Millor còpia de seguretat de Mac: Time Machine vs Arq vs Duplicati vs Cloudberry Backup

Si busqueu la millor solució de còpia de seguretat de Mac, heu arribat al lloc adequat. Durant aquest ressonament, Cloudwards.net estudiarà tres alternatives principals de Time Machine que cadascuna inclou les capacitats de còpia de seguretat local i local: Arq, Duplicati i CloudBerry Backup..


Avaluarem cadascuna de les tres i la màquina del temps en funció de l’emmagatzematge, les funcions i el suport abans d’unir la còpia de seguretat de CloudBerry – uh, abans d’ungar un guanyador. El suspens és palpable.

Si busqueu alternatives iCloud, feu un cop d’ull al nostre article sobre el millor emmagatzematge en núvol per a Mac.  

La batalla

Time Machine és la solució de còpia de seguretat d’Apple, que s’ofereix de forma gratuïta a MacOS. Com a tal, sovint és l’única eina que tenen els consumidors. Tot i això, hi ha opcions molt millors, entre les quals hi ha diverses que es fan còpies de seguretat al núvol. Tres dels més populars són Arq, Duplicati i CloudBerry Backup (consulteu per què a la nostra revisió de CloudBerry Backup), cadascun dels quals us permet integrar-vos amb la vostra elecció d’emmagatzematge en núvol..

A continuació, desglossarem les quatre solucions al llarg de tres rondes per ajudar-vos a veure de què es tracta.

Primera fase: Opcions d’emmagatzematge

Durant la primera ronda, veurem les opcions d’emmagatzematge de cadascun dels quatre serveis que ofereix, inclòs el cost.

Màquina del temps

La màquina del temps no costa res i ja està instal·lada amb Mac OS. L’únic que heu de fer és configurar-lo. Tanmateix, pel que fa a opcions d’emmagatzematge, com moltes coses, Apple, Time Machine no sempre funciona bé amb altres. És a dir, les opcions d’emmagatzematge que permet són molt limitades en comparació amb les altres tres eines que examinarem.

Una opció és fer una còpia de seguretat a una càpsula de temps de l’aeroport, que és un disc dur extern activat amb WiFi específicament creat per a la màquina del temps. Hi ha diferents capacitats d’emmagatzematge disponibles, però, com la majoria de les coses d’Apple, poden resultar una mica cares, a partir del que fan fins a 300 dòlars..

També podeu fer una còpia de seguretat del disc local, que inclou qualsevol unitat externa o unitat de xarxa disponible. Això, però, ho és pràcticament. Com que no és una solució en núvol, no podeu accedir als vostres fitxers des de qualsevol lloc ni utilitzar-lo per crear un pla de còpia de seguretat híbrida..

Arq

Arq acosta a l’emmagatzematge que els usuaris que gaudeixen d’elecció els encantarà: Us permet triar a quina plataforma de núvol feu una còpia de seguretat.

Les opcions inclouen plataformes d’emmagatzematge en núvol populars com Dropbox, Google Drive i OneDrive. L’avantatge d’utilitzar Arq amb un d’aquests serveis és que permet convertir una plataforma d’emmagatzematge en núvol ordinària en una solució de còpia de seguretat, cosa que normalment no estan pensades per fer.

Això és perquè els serveis d’emmagatzematge al núvol no inclouen planificadors de còpia de seguretat, a diferència dels serveis de còpia de seguretat en núvol, com IDrive, CrashPlan i Backblaze. Si no necessiteu molt en forma d’emmagatzematge, això us permetrà estalviar diners a llarg termini perquè no haureu de pagar per una subscripció al servei de còpia de seguretat..

El propi programari Arq costa 49,99 dòlars per ordinador i només hauràs de pagar una vegada.

Altres opcions d’emmagatzematge inclouen Amazon S3, Amazon Glacier, Google Cloud Storage, Backblaze B2 i Wasabi, que cobren per gigacte d’emmagatzematge, cosa que les fa escalables i s’adapten idealment a les empreses..

Arq també admet FTP per fer còpies de seguretat a un servidor i es pot utilitzar per fer còpies de seguretat de fitxers a una NAS o ubicació del vostre sistema, incloses les unitats externes o de xarxa.

Duplicati

Duplicati funciona com Arq, ja que us permet fer una còpia de seguretat del vostre Mac amb diversos serveis d’emmagatzematge en núvol. De fet, les opcions són molt més àmplies. Duplicati inclou la majoria de les opcions que Arq té, a més de serveis com Azure, MEGA i Jottacloud (tenim una revisió MEGA i una revisió de Jottacloud per als interessats).

