Преглед на TickTick – Актуализиран 2020 г.

Преглед на TickTick

TickTick е много прост инструмент за управление на задачи, който предлага изненадваща гъвкавост и лекота на използване, поставяйки го сред нашите любими. Въпреки че не е толкова мощен, колкото някои конкуренти, той все пак ви помага да направите много, както можете да прочетете в този отзив за TickTick.


Най-добрият проект за управление на софтуер,

TickTick е приложение за управление на задачи с гладък, висококачествен потребителски интерфейс и голям избор от функции. В този преглед на TickTick ще видим как се сравнява с подобен софтуер и ще разберем дали си струва да се включи в списъка ви със задачи.

Той получава баланса между лесната употреба и сложността, прави повече от някои от конкурентите си, без да разрежда основната му функционалност.

Ако търсите прост инструмент, който ви позволява да управлявате задачите си, TickTick прави това. Ако не сте сигурни от какъв инструмент се нуждаете, разгледайте нашата статия за управление на задачи спрямо управление на проекти.

Силни & Слабости

Алтернативи за TickTick

Характеристика

TickTick ви позволява да създавате задачи, да ги сортирате в списъци и да им давате крайни срокове и приоритети. Можете също така да добавите бележки и контролни списъци на подзадачи към всеки от тях.

кърлежи, кърлежи тагове

Можете да добавяте задачи чрез имейл и, ако сте смели, с гласово въвеждане. Прочетете нашата най-добра статия за софтуер за реч в текст, за да научите колко рисково може да бъде това.

Можете да създадете маркери и да ги оцветите в кодове, което е полезно за сортиране на задачите ви по желания от вас начин. Можете също така да зададете напомняния, за да си давате известия преди датите на падеж. Лесно е да задавате и повтарящи се задачи.

Има и интелигентни списъци, които ви позволяват да настроите филтри и да ги прилагате автоматично. Можете например да преглеждате задачи с конкретни маркери или дати на падеж в определен период.

Постижения на TickTick

Статьорите, които се нуждаят от допълнителна мотивация, ще се радват на системата за постижения. Присвоява ви ниво, което се увеличава, когато отмествате задачите. Резултатът ви може да се понижи, ако задачите са просрочени, обаче, така че бъдете внимателни. 

Това каза, че системата изглежда основна и не е толкова забавна като празненствата на Асана. Прочетете нашия преглед на Асана, за да научите повече за тях. Нашето ръководство за начинаещи в Асана също ще ви помогне да извлечете максимума от него.

Погледнете настройките на TickTick и той ви казва какъв процент от хората сте по-продуктивни от. Ако искате да получите състезание за приятелски офис, тази статистика може да се окаже интересна.

кърлежи, кърлежи настройки

Можете също да намерите настройките на темата в менюто. В допълнение към няколко възможности за избор на цветове има опции, базирани на сезоните и градовете по света.

Има дневник на дейностите, който ви показва какво са направили всички, така че ако искате да държите хората отговорни, TickTick е чудесен избор. Можете да прегледате какво са били съотборниците.

Неговият таймер Pomo е интересна функция, която използва техниката Pomodoro. Това означава да разделите работата си на 25-минутни парчета, с почивки между тях. Той е нов за нас, но трябва да си струва да опитаме.

Можете да импортирате данни от няколко приложения. Сред тях са две конкурентни приложения за управление на задачи, за които можете да прочетете в нашия преглед на Wunderlist и преглед на Todoist. Можете също така бързо да генерирате .csv файл, за да архивирате проекта си, което означава, че не сте заключени в платформата.

В долната дясна част на панела със задачи има меню, което ви позволява да качвате прикачени файлове. Ако искате специална система за споделяне на файлове със съотборници, разгледайте нашата статия за най-добро онлайн съхранение за екипи.

Поддръжка на платформата TickTick

TickTick е наличен за много устройства. Има настолни версии за Windows и macOS, мобилни версии за Android и iOS, уеб версия, разширения на браузъра и дори версия на Apple Watch. Потребителите на Linux, за съжаление, са оставени на студено.

Ако не сте сигурни за какво разширение за браузър да отидете, прочетете нашия преглед на Mozilla Firefox и прегледа на Google Chrome, за да ви помогнем.

TickTick има добър избор от функции и предлага много, за да ви помогне да се организирате. Ако искате нещо по-тежко с функции, прегледайте нашето ръководство за управление на проекти.

Сигурност и поверителност

TickTick работи на уеб услуги на Amazon. Вашите данни се съхраняват в САЩ Прочетете нашата статия за Едуард Сноудън и правителственото наблюдение, за да научите какво означава това за вашата поверителност. Данните се криптират в покой. Резервните копия се правят ежедневно, правят се ежедневни резервни копия и TickTick обещава да ви уведоми за нарушения на данните в рамките на 72 часа.

