Sådan sikkerhedskopieres en Mac til en ekstern harddisk i 2020

Apple Mac-computere er muligvis godt bygget og funktionsfyldte, men at købe en Mac betyder ikke, at du er sikker på datatab. Al god tech kan mislykkes, og det er vigtigt at vide, hvordan man sikkerhedskopierer en Mac til en ekstern harddisk, så dine data holdes i en krise.


Heldigvis er der et par måder at holde din Mac sikkerhedskopieret på. Du kan manuelt kopiere dine filer til et eksternt drev, du kan bruge det indbyggede Time Machine-program til at synkronisere dine filer i stedet for, eller du kan gemme dine filer med en tredjeparts cloud-backuptjeneste.

Inden du starter, skal du huske at undgå nogle af de almindelige sikkerhedskopieringsfejl. Du skal også sørge for, at du har investeret i en af ​​de bedste eksterne harddiske til din Mac.

Sådan sikkerhedskopieres en Mac til en ekstern harddisk

Hvis du vil sikkerhedskopiere dine Mac-filer, er den nemmeste løsning at bruge Time Machine, men dette har nogle problemer, især hvis du vil have adgang til dine filer på andre enheder. Windows-pc’er kan for eksempel ikke læse HFS + -filsystemet, som Apple bruger til drev med Time Machine.

Hvis dette ikke er et problem, er du velkommen til at bruge Time Machine, som vi beskriver mere detaljeret nedenfor. Ellers skal du bruge en ekstern harddisk, der er formateret med FAT32- eller exFAT-filsystemer. 

En Mac, der kører macOS, kan læse drev, der er formateret med FAT32 eller exFAT, ligesom Windows PC’er. Et FAT32-drev kan kun understøtte filer op til 4 GB i størrelse, så exFAT ville være et bedre alternativ. Åbn Disk Utility-appen for at formatere dit eksterne drev til exFAT eller FAT32. Du kan få adgang til dette fra “anden” -mappen på din Apple Launchpad.

MacOS-Launch-Disk-Utility

Hvis du ikke har formateret dit drev endnu, fortæller macOS dig automatisk, at drevet ikke kan genkendes. Hvis du ser dette displayfelt, skal du klikke på “initialisere” for automatisk at åbne Disk Utility-appen i stedet.

MacOS-Disk-Ikke-Anerkendt-Box

I menuen til venstre i Diskværktøj-appen skal du se dit drev vises under fanen “ekstern”. Klik på dit drev, og vælg derefter knappen “slet” i menuen øverst.

MacOS-disk-utilty-Erase

Giv dit eksterne drev et passende navn i tekstfeltet “navn”. I rullemenuen “format” skal du vælge “MS-DOS (FAT)” for at formatere som FAT32 eller “ExFAT” for at formatere dit drev som exFAT.

MacOS-Disk-Utility-Select-FS

Hvis indstillingen er tilgængelig, skal du vælge “master boot record” i rullemenuen “schema” og derefter klikke på “slet” -knappen for at begynde at formatere dit drev.

MacOS-Disk-Utility-Format-Complete

Når dit drev er formateret, skal du klikke på “færdig” og derefter afslutte appen Diskværktøj. Åbn Finder her, macOS-filudforskeren, og vælg derefter dit eksterne drev fra fanen “placeringer” i menuen til venstre.

MacOS-Finder-Steder-fanen

Du ønsker at åbne et andet Finder-vindue, så du nemt kan flytte filer på tværs fra dit Mac-drev til din eksterne harddisk. For at gøre dette skal du højreklikke på Finder-ikonet i dokken nederst og derefter klikke på “nyt findervindue” for at åbne et andet vindue.

MacOS-Finder-Second-vindue

Dette er ikke en automatisk proces, så du bliver nødt til at begynde at flytte eller kopiere filer fra det ene vindue til det andet. Den nemmeste måde at gøre dette på er at have din eksterne harddisk åben i et Finder-vindue, mens du har dine vigtige filer og mapper tilgængelige fra det andet vindue.

Du skal gøre dette regelmæssigt, hvis du vil tage backup af dine filer. Alternativt kan du bruge en Mac-backup-løsning, der automatisk kopierer dine filer til dit drev.

Sådan sikkerhedskopieres en Mac til en ekstern harddisk

 1. Indsæt dit drev, og brug Disk Utility-appen til at formatere det.
 2. Åbn to Finder-vinduer. Den ene skal vise dit interne drev, mens det andet skal vise dit eksterne drev.
 3. Flyt eller kopier de filer og mapper, du vil gemme fra dit interne drev til dit eksterne drev.

Sådan kontrolleres lagring på Mac

Før du sikkerhedskopierer dine filer til et eksternt drev, skal du kontrollere dit lager. Du kan gøre dette fra appen Disk Utility.

Herfra kan du køre “førstehjælp” -processen. Dette vil scanne dit drev for fejl og, når det er muligt, automatisk løse dem for dig. Du skal gøre dette på både din interne Mac-harddisk og din eksterne harddisk.

MacOS-Disk-Utility-First-Aid

Hvis din macOS ikke kan løse fejlene på dit eksterne drev efter at have kørt “førstehjælp” -processen, skal du se på at udskifte den, før du sikkerhedskopierer dine filer. Det er vigtigt at vælge det rigtige harddiskmærke, da nogle producenter er mere tilbøjelige til at mislykkes. Du skal se på at købe den mest pålidelige eksterne harddisk til dine Mac-sikkerhedskopier.

I de fleste tilfælde bør “førstehjælp” -processen dog afsluttes automatisk efter en periode. Dette kan variere, afhængigt af størrelsen på dit drev og eventuelle fundne fejl.

MacOS-Disk-Utility-First-Aid-Complete

Du skal også udføre denne kontrol på dit interne drev. Hvis “førstehjælp” -processen registrerer fejl, kan dette indikere en mulig hardwarefejl på din Mac-harddisk. Hvis dette er tilfældet, skal du straks tage sikkerhedskopi af dine filer uden forsinkelse.

Sådan sikkerhedskopieres Mac

Selvom sikkerhedskopiering af din Mac med en ekstern harddisk er fornuftig, er der alternativer. Som vores online backup-anmeldelser viser, er der flere online-cloud-backup-løsninger, som du kan bruge med din Mac i stedet.

Cloud-løsninger tilbyder op til ubegrænset lagerplads og reducerer også chancerne for at miste dine data. Hvis du holder din eksterne harddisk på det samme sted som din Mac, risikerer du at miste begge, hvis der skulle opstå fysisk skade eller tab, som f.eks. Brandskade eller tyveri.. 

En skyløsning fjerner denne trussel. Hvis du sikkerhedskopierer en onlineudbyder, f.eks. Backblaze, får du ubegrænset datalagring (se vores Backblaze-anmeldelse). Dette betyder, at du kan lave en hel kopi af din interne Mac-harddisk og gemme den online, så du kan hente den.

Du kan også bruge en sikkerhedskopitjeneste, der er specifikt designet til at beskytte dig mod hardwarefejl, såsom Acronis True Image (se vores Acronis True Image-gennemgang). Denne løsning opretter en image-sikkerhedskopi af dit drev og gemmer det sikkert i skyen i stedet.

Uanset hvilken metode der er din favorit, skal du ikke stole på en enkelt sikkerhedskopi til din Mac. Sikkerhedskopiering til en ekstern harddisk og til en online sikkerhedstjeneste holder dine data sikre, uanset hvad der sker med din hardware.

Tidsmaskine

Vi har talt igennem, hvordan man manuelt sikkerhedskopierer individuelle filer og mapper til et eksternt drev, men hvis du vil sikkerhedskopiere hele din maskine, vil Apples indbyggede Time Machine blive den første mulighed, som de fleste Mac-ejere vil overveje.

Time Machine kan oprette timebillede, daglige og ugentlige snapshots af dine data, som de derefter gemmer på eksterne harddiske eller netværkslagring. Du kan ikke synkronisere Time Machine-sikkerhedskopieringer til iCloud, Apples egen cloud-lagringstjeneste, men du kan synkronisere dine Time Machine-sikkerhedskopieringer til skyen ved hjælp af tredjeparts cloud-backup-tjenester. 

Dette afhænger af den cloud-lagerudbyder, du vælger at bruge. Tjenester som Backblaze eller Carbonite (se vores Carbonite-gennemgang) understøtter macOS, men du bliver nødt til at indstille disse tjenester til at synkronisere dine Time Machine-sikkerhedskopier.

Du kan konfigurere Time Machine fra din Systemindstillinger-app, som sandsynligvis findes på din app-dock. Du kan også finde den fra Launchpad. Herfra skal du klikke på Time Machine.

MacOS-Time-Machine-lancering

I menuen Time Machine-indstillinger skal du klikke på knappen “vælg backup-disk”. Vælg dit eksterne drev i menuen, og klik derefter på “brug disk” for at bekræfte det som dit Time Machine-backupdrev.

Hvis du gerne vil kryptere dine Time Machine-sikkerhedskopier, skal du sørge for at klikke på afkrydsningsfeltet “kryptere sikkerhedskopier”, før du klikker på knappen “brug disk”..

MacOS-Time-Machine-Select-drev

Din eksterne harddisk skal først slettes, hvis den bruger et ikke-Apple-filsystem, f.eks. FAT32, NTFS eller exFAT. Dette betyder, at du ikke kan blande og matche en manuel backup-løsning, som vi har beskrevet ovenfor med Time Machine-sikkerhedskopier på det samme drev. Hvis du vil fortsætte, skal du klikke på knappen “slet” for at begynde at slette dit drev.

MacOS-Time-Machine-Erase-drev

Når Time Machine har konfigureret dit drev, skal du sørge for at markere afkrydsningsfeltet “sikkerhedskopier automatisk” for at aktivere automatiske sikkerhedskopier. Dit eksterne drev skal dog forblive tilsluttet din Mac for at denne mulighed skal fungere.

Den første Time Machine-sikkerhedskopi vil tage nogen tid, da det giver et fuldt billede af dit drev. Fremtidige snapshots vil kun omfatte filer, der er ændret siden den sidste sikkerhedskopi, for at forhindre unødvendig lagring. Dette betyder, at dine fremtidige sikkerhedskopier af Time Machine vil være meget hurtigere at behandle.

Afsluttende tanker

Uanset om du manuelt kopierer dine filer, bruger Apples Time Machine eller er afhængig af en cloud-backuptjeneste, er det vigtigt for dig at foretage regelmæssige sikkerhedskopier af dine vigtige Mac-filer og mapper. Vi anbefaler at bruge en ekstern harddisk, især til store sikkerhedskopier, men du bør overveje at kombinere disse med en sky-service på lang sigt.

Brug af en ekstern harddisk på 1 TB er det blotte minimum, som vi vil anbefale til en langvarig Mac-backup-løsning. Du kan kigge igennem vores anbefalinger om de bedste 1TB eksterne harddiske eller kigge igennem nogle af vores andre hardwareartikler for alternativer.

Bruger du en ekstern harddisk til dine Mac-sikkerhedskopier, eller foretrækker du cloud-opbevaringsløsninger? Fortæl os din strategi for Mac-sikkerhedskopier i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map