Преглед на Freedcamp – Актуализирано 2020 г.

Преглед на Freedcamp

Много удобен за потребителя топъл инструмент, Freedcamp предлага ниски цени и добра функционалност. Освен това има прилично съхранение и добра поддръжка, което го прави топ претендент за място номер едно сред софтуера за управление на проекти. Вижте нашия пълен преглед на Freedcamp за подробности.

Най-добрият проект за управление на софтуер,

Freedcamp обещава безплатно, безпроблемно сътрудничество за екипи и предлага на своите потребители много инструменти, които да им помогнат да работят заедно по проекти. Произхожда от Калифорния и е свежа, модерно изглеждаща платформа. Прочетете какво мислихме за това в този преглед на Freedcamp.

Той е удобен за потребителя и е насочен към уважение към своите клиенти. Ако не харесвате твърдата продажба и оценявате това, че имейлът ви не е в оферти за продукти и спам, това е чудесен избор. Уебсайтът му се чувства топло и приятно – повече прилича на кафе, отколкото на бизнес атмосферата под високо налягане, някои инструменти се опитват да пресъздадат.

Ако предпочитате нещо по-бизнес фокусирано, разгледайте нашия преглед на LeanKit за платформа, която използва алтернативен подход.

Въпреки че за първи път разгледахме Freedcamp, той е популярен и има тежки тежести върху книгите си, включително Google, Apple, PayPal и Airbnb, така че ако се регистрирате, ще бъдете в добра компания.

Впечатлихме се от него и намерихме, че е евтин и лесен за използване, въпреки случаен недостатък на интерфейса. Добре си струва да проверите, особено ако гледате стотинките. Преподавателите и нестопанските организации получават специални оферти, така че имат още повече причини да го опитат. Ако не сте много сигурни в това, разгледайте нашата селекция от най-добрият софтуер за управление на проекти.

Алтернативи за Freedcamp

Силни & Слабости

Характеристика

Получавате неограничено съхранение с Freedcamp, което е отлично, но ограничението за размер на файла за безплатни потребители е само 10MB. Това ще бъде доста ограничаващо. Видеото е изчезнало, например, софтуерни файлове за проекти и дори големи изображения потенциално могат да бъдат твърде големи. Лимитът се увеличава с нивата на абонамент, до максимум 250MB в Enterprise план.

Това е много по-добре, но все пак ще се нуждаете от повече, ако работите с по-големи типове файлове. Ако трябва да получите външно съхранение на файлове, прочетете нашата статия за най-добро онлайн съхранение за екипи за обзор на опциите.

Freedcamp има пазар на приложения за разширяване на нейната функционалност. Най-популярните безплатни приложения изискват над 2 милиона инсталации, а някои от платените приложения достигат 20 000 или повече. Конфигурационните му страници, достъп до които се осъществява чрез бутона „управляваща система“ на таблото за управление, ви позволяват да включвате и изключвате модулите, като лесно ги добавяте към вашите проекти.

Настройката на това, което е на разположение, ви позволява да поддържате нещата възможно най-прости, като същевременно включвате необходимата функционалност.

Основните изгледи се избират чрез икони в леката хоризонтална лента с инструменти.

Компонентите се добавят към тъмна странична лента вляво на екрана. Лявата лента с инструменти не се виждаше в много области, което ни лишава от лесни връзки към добавените от нас компоненти, но можете да използвате системата за отметки, за да заобиколите това.

Има API за разработчици, ако искат да се разширят в Freedcamp. Можете също да работите със Zapier, за да предоставите на Freedcamp достъп до данни в огромен брой платформи. Прочетете за няколко примера в рецензията ни на Google Drive, рецензията на Evernote и Asana.

Изгледът на приспособленията ви показва включените приспособления, но елементите, които показва, не винаги се свързват със самите екрани, което е объркващо. Добавихме проследяващ проблем. Той проследява проблемите отделно от тези, които добавихме в изгледа със задачите, което ни отне известно време да разберем.

Freedcamp Wikis

Freedcamp разполага с уикита, които можете да използвате, за да изградите база от знания около вашия проект, което е удобна функция. Потребителите също могат да правят дискусионни нишки за своите екипи, за да комуникират. Можете да генерирате отчети, показващи какви задачи са изпълнени, но няма твърде много възможности за персонализиране за тях.

freedcamp-фактура

Има и функция за фактуриране, която ви позволява да създавате бързи фактури и разчети и да съхранявате данни за клиента. Ако се интересувате да видите повече опции, когато става въпрос за автоматизиране на вашите фактури, разгледайте нашите услуги за счетоводен софтуер за идеи.