Това не е лошо, но не е на нивото на инструментите за управление на проекти като Wrike и monday.com, за които можете да прочетете в нашия преглед на Wrike и прегледа monday.com. TickTick не предоставя много подробности за това какво прави, за да защити вашата информация. С инструмент, лесен като този, обаче, може да не се нуждаете от това ниво на сигурност.

Преглед на функции на TickTick

TickTick логоticktick.com

Започва от 233 долара за месецВсички планове

Функции за управление

Задачи

Подзадачи

Управление на зависимостта

Персонализирани фонове

Други опции за персонализиране

Ограничение за размер на екипа
неограничен

Място за съхранение
Неограничен ГБ

Общ

плащане
Кредитна карта, Paypal

Приема криптовалута

Поддръжка за мобилни операционни системи
iOS, Android, трета страна, мобилна версия на уебсайт, Windows, Mac OS

Безплатен пробен период
15-дневна пробна версия на Windows версия

Сигурност

Двуфакторна автентификация

Encryption
TLS 1.2 (транзит)

SOC сертификация
чрез AWS

поддържа

Чат на живо

Имейл / Форма за контакт

Поддръжка по телефона

Удобство за потребителя

TickTick е лесен за регистрация и ви посреща с бърза обиколка на основните му функции. След като това не е на път, можете да създавате задачи. Това също е лесно. Просто напишете поле и натиснете Return. Има бутони за добавяне на крайни срокове и приоритети.

тик-тик-интро

Интерфейсът е ясен, четим и лесен за използване. Това е вид инструмент, който можете да разберете, като го погледнете, и когато играете наоколо с неговите бутони, ще намерите всичко, което прави това, което очаквате. Някои контроли са от малката страна, но не срещнахме големи грешки при използването му.

тик-тик-календар

Той има повече изгледи от много приложения за списък със задачи. Подобно на някои от най-добрия софтуер за управление на проекти, той има календар и дневник на дейностите. Календарът може да бъде закачен и за Microsoft Outlook или Google Calendar.

То е фокусирано, но през повечето време ще използвате основния му изглед, който е просто списък или няколко списъка със задачи.

тик-тик-клавиатура

Има полезна селекция от клавишни комбинации, така че ако бързате, научете няколко от тях и ще можете да работите по-бързо.

Като цяло TickTick е лесен и добре проектиран, което прави всичко лесно с него.

цена

TickTick има безплатен план и платена версия, която ви дава допълнителни функции. Платената версия струва 27,99 долара годишно, което няма да счупи банката и ще си струва, ако ви помогне да свършите нещата. Можете да платите чрез кредитна карта или PayPal. 

Безплатният план предлага основите, но той е използваем. Най-добрите функции, като широкия избор на изгледи на TickTick, са ограничени до Premium версията.

Обслужване & поддържа

Основната страница за поддръжка на TickTick включва много статии, които да ви помогнат, както и страница с често задавани въпроси. Съществуват ръководства за конкретните приложения, както и страници, които обясняват отделните функции и други, които дават общи съвети как да свършите нещата.

Има много информация. Използваният език може да е тромав, но е разбираем.

Има и натоварен форум с много въпроси и отговори. Почти всеки въпрос има отговор, но не всички публикувани проблеми са решени. И все пак това е добър ресурс, ако се забиете.

Установихме, че опитът за достъп до поддръжката от приложението ни изпрати до форума, без ясна връзка към горната страница. Функцията за търсене там е много по-добра от тази във форума, която показва почти стойност на рекламите на екрана преди съответните резултати. Ако се окажете там, прегледайте, за да намерите подходящата горна страница, защото е много по-добре.

Ако искате да изпратите директно заявка за поддръжка, ще трябва да намерите малката връзка за имейл за контакт в долната част на страницата на форума. Тествахме директната поддръжка на TickTick с въпрос за двуфакторна автентификация и получихме отговор само за по-малко от ден.

Ако искате да изпробвате инструмент с бързи скорости на поддръжка, вижте нашия преглед на Basecamp. Той ни отговори само за три минути.

TickTick получава добър резултат тук заради приличното си време на реакция, но ще бъде по-висок, ако навигационните му връзки водят до горната му страница.

Заключителни мисли

TickTick има отличен интерфейс и е интуитивен за използване. Той има много функции в безплатния план, но има още много неща за харесване в Premium версията. Често ще виждате съобщения за надграждане, когато се опитвате да използвате платени функции в безплатен план, но все пак е полезно, използваемо приложение.

TickTick обаче прави правилните основи и е чудесен избор, ако искате да се организирате повече. Премиум версията му е по-далеч от повечето приложения за управление на задачи, като включва селекция от изгледи, по-често срещани в инструментите за управление на проекти. Ако предпочитате да поддържате нещата прости, безплатната му версия прави това.

Ако сте дали на TickTick да отидете, моля, уведомете ни какво мислите за него и дали това ви помогна да станете по-продуктивни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me