всичко ново.

Ако искате да знаете какво има зад ъгъла, можете да проверите изгледа на календара, който ви показва какво се случва във всеки конкретен момент. Календарите могат да бъдат зададени за показване на задачи и проекти, сортирани от широк спектър от филтри.

wrike-календар

Различни календари могат също така да се наслагват един върху друг, което ви позволява да пренасочвате към конкретни области на проекта или да получите широк преглед.

Wrike също включва проверка, която ви позволява да коментирате файлове. С видеоклипове коментарите могат да се появяват в конкретни точки, което прави функцията добър начин за обсъждане на проблеми с файлове, над които работи вашият екип, или подчертаване на части от учебни видеоклипове. Тази функция ни харесва много добре, въпреки че много от най-добрите програми за редактиране на видео също ви позволяват да правите това, така че може да не е полезно за всички.

Когато става въпрос за персонализиране на работното ви пространство, Wrike има десетина теми, от които да избирате. Всеки потребител обаче задава своите собствени. Те не се споделят с екипа. Wrike би могъл да се подобри, като предложи няколко възможности за персонализиране на външния вид на проекта за всички.

Wrike има силни възможности за създаване на отчети, за да ви запознае по-подробно със състоянието на вашия проект. Отчетите могат да бъдат генерирани с няколко кликвания и да ви позволят да видите всякакъв вид полезна информация.

Можете да погледнете кой прави какво или какво е просрочено. Можете също да видите кои задачи не са зададени. Това, заедно с управлението на зависимостта на Урик, е особено полезно за откриване на пътни блокировки. Има шест предварително зададени отчета, от които можете да избирате, но можете да създадете персонализирани версии, като избирате от няколко опции и също изберете оформление.

Wrike има много интеграции и може да се използва с услуги като Salesforce, Dropbox и Google Drive. Както при Асана и Трело, някои интеграции действат като посредници, като ви предоставят достъп до повече услуги.

wrike-интеграции

Получавате редовни актуализации по имейл, когато използвате Wrike. Те включват например ежедневни списъци със задачи и седмични актуализации на доклади, за които сте се абонирали. Някои имат отписване на връзки, но опцията за изключване на имейли понякога отнемаше малко лов за намиране.

Wrike има версии за повечето платформи. В допълнение към уеб клиента, той е достъпен за Windows, macOS, Android и iOS.

Като цяло Wrike има отличен набор от функции, които ви позволяват да направите много и да следите какво се случва.

Удобство за потребителя

Регистрацията е лесна и можете да започнете с пробен период, ако не искате да платите веднага.

След като се регистрирате и изберете плана си, ще бъдете подканени да поканите съотборници по имейл. Можете да го направите и по-късно, ако предпочитате.

wrike поканите

Следващата стъпка е да настроите работното си пространство. Вместо да започнете от нулата, можете да използвате един от предварително конфигурираните шаблони на Wrike. Те изваждат краката от изграждането на нов проект и ви позволяват незабавно да се настроите с основите.

Дори ако искате да настроите от нулата, е полезно да погледнете през предварителните настройки, за да получите представа за какво е способен Wrike и как най-добре да го настроите според вашите изисквания.

wrike-шаблони

Шаблоните са разделени на категории, всяка с шепа избор. Те включват система за обслужване на билети и помощни бюра, съвет на Kanban, който ще бъде познат на потребителите на Trello, и настройки за управление на събития, стартиране на продукти и управление на проекти (за повече информация за дъските на Trello и Kanban, вижте ръководството за начинаещи на Trello).

По-вероятно е да намерите нещо, което да съответства на вашия бизнес или поне ви дава добър старт за фина настройка, за да отговаря на това, което правите.

wrike-нов проект

Когато стартирате нов проект, му давате име, заедно с незадължителни начални и крайни дати и продължавате. Всеки шаблон се отваря с кратко видео, в което се обяснява какво можете да направите с него.

Проектите са разделени на задачи. Те могат да бъдат назначени за членове на екипа и да им бъде определена крайна дата. Ако искате да зададете задача на човек, който не е член на Wrike, можете да ги поканите по имейл от работното пространство.

Основният изглед ви дава панел вляво със списък на задачите и панел вдясно, показващ подробности за избраната задача. Описанието на задачата по същество е редактируем текстов документ, така че може да бъде добавен към нуждите.

wrike зависимости

Управлението на зависимостта е лесно. За да създадете зависимост, просто щракнете върху бутона „добавяне на зависимост“ в панела с подробности за задачите. Можете да ги добавите във всяка посока, така че можете да направите избраната задача зависи от друга или обратната.

Интерфейсът се чувства по-препълнен, отколкото при Асана и му липсва непосредствеността на Trello. Понякога щракването върху нещо ви води в състояние, от което не е очевидно как да се измъкнете, което ни накара да изследваме характеристиките му по-ориентировъчно, отколкото можехме да направим иначе. За сравнение вижте нашето ръководство за начинаещи Асана.

Въпреки това, потребителският интерфейс предлага много опции и след като приключите с него, прави лесно да правите това, което искате.

Като цяло Wrike работи добре, но не е толкова достъпен като някои от неговите конкуренти. Има добра подкрепа, ако се забиете, както ще видим по-късно.

цена

Ако искате да натопите пръста на краката си във водата, няма нужда да го отлагате, тъй като Wrike предлага безплатна 14-дневна пробна версия, която позволява на новите потребители да имат достъп до всичките му функции. Не е срамежливо обаче да ви насърчава да надграждате с имейл за продажби, който пристига след седмица или повече.

