Sådan repareres en SQL-database i 2020

Håndtering af database korruption er en uundgåelighed i karrieren for en MS SQL DBA. Mens der er masser af måder at nærme sig korrupte, herunder forsøg på manuelle rettelser og løbe væk til Belize, er der et andet alternativ: tredjepartsgendannelsessoftware.


Faktisk kan den rigtige software både spare dig for tid og frustration og få dig til at se smuk ud til dine virksomhedsherrer eller panikvækkende klienter. Et af de bedste SQL-databasegendannelsesprogrammer, vi har valgt, er et værktøj produceret af IT-softwareudvikler Stellar Data Recovery.

 
Stellar SQL Database Repair kan reparere korrupte databasefiler, gendanne slettede poster og bruges til at oprette nye databaser og rette eksisterende, levende. Brugeroplevelsen er ligetil nok til, at en uddannet abe sandsynligvis kunne håndtere reparationerne, men det er sandsynligvis noget, du skal holde stille, medmindre du også er villig til at arbejde for bananer.
 

Vi er virkelig ikke så overraskede over, hvor let det er at bruge softwaren. Det har virkelig været trenden med hvert Stellar-produkt, vi har spillet med, siden vi vurderede virksomhedens flagskibsprodukt, Stellar Data Recovery, som i øjeblikket rangerer først i vores bedste software til dataopsving.

Når vi kommer op, skal vi generelt tale databasereparation, funktioner, du får med Stellar SQL Database Recovery og køre de trin, der er involveret til at reparere .mdf og .ndf-filer. Vi ser også hurtigt på omkostningerne, så du kan finde ud af, om Stellars produkt vil passe ind i dit it-budget.

Hvem har brug for SQL-database reparationssoftware?

Mest sandsynligt, hvis du er landet på denne artikel, ved du nøjagtigt, hvorfor du har brug for SQL-database-reparationssoftware: Den er designet til at reparere korrupte databasefiler, både primær (.mdf) og sekundær (.ndf). Sådan software søges af MS SQL-administratorer eller lignende it-fagfolk, der enten søger at komme sig efter en katastrofe eller planlægger at være forberedt på en.

Der er en række problemer, der kan føre til databaseproblemer, såsom en beskadiget eller manglende transaktionslogfil, svigtende hardware, et virusangreb, forkert lukning af serveren og naturligvis brugerfejl. I sådanne tilfælde skal du udføre en gendannelse, før du kan få adgang til din MS SQL-database eller udføre transaktioner.

Hvis du har ekspertisen og nerven, kan du prøve en manuel reparation ved hjælp af intakte logfiler (.ldf) til at gøre det. Logfiler får dig imidlertid ikke altid op af varmt vand, især da disse filer også kan blive ødelagt. Du kan også bruge kommandoer som DBCC CHECKDB og DBCC DBREPAIR fra databasekonsollen til at løse mindre problemer.

For mere alvorlige omstændigheder, eller for dem, der ikke er sikre på deres tekniske viden eller søger efter en lettere vej til bedring, er et tredjeparts gendannelsesværktøj den bedste løsning.

Mens der er flere værktøjer derude til at reparere .mdf- og .ndf-filer, valgte vi at illustrere, hvordan man navigerer i disse urolige farvande ved hjælp af Stellar SQL Database Repair, fordi vi synes, det giver den bedste kombination af funktioner og brugervenlighed.

Vi kommer lidt til brugeroplevelsen, men først lad os tale generelle funktioner for at sikre dig, at dette er det værktøj, du leder efter. For det første understøtter softwaren de fleste versioner af MS SQL Server fra 2016 og tilbage.

Softwaren kan gendanne både .mdf- og .ndf-filer og alle objekter, der er indeholdt i dem, inklusive tabeller, triggere, indekser, nøgler, regler og gemte procedurer. Tabeller med PAGE og ROW-komprimering kan også rettes af Stellar-værktøjet.

Når reparationsjobbet er udført, som fungerer ved at scanne databasefilerne for forvirrede områder og rette bitmønsteret, kan du gemme de korrigerede filer i MS SQL, .html, .xls og .csv-formater. Hvis du ikke kræver hele filen eller har brug for hurtigt at komme til et specifikt objekt, understøtter Stellar SQL Database Repair også selektiv gendannelse af objekter.

Før gendannelse kan du forhåndsvise objekter for at sikre dig, at det er det, du leder efter. Du kan også gemme en kopi af scanningen som en .dat til at arbejde med senere.

Vi testede alle funktionerne ud for at sikre, at de fungerede som Stellar siger, at de gør. Vi vil lede dig gennem nogle af de grundlæggende processer på et øjeblik. Lad os først tage et hurtigt kig på, hvor meget det vil bringe dig tilbage.

Stellar SQL Database Recovery Licensing Options

Stellar sælger i øjeblikket to udgaver af sin SQL-databasegendannelsessoftware: Technician and Platinum. Der er også en SQL-databaseværktøjskasse, der leveres pakket med anden software, der appellerer til MS SQL-administratorer, der har brug for at opbygge deres softwarebibliotek.


Tekniker
platin
Værktøjskasse
Koste:$ 349$ 449$ 549
Licensgyldighed:LivstidLivstidLivstid
Systemer:MangeMangeMange

Omkostningerne kan virke høje i starten, men det er fordi de er gode til livet, ubegrænsede databaser og til brug på flere systemer. Du får også livstidsstøtte. Derudover er prisen på linje med lignende – og efter vores erfaring dårligere – produkter som Kernel SQL Recovery.

Stellar SQL Database Recovery Platinum tilføjer SQL backup-reparation til at rette korrupte .bak-filer, mens Toolkit-planen inkluderer både denne og SQL-adgangskodegendannelse.

Du kan prøve softwaren med en gratis prøveversion, som giver dig mulighed for at udføre scannings- og preview-objekter, men ikke udføre den aktuelle gendannelse for at oprette rene databasefiler. Stellar tilbyder også en 30-dages pengene-tilbage-garanti, hvis produktet ikke opfylder dine behov.

Reparation af en SQL-database

Du kan downloade prøveversionen af ​​Stellar ved at klikke på den grønne “gratis download” -knap i stedet for “Køb nu” -knappen på produktets destinationsside. Hvis du køber en licens, e-mailer Stellar dig en registreringskode, som du skal indtaste, inden du udfører en gendannelse.

Når du har installeret softwaren og startet den op, vil Stellar minde dig om at stoppe din databaseserver og kopiere den korrupte fil til et andet sted. Klik på “ok”, og du bliver derefter bedt om at angive placeringen af ​​denne fil.

Hvis du ikke ved, hvor din korrupte fil er blevet gemt, skal du klikke på “find”, og softwaren vil lede efter den for dig, hvilket sparer dig dyrebar tid til at gøre mere vigtige ting, som at undersøge bedre virksomhedssynkronisering og delingsindstillinger for din virksomhed. Læs dog hurtigt, da scanningen kun tager et minut.

Marker den .mdf- eller .ndf-fil, du vil rette, på listen over returnerede filer, og klik derefter på “reparation.” Der er også et skifte til “medtage slettede poster”, hvis du vil medtage dem i dine resultater.

Reparationen starter, med en statuslinje og log, der viser dig, hvad der foregår nær klientens bund. For os var processen færdig på cirka ti sekunder. Selvfølgelig er reparationens længde afhængig af størrelsen på din database. Vi brugte en lille 10KB .mdf-fil til at prøve softwaren med.

Når scanningen og reparationen er færdig, skal du klikke på “ok” i den dialogboks, der dukker op. Du skal registrere din kopi for at afslutte reparationen, hvis du ikke allerede har gjort det. En kopi af scanningsresultaterne gemmes automatisk, hvis du vil arbejde med det senere.

Den reparerede fil indlæses på klientkonsollen, når scanningen er afsluttet Du kan navigere i objekter i den reparerede fil ved hjælp af træmenuen til venstre.

Du finder grene til tabeller, visninger og synonymer. Der er også en programmerbarhedsgren med undergrene til gemte procedurer, funktioner, regler og andre objekter.

Det større, centrale vindue kan bruges til at forhåndsvise objekter, der er blevet repareret. For eksempel, hvis du udvider tabellen gren og klikker på en tabel, kan du se indholdet af den tabel.

Dette er især praktisk, for at sikre dig, at din fil har repareret succes og få hurtigere adgang til specifikke forretningskritiske data. Du kan udvide menuen under en hvilken som helst tabel og gennemgå tabelkolonner, primære og udenlandske taster, begrænsninger, indekser og anden information.

Der er også et søgefelt for at finde træemner, især nyttige med store databaser.

Når du er tilfreds med, at resultaterne er det, du ønskede, skal du klikke på “Gem” for at afslutte reparationen. Som nævnt behøver du ikke gemme den reparerede fil som en databasefil; der er også indstillinger for .csv, .html og .xls.

Hvis du opretter en ny databasefil, får du muligheder for at oprette en ny database eller gemme i en live database.

For at oprette en ny database skal du klikke på alternativknappen “eksisterende database” og indtaste server / forekomstnavnet, vælge en destination og klikke på “oprette forbindelse” for at afslutte processen. For eksisterende gendannelse af databasen skal du klikke på radioknappen “live database”, indtaste server- / forekomstnavnet og derefter vælge databasen ved hjælp af rullemenuen. Klik på “Opret forbindelse.”

I begge tilfælde vil klienten fortælle dig, at filen er gemt på det ønskede sted.

Hvis du støder på problemer under reparationsprocessen, kan du få adgang til en manuel og FAQ-funktion direkte fra klienten uden at skulle gå til Stellar Data Recovery’s online videnbase. Klik på “?” ikon for at gøre enten.

Afsluttende tanker

Målet med denne hurtige guide var at vise dig, hvor let SQL-database reparation kan være med god tredjepartssoftware. Vi valgte Stellar SQL Database Repair som et eksempel på grund af dets enkelhed, funktioner og passende omkostninger i forhold til lignende software. Du kan selv teste softwaren ved at downloade en gratis prøveversion, selvfølgelig, for at evaluere den selv.

Hvis du er så tilfreds med softwaren som vi var, skal du ikke glemme at se vores gennemgang af Stellar Data Recovery, som kan bruges til at genoplive slettede og ødelagte filer på din harddisk. Stellar har også en række andre produkter, hvoraf nogle få har vist i lignende guider som denne:

 • Sådan konverteres Outlook OST-filer til PST
 • Sådan konverteres Exchange EDB-filer til PST
 • Sådan gendannes Microsoft Exchange Mailbox
 • Sådan repareres Outlook-databasefiler

Du er velkommen til at stille os spørgsmål om reparation af databasefiler eller Stellar-softwaren nedenfor, så prøver vi at finde svar til dig. Tak for at have læst!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map