Sådan sendes store filer over internettet: En praktisk vejledning til 2020

Vi har alle fundet det samme problem på et eller andet tidspunkt: at skulle sende en stor fil til nogen. Det være sig en video, et fotoalbum eller et dokument i .pdf-format, det er et meget større problem at få det til det, hvor det skal gå over internettet, end du først havde mistænkt. I denne artikel viser vi dig flere måder, hvorpå du kan sende store filer og undgå frustration.


Den nemmeste måde er at bruge en cloud-lagerudbyder. Klik her for at hoppe til det afsnit af artiklen.

Du kan forvente, at du kan sende enhver fil via e-mail, men det er simpelthen ikke tilfældet. Selv de bedste e-mail-tjenester, som Gmail og Tutanota, sætter din filstørrelse på 25 MB, mens Apples iCloud E-mail og Microsofts Outlook indstiller den endnu lavere på 20 MB. Med endda korte videoer, der kommer ind på 100 MB, er det simpelthen ikke en mulighed, selvom du ikke bruger filkomprimering, som et zip-program.

Den mest sikre måde at dele filer på er sandsynligvis at sætte dem på en USB og derefter fysisk udlevere den til den person, der har brug for det, men det er ikke altid en mulighed. Det kan være, at de har brug for det så hurtigt som muligt, og du møder dem ikke i flere dage. Det kan også være, at de er i et andet land, og ideen om at sende en USB via snail mail er bare for det 20. århundrede til at bære.

Imidlertid tilbyder skyen hurtige, enkle og til tider endda gratis løsninger på dette problem. Vi gennemgår alle fire muligheder for at overføre filer i denne artikel, men her er en hurtig oversigt.

Hvordan kan jeg sende filer større end 25MB?

 1. Send store filer ved hjælp af skylagring
 2. Send store filer med e-mail (godt, kinda)
 3. Send store filer ved hjælp af transfertjenester
 4. Send store filer ved hjælp af filoverførselsklienter

Sådan sendes store filer via Cloud Storage

Den nemmeste måde – og i mange tilfælde den bedste måde – at sende store filer på er ved hjælp af en cloud-opbevaringsløsning. 

De fleste af de bedste cloud-lagringstjenester har også en generøs gratis plan, som er en ekstra opside, så det at sende lydoptagelse af et forretningsmøde til transkription bør ikke udgøre for meget af et problem (dog ved hjælp af tale-til-tekst-software er sandsynligvis en bedre idé i dette særlige scenarie).

For eksempel lader Sync.com dig have 5 GB lagerplads gratis lige fra flagermus, og det giver dig mulighed for at dele med alle, der også har en konto med tjenesten. 

Hvis din modtagers teknologiske savviness opfylder sit loft, når du bare bruger e-mail, er pCloud et bedre valg, da du bare kan sende et engangslink via e-mail, der giver dem mulighed for at downloade filen. pCloud har også en gratis plan, selvom den først er 2 GB.

Send -Large-Files-pCloud

En anden stor mulighed er Tresorit, skønt den ikke tilbyder et gratis niveau. At betale for det giver dig dog nogle gode sikkerhedsindstillinger, herunder nul-viden kryptering, samt nogle avancerede delingsmuligheder og nem deling i et team af mennesker.

Alle tre gør det nemt at dele deling ved at give dig mulighed for at uploade en fil ved at trække og droppe den til dit lagerplads, vælge den og derefter vælge en metode til deling af den. Der er virkelig næsten ingen lettere måde at overføre filer til folk på, og det kommer med fordelen ved ekstra sikkerhed at starte.

For at gøre tingene lidt lettere, her er en hurtig trin-for-trin-guide til fildeling ved hjælp af pCloud. Disse instruktioner fungerer mere eller mindre med enhver anden service, inklusive Dropbox.

Sådan deles store filer med pCloud

 1. Gå til pCloud-webstedet, og åbn en konto ved hjælp af din e-mail-adresse
 2. Åbn webklienten
 3. Upload de filer, du vil dele, ved at trække og slippe dem fra din computer til klienten
 4. Vælg filerne, og klik derefter på “del”
 5. Vælg, om du vil dele et link eller invitere folk til mappen
 6. De skal nu have adgang og være i stand til at downloade

Sådan sendes store filer via e-mail (mere eller mindre)

Der er selvfølgelig andre muligheder foruden at bruge en fuld-on cloud-lagringstjeneste. Det nemmeste alternativ er at bruge eksisterende e-mail-tjenester, der har integreret cloud-opbevaring, som f.eks. Gmail og Google Drive – derved “mere eller mindre” -biten i sektionen. Et andet godt eksempel er Apples Mail Drop-funktion, der leveres med iCloud Email.

I begge tilfælde kan du vedhæfte den pågældende fil ved hjælp af en anden knap end den sædvanlige papirclips. For Gmail er det en knap på værktøjslinjen i bunden af ​​din e-mail, kun et par døre ned fra den almindelige vedhæftningsknap. Det hedder “indsæt filer ved hjælp af Drev.”

Gmail-vedhæft store filer

Hvis du klikker på det, åbnes dit Google Drev i en separat skærm. Upload den fil, du vil dele til Google Drive, og klik derefter bare på det, du vil vedhæfte, så er du klar til løbene.

