Преглед на Асана – Актуализирано 2020 г.

Ревю на Асана

Asana е солиден, лесен за използване инструмент за управление на проекти, който ще отговори на нуждите на повечето потребители. Макар и да не е толкова мощен, колкото някои конкуренти, интерфейсът му е масивна точка за продажба на хора, нови за използването на този тип софтуер. Прочетете пълния ни преглед на Асана, за да разберете повече.


Най-добрият проект за управление на софтуер,

Поддържането на ангажирани екипи е ключова част за успеха на онлайн работата. За щастие, Асана е софтуер, който не само ви помага да управлявате проектите си, но поддържа нещата достатъчно забавни, за да вкарате всички на борда. В този преглед на Асана ще видим как приятното използване може да подобри добрия софтуер.

Асана е голям играч в управлението на проекти и оценен на 900 милиона долара, въпреки че стартира едва през 2012 г. Той може да се похвали с няколко големи клиенти, включително NASA, Red Bull и The New York Times.

Той има голяма репутация, но ние ще го направим през крачките си, за да видим как се сравнява с най-добрия софтуер за управление на проекти.

Алтернативи за Асана

Силни & Слабости

Характеристика

Подобно на целия софтуер за управление на проекти, основният работен процес на Asana е да изгражда проекти около задачи и подзадачи. След това те могат да бъдат подредени в секции и присвоени на хората, като ви позволяват да следите какво се случва. Членовете на екипа могат да се съсредоточат върху това, което им е важно, като същевременно виждат и по-голямата картина.

Това е полезно за онлайн екипи, където липсата на говорене с воден охладител означава, че информацията не тече толкова лесно, колкото може иначе. Дори ако работите по традиционния начин, в споделен офис, изричният преглед на ролята на всеки и какво правят е полезно.

Задачите и подзадачите, които създавате, могат да бъдат зададени на различни хора. Можете да коментирате всеки от тях, което означава, че можете да поддържате полезна дискусия за всяка част от вашия проект на едно място.

Можете също да качвате файлове към всяка задача и да ги споделяте с членове на екипа. Те могат да бъдат с размер до 100MB и можете да прикачите колкото искате. което прави Асана отличен начин за споделяне на файлове онлайн.

Системата за прикачени файлове прави Asana полезна като обикновена услуга за съхранение в облак, но ако трябва да съхранявате файлове, по-големи от 100MB, разгледайте нашата статия за най-доброто облачно съхранение. В допълнение към предоставянето на повече място, специализирана услуга ще ви позволи да синхронизирате файлове с вашия компютър, както и да предложи други функции.

асана зависимости

Управлението на зависимостта, както подсказва името, ви позволява да правите задачи зависими от другите. По този начин можете да забележите затруднения в проекта си и да се уверите, че нямате хора, които седят наоколо и чакат други да приключат, преди да започнат да работят.

асана-календар

Асана предлага няколко начина за преглед на задачите, които добавяте към вашия проект. Те включват неговия изглед на календар и времева линия. Изгледът на календара е полезен, когато трябва да видите какво трябва да направите през следващите дни или да планирате ваканциите си. Изгледът на времевата линия показва как задачите се преливат една в друга и ви дава представа къде се намирате в проекта.

Асана включва много интеграции, които ви позволяват да споделяте данни с други услуги. Можете да импортирате данни и отвън, за да можете бързо да ставате и да работите. Това е особено полезно, ако сте свършили много работа за създаването на друга платформа. Има и .csv вносител, който ви позволява да използвате електронна таблица, за да настроите проект Asana със задачите, които вече са налице.

Услугата Zapier ви позволява да получите още повече достъп, включително Trello, Salesforce и JIRA, така че няма да ви липсват възможности за използване на други онлайн платформи във връзка с Asana.

С толкова много неща е добре да знаем, че Асана има няколко начина да получиш преглед на всичко. Можете да видите какво трябва да се направи в изгледа на състоянието и да генерирате отчети, показващи какво се случва с поставените задачи в проекта.

асана-статус

Можете също да зададете статус на проекта, така че ако искате да уведомите екипа, че нещата вървят добре, можете да го зададете на зелено. Ако нещата не вървят добре, един жълт или дори червен статус ще уведоми всички, че трябва да се справят по-добре.

В допълнение към версия на браузъра има приложения за Android и iOS, така че вашият екип може да следи как вървят нещата, където и да се намират.

