SpiderOak vs Dropbox: Hvilken er bedst for dig i 2020?

Det kan være vanskeligt at vælge en cloud-lagringstjeneste, fordi der er så mange på markedet. Det er især trættende, når du ikke kan vælge mellem to tjenester. Når det er sagt, stræber vi hos Cloudwards.net efter at gøre det let for dig at gøre det. I denne artikel skal vi lave en SpiderOak ONE vs Dropbox head-to-head for at hjælpe dig med at vælge en.


Dropbox er en af ​​de ældste cloud-lagringstjenester, og den er blandt de 10 bedste i vores bedste sammenligning med cloud-lager. SpiderOak ONE er ikke en ordentlig cloud-lagringstjeneste, men en cloud-backuptjeneste med synkroniseret lagerplads og delingsindstillinger. Det er faktisk en af ​​de bedste online backup-tjenester. Det er dog blandt de mest sikre skyopbevaring, og med rette. Læs om en anden sikker udbyder i vores Sync.com-gennemgang.

Hvis du ønsker et dybtgående kig på tjenesterne, kan du se vores separate SpiderOak ONE-gennemgang og Dropbox-gennemgang.

I løbet af de næste fem runder skal vi sammenligne tjenesterne og hjælpe dig med at beslutte, hvad der passer bedre til dig. I slutningen af ​​hver runde erklærer vi en vinder og afslutter ved at navngive vores valg til den bedre samlede service.

1

Lagringsomkostninger

Gode ​​lageromkostninger bestemmes af, hvor meget abonnementsplaner der tilbyder for pengene. Hvis en service tilbyder flere planer, er det mere sandsynligt, at du finder en, der passer til dine behov. Det er dejligt, hvis en service også tilbyder en gratis plan eller prøve, så du kan teste den, før du abonnerer. Hvis du leder efter en lejlighedskøb, skal du læse vores bedste tilbud i cloud storage guide.

SpiderOak ONE har fire premium-planer. 150 GB-planen koster $ 5 pr. Måned eller $ 59 for året. Planen på 400 GB er $ 9 pr. Måned eller $ 99 om året. Den tredje plan har den bedste værdi, fordi den tilbyder 2 TB for $ 12 per måned eller $ 129 om året. Den fjerde plan giver dig 5 TB for $ 25 pr. Måned eller $ 279, hvis du betaler for året i forvejen. De giver dig alle mulighed for at tage backup af ubegrænsede enheder.

SpiderOak ONE har en 21-dages gratis prøveversion, som er tilstrækkelig tid til at teste tjenesten, men den tilbyder ikke lagerplads med den.

Dropbox starter med Basic, en gratis plan, der giver dig en usikker 2 GB lagerplads. Du kan dog tilføje det i intervaller på 500 MB med henvisninger. Når det er sagt, er der gratis planer med mere lagerplads, som du kan se i vores bedste gratis skylagringsstykke.


Dropbox har to planer for individuelle brugere: Plus og Professional. Plus koster $ 10 om måneden for 1 TB, hvilket er en anstændig aftale, men ikke en af ​​de bedste værdier på markedet. Hvis du betaler for året, kommer prisen ned til $ 99. Det giver dig offline adgang, sletning af ekstern enhed og prioriteret e-mail support.

Professionel koster $ 20 om måneden og giver 2 TB lagerplads. Det har alt, hvad Plus har, såvel som fuldtekstsøgning, 120-dages version historie, prioriteret chat support, smart synkronisering og mere. Der er dog bedre priser for den mængde lager.

SpiderOak ONE har solid planfleksibilitet og dens planer er bedre værdier end Dropbox’s. Det vinder denne runde.

Runde: Lagringsomkostningspunkt for SpiderOak ONE

2

Sikkerhed og privatliv

Der er ingen mangel på farer på internettet, så at have god sikkerhed er et must. Hackere tøver ikke med at målrette dine data med ransomware eller man-in-the-middle-angreb. De prøver muligvis også at stjæle dine loginoplysninger.

Cloud-tjenester bruger mange metoder til at sikre dine data mod sådanne trusler. De inkluderer protokoller, der beskytter dine data under overførsel og krypteringer, der fungerer under transit og i hvile. Krypteringsalgoritmer kan være AES 128-bit eller 256-bit.

Privat kryptering sikrer, at kun du kan læse dine data, og TLS-protokollen beskytter dine data under overførslen. To-faktor godkendelse er nyttigt, hvis nogen stjæler din adgangskode.

SpiderOak ONE har privat kryptering fra ende til ende. Det hjælper med at beskytte dit privatliv, men det forhindrer også, at tjenesten i stand til at nulstille din adgangskode, hvis du mister den. SpiderOak ONE bruger AES 256-bit til at kryptere filer, før de forlader din computer og TLS / SSL for at beskytte dem under transit.

For yderligere at beskytte dit privatliv opbevarer tjenesten ikke en central database med dine filmetadata. I stedet opretter det en lokal database på din computer. Metadata er krypteret, når det deles mellem enheder, som er en peer-to-peer-tilgang, der giver endnu større beskyttelse af privatlivets fred.

Selvom noget indtrængende kunne stjæle er krypteret ved hjælp af stærke cyphere, slutter SpiderOak ONEs sikkerhedsindsats ikke der. Det har datacentre, der kan modstå virtuelle og fysiske angreb, jordskælv, oversvømmelser og brande. De er SAS 70 Type II-kompatible og klassificeres som Tier 3 af Uptime Institute.

Desværre tilbyder det ikke tofaktorautentisering til nye brugere, på trods af at nogle ældre brugere har det.

spider-vs-dropbox-dropbox-sikkerhed

Dropbox har en dårlig historie med sikkerhed, fordi det blev brudt i 2012 og forbundet til PRISM-projektet i 2013. Virksomheden trak dog foranstaltninger efter overtrædelsen og har meget bedre sikkerhed.

Det bruger AES 256-bit i hvile og TLS-protokollen med AES 128-bit for at beskytte dine filer under transit. Krypteringsniveauet er godt, men Dropbox dekrypterer dine filer, når de ankommer til dets datacenter for at udpakke metadata til indeksering og derefter krypterer dem igen. Dine metadata forbliver i almindelig tekst på en separat server.Det er ikke det bedste scenario for dit privatliv, så overvej at bruge Boxcryptor, en privat krypteringstil tilføjelse. Når det er sagt, tilbyder Dropbox to-faktor-godkendelse.

Det er indlysende, at SpiderOak ONE tager meget bedre pleje af dit privatliv med sin oprindelige private kryptering, politik, der undgår at gemme dine metadata på dets servere og peer-to-peer-tilgang til synkronisering. Det vinder denne runde.

Runde: Sikkerheds- og privatlivspoint for SpiderOak ONE

3

Brugererfaring

Det er bedst, hvis en service har en fornøjelig og ligetil brugeroplevelse, der giver dig mulighed for at fokusere på dit arbejde i stedet for at håndtere appen. Du skal ikke have brug for IT-hjælp, fordi udbyderen har en kompleks eller forældet grænseflade. Derudover skal cloud-lagringstjenester fungere på de fleste operativsystemer samt have attraktive og intuitive grænseflader.

spider-vs-dropbox-spider-web

SpiderOak ONE’s webgrænseflade har de fleste af de funktioner, desktop-klienten har. Mærkeligt nok er der ingen hjemmefanen, der viser din kontoaktivitet, og du kan ikke ændre din backup-plan. Du kan dog få adgang til din Hive-synkroniseringsplads samt styre og dele faner. Der er også en kontofane, hvor du kan redigere dine personlige oplysninger og faktureringsoplysninger.

spider-vs-dropbox-edderkop-desktop

SpiderOak ONEs desktop-app er tilgængelig til Linux, macOS og Windows. Dens grænseflade er dateret og klodset, men takket være dets brugsmæssige natur er det klart og ligetil at bruge. Du er dog nødt til at finde ud af nogle ting på egen hånd, såsom det faktum, at du kun kan synkronisere mapper, der er føjet til din backup-plan.

De fem faner øverst på appen hjælper dig med at navigere den. De er “instrumentbræt”, “sikkerhedskopiering”, “administrer”, “synkroniserer” og “deler.”

“Dashboard” er kontrolcenteret, “backup” giver dig mulighed for at vælge filer, der skal sikkerhedskopieres, og “administrere” giver dig mulighed for at downloade eller fjerne filer fra sikkerhedskopien.

“Synkronisering” giver dig adgang til dit Hive-synkroniseringsrum, der kredser om din Hive-mappe. Hive-mappen udfører synkroniseringer på tværs af dine enheder. Du kan ikke flytte den, men du kan vælge en anden mappe, der skal fungere som synkronisering. Vi foretrækker dog at være i stand til at synkronisere enhver mappe, ikke kun de i vores sikkerhedskopi.

“Del” giver dig mulighed for at dele dine data, men vi vil tale om det senere.

Smartphone-appen er let at bruge, men den er begrænset i funktionalitet. Du kan kun få adgang til og downloade dine filer fra sikkerhedskopierede enheder. Du kan også bruge det til at komme til dit Hive-synkroniseringsrum og ShareRooms. Det er tilgængeligt til Android og iOS.

spider-vs-dropbox-dropbox-web

Dropboxs brugeroplevelse er elegant og afspejler, at tjenesten har været i forkant af denne kategori siden lanceringen.

Webklienten har en attraktiv grænseflade, det er en leg at navigere og det viser dig information på en klar måde. Træk og slip og andre funktioner gør det flydende og underholdende.

spider-vs-dropbox-dropbox-desktop

Skrivebordsklienten er også let at bruge og består af et ikon i systembakken og en synkroniseringsmappe. Det kører på Windows, macOS og Linux. Systembakkeikonet viser dine meddelelser, giver dig mulighed for hurtigt at komme til din synkroniseringsmappe, starter webklienten og indstiller dine præferencer.

spider-vs-dropbox-dropbox-mobile

Mobilappen er også enkel at bruge og fungerer på Android og iOS. Det giver dig mulighed for automatisk at uploade fotos og videoer fra din telefon, og du kan trykke på “fotos” for hurtigere adgang til dine yndlingsbilleder. Du kan også gemme filer til offline adgang og få meddelelser.

SpiderOak ONE’s desktop-app er ikke så let at bruge eller så ligetil som Dropbox’s. Begge mobile apps er intuitive, men Dropbox har flere funktioner, såsom lagring af filer offline, valg af fototyper og automatisk upload til fotos og videoer. Sammenligningen i webapps ligner – Dropbox er mere brugervenlig, har flere funktioner og føles ikke klodset.

Round: Brugeroplevelsespunkt for Dropbox

4

Deling

Når dine filer er online, vil du sandsynligvis dele dem. Det skal være let og hurtigt, og du skal være i stand til at gå direkte til de store sociale netværk, enkeltpersoner og grupper. Du skal også få korrekt indholdskontrol, så du kan begrænse uautoriseret adgang med adgangskodebeskyttelse, udløbsdatoer og tilladelser.

spider-vs-dropbox-edderkop-aktie

SpiderOak ONE kan generere en URL, der peger på enhver fil, men det vil være svært at spore og udløbe automatisk efter tre dage. En bedre måde at dele er at bruge sin “ShareRoom” -funktion.

Det giver dig mulighed for at dele mapper med enhver, du ønsker. Hver ShareRoom har en unik URL, som du kan beskytte yderligere med en adgangskode. Dem med adgang til dit ShareRoom kan downloade filer i mapper, der er tilknyttet det. Selvom det er en sikker måde at dele dine filer og mapper på, er vi vant til de mere brugervenlige løsninger, som andre cloud-lagringstjenester, såsom Dropbox, leverer.

Når du vil dele en fil eller mappe med Dropbox, genererer du et link til den. Du kan e-maile det eller kopiere det og sende det manuelt. For at beskytte linket kan du tilføje en adgangskode, udløbsdato eller deaktivere downloads. For mapper kan du indstille tilladelser til “redigering” eller “visning.” Der er en side, der viser dig, hvad du også har delt.

Du kan også dele fra desktop-klienten. Funktionen filanmodning giver dig mulighed for at invitere andre, også dem, der ikke bruger Dropbox, til at uploade filer til din mappe. “Showcase” giver dig mulighed for at dele dine filer på en professionel side, hvilket er en dejlig tilføjelse. Der er dog ingen måde at dele direkte på sociale netværk.

Dropbox gør det enkelt og nemt at dele indhold og har stærke indholdskontrolindstillinger. Det er nok til at slå SpiderOak ONE i denne runde.

Round: Delingspunkt for Dropbox

5

Yderligere funktioner

Vi vil også se på funktioner, der går ud over standardindstillingen til denne sammenligning. Nogle eksempler er forhåndsvisning og afspilning af medier, integration med tredjepartsapps og produktivitetsværktøjer.

SpiderOak ONE er mere en sikkerhedskopieringstjeneste end opbevaring, hvilket er en ekstra funktion til dette match. Du kan bruge det til at tage backup af ubegrænsede eksterne enheder, hvilket er praktisk, hvis du har en masse af dem. Når det er sagt, er det overraskende, at det ikke lader dig tage backup af din smartphone.

En anden nyttig funktion er versionering, som opbevarer tidligere versioner af dine filer, når du foretager en ændring. Nye filversioner gemmer kun de data, der er ændret fra de tidligere versioner for at spare plads. Du kan slette versioner, som du ikke behøver for at reducere den plads, de tager endnu længere.

Når du sletter filer, sendes de til SpiderOak ONE’s slettede artikelbakke. Du kan komme dertil ved hjælp af desktop-klienten, som du skal gøre for virkelig at slette filerne. Ellers forbliver de der. I tech kaldes det ubegrænset filopbevaring.

spider-vs-internetserveren-Dropbox-funktioner

Dropbox integreres med Office Online, så du kan samarbejde om dokumenter. Det giver dig også en anstændig notat-app kaldet Dropbox Paper, som du kan læse om i vores Dropbox Paper anmeldelse. Hvis du imidlertid har brug for en med lidt mere punch, foreslår vi, at du læser vores bedste artikel til apps, der tager notater.

Du kan også afspille musik og video med Dropbox. Den indbyggede spiller er ikke stor, men der er flere gode, der integrerer med tjenesten. På grund af dette er Dropbox på vores liste over den bedste cloud-opbevaring til video.

Selektiv synkronisering er tilgængelig, men vi er mere glad for den forbedrede version kaldet “smart synkronisering”. Det giver dig mulighed for at slukke for synkronisering for en mappe, men stadig se den i din synkroniseringsmappe. Det virker mindre, men med det behøver du ikke bruge webappen til at finde ud af, hvor dine filer er.

SpiderOak ONE og Dropbox har funktioner, der beriger din skyoplevelse. Med SpiderOak ONE kan du sikkerhedskopiere dine filer, bruge versionering og opbevare dine slettede filer på ubestemt tid. Dropbox integreres med Office Online, har medieafspilning og giver dig mulighed for at tage noter kombineret med mediefiler med dens notations-app.

Denne kategori afhænger af hvad du har brug for mere, men Dropbox gør et bedre job i produktivitet og har medieafspilning, så vi tildeler det denne runde.

Round: Yderligere funktioner Point for Dropbox

6

Dommen

Regnestykket er klart: Dropbox har tre sejre, mens SpiderOak ONE kun har to. Mens SpiderOak ONE har stærkere sikkerhed, tager bedre pleje af dit privatliv og dets planer giver meget bedre værdi, deler Dropbox lettere, har flere produktivitetsfunktioner og en intuitiv brugeroplevelse.

Det er dog ikke alle enkle tilføjelser. Brugere, der har brug for god værdi og sikkerhed, skal gå med SpiderOak ONE, især i lyset af de overtrædelser, som Dropbox har lidt før i tiden. De, der ønsker en hybridløsning, der giver dem mulighed for at administrere cloud-lagring og sikkerhedskopiering på samme tid, bør også overveje SpiderOak. 

Hvad synes du om denne sammenligning? Hjalp det dig med at gøre dig opmærksom? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map