Повечето от джунджуриите изглеждат добре, но понякога се чувстват подковани по отношение на функционалността. Някои от тях изглеждаха самостоятелни, използвайки собствени данни, без очевиден начин да ги интегрират с по-широкия проект. Сигурни сме, че мнозина ще ги намерят за полезни и препоръчваме да експериментирате, за да намерите тези, които могат да бъдат от полза.

freedcamp-чарт

Освен че работи в браузъра, Freedcamp има приложения за Android и iOS, така че можете да планирате проектите си във влака, както и в офиса. На уебсайта му има настолна версия за Windows, както и още по-добра скрита версия на macOS, която намерихме свързана само в нейната база знания.

Страницата с версията на Windows включва предупреждение, че ще трябва да кликнете върху екрана с „неразпознато приложение“, за да го инсталирате, което донякъде се отнася. Ние оценяваме, че получаването на сертификат за десктоп приложения е бърз процес, но все пак очакваме бизнес с милиони клиенти да може да го направи.

Харесваме неограниченото съхранение на Freedcamp. Той също има много джаджи и разширения, но усетихме, че някои от тях могат да бъдат подобрени. Тя тиктака много кутии, но има и няколко груби ръбове. Freedcamp е силно конфигурируем, но с много налични, така че тук получава достоен резултат.

Преглед на функции на Freedcamp

Лого на Freedcampfreedcamp.com

Започва от 149 долара на месецВсички планове

Функции за управление

Задачи

Подзадачи

Управление на зависимостта

Персонализирани фонове

Други опции за персонализиране

Ограничение за размер на екипа
неограничен

Място за съхранение
Неограничен ГБ

Общ

плащане
Кредитна карта

Приема криптовалута

Поддръжка за мобилни операционни системи
iOS, Android

Безплатен пробен период
14 дни (с изключение на Enterprise)

Сигурност

Двуфакторна автентификация
Само за предприятия

Encryption
AES-256

SOC сертификация
Косвено чрез AWS

поддържа

Чат на живо

Имейл / Форма за контакт

Поддръжка по телефона

Удобство за потребителя

От уебсайта си до приложенията му всичко в Freedcamp използва потребителски ориентиран подход. Приложението излиза от пътя си, за да направи нещата както трябва.

freedcamp-добре дошъл

Регистрирането е лесно и след като го направите, сте поканени да създадете първия си проект. Freedcamp използва прост подход с два панела, като левият панел съдържа полета, които трябва да актуализирате, а десният панел показва как трябва да бъде подреден вашият проект. Примерният текст ще бъде заменен от това, което въвеждате.

Това ни хареса и решихме, че е чист подход към проблем, който откриваме в много инструменти, където въвеждането ни тласка да настроим нещата, преди да знаем какво да правим.

Малко след като се регистрирате, получавате имейл с връзки към няколко въвеждащи видеоклипа. Те са отличен начин да се запознаете с инструмента. Бяхме доволни да ги видим как да ви покажат как работят нещата, без да ви карат да гледате пълнител в началото и препоръчваме да ги гледате за бърз преглед на всичко.

Оттам отивате на таблото за управление, където можете да видите зададените си задачи, актуализации, проекти и седмичен преглед. Има различни контроли и менюта около екрана също. Това е силен дизайн, който е привлекателен и привлекателен, дава ви много възможности, без да изглеждате превъзходни.

freedcamp-табло

Задачите могат да се създават лесно и да им се присвояват свойства, като приоритет и начални и срокове за изпълнение, и те могат да бъдат назначени на член на екипа. Те се показват в списък по подразбиране и могат да бъдат филтрирани и поръчани.

Подзадачи Freedcamp

Могат да бъдат създадени подзадачи, както и зависимости, което ви показва какво трябва да се направи първо и какво чака други неща да приключат.

В допълнение към добре проектираната нова форма на задачи, вдясно има маркери, които могат да бъдат присвоени на съществуващите задачи. Не можете да ги плъзнете в новия формуляр на задачите, което в началото е объркващо.

freedcamp-задачи

Можете да коментирате всяка задача и да прикачите файлове към тях. Това може да стане директно или чрез услуги като Google Drive, Microsoft OneDrive или Dropbox. Може да искате да разгледате нашия Dropbox преглед, ако сте един от малкото, които не са го опитали.

freedcamp-календар

Отвъд изгледа на задачите можете да използвате изгледа на календара, за да видите какво се появява през следващите няколко седмици. Лесно, Freedcamp ви позволява да движите задачи наоколо, като влачите и пускате.

Календарът има опции за изглед, като тъмен режим и различни нива на контраст. Можете да промените първия ден от седмицата на неделя или понеделник, както и да коригирате работното си време въз основа на начина си на работа.

Нейният изглед на kanban разделя задачите ви в три колони, като ви показва кои сте започнали, кои сте готови и които все още чакат да бъдат изпълнени. Това е прост и ефективен начин за организиране на нещата. Въпреки това не можете да персонализирате колоните, както можете с някои инструменти.

Друг добър инструмент, който се основава на изглед на канбан, е Trello. Ние го използваме тук в Cloudwards и препоръчваме да погледнете ръководството за начинаещи Trello, ако искате да научите повече за него.

Нейният изглед на Гант ви показва как задачите се вписват заедно и можете лесно да създавате зависимости с него, като плъзгате между различни елементи. Това е чудесен начин да организирате вашите проекти и да помогнете да се гарантира, че всичко може да се свърши навреме.

freedcamp-Гант

Отметки в Freedcamp

Една от характеристиките на качеството на живот, която ценим, е списъкът с отметки на Freedcamp. Тя ви позволява да добавите всяка страница или изглед към падащ списък, което е полезно при навигация. Бихме искали да го видим във всички инструменти за управление на проекти, тъй като го прави много по-лесен.

freedcamp-отметки

На неговия уебсайт видяхме няколко грешки, като пропуски, правописни грешки и неточна информация. Например в някой текст се казва, че приложението му за Android е почти готово, въпреки че е достъпно в Play Store. Нищо от това не са важни неща, но те показват, че Freedcamp има много груби ръбове, въпреки че изглежда полиран и интуитивен за използване.

Навигацията е добре изглеждаща и гладка и реагира бързо. Понякога му липсва поток и стигането до конкретни екрани често е по-сложно, отколкото трябва да бъде, защото понякога липсват навигационни панели. Отметките обаче променят проблема и смекчават проблема.

Използването на Freedcamp е приятно изживяване. Има много приятни докосвания, но има и справедлив дял от незначителни проблеми. Получава добър резултат като цяло.

цена

Верен на името си, Freedcamp е безплатен за неограничени потребители и ви позволява да имате толкова файлове и проекти, колкото искате. Страницата с ценообразуването обещава “просто и честно” ценообразуване и това е, което получавате.

Freedcamp сметки само за активни потребители. Можете да поканите толкова хора, колкото искате да преглеждат проектите си без допълнителни разходи.

Има безплатен пробен период от 14 дни за платените му планове, с изключение на слоя Enterprise. Можете да се свържете директно с Freedcamp, ако искате да опитате това.

Нестопанските организации и преподаватели могат да получат още по-дълбоки отстъпки. Ако имат по-малко от 30 потребители, те могат да използват минималистичния подреждане безплатно и има значителни отстъпки от останалите планове. Freedcamp има списък с изключения за нестопански организации, така че може да искате да разгледате уебсайта му за подробности.

Общите й условия също са нещо епично четено, така че ако сте от типа човек, който обича да чете дребния шрифт, ще ви трябва доста време, за да ги прегледате..

Плащането става само с кредитна карта.

За приемливото си безплатно предлагане, най-ниските цени на повечето от своите планове и отстъпки за преподаватели и нестопански организации, ние даваме високи оценки на Freedcamp.

Сигурност & поверителност

Freedcamp не предоставя много информация за сигурността в секцията за продажби на своя уебсайт и е необичайна в това отношение. Той има политика за поверителност, но е по-скоро документ за спазване на закона, отколкото удобно за потребителя обяснение какво прави, за да защити вашите данни.

След като се регистрирате обаче, в нейната база знания има полезна статия, която ви дава повече подробности.

Той се ангажира да не преглежда вашите потребителски данни, освен ако не е необходимо, което бихме искали да приемем за даденост, така че е добре да видим Freedcamp, който прави обещанието. Ако се притеснявате за това кой друг може да се подхлъзва върху вас, прочетете нашите как да защитим вашата статия за поверителност за указатели.

Той е в съответствие с ЕС-САЩ. и Швейцария-САЩ. рамки за защита на личния живот Той също така споменава Общия регламент за защита на данните, но не влиза в подробности, за разлика от нас в нашата статия за GDPR, която ще ви помогне да се заобиколите..

В него се казва, че поддържа „най-новите сигурни пакети и протоколи за шифриране“, но не уточнява кое криптиране използва за данни в режим транзит или в покой. Може би щаденето ни на детайлите затруднява живота и на лошите. Прочетете нашата статия за киберпрестъпления за повече информация по темата.

В допълнение към редовното архивиране, той е одитиран външно и има система за автоматично откриване на проникване, за да открие потенциални хакери.

Ако сигурността и поверителността са приоритети за вас, разгледайте нашия преглед на Smartsheet. Smartsheet е силен и в двете области, както и лесен за използване.

Двуфакторното удостоверяване се предлага само в неговия Enterprise план. Предпочитаме да я видим достъпна за всички, но това е по-добре, отколкото да я нямаме изобщо. Прочетете нашата статия за двуфакторно удостоверяване, за да научите повече защо го ценим.

Не намерихме много по пътя на опциите за сигурност в приложението, но има добавка, която ви позволява да управлявате групови пароли.

Freedcamp предлага това, което очаквате по отношение на сигурността и поверителността, с високи стандарти, както и двуфакторна автентификация за тези, които са в най-скъпия си план. Предпочитаме да видим повече опции, но не сме доволни от това, което има, така че Freedcamp получава добър резултат.

Обслужване & поддържа

Freedcamp обещава различни скорости на реакция в зависимост от вашия план. Безплатните потребители получават стандартна поддръжка, докато тези на Enterprise ниво могат да очакват мълниеносен отговор.

Кликнете върху бутона „получаване на поддръжка“ в долния десен ъгъл на екрана и формуляр за контакт ще се появи. Той е бърз, функционален и ефикасен и не ви принуждава да преминавате през неговите материали за поддръжка, преди да изпратите съобщение. Харесваме подхода му без глупости.

Зададохме въпрос за добавяне на персонализирани колони към неговия изглед на kanban и получихме отговор след малко повече от половин час, което е отлично. Отговорът беше подробен и предложи няколко решения за проблема, който имахме, заедно с предоставяне на диаграма, така че най-добрите оценки за екипа за поддръжка на Freedcamp.

Изберете „уроци“ & опция в главното му меню и ще бъдете изпратени на добре проектирана страница с база данни. Тя включва връзки към няколко видеоклипа в YouTube. В канала на Freedcamp има 20 или повече.

Статиите в базата знания са ясни, с много етикетирани илюстрации, които да ви покажат как да правите нещата. Въпреки това има няколко пропуски и страницата може да използва поле за търсене. Не можахме да намерим статия за това как да добавим колони към изгледа си kanban, например, или изобщо нищо за изгледа на kanban..

Умно, има бутон за „възстановяване на всички съвети“. Това е още една добра идея. Много инструменти включват множество полезни съвети и изскачащи прозорци за нови потребители, но ги покажете само веднъж, така че те могат лесно да бъдат пропуснати, ако сте заети да свършите или забравите нещата. Наличието на бутон за връщането им има много смисъл.

За съжаление изпълнението не е толкова добро, тъй като не получихме съвети и изскачащи прозорци, дори след като щракнете върху бутона. Това е страхотна идея и е нещо, което бихме искали да виждаме да правят и други платформи.

Бяхме впечатлени от подкрепата на Freedcamp. Екипът му се върна при нас бързо, когато зададохме въпрос и той има добър подбор от помощни материали, но базата му от знания може да се справи с още статии. Получава добър резултат.

Заключителни мисли

Бяхме впечатлени от видяното, когато използвахме Freedcamp. В допълнение към правилното осветяване на основите, той е пълен с добри идеи. Той е лесен за използване и евтин също.

Това беше първият път, когато го разгледахме, но той може да бъде включен, когато съставим следващата си обзор на най-добрия софтуер за управление на проекти. Той има няколко малки грешки, разпръснати около интерфейса и уебсайта му, но нещата работят добре като цяло.

Ако сте опитали Freedcamp, моля, споделете опита си с него в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me