Sådan gendannes data fra en ødelagt telefon i 2020

Vi kender alle nogen, hvis telefon aldrig ser ud til at fungere fuldt ud. Et banke her, et dråbe der, og Gud forbyde dig at lade det være i lommen, mens du udfører dagens vigtige forretning. Hvis det sker med dig, eller du bare ønsker at hjælpe en ven i nød, skal du vide, hvordan du gendanner data fