Преглед на LeanKit – Актуализиран 2020 г.

Преглед на LeanKit

LeanKit е интересен инструмент за управление на проекти, който използва борда на канбан, за да извлече максимума от себе си. В същото време, той също революционизира използването на този съвет, създавайки интригуваща програма. Вижте нашия пълен преглед на LeanKit за подробности.


Най-добрият проект за управление на софтуер,

Planview LeanKit е платформа за управление на проекти, базирана на канбан, която предлага повече по отношение на функциите, отколкото някои от конкурентите си. Нейните клиенти включват PayPal, Adobe и Verizon, така че това се доверява на някои големи компании. В този преглед на LeanKit ще видим дали той принадлежи към най-добрия софтуер за управление на проекти.

На уебсайта му се говори много за маркетинг и материалите за поддръжка също са насочени към бизнеса. Мениджърите, които обичат да говорят, ще бъдат у дома с LeanKit. Той е отлично средство за управление на проекти на много нива.

Погледнете отвъд говоренето на ръководството и ще намерите силно приложение в основата му. Представянето му не винаги е това, което би могло да бъде, но неговият набор от инструменти е силен, след като го опознаете.

В обобщение, това е отлична платформа, подобна на канбан, която е по-сложна за използване от Trello, но с няколко полезни функции. В началото изглежда страховито, но не е трудно да влезете и върши добра работа, като ви научи как работи. Ако се интересувате да опитате друг инструмент, базиран на канбан, който е толкова прост, че едва се нуждаете от ръководството, вижте ръководството за начинаещи на Trello.

Алтернативи за LeanKit

Силни & Слабости

Характеристика

LeanKit е съсредоточен около дъските си, които съдържат елементи, сортирани в колони. Колоните се движат отляво надясно, с работа, която не сте започнали отляво, и архивирани елементи отдясно.

Елементите на дъските обикновено представляват задача, но вие сте свободни да ги използвате според нуждите си. Щракването върху елемент създава изглед с детайли.

leankit картички-подробно

Картите могат да получат начална и крайна дата, да бъдат назначени на потребител, да бъдат категоризирани и да им се даде приоритетно ниво. Те също могат да бъдат маркирани за лесно сортиране. Можете да добавите много информация към всеки елемент и като добавите повече, ще получите повече начини да ги сортирате и филтрирате.

Можете също така да добавяте коментари и прикачени файлове към всеки от тях, което ви позволява да поддържате запис на дискусии и да проследявате полезна информация за елементи от списъка си със задачи.

Можете също така да зададете родителски и детски карти на всеки елемент, което ви позволява да настроите зависимости. Всеки елемент има свой списък със задачи, допълнен със собствен борд за мини-канбан.

Преглед на Leankit

Подходът му в три колони (да правиш, правиш, свършиш) е един от най-добрите подходи към подзадачи, които сме виждали и прави LeanKit отличен избор, ако искате да управлявате нещата на най-високо ниво, но позволявате на отговорните за всяка задача за да подредим дебелите зърнести детайли.

Ако искате да избегнете прекаленото възлагане на човек или екип, можете да зададете ограничения за „работа в процес“ за области на дъската. По този начин можете да видите дали даден отбор е или се приближава към неговите граници. Ако зададете работа след достигане на зададения лимит, изскачащ прозорец ще ви предупреди, но можете да го отмените, ако посочите причина.

leankit-WIP-граница

Ако го отмените, цялата площ ще бъде маркирана като червена на дъската ви, което показва на всички, че натискът е включен.

leankit предупреждение

Получавате неограничено пространство за съхранение на прикачени файлове с всеки план, но размерът на отделните файлове е ограничен до 75 MB, което може да бъде ограничително, ако работите с големи файлове, като например видео. Ако трябва да съхранявате по-големи файлове, разгледайте нашата най-добрата статия за онлайн съхранение за екипи за алтернативи.

Leankit филтри

Можете да филтрирате карти, като използвате всяка от детайлите, които харесвате. Особено полезна функция е, че можете да видите кои задачи са блокирани от други, така че можете да видите какво пречи на друга работа.

