Преглед на нещата – Актуализирано 2020 г.

Преглед на нещата

Things е лесно за използване приложение за управление на проекти, което би се радвало да живее във всяка macOS система. Липсата на защитни функции и високата цена обаче могат да ви отклонят. Прочетете всички подробности в този пълен преглед на нещата.


Най-добрият проект за управление на софтуер,

Things е приложение за управление на задачи за компютри и устройства на Apple. Направена е от малък екип със седалище в Германия и е изтеглена милиони пъти. Печели и няколко награди. В този преглед на нещата ще видим как се оформя.

За разлика от много от платформите, които разглеждаме, тя работи локално, а не в браузъра. За това има плюсове и минуси, както ще видим. Той обаче има облачни функции, които ви позволяват да споделяте данни на множество устройства.

неща, преглед-добре дошъл

Нещата се фокусират върху основите на управлението на задачите, което ви позволява да създавате списъци със задачи и да ги маркирате, докато ги приключите. Това е прост, ефективен инструмент за управление на задачи, който прави това, което прави добре. 

Има няколко екстри, но не са твърде много. Той се фокусира върху своята основна характеристика и го прави ефективно. Интерфейсът му е гладък и ясен и не ви пречи. Изпитахме случайни грешки с него, но нищо прекалено сериозно.

Силни & Слабости

Алтернативи за нещата

Характеристика

Нещата са достъпни само за продукти на Apple и нямат уеб версия. Потребителите на Windows може да искат да проверят нашия преглед на Wunderlist за алтернатива. 

Основният работен процес, както при повечето инструменти за управление на задачи, е създаването на задачи и отметката, когато ги приключите. 

Можете да създадете множество проекти, всеки от които съдържа собствен набор от задачи. Задачите могат да бъдат групирани в главни списъци. Можете дори да групирате проекти, ако имате няколко от подобен тип.

неща, преглед-контролен списък

Можете да разбивате задачи допълнително с контролни списъци, които могат да бъдат маркирани точно като задачите. Можете също така да задавате повтарящи се задачи. По този начин, когато завършите един, ще бъде създаден нов, който ще ви спести караницата. Това може да е голям спестовност на времето, ако имате много редовни задължения, които трябва да отмените.

Задачите могат да бъдат категоризирани чрез маркери. Има няколко такива по подразбиране, но можете да добавите свои, ако е необходимо. Има и функция за бързо търсене, с която можете да въведете текст и да намерите задачи или маркери, които го включват. Не се получи много добре за нас, защото не избра всички задачи, които трябва да има.

Ако сте смел и имате ясен говорим глас, можете да създавате задачи, като говорите със Сири. Прочетете нашето най-доброто софтуерно ръководство за говор в текст, ако тази функция ви харесва.

Ако изпратите съобщение до конкретен имейл адрес, когато се регистрирате за облачната услуга на Нещата, можете също да създавате задачи, без да влизате в приложението. 

Няма да се притеснявате за файлове или място за съхранение. Това не са проблеми с простото приложение за управление на задачи, но очаквате да ги видите в най-добрия софтуер за управление на проекти. Ако имате нужда от някъде за споделяне на файлове, разгледайте нашето най-доброто ръководство за съхранение в облак.

Можете също да получавате известия. В настолното приложение macOS отивате в центъра за известия и изберете Нещата от посочените там приложения.

Задачите за импортиране са достъпни за няколко приложения, но в повечето случаи ще трябва да изтеглите скрипт, за да активирате известията за нещата да работят. Това е тромаво от много приложения, но опцията е налице, ако имате нужда.

Към всяка задача има бутон на календара, който можете да използвате за задаване на крайни срокове. Можете също да въведете време и дати. След това можете да видите кои задачи са насрочени за текущия ден и да видите предстоящите задачи в списък.

Ако искате да дадете почивка на очите си, можете да превключите Нещата от светлата й цветова схема към тъмна. Сриваше първия път, когато го сменихме, но не загубихме никаква информация.

Това е всичко по отношение на характеристиките. Той поддържа нещата просто с един изглед. Ако ви харесва простият подход, но предпочитате да подредите задачите си на борда на канбан, вижте нашия преглед на Trello. Ако ви харесва, прочетете нашето ръководство за начинаещи Trello за помощ при започване на работа.

Локална сигурност

Тъй като няма версия на браузъра, Нещата съхраняват данните ви локално, но има опция да използват функциите си в облак за споделяне на данни.

Ако управлявате нещата локално, няма да е необходимо да се притеснявате за това, че хората ще хакнат акаунта ви. Единственият начин да имат достъп до вашите данни е, ако получат достъп до вашата машина. Локалната версия обаче няма система за вход, така че ако някой открадне вашето устройство, вие сте по-уязвими, отколкото бихте били със защитена с парола онлайн услуга.

За да научите повече за това как хората имат достъп до вашата информация, прочетете нашата статия за Едуард Сноудън и правителственото наблюдение.

Ако използвате облака на неща за споделяне на данни между устройства, можете да бъдете сигурни, че използва 256-битово криптиране за данни в транзит и в покой. Прочетете нашето описание на криптирането за повече информация.

Той спазва Общия регламент за защита на данните, както и германския Федерален закон за защита на данните и Закона за телемедията. За да научите какво можете да направите, за да управлявате поверителността си, прочетете нашето ръководство за поверителност онлайн.

Неща Функции Преглед

Нещо логоculturedcode.com

Започва от $ 999 на месецВсички планове

Функции за управление

Задачи

Подзадачи

Управление на зависимостта

Персонализирани фонове
Тъмни и светли цветови схеми

Други опции за персонализиране

Ограничение за размер на екипа
1

Място за съхранение

Общ

плащане
Кредитна карта, Paypal, Apple Pay, IDEAL, мобилно фактуриране

Приема криптовалута

Поддръжка за мобилни операционни системи
iOS, Mac OS

Безплатен пробен период
15 дни

Сигурност

Двуфакторна автентификация

Encryption
AES-256

SOC сертификация
N / A

поддържа

Чат на живо

Имейл / Форма за контакт

Поддръжка по телефона

Удобство за потребителя

Нещата са лесни за изтегляне и изпълнение. Не е необходимо да се регистрирате или да предоставяте своя имейл адрес. Просто изтегляте приложението и го отваряте.

Изтегленото приложение се изпълнява директно от мястото за изтегляне, а не самото инсталиране, така че ще трябва да го преместите някъде и сами да настроите преки пътища.

неща, преглед-проба

Първият път, когато използвате Нещата, той ви посреща с кратка обиколка на неговите функции и предлага да създадете въвеждащ проект за вас. Встъпителният проект има няколко списъка със задачи, чрез които трябва да се работи. Първият ви обхваща основите на приложението, а другите ви показват по-модерни, незадължителни функции. 

Това каза, няма какво да се види. Подобно на повечето приложения за управление на задачи, основите са основни, а екстрите са по-напреднали, но нещата са безпроблемен инструмент. Това е удобно за потребителя приложение, което няма да ви донесе главоболие.

Контролите са от малката страна. Всичко работи добре, но понякога имаше проблеми. Календарът не се появи в един момент, докато следвате урока, например. Той е лесен за използване и измисляне, но не е толкова гладко масло, че използването му е без усилие.

Като цяло установихме, че интерфейсът му е достатъчно приличен, но не и перфектен.

цена

Нещата заемат старомодния подход към собствеността на софтуера. Вие плащате еднократна такса, за да притежавате приложението направо. Версията на macOS има 15-дневна пробна версия, за която не е необходима кредитна карта.

Той струва между 9,99 и 49,99 долара, в зависимост от платформата, на която го използвате. Версията на macOS, която тествахме, не е евтина, но сравнява добре с месечните такси на други инструменти. Версиите за iOS имат много по-добра стойност.

Облачните му функции се предлагат без допълнително заплащане, което е голям плюс.

Обслужване & поддържа

Доста е трудно да се забиете в Нещата, но ако го управлявате, се предлага много поддръжка. На основната му страница за поддръжка има често задавани въпроси и база от знания, както и бутон за връзка, ако все още се нуждаете от помощ след това. Ще ви отведе до контактна форма. 

Формулярът за контакт ви пита за няколко допълнителни подробности, като версията на приложението, което използвате и версията на вашата операционна система, но не ви принуждава да ги предоставяте, ако бързате..

Опитахме да попитаме за двуфакторна автентификация и получихме отговор след пет часа. Това е прилично време за отговор и отговорът беше най-изчерпателният, който имаме на една от нашите заявки за поддръжка.

Ако се интересувате от платформа с още по-бързо време за поддръжка, прочетете нашия преглед на Basecamp, за да научите за услуга, която ни се върна след три минути.

Заключителни мисли

Нещата са лесни за използване и имат голяма подкрепа. Това не е най-евтиното приложение и интерфейсът му не е перфектен, но работи добре и прави това, което очаквате от него.

Като цяло това е чудесен избор за феновете на Apple. Собствениците на Mac, които търсят софтуер с по-голяма дълбочина, могат да прочетат нашия най-добър софтуер за управление на проекти за статията на Mac. 

Ако сте опитвали Нещата, моля, споделете мислите си за това в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me