També podeu transferir fitxers a un servidor mitjançant FTP, SSH o WebDAV. Addicionalment, Duplicati es pot utilitzar fitxers de còpia de seguretat a una unitat local o NAS.

A més de més opcions que Arq, Duplicati també és de codi obert i completament gratuït, de manera que també us estalviareu 50 dòlars.  

Còpia de seguretat de CloudBerry

CloudBerry Backup per a Windows ofereix més de cinquanta opcions diferents d’integració en núvol per fer una còpia de seguretat dels vostres fitxers. La versió del programari de Mac no és tan impressionant, però encara té una bona selecció.

Les opcions més populars inclouen Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, OpenStack i RackSpace. També podeu fer una còpia de seguretat directament al vostre sistema d’arxius, cosa que vol dir que podeu fer una còpia de seguretat a una unitat de xarxa local o de xarxa.

Hi ha dues versions de CloudBerry Backup per al Mac: una versió freeware i una versió de pagament anomenada “Pro”. Pro costa 29,99 dòlars per una llicència perpètua i afegeix tant característiques de compressió com de xifrat.

Primer Pensament

La possibilitat d’emmagatzemar fitxers tant localment com de forma remota al núvol és un avantatge enorme en fer una còpia de seguretat de dades. L’emmagatzematge local significa que tens a mà una còpia de les dades, que es pot restaurar més ràpidament, sobretot si podeu aprofitar la connectivitat del Thunderbolt 2 del vostre Mac..

Mentrestant, l’emmagatzematge en núvol de forma remota significa que teniu una còpia de les vostres dades en una còpia de seguretat en un centre de dades segur. En aquest cas, es fa una còpia de seguretat de les vostres dades en servidors redundants en cas que un servidor falli i les instal·lacions del servidor generalment es construeixen que suportin tant desastres naturals com atacs virtuals. L’emmagatzematge remot també significa que podeu accedir a les vostres dades des de qualsevol lloc.

Obteniu més informació sobre els avantatges de l’emmagatzematge local versus el núvol i, per què, estan més junts, aquí.  

La màquina de temps proporciona només còpia de seguretat d’emmagatzematge local, de manera que ho expliquem per a aquesta ronda.

Dels tres serveis restants, Duplicati ofereix la millor selecció de consumidors i integracions d’emmagatzematge en núvol empresarial, amb opcions que van des de Dropbox Plus fins a Amazon S3. A més, és gratuït.

Guanyador de la Primera Fase: Duplicati

Segona ronda: Funcions de còpia de seguretat

Durant la segona ronda, revisarem les funcions bàsiques de còpia de seguretat i us proporcionarem una ullada a l’experiència de l’usuari alhora.

Màquina del temps

Time Machine proporciona un mitjà senzill per configurar plans de còpia de seguretat amb l’assistent senzill. Només has d’iniciar l’aplicació i t’ho explicarà tot.

El primer pas és seleccionar una ubicació de disc de còpia de seguretat. Haureu de tenir el vostre disc dur extern connectat mitjançant USB, FireWire o Thunderbolt al vostre Mac abans de fer-ho. També podeu seleccionar una càpsula de temps o un servidor macOS a la vostra xarxa o connectar l’emmagatzematge extern a una estació base d’Apple Airport..

Un cop fet això, feu clic a “selecciona el disc de còpia de seguretat” i trieu l’opció de còpia de seguretat.

Després, la vostra còpia de seguretat es publicarà. A diferència d’altres solucions de còpia de seguretat, Time Machine realitza una còpia de seguretat de tot el vostre Mac de manera predeterminada, tot i que podeu excloure fitxers i carpetes si voleu. També necessita còpies de seguretat per hora de les darreres 24 hores, còpies de seguretat diàries del darrer mes i còpies de seguretat setmanals de tots els mesos anteriors.

També hi ha una casella de selecció dels botons per xifrar els fitxers abans d’enviar-los a l’emmagatzematge i canviar per desactivar i activar la còpia de seguretat..

Més enllà d’això, però, no hi pot fer molt per personalitzar la vostra còpia de seguretat.

Arq

Arq també té una interfície força bàsica. Igual que la màquina del temps, és força boig, però es fa la feina.

Inicieu-lo i trieu l’emmagatzematge al núvol o la destinació local on voleu fer una còpia de seguretat. Si aneu amb un servei com Amazon S3 o Google Cloud, haureu d’introduir la informació clau d’accés, que obteniu del propi servei..

Si utilitzeu un servei com Google Drive o Dropbox, només cal que inicieu la sessió al vostre compte d’emmagatzematge al núvol.

Arq usarà automàticament certes carpetes per a còpies de seguretat, com a escriptori, documents, descàrregues i imatges. Podeu editar aquestes seleccions si voleu, tant a nivell de carpeta com de fitxer.

Arq comprimeix fitxers per reduir la mida de càrrega, que també accelerarà la recuperació més endavant. També realitza deduplicació per assegurar-vos que no es penja el mateix contingut i us permet xifrar fitxers abans de sortir del vostre ordinador. Finalment, Arq realitza transferències a nivell de bloc de manera que només es pujaran les parts canviades dels fitxers. Això torna a ajudar a mantenir les coses en moviment i redueix l’amplada de banda que utilitza l’aplicació.

Arq executa una còpia de seguretat de forma incremental igual que la màquina del temps. Fa una còpia de seguretat de fitxers cada hora durant les darreres 24 hores, manté còpies de seguretat diàries del darrer mes i còpies de seguretat setmanals durant els altres dos mesos. No hi ha cap manera de modificar la programació, tret de forçar la còpia de seguretat a executar-se manualment.  

Duplicati

Duplicati adopta un enfoc web basat en la gestió de còpies de seguretat i proporciona un aspecte generalment més estètic que el que s’obté amb Time Machine o Arq, cosa inusual per a un producte de codi obert..

Feu clic a “Afegeix una còpia de seguretat” i Duplicati us permetrà configurar un pla de còpia de seguretat, inclòs la selecció d’un lloc per enviar fitxers. Igual que amb Arq, haureu d’introduir les claus d’accés o iniciar la sessió al vostre emmagatzematge al núvol si emmagatzeneu de forma remota.

També haureu de triar quins fitxers voleu fer una còpia de seguretat. A diferència de Time Machine i Arq, Duplicati no només ho marca tot per fer còpies de seguretat. Tanmateix, podeu triar carpetes d’alt nivell per estalviar temps. Duplicati us permet excloure fitxers del sistema i temporals per estalviar espai. També podeu definir filtres personalitzats per ignorar tipus de fitxers específics.

A continuació, establiu un programa. Aquí és on Duplicati comença a separar-se de la màquina del temps i de l’arq, perquè us ofereix més opcions per personalitzar.

Podeu triar quins dies i entre quines hores corre la còpia de seguretat. Podeu optar per executar còpies de seguretat cada pocs minuts, hores, un cop al dia, una vegada a la setmana o un cop al mes. Hi ha fins i tot una opció per executar còpies de seguretat cada any.

Duplicati també comprimeix fitxers i executa la deduplicació. A partir del 2016, Duplicati ara també utilitza còpies de seguretat a nivell de blocs. Duplicati també té una interfície de línia d’ordres si no voleu utilitzar la interfície d’usuari web.

Còpia de seguretat de CloudBerry

La còpia de seguretat de CloudBerry utilitza un client d’escriptori com Time Machine i Arq, però està molt millor dissenyat. De fet, està més ben dissenyat que la interfície web de Duplicati, amb un assistent que es veu millor, té més funcions i és tan fàcil d’utilitzar.

Està clar que els desenvolupadors passen molt temps pensant en l’experiència dels usuaris i escoltant comentaris.

Per crear un pla de còpia de seguretat, inicieu l’aplicació i feu clic a “fitxers de còpia de seguretat”. L’eina us portarà a través del procés, que ha de ser prou fàcil perquè fins i tot usuaris sense experiència puguin seguir.  

Haureu de triar la destinació de còpia de seguretat. Si es tracta d’una destinació remota com Amazon S3, haureu d’adquirir i introduir les vostres credencials.

Per cert, si coneixeu més informació sobre S3, ara és un bon moment per esmentar que tenim una guia per a principiants sobre com funciona la còpia de seguretat amb Amazon S3. La nostra guia no només us mostra com configurar S3, sinó que utilitza CloudBerry Backup com a exemple de com aconseguir realment les vostres dades.

Quan trieu el contingut a la còpia de seguretat, CloudBerry Backup us permet triar tot el Macintosh HD o seleccionar carpetes i fitxers específics.

No us preocupeu per agafar massa fitxers aquí. La següent pantalla us permet reduir les opcions, ja que les opcions de filtre superen àmpliament les que us proporciona Duplicati. Les opcions inclouen la capacitat d’excloure i incloure certs tipus de fitxers.  

Això vol dir que podríeu seleccionar tot el disc dur per fer una còpia de seguretat al pas anterior i, a continuació, limitar la còpia de seguretat a documents, fotos i vídeos aquí per evitar recollir-ho tot. Còpia de seguretat de CloudBerry salta automàticament els fitxers del sistema, tot i que podeu desactivar-la si cal.

L’únic que desitgem que l’eina fes de manera diferent era seleccionar automàticament alguns tipus de fitxers comuns com .doc, .jpg i .mpv de manera que no havíem d’introduir-los manualment. Tot i així, ens agrada la funció.

CloudBerry Backup també té una funció de compressió per disminuir la mida del fitxer. El programa també pot xifrar fitxers del client abans de ser enviats al núvol mitjançant AES. Una altra opció és la possibilitat de configurar la vostra pròpia política de retenció de fitxers, proporcionant-vos un control de versió dels altres tres serveis que no ofereixen..

Les opcions de programació disponibles amb CloudBerry Backup coincideixen amb les de Duplicati, permetent configurar còpies de seguretat diàries, setmanals o mensuals. També podeu executar còpies de seguretat en intervals mínims d’un minut.

CloudBerry Backup també és compatible amb les notificacions, cosa que us estalviarà haver de controlar i assegurar-vos que les vostres còpies de seguretat sempre estan en funcionament. Podeu rebre les notificacions per correu electrònic quan la vostra còpia de seguretat s’acaba o falla.

Un cop hàgiu definit les notificacions, el pla de còpia de seguretat estarà complet. Podeu supervisar-lo i fer canvis ràpids a partir de la interfície d’interès.

També hi ha un botó de reproducció per iniciar una còpia de seguretat manual si no voleu esperar a la prevista.

Ronda dos pensaments

Time Machine i Arq són prou fàcils d’utilitzar, però tots dos tenen interfícies força avorrides i funcions limitades per crear plans de còpia de seguretat. Tampoc no s’afirma la segona ronda.

Duplicati és bastant bo per a un servei de còpia de seguretat gratuïta. Agraïm que podeu definir filtres per ignorar determinats tipus de fitxers i crear una programació personalitzada. Si CloudWid Backup pogués parlar, però, probablement diria que “és bonic”.

CloudBerry Backup proporciona funcions de còpia de seguretat molt millors que Time Machine, Arq o Duplicati. La possibilitat de fer còpies de seguretat només de certs tipus de fitxers us estalviarà la vista excessiva dels fitxers i estalviareu alhora. El control de retenció és excel·lent per tractar sobreescriptures accidentals i danys d’arxius, inclosos els causats per ransomware.

Les funcions de programació impedeixen que les còpies de seguretat no interfereixin amb la vostra feina i les notificacions us mantindran informat de què passa quan no mireu.  

La primera fase va ser una trucada propera segons quines siguin les vostres necessitats. La segona ronda no ho és.

Guanyador de la segona ronda: còpia de seguretat de CloudBerry

Tercera ronda: Suport

Durant la tercera ronda, farem una ullada ràpida als canals i recursos disponibles.

Màquina del temps

Apple manté una pàgina de suport general dedicada a la màquina del temps. Hi podeu trobar articles sobre els conceptes bàsics i guies per solucionar problemes. En general, però, no hi ha molta informació amb només 12 articles en el moment de la redacció d’aquest article.

Si no trobeu el que busqueu, podeu contactar directament amb Apple. Apple disposa de xarxes de suport a diversos països, així que assegureu-vos que assegureu-vos que en seleccioneu la correcta.

Les opcions d’assistència directa inclouen xat i telèfon. Apple publica els temps d’espera perquè sàpigues què esperar; quan vam provar el seu suport, els temps eren inferiors a dos minuts.

De forma alternativa, podeu enviar un correu electrònic de suport a Apple o dirigir-vos a les comunitats d’Apple per obtenir ajuda d’altres companys de Mac.

Les opcions d’assistència són excel·lents, com podeu esperar d’una empresa de la mida de Apple. D’altra banda, el fet que Apple admeti tants productes diferents fa que sigui difícil trobar algú conegut en còpia de seguretat.