Ако в крайна сметка отидете за безплатния план, Wrike все още може да се използва като списък с прости задачи за до петима потребители. Професионалният план е 9,80 долара на месец и има повече опции за различни типове потребители.

Както показва таблицата, не е твърде скъпо да се използва Wrike за малки екипи, но за бизнеса, който ръководи големи проекти със стотици членове, цената ще бъде нещо, което трябва да се има предвид.

Сигурност & поверителност

Сигурността се отнася сериозно към Wrike, с широк избор от функции и впечатляващи екстри за Enterprise потребители.

Налично е двуфакторно удостоверяване, което ще попречи на всеки, който хакне във вашия имейл, да не може да отвлече акаунта ви Wrike, като добави допълнителен слой сигурност. Ще трябва да изтеглите приложението Google Authenticator на вашия смартфон, за да активирате функцията. Нашето ръководство за сигурност по имейл има още няколко съвета как да запазите входящата си поща.

Корпоративната версия предлага по-модерни контроли за сигурност. Тя позволява на администраторите да контролират строго какво могат да правят потребителите. Не всички проекти ще се нуждаят от максимална сигурност, но за тези, които управляват чувствителни данни, опциите са налице и гарантират, че можете да работите в облака с увереност.

Като администратор на корпоративен проект можете да прецизирате настройките за съхранение на файлове и покани за всички от вашия екип.

Можете също да създадете политика за достъп до мрежата, която ви позволява да ограничите достъпа до вашите проекти до конкретни IP адреси и подмрежи.

Можете да зададете политиката си за парола, за да гарантирате, че всички защитават разумно своя акаунт. Ако не сте обезпокоени от сигурността, можете да оставите потребителите си да изберат каквато и да е парола. За проекти, които изискват повече поверителност обаче, можете да сте сигурни, че всички от вашия екип използват силна парола.

Можете също така да принудите вашия екип да променя паролите си редовно, ако искате да поддържате строг кораб (вижте нашата статия за най-добрите мениджъри на пароли за помощ при това). Парола се нулира на всеки няколко седмици означава, че дори и да изтече човек, който се захване, няма да може да я използва завинаги.

Обслужване & поддържа

Изглежда, Wrike има желание да ви помогне, като прозорците за чат на живо се появяват навсякъде от процеса на регистрация до района на общността и дори когато едва сега започвате да използвате приложението. Освен това получавате множество опции за молба за помощ, с бутон „Помощ при Wrike“ в долната дясна част на екрана и опция в менюто, която ви отвежда до помощния портал на Wrike.

Изпратихме запитване до поддръжката на чат на живо на Wrike. Въпреки че бяхме първи на ред, получихме автоматично съобщение след 90 секунди, което ни казва да затворим чата и да изчакаме отговор по имейл, ако не искахме да чакаме.

Избрахме да го прекараме и след три минути се насочихме към помощна страница, която отговори на нашето запитване. Малко по-късно ни бяха полезно изпратени препис от чата.

Опитахме също да изпратим билет за поддръжка, за да проверим времето за отговор. Направихме това в събота след Деня на благодарността, така че не очаквахме светкавично отговор на въпроса ни за персонализиране на нашия проект за целия екип. Това каза, че получихме отговор след 30 минути, което беше впечатляващо.

Системата за подаване на билети разполага с опция да поискате от Wrike да ви се обади, така че можете да разговаряте с истински човек, ако предпочитате това да получавате имейл.

Разглеждайки темите за помощ, видяхме чести участия на служителите от общността Wrike, но имаше и много въпроси, които все още не са отговорили след ден или повече. Изглежда, че всичко в крайна сметка получава отговор, а качеството на отговорите е високо. Wrike има добра общност, но не е толкова голяма, че проблемите да бъдат решени в рамките на няколко часа.

Съществува и голяма база знания, която включва множество подробни описания как да направите нещата. Статиите в системата за помощ обикновено са дълги и изчерпателни. Ако не друго, те биха могли да направят с изсичането, за да бъдат по-лесни за пропускане.

Раздел за създаване на структура на папки например включва стъпки за мозъчна атака и информиране на вашия екип, които са важни, но може би се намесвайте в бързо, лесно разбираемо описание на това, което да щракнете, за да постигнете това, от което се нуждаете.

Въпреки това има много и е много вероятно да намерите отговор на повечето въпроси. Статиите също са добър ресурс, за да научите повече за това, което можете да направите с услугата.

Wrike вложи усилия и ресурси в своите възможности за поддръжка и бяхме доволни от това, което намерихме.

Заключителни мисли

Wrike има много функции и възможности за персонализиране, което го прави чудесен избор за тези, които сериозно се занимават с управление на проекти. Има много неща, за да се справите, но набор от опции, достъпни за мениджърите, повече, отколкото го компенсират.

Ако търсите сложен инструмент, който може да бъде персонализиран според нуждите на вашия проект, тогава Wrike е фантастична опция. Това е отличен инструмент, който ще ви помогне в много ситуации и може да бъде адаптиран към вашия бизнес. Сериозните технофоби обаче може да са по-добре да погледнете нещо по-просто.

Независимо дали изпробвате Wrike за първи път или сте експертен потребител, ще се радваме да чуем вашите преживявания с него в коментарите по-долу.

Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me