GDrive-store filer

Apples Mail Drop er endnu lettere at betjene. Alt hvad du skal gøre er at klikke på den almindelige vedhæftningsknap, så hvis filen er for stor, bliver du spurgt, om du vil bruge Mail Drop. Der er dog nogle problemer med Mail Drop, som du kan læse på Apples supportside, så vi foretrækker Gmail. Nedenfor sammenfatter vi instruktionerne til brug af denne tjeneste.

Sådan sendes store filer via Gmail

 1. Upload den fil, du vil dele til Google Drive
 2. Enten komponerer en ny besked, eller gå ind i en eksisterende samtale
 3. Klik på Drev-ikonet i den nederste værktøjslinje
 4. Vælg den fil, du uploadede tidligere
 5. Klik på “indsæt”

Sådan sendes store filer via filoverførselstjenester

Hvis du af en eller anden grund er vild med at bruge enten Gmail eller Apple Mail – vi beskylder dig ikke – og du ikke ønsker at abonnere på en cloud-lagringstjeneste, er der en anden mulighed. Det er en, som folk, der har brugt internettet siden for cirka 15 år siden, vil genkende: filoverførsel. 

Disse gamle, uklare webapplikationer banker stadig om, og de gør generelt et anstændigt job, skønt de kan være lidt langsomme, og sikkerhed er et problem. Selvom der er mange muligheder, har vi tidligere haft de bedste resultater med WeTransfer, så vi bruger det til formålet med denne vejledning.

WeTransfer er gratis at bruge til filer på op til 2 GB i størrelse og er rimeligt hurtig. Det er simpelt at bruge det: Gå til WeTransfer-webstedet og klik på “Jeg er enig” i det hvide overlayvindue.

Wetransfer-Large-Files

Klik derefter på “+” for at tilføje dine filer, modtagerens e-mail-adresse såvel som din egen, plus hvilken besked du vil have dem til at modtage. Når det er gjort, skal du trykke på “transfer”.

Wetransfer-Transfer

Din fil vil være tilgængelig i syv dage, hvorefter den går tabt i cyberetheren. Bemærk dog, at filer, der er større end den, vi sendte, kan tage meget lang tid at uploade. Bortset fra det fungerer WeTransfer godt nok, hvis alt hvad du gør er at sende en fil én gang. Vi sammenfatter de trin, du skal tage nedenfor.

Sådan sendes store filer med WeTransfer

 1. Åbn WeTransfer-webstedet, og accepter betingelserne
 2. Klik på “+”, og vælg de filer, du vil sende
 3. Indtast din egen e-mail-adresse såvel som din modtagers
 4. Klik på “overførsel”, og du er alt sammen færdig

Sådan sendes store filer ved hjælp af filoverførselsklienter

Hvis alle ovenstående indstillinger bare er for lette og mainstream for dig, er der en mere til at sende store filer, nemlig ved hjælp af filoverførselsklienter. Imidlertid kræver denne metode til online filoverførsel nogle færdigheder fra både din side og modtageren, så vi anbefaler kun den til dem, der vil komme ind i processen..

Ulempen ved at bruge denne metode er selvfølgelig tilpasning plus en garanti for, at du ikke mister filkvalitet gennem komprimering og lignende. Vi har en oversigt over de bedste filoverførselsklienter, du kan se på, inklusive vores favorit, CyberDuck. Du kan også rod med WebDAV, hvis du vil.

Uanset hvilken mulighed du vælger, har du mere end sandsynligt brug for enten at tilmelde dig en cloud-lagringstjeneste eller en af ​​de bedste IaaS-udbydere til at give dig den lagerplads, du har brug for. For de fleste brugere, der bare har brug for at sende den 10 minutters video til deres mor, er dette stort set bare at tilføje en unødvendig mellemmand, så vi lader det være i øjeblikket.

Afsluttende tanker

Der har du det, fire måder, hvorpå du kan sende store filer over hele kloden uden at skulle ty til USB-sticks eller fysisk papir. Vi foretrækker skylagring – inklusive Google Drev – frem for alle andre muligheder, simpelthen fordi det er billigt og sikkert, selvom de andre metoder også har fortjeneste.

Hvis du selv vil opleve, hvordan disse tjenester fungerer, har Sync.com og pCloud gratis planer, mens Tresorit leveres med en gratis prøveversion. Fortæl os, hvordan du kommer videre med disse fremragende tjenester i kommentarerne nedenfor. Som altid tak for at have læst.

Ofte stillede spørgsmål om filoverførsel

 • Sådan sendes store filer gratis?

  Den nemmeste måde er at bruge WeTransfer, skønt vi anbefaler, at du tilmelder dig en gratis cloud-lagringstjeneste, som pCloud eller Sync.com, så du kan bruge deres overlegne hastigheder og sikkerhed.

 • Sådan sendes store videofiler fra Android?

  Du kan bruge Google Drive, som er indbygget i dit operativsystem og har en fantastisk app, eller du kan abonnere på enten pCloud, Sync.com eller Tresorit, som også har brugervenlige mobile apps. pCloud fortjener særlig omtale, fordi det giver mulighed for medieafspilning i appen, hvilket er praktisk.

 • Hvordan kan jeg sende store filer fra min iPhone?

  Vi anbefaler, at du bruger enten Mail Drop fra Apple Mail eller tilmelder dig pCloud eller Sync.com, som begge fungerer godt på iPhones.

 • Hvordan kan jeg sende en stor PDF-fil?

  Din bedste mulighed er at bruge Gmail eller cloud-lager. Google Docs lader dig læse PDF-filen i din browser, og det er meget nemt at overføre filer.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me