Когато създавате дъска, можете да я изградите сами или да изберете от набор от шаблони. Ако не изберете шаблон, дъската по подразбиране е обикновено оформление с пет колони, което можете да използвате, както е предвидено, или да променяте според вашите нужди.

Той предлага много интеграции, така че обслужва добре тези, които искат да използват данни, съхранявани на други платформи. Има много възможности за избор на софтуерни разработки, включително Bugzilla, GitHub, Visual и Jira, както и интеграции за управление на изискванията, управление на тестове и десетки опции за DevOps.

С тези опции той е подходящ за внедряване в много ситуации, но особено разработчиците ще намерят много за харесване.

Неговият поток от дейности е ефективно списък на най-наскоро завършените действия и е удобен да бъдете в крак с това, което правят другите хора.

Той има полезна функция за генериране на диаграми, която може да се използва за анализ на резултатите на вашия екип. Например можете да получите изображение, показващо скоростта на попълване на вашата карта.

leankit скорост

Можете също да проследявате потока от задачи с помощта на анализа на потока. Има девет общо, включително времева линия и диаграма, показващи колко задачи са назначени на всеки потребител. Всички ще използват своите приложения в различни видове проекти.

leankit поток

Има много възможности за проследяване на активността. Например, можете да експортирате .csv файлове, показващи различни видове информация, която може да се показва от потребителя.

leankit-износ

Предлага се поддръжка на мобилен браузър, но изглежда, че няма мобилни приложения. Публикация в блога на нейния уебсайт предположи, че това е направено, но връзките не работят за нас и не открихме нищо при търсене в магазините за приложения, така че приемаме, че са били пенсионирани.

Неговите възможности за комуникация не са най-силните, така че ако търсите инструмент, който насърчава екипните чатове, вижте нашия преглед на Basecamp.

LeanKit има богат избор от функции, които работят добре заедно. Тя може да бъде персонализирана лесно и ви дава много възможности да поддържате раздели за това, което се случва с вашия проект. Най-голямата му слабост е ограниченото съхранение, но дори и като се има предвид това, тук има добри резултати.

Преглед на функции на Leankit

LeanKit логоleankit.com

Започва от $ 1900 на месецВсички планове

Функции за управление

Задачи

Подзадачи

Управление на зависимостта

Персонализирани фонове

Други опции за персонализиране

Ограничение за размер на екипа
неограничен

Място за съхранение
Неограничен ГБ

Общ

плащане
Кредитна карта

Приема криптовалута

Поддръжка за мобилни операционни системи

Безплатен пробен период
30 дни

Сигурност

Двуфакторна автентификация

Encryption
TLS 1.2 (транзит)

SOC сертификация
SOC 1, SOC 2 & SOC 3

поддържа

Чат на живо

Имейл / Форма за контакт

Поддръжка по телефона

Удобство за потребителя

Регистрацията е бърза и лесна. След като попълните регистрационна форма, LeanKit ви изпраща направо към нейната обиколка.

leankit-турне

След като ви покаже няколко контроли, можете да разгледате примерната дъска. Първата помощна изскачаща програма говори за интерпретация на оформлението. Това е всичко добре и добре, но повечето приложения на базата на канбан са достатъчно интуитивни, за да го правят без помощ.

Описанията как вертикалните и хоризонталните части на дъската работят също не бяха толкова ясни, колкото биха могли да бъдат. Открихме и грешки в текста на урока, което не помага. Нещата обаче се подобриха от там.

leankit-Kanban

При по-внимателна проверка установихме, че всички елементи на дъската имат предложения и обяснителен текст и работата чрез тях беше полезна. Ако използвате LeanKit, препоръчваме да ги разгледате, вместо да създавате свой собствен проект веднага.

Който е проектирал уводната дъска, заслужава аплодисменти. Той ви обхваща много от елементите и функциите на потребителския интерфейс и ви свършва чудесно да ви научи как да използвате платформата бързо.

Leankit Kanban Board

След като ви запознава с борда на канбан, той ви дава връзка към неговия бърз справочен справочник, който е пълен с добри съвети, както и връзки към други учебни ресурси.

Презентацията е датирана и не изглежда толкова гладка, колкото много подобни продукти. Функционално обаче работи добре. Не се сблъскахме с големи бъгове или проблеми, докато го използвахме и нещата обикновено работеха според очакванията

LeanKit не е лошо, но управлението на проекти е препълнен пазар и много от конкурентите му са заковали използваемостта. Прочетете нашия преглед monday.com за приложение, което прави сложността да изглежда лесна.

Опечатванията и дребните грешки в неговите съвети и съвети също могат да бъдат объркващи. Това каза, че не е твърде трудно да се работи през тези грешки и да се разбере какво трябва да се направи.

Уеб базираните ресурси на LeanKit се предоставят от Planview, който наскоро придоби платформата. Много критични страници се споделят с други продукти. В резултат на това те се чувстват претъпкани и е трудно да намерите това, което искате. Също така понякога не е ясно дали това, което четете или връзките, които следвате, са от значение за продукта, който използвате.

Понякога се усеща, че използва по-сложен език, отколкото е необходимо. Например видеоклип за интеграция говори за „двупосочна интеграция“, която изглежда по-скоро като опит да звучи впечатляващо, отколкото да се даде полезно обяснение на това, което е на разположение.

Въпреки това, ако сте мениджър и искате да впечатлите връстниците си в срещите, ще намерите много неща, за които да им кажете. Независимо от това, ние предпочитаме да виждаме нещата, които са прости, в уроците във видеоклиповете.

Трябва да сте подготвени за крива на обучение с LeanKit. В началото се чувства разединено, но ако погледнете внимателно, ще намерите отлични инструменти за обучение, които да ви помогнат.

Ако искате нещо, което улеснява нещата от думата, и не се нуждаете от твърде много разширени функции, прочетете нашия преглед на Асана.

Ако LeanKit почисти своя уебсайт и уроци, тук щеше да се отбележи добре. Има грешни стъпки, но и позитиви, включително отличната му дъска за проби. Важното е, че LeanKit не е труден за използване, така че получава достоен резултат.

цена

Подобно на повечето подобни инструменти, LeanKit предлага многостепенна ценова структура. Ако се регистрирате в най-евтиния план, Екипи, получавате неограничени табла, достъп до инструменти за сътрудничество и филтрирани работни изгледи, както и показатели и отчети, достъп до LeanKit API и няколко други функции.

При $ 19 на месец това струва повече от много инструменти, но получавате много за цената.

Следващото ниво нагоре, Scaled Teams, добавя персонализирани полета, персонализирани изгледи на работа и разширено отчитане, както и повече функции за защита.

Единствената допълнителна функция за Enterprise клиенти е интеграцията на Planview Enterprise One, която не тествахме, но трябва да бъде интересна за тези, които искат да оптимизират своята бизнес стратегия.

Има 30-дневно изпитание, ако искате да проучите какво LeanKit може да направи за вас. Той ви дава характеристиките на плана за мащабирани отбори. Не е необходимо да регистрирате кредитна карта и при регистрация в пробния процес. Ако решите да се регистрирате, можете да платите с кредитна карта или, ако изберете годишния план за плащане, поръчка за покупка.

Трябва да отбележим специално споменаването на страницата му за главно потребителско споразумение по време на регистрация. Включва връзки към над дузина документи, подредени по план и регион, и заблуди ума ни, когато го видяхме. Разгледахме един от документите, но го затворихме скоро след това. Освен това подписването беше полъх.

LeanKit не е евтин, като входът му предлага да е по-скъп от повечето от конкурентите му. Той обаче предлага изобилие и можете да го изпробвате безплатно за 30 дни без кредитна карта, така че тук се получава достоен резултат.

Сигурност & поверителност

LeanKit е смесена чанта, що се отнася до сигурността и поверителността. Той има добри опции за потребителите, но липсва функции.

В неговата обширна политика за поверителност се посочва, че тя съответства на ЕС-САЩ. Щит за поверителност. Освен това има страница, описваща поддръжката на Общия регламент за защита на данните и какво прави, за да се съобрази с нея. Имаме статия за GDPR, ако искате да научите повече за нея.

Ако сте в план за мащабирани екипи или предприятие, получавате подобрена администрация за сигурност, която ви позволява да зададете политика за заключване на вашия акаунт.

Можете да заключвате потребители за няколко минути или дни наведнъж. Предпочитаме последното, защото ви дава време да проучите потенциални проблеми със сигурността. Не всички инструменти предлагат това и тези, които не винаги ви позволяват да блокирате потребителите за дълго.

leankit сигурност

Можете също така да решите какви правила за парола да налагате на вашия екип и да управлявате какви разширения на файлове са позволени. Ако имате проблеми с управлението на всички тези пароли, прочетете нашата най-добра статия за мениджър на пароли, за да помогнете да внесете някакъв ред в хаоса.

Той обаче не предоставя много подробности относно собствената си сигурност. Дори след като се свързахме с поддръжката, научихме само, че тя използва някаква форма на TLS за данни при транзит и криптира съхранени данни, но прикачените файлове, които се съхраняват в кофи на Amazon S3, не са кодирани..

Липсата на криптиране е голям недостатък, тъй като криптирането на файлове е стандартно и се включва на повечето, ако не на всички платформи в тази област. Не криптирането на файлове означава, че потенциално могат да бъдат четени от други хора.

Ако се притеснявате за това, че хората гледат на вашите данни, нашият начин да защитим вашето ръководство за поверителност ще ви помогне да избегнете любопитни очи онлайн. За съжаление, двуфакторната автентификация не е налична. Ако имате нужда от него, разгледайте нашето ревю на Wrike за алтернатива на най-високо качество, която предлага тази функция.

LeanKit предлага силни опции, но губи оценки заради липсата си на криптиране на прикачени файлове и двуфакторна автентификация, което му дава среден резултат тук.

Обслужване & поддържа

Услугата и поддръжката на LeanKit са големи предимства, с бързи времена за реакция и много учебни материали.

Давате ви номер за поддръжка, за да се обадите по време на обиколката му, което е още един плюс. Много платформи поддържат номера си подбран или скрит. Ако предпочитате човешкото докосване, LeanKit е добър вариант.

Той също така има форма за контакт, ако искате да се свържете по този начин. Изпратихме тестов въпрос и получихме отговор след пет часа, което е уважаван момент, като се има предвид, че зададохме труден въпрос относно криптирането.

Освен това ви дава електронна книга, която е добре написана и пълна с полезна информация. Той е само около 30 страници, но ви дава добро въведение в използването на платформата.

Учебният му център е пълен с материали, които да ви помогнат да опознаете платформата и да преминете извън основните положения. Неговият уебсайт е навсякъде, но дизайнът изглежда се променя почти всеки път, когато следвате връзка. Струва си обаче да се упорстваме, защото има един тон полезно, безплатно съдържание.

Иконата на помощния център в приложението ви дава няколко опции, включително връзки към статии и страница за помощ, която има повече опции. Те включват много видеоклипове, които ви показват как да използвате повечето функции на LeanKit.

Има често задавани въпроси, но той е ограничен, с кратки отговори на тесен кръг въпроси. LeanKit предлага също обучение и консултации, ако искате практическо съдействие при бързината на вашия екип. Има добър ръководство за текст и видео, което ви превежда през платформата стъпка по стъпка, както и връзки към инструкции за приложение в приложението, които използват изскачащи прозорци, за да ви покажат наоколо.

Ако използвате неговия API, има достатъчно документация за него, което е още една причина разработчиците да харесат платформата.

LeanKit предлага отлична поддръжка, като ви дава множество начини да се свържете, много възможности за обучение на платформата и бързи времена за реакция. Има неразбрано чувство към начина, по който се представя материалът за поддръжка, но какво е добро, затова го оценяваме високо в тази област.

Заключителни мисли

Колкото повече използвахме LeanKit, толкова повече ни харесваше. Отначало изглеждаше прекалено сложен, но не отне много време, за да свикнем и докато разровихме се, намирахме полезни функции, които работеха добре.

Освен презентационните грешки, LeanKit се справя много добре. Не е много да гледате, но ще ви изненада с качеството си, ако му дадете шанс.

Това не е най-евтиният инструмент за управление на проекти, но има дълъг, безплатен пробен период и си струва да разгледате дали искате да управлявате бизнеса си. Системата за подзадачи го прави особено полезен за тези, които искат да делегират и да позволят на хората да се самоуправляват.

Ако сте използвали LeanKit, моля, споделете мислите си с нас в коментара по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me