Преглед на Smartsheet – Актуализирано през 2020 г.

Преглед на Smartsheet

Въпреки че на пръв поглед можете да го объркате за електронна таблица, под външния вид на Smartsheet дебне много мощен инструмент за управление на проекти. Въпреки че нищо не е перфектно, можем да си представим няколко класа хора, които биха били много доволни да го използват, както можете да прочетете в нашия преглед на Smartsheet.


Най-добрият проект за управление на софтуер,

Smartsheet е инструмент, фокусиран върху бизнеса, който прилича толкова на електронна таблица, колкото на своите конкуренти. Ще се опитаме да разберем дали неговият подход работи в този преглед на Smartsheet.

Въпреки проблемите със зъбите (ранните версии бяха твърде трудни за използване), той продължава да бъде успешен играч в сферата на управление на проекти. След редизайн, той удвои приходите си четири години и беше регистриран на борсата миналата година. Той има силна клиентска база, като го използват над 77 000 марки, включително харесванията на Cisco, Hilton и PayPal.

Въпреки че Smartsheet изглежда обикновен и непривлекателен, той има силен потребителски интерфейс, позволява ви да преглеждате и манипулирате данните си по полезни начини и върши добра работа, за да направи своите модерни функции лесни за използване.

Открихме, че Smartsheet си струва да погледнем за всеки, който иска да управлява данни или да организира своите проекти и да го счита за един от най-добрите софтуер за управление на проекти. За да разберете защо, прочетете нататък.

Алтернативи за Smartsheet

Силни & Слабости

Характеристика

Smartsheet ви позволява лесно да въвеждате данни в познат интерфейс, след което да го преглеждате по няколко начина. Данните, които въвеждате, могат да бъдат структурирани по различен начин. Ако управлявате проект, той може да представлява задачи, но може да бъде и цели за продажби или хора.

Как ще структурирате това зависи от вас. Можете да използвате един от шаблоните, за да ви напътстват или да използват вашата креативност. Ако искате да го сравните с друг универсален инструмент, разгледайте нашия преглед на monday.com за добра алтернатива.

Можете да прикачите файлове към елементи или задачи, което прави Smartsheet добър инструмент за споделянето им с вашия екип. Ограничението за размер на файла е 250MB, ако имате платена сметка. Общото налично пространство за вашия екип зависи от вашия план и от това колко потребители имате, защото се разпределя на база потребител. Той варира от 50GB на потребител в основния план до 250GB на потребител на Premier план.

Там получавате щедра сума и имате възможност да доплатите, ако имате нужда от повече, но за подробности ще трябва да говорите с търговския екип на Smartsheet. Ако искате да използвате алтернативна услуга, разгледайте нашата най-добра статия за съхранение в облак за опции, но, ако искате да добавите приложения за производителност, нашите най-добри доставчици на EFSS може да са по-добър избор.

Smartsheet-дейност-дневник

Нейният дневник за дейности ви позволява да следите действията, свързани с проектите и може да бъде филтриран, ако искате да проучите нещо конкретно.

Smartsheet-календар

Изгледът на календара ви позволява да виждате какви задачи предстоят и какво трябва да се направи кога. Можете да щракнете двукратно върху задачите, за да ги коригирате или да ги присвоите на някой друг.

Smartsheet-Гант

Ако искате да видите график от задачи, както и кои задачи зависят от другите, изгледът на gantt ви дава това. Той също така ви позволява да влачите задачи наоколо и да коригирате техните начални и крайни дати, така че ако искате да жонглирате нещата, за да се опитате да направите графика си по-ефективен, можете да го направите.

Smartsheet картички

Има и изглед на карта, който сортира задачите в колони. Можете да кликнете, за да добавите лесно подзадачи или да редактирате детайлите и да ги плъзнете от колона в колона, за да покажете колко далеч е всеки от тях. Този изглед работи като канванска дъска.

Ако изгледът на картата отговаря на вашите нужди, може би си струва да разгледате по-опростен инструмент, като Trello. Прочетете нашето ръководство за начинаещи на Trello, за да видите дали е подходящо.

Напомняния за Smartsheet

Можете да зададете напомняния, за да известявате вас и членовете на вашия екип относно конкретни задачи. Това е полезно, ако в рутината ви има нещо, което винаги се забравя.

Smartsheet-тест

Има и формуляри, които можете да настроите, за да улесните въвеждането на данни, както и отчети за показване на информация, когато ви е необходима.

Smartsheet-доклад-строител

Отчетите се създават с помощта на удобен конструктор, който ви позволява да изберете какви данни искате да включите и да ги филтрирате според нуждите.

Освен че са налични в браузъра, има приложения за Android и iOS, така че не е нужно да чакате, за да стигнете до офиса, за да започнете да планирате деня си.

Интеграции на Smartsheet

Ако искате да надхвърлите стандартната си функционалност, Smartsheet предлага много добавки. Над 30 са налични и включват платформи като Jira и Salesforce, както и някои от собствените предложения на Smartsheet, като например добавки за календари и шарнирни добавки. Ако желаете да използвате Zapier или IFTTT, небето е ограничението, тъй като има много рецепти за Smartsheet.

Можете също да добавите услуги за съхранение, като Google Drive, Dropbox или OneDrive. Ако се интересувате от допълнително съхранение и искате да видите коя от многото опции ви подхожда най-добре, прочетете статията ни за най-добро онлайн съхранение за екипи.

Някои добавки изискват да се свържете с Smartsheet, за да го настроите, така че не всички от тях могат да бъдат достъпни незабавно, но ви позволяват да разширите значително функцията на Smartsheet, ако се възползвате от тях.

Smartsheet-добавки

Smartsheet предлага силен набор от функции с отлично управление на задачите и универсалност за работа с данни по много начини. Той също така се интегрира добре с външни инструменти. Ние го оценяваме високо в тази област.

Преглед на характеристиките на Smartsheet

Лого на Smartsheetwww.smartsheet.com

Започва от $ 1400 на месецВсички планове

Функции за управление

Задачи

Подзадачи

Управление на зависимостта

Персонализирани фонове
Само цветове

Други опции за персонализиране
Logo

Ограничение за размер на екипа
3

Място за съхранение
250 GB

Общ

плащане
Кредитна карта, Paypal

Приема криптовалута

Поддръжка за мобилни операционни системи
iOS, Android

Безплатен пробен период
30 дни

Сигурност

Двуфакторна автентификация
чрез OneLogin

Encryption
AES-256

SOC сертификация
SOC 2 Тип 2, AICPA SOC 1

поддържа

Чат на живо

Имейл / Форма за контакт

Поддръжка по телефона

Удобство за потребителя

Лесно е да започнете с Smartsheet. Процесът му на регистрация е бърз и безболезнен. При първото си влизане получавате четириминутно видео, което ви показва около платформата. След като го гледате, ви се представя още едно видео, заедно със стъпка по стъпка ръководство за започване на работа.

В приложението първоначалното впечатление е сложно, така че е добре да имате на разположение цялата тази помощ. Правенето на записи е лесно, но да се разбере как всичко се вписва заедно е по-трудно.

Когато настройвате, можете да въведете данни от нулата или да ги импортирате от друго приложение. Има няколко шаблона, които също ще ви помогнат да започнете, което ще направи нещата много по-бързи в началото.

Smartsheet-шаблон

Структурата е изградена около листове, които съдържат данни. Както подсказва името му, Smartsheet използва подход, подобен на електронна таблица, като колоните получават различни видове информация.

Той върши много работа за вас. Задайте например колона за съхраняване на контакти и тя ще търси вашите контакти за възможни записи, докато пишете.

Възлагане на задачи в Smartsheet

Данните на листовете могат да представляват много неща, като например задачи. Задачите могат да бъдат дадени начална и крайна дата и да бъдат назначени на член на екипа. Можете също да им зададете предшественици, което означава, че можете да настроите управление на зависимостта, след което да видите как всичко се вписва заедно.

Всяка задача може да се проследява със състояние, процент на завършване и коментари, за да ви информира как вървят нещата.

Те могат да се разглеждат по различни начини, всеки от които има своите приложения, както е разгледано в секцията с функции.

Горната част на екрана е пълна с икони, което му придава усещане за настолно приложение, но също така носи усещане за познатост. Изглежда, че понякога използвате гладка, споделена версия на Microsoft Excel.

SmartSheet-съвети

Получавате много помощ в приложението, като изскачащите прозорци се появяват всеки път, когато използвате нова функция. Обикновено ви дават няколко указателя, както и връзки към видео материали и статии.

Smartsheet-поръчка дизайн

Ако искате да се почувствате по-у дома, когато използвате Smartsheet, можете да зададете собствен цвят на фона и лого. Както при повечето неща в Smartsheet, има кратко видео, което ви показва как да го направите, но процесът е прост.

Smartsheet не е най-вълнуващият инструмент в света, но предоставя много напътствия и помощ, за да стартирате и работи. Необходимо е да свикнете, но има много сила там, след като се захванете с него.

Ако сте след нещо по-забавно да си играете, разгледайте нашия преглед на Асана за програма, която всички от вашия екип ще се радват да използват.

Тук даваме и високи оценки на Smartsheet. Тя се справя добре с представянето и ви улеснява с много полезни изскачащи прозорци и уроци. Изглежда сложно и там има много, но става много по-лесно, след като прекарате време с него.

цена

Smartsheet предлага индивидуален план за $ 14 на месец, но това включва толкова безплатни сътрудници, колкото са ви необходими. Бизнес планът за минимум трима потребители се предлага при цена от 25 долара на месец. Плановете на Enterprise изискват обсъждане с екипа по продажбите, така че бъдете готови да преговаряте.

Индивидуалният план ви позволява да изпробвате шаблоните и да настроите формуляри. Бизнесът отива много по-далеч, като ви дава достъп до неговия дневник на дейностите, визуализациите и автоматизацията на работния процес. Освен това получавате анализи, персонализиране на марката и управление на групи, така че това е доста скок от индивидуалното предлагане.

Enterprise планът на Smartsheet осигурява още повече, с подобрен контрол на достъпа и допълнителни функции за администриране на групата. Опцията Premier от най-високо ниво ви предоставя първокласна поддръжка и приложения, както и конектори към външни услуги, включително Jira, Salesforce и Dynamics.

Той предлага 30-дневна безплатна пробна версия, без да е необходимо да добавяте кредитна карта, така че няма причина да не я пробвате, ако сте любопитни. Ако искате да се регистрирате в края на пробния период, стандартните опции за плащане са кредитна карта и PayPal, но можете да се свържете с компанията, за да настроите банков превод или ACH плащания.

Smartsheet не е най-евтиният вариант и няма свободен план. Той обаче предлага няколко начина на плащане и е продукт на добра стойност, така че ние го даваме приличен резултат.

Ако имате нужда от по-евтина алтернатива, разгледайте нашия преглед на Basecamp. Basecamp е безплатен за преподаватели и има голяма стойност за големите екипи.

Сигурност & поверителност

Smartsheet се справя добре, когато става въпрос за сертификати. Освен че притежава сертификат SOC 2 Type 2, той предоставя насоки за клиентите, които се нуждаят от спазване на стандартите. Ако вашият бизнес е регулиран от GLBA, FERPA или HIPAA, Smartsheet може да ви помогне, което е уникално предложение доколкото знаем.

Що се отнася до собствената си сигурност, Smartsheet използва AES 256-битно криптиране в покой и Amazon S3 за съхранение на файлове. Данните се съхраняват на множество сайтове, така че вашите данни трябва да бъдат безопасни, дори ако се случи злополука.

Той е в съответствие с Общия регламент за защита на данните, ЕС-САЩ. Щит за поверителност и Swiss-U.S. Щит за поверителност. Прочетете тази статия, обясняваща GDPR, ако се интересувате да научите повече за него.

Smartsheet казва, че макар и да спазва правоприлагането, ограничава това, което разкрива. Не можете да поискате повече от това. Пранещите очи са навсякъде, както показва тази статия за Snowden и правителственото наблюдение, така че е добре да знаете, че Smartsheet е на ваша страна.

Двуфакторното удостоверяване не е достъпно по подразбиране, но можете да използвате интеграцията OneLogin, ако имате нужда.

История на вход е достъпна, ако искате да следите кога хората влизат или проверяват за съмнителна активност. Прочетете нашата статия за киберпрестъпления за повече информация за това, на което трябва да внимавате, когато използвате облака.

Smartsheet има добро отношение към сигурността и неприкосновеността на личния живот и, освен че поддържа къщата си в ред, ви предлага съдействие при правенето на същото. В резултат на това тук се оценява добре.

Ако се интересувате да научите повече за сигурността, разгледайте нашата сигурност, какво трябва да знаете, което ви казва всичко по темата.

Обслужване & поддържа

Поддръжката на Smartsheet се базира около неговия Център за обучение, който има много видеоклипове, за да ви помогне да се захванете с платформата, както и да ви научи на нейните по-модерни функции.

Има и много текстови статии, ако предпочитате да научите по този начин. Те са добре написани и добре проектирани.

Има натоварена общност, на въпроси, на които се отговаря в рамките на един ден, което е полезно.

Ако искате да се свържете с екипа му за поддръжка, Smartsheet ще се опита да ви намери статия, която да ви помогне първо и ако това не успее, ще ви насочи към уеб формата му.

Изпратихме тестов въпрос чрез неговия формуляр, но в момента на писането, почти три дни по-късно, не получихме отговор. Това не е добре. Както и във форума му, не можете да очаквате бърз отговор и може да се окажете, че чакате известно време, ако се забиете.

Ако искате повече практическо обучение, Smartsheet ви предоставя много възможности. Можете да работите с един от неговите консултанти, за да се настроите или да посетите някое от неговите редовни обучения. Той дори предлага сертификация за 199 долара.

Smartsheet предлага много инструменти за обучение, но поддръжката му може да бъде подобрена, така че тук получава под средния резултат.

Ако имате нужда от услуга с блистерно бързи времена за реакция на поддръжка, проверете Wrike. Като цяло е и отлична услуга. Разгледайте нашия преглед Wrike за повече.

Заключителни мисли

Smartsheet е ефективно средство за управление на проекти и изненадващо приятен инструмент за използване. Изглежда просто, но въвеждането на данни е лесно и полезните му изгледи ви позволяват да планирате проектите си и да правите други неща с минимум шум.

Подходът му като електронна таблица изглежда ванилен в началото, но има предимството, че всички са запознати с основния формат, което им позволява бързо да въвеждат данни. Освен това ви върши добра работа, като ви напътства със своите шаблони и възгледи да създадете нещо полезно.

Накратко, прави това, което бихте искали да направи такъв инструмент, и го прави добре. Времето ни със Smartsheet беше приятно, без големи грешки или проблеми, които ни спираха в нашите песни. Потребителският интерфейс не е най-красивият, но има добър баланс на мощност и използваемост.

Като цяло препоръчваме да използвате Smartsheet. Ако сте го опитали и искате да споделите мненията си с нас, моля, направете го в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map