Arq

Arq ofereix suport per correu electrònic si teniu problemes. Hem provat el temps de resposta amb Arq i hem rebut una resposta en poc menys de dos dies. Ens ha agradat obtenir una resposta més ràpida, donada la importància potencial de la còpia de seguretat, però no ha estat el pitjor temps de resposta que hem vist mai.

El xat no és una opció com ho és amb Time Machine, però no és una sorpresa donada la mida relativa d’Arq. També hi ha l’opció d’enviar un tweet a Arq també per obtenir ajuda, que no vam provar.

Arq també manté una pàgina de suport amb documentació. En general, aquest recurs era molt millor que la pàgina de la màquina de temps d’Apple, amb categories per començar, fer còpies de seguretat, restaurar, optimitzar i configurar.

Duplicati

Tot i que Duplicati ha tingut molt bé fins ara en aquest cercle, el suport és un àmbit que realment queda per darrere de la resta del grup. El fet és que es tracta d’una aplicació de codi obert i solen tenir un suport molt dolent per falta de diners al darrere.

En definitiva, no hi ha cap pàgina de suport oficial ni correu electrònic de suport. Si necessiteu ajuda, haureu de dirigir-vos a la pàgina wiki de Duplicati de GitHub i esperem que algú hagi publicat una resposta. També podeu obrir un nou problema de GitHub i esperar una resposta ràpida.

Còpia de seguretat de CloudBerry

CloudBerry Labs manté una pàgina detallada de documentació de suport i preguntes freqüents per a CloudWid Backup. L’empresa també manté una pàgina Reddit i està activa a la fallada del servidor si voleu accedir a l’ajuda de la comunitat.

Si preferiu contactar directament amb un representant d’assistència, podeu obrir un bitllet amb CloudBerry Labs. Aquest sistema de ticketing no us deixarà penjat; podeu consultar el estat del vostre bitllet sempre que vulgueu assegurar-vos que no es troba al limbe.

El més probable és que mai arribarà a això. Hem provat diverses vegades la resposta d’assistència i en general rebem respostes en una hora durant els dies laborables.

Ronda de tres pensaments

Apple té l’avantatge de suport telefònic de xat, però obtenir respostes per a Time Machine encara poden ser problemàtiques. L’empresa té massa productes diferents i no hi ha cap línia de suport directa per a la màquina del temps.

El suport Arq està bé, mentre que Duplicati es basa en una wiki de GitHub.

Mentrestant, CloudBerry Backup beneficia el fet de ser producte d’una empresa especialitzada en còpies de seguretat i que té molts clients empresarials. Els recursos de suport són profunds i els temps de resposta són molt ràpids.

Guanyador de la ronda de tres: còpia de seguretat de CloudBerry

El Veredicte

Tot i que ens imaginem que és la més utilitzada, a la nostra mà no hi ha dubtes que la màquina del temps és l’opció de còpia de seguretat més feble de les quatre que tenim. Només admet les còpies de seguretat locals i no té moltíssimes funcions. Sobre la seva única qualitat de bescanvi és que és gratuïta. No obstant això, també ho és Duplicati, i tant Arq com CloudBerry Backup no rompen exactament el banc.

Dels tres serveis restants, hem de lliurar el trofeu de subcampiona de Duplicati. La màxima qualitat és la seva flexibilitat: podeu utilitzar opcions d’emmagatzematge de còpies de seguretat de primera classe com Amazon S3, Google Cloud i Azure o enviar fitxers a la vostra plataforma d’emmagatzematge en núvol preferida per convertir-la en còpia de seguretat..

Tot i que una mica més flexible pel que fa a opcions que CloudBerry Backup, no hi ha dubte que CloudWid Backup tingui un conjunt i funcions de suport millors que Duplicati. Per això, és la nostra primera selecció entre aquestes quatre opcions de còpia de seguretat de Mac.

Guanyador: Còpia de seguretat de CloudBerry

Aquesta és la nostra posició. Et convidem a que ens expliquis els teus propis pensaments als comentaris que es mostren a continuació.

Si voleu obtenir més informació sobre l’opció de còpia de seguretat de CloudBerry Backup, consulteu el nostre article de còpia de seguretat de SMB amb Acronis, StorageCraft i Macrium. També apareix al nostre article sobre la millor còpia de seguretat del servidor de Windows i la revisió de les millors opcions de còpia de seguretat basades en imatges.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map