Преглед на характеристики на Асана

Лого на Асанаasana.com

Започва от $ 999 на месецВсички планове

Функции за управление

Задачи

Подзадачи

Управление на зависимостта

Персонализирани фонове

Други опции за персонализиране

Ограничение за размер на екипа
неограничен

Място за съхранение
Неограничен ГБ

Общ

плащане
Кредитна карта, Paypal, банков превод

Приема криптовалута

Поддръжка за мобилни операционни системи
iOS, Android

Безплатен пробен период

Сигурност

Двуфакторна автентификация

Encryption
TLS 1.2 (транзит)

SOC сертификация
Тип 1

поддържа

Чат на живо

Имейл / Форма за контакт

Поддръжка по телефона

Удобство за потребителя

Когато започнете да използвате Asana, получавате обиколка, която е ясна, лесна за проследяване и ви показва основите на това как да използвате софтуера. Има много обяснителен текст, който да ви научи как да използвате нови функции, докато проучвате какво се предлага.

асана-нов проект

Използването на Асана е полъх. Потребителският интерфейс е интуитивен и привлекателен. Като цяло можете да намерите това, което ви е необходимо, когато искате. Екранът е разделен на секции с ясни контроли и шрифтове, които се четат лесно.

Цветът се използва добре за подчертаване на проекти и ви помага да изберете полезни бутони и текст. Нивото на детайлите е достатъчно високо, за да получите много информация на екрана, без да става твърде претъпкано.

Можете да направите много, без да се налага да се консултирате с раздела за помощ и това издига Асана над други инструменти, като например Wrike, когато става въпрос за достъпност (прочетете нашия преглед на Wrike).

Когато създавате нов проект, не е нужно да започвате от нулата. Освен че можете да импортирате данни от външна услуга или файл, има няколко шаблона на проекти, които можете да използвате като отправна точка.

асана с проекта шаблони

Една от любимите ни функции са празненствата. Те са сладки анимации, които понякога се случват, когато свършите нещата. Те не винаги задействат и ние не знаем точните правила, но това е част от забавлението. В допълнение към нарвала, която обичаме, са включени още няколко същества. Колкото повече правите в Асана, толкова повече ще видите.

асана-празник

Тези малки докосвания правят софтуера приятен и доставят радост на категория софтуер, който понякога може да се чувства сив.

Макар и интуитивно да се използва, ако се задържите с Асана, има много възможности за помощ. Ако го използвате за първи път, прочетете нашето ръководство за начинаещи Asana, което ще ви даде съвети как да използвате софтуера.

Удобството на потребителите е една от силните страни на Асана. Изминава допълнителната миля, за да ви улесни в използването и улеснява работата. Не ви задържа и дори успява да ви забавлява от време на време. Наред с отличната си помощна система, това прави Asana чудесен избор за по-малко технически настроените и всеки, който се радва да използва качествен, добре проектиран софтуер.

цена

Asana предлага добро качество на безплатното предлагане и предоставя множество причини за надграждане до платените си планове. С $ 9,99 на месец, премиум версията му е достъпна за повечето фирми и онлайн екипи.

Платените предложения премахват екипния лимит от 15 потребители. Някои функции, като например графиката и зависимостта от задачите, също изискват платени планове.

Надграждане до бизнес, което струва $ 19,99, и ще получите достъп до портфейли, което ви позволява да следите най-важните части на вашия проект. Освен това получавате мениджър за успех на клиенти, който може да ви помогне да настроите проектите си и да ги прецизирате, за да извлечете максимума от тях..

Отидете за пълния пакет Enterprise и ще получите приоритетна поддръжка, както и възможността да използвате SAML за допълнителна сигурност. Той също така предлага изтриване на данни, въпреки че смятаме, че това е нещо, което трябва да бъде налично във всички пакети, както ще обсъдим следващото в секцията за поверителност.

Когато се регистрирате за Асана, ще бъдете помолени да въведете кредитна карта, но има опция да я пропуснете, която ще намерите, ако внимателно погледнете.

Асана е на разумни цени и също има прилично безплатно предлагане, така че нямаме оплаквания по отношение на разходите..

Сигурност & поверителност

Асана взима сериозно сигурността и поверителността с многобройните си функции за сигурност и спазването на последните закони за поверителност.

За да видите нейната политика за поверителност, щракнете върху въпросителен знак в горния десен ъгъл на екрана, след което щракнете върху връзката. Когато го прочетохме, бяхме изненадани, когато видяхме отделна секция за безплатни потребители. Въпреки това не открихме нещо особено несъмнено.

Той е в съответствие с Общия регламент за защита на данните и ЕС-САЩ. Рамка за защита на поверителността, която ви дава права относно това, което се случва със съхраняваните ви данни. Пълното изтриване на данни е включено само като част от Enterprise плана, така че изглежда, че жителите на ЕС получават функцията безплатно, тъй като GDPR им дава права, които тези на други места нямат.

Той използва TLS 1.1 криптиране за трансфер на данни и също така е завършил SOC 2 тип 1 одит, като одитът тип 2 е на път, така че твърденията му за сигурност имат тежест.

Asana участва в програми за големи грешки, така че не приема сигурността за даденост, работи за намиране и отстраняване на уязвимости в своята платформа. Разгледайте нашата статия за тестване за проникване за повече информация за сигурността и бъгове. Компанията има силен опит, без история на нарушения на сигурността, доколкото знаем.

Освен че се уверява, че сигурността и поверителността му са нулеви, Asana предлага на потребителите начини сами да управляват нещата.

Можете да експортирате съхраняваните си данни по всяко време като .json или .csv файл. Това означава, че ако искате да напуснете услугата, можете да вземете информацията си със себе си, което е хубаво да знаете.

Също така ви дава информация за продължителността на работа. Ако проверите страницата му за състоянието, можете да научите за всички скорошни проблеми или прекъсвания. Това е полезно, когато се опитвате да разберете дали има проблем с вашата мрежа или с Асана.

Като цяло записът за сигурност на услугата е добре. Предпочитаме обаче всички потребители да имат право да изтриват своите данни, а не само резиденти от ЕС и тези, които са в неговия Enterprise план.

Обслужване & поддържа

Асана има много уроци, които са добре изложени и ви показват как да работите с нея. Никога не сме имали причина да се свържем с поддръжката, докато я използваме като уроци и нейните помощни страници предлагат достатъчно информация.

Въпреки че има много ресурси на разположение, не можахме да намерим начин да разговаряме директно с поддръжник на безплатния план. Имахме няколко въпроса относно услугата, които поставихме вместо екипа по продажбите.

Представителите на чата за продажби на живо не успяха да ни кажат какъв тип шифроване използва Асана, което беше съвсем разумно, като се има предвид, че това е труден въпрос за отговорите на продажбите. Те обаче ни дадоха линк към страницата за връзка с поддръжката след пет минути и честна игра с тях, тъй като признаха, че не могат да отговорят, вместо да ни подскачат..

Завършихме запитване чрез формуляра за поддръжка и след седем часа те се върнаха при нас с линк към страницата им за декларации за сигурност, която включваше информацията, която поискахме. Седем часа не е най-бързият отговор, който получихме, но е приемлив момент.

асана продажби

Има много страници за помощ и те са разнообразни и бързи за навигация. Има и отличен форум, където на въпросите се отговаря бързо и се съдържа много информация. Ако искате да навлезете дълбоко в платформата, има и ръководство за програмисти, което обяснява как да работите с API.

Обслужването и поддръжката на Асана е добро, макар и да не е една от най-силните й области. Разбира се, отличното му качество на потребителя означава, че ще имате по-малко причини да се свържете с поддръжката, отколкото потребителите на Wrike, например..

Заключителни мисли

Асана успява да направи това, което никога не бихме сметнали за възможно: да направи управление на проекти забавно. Той е приятен за използване и има богат функции, които правят подреждането на вашия проект лесно. Тя ви позволява да поддържате актуални и членовете на екипа с минимум шум.

По отношение на сложността Асана седи някъде между простотата на Трело и мощния, но трудно да се схване, Урик. Препоръчваме го на всеки, който се нуждае от разширени функции за управление на проекти.

Асана е най-добрият в класа за лекота на използване и удобство за ползване, и има силен набор от функции. Неговата сигурност и поверителност са повече от приемливи и има много възможности за поддръжка.

Най-добрите му характеристики са, както очаквате, ограничени до платени планове, но има безплатна пробна версия и си струва да се тествате, ако сте на пазара за организационен инструмент.

Надяваме се, че сме ви дали представа какво може да направи Асана и дали може да отговори на вашите нужди. Ако сте го използвали, моля, споделете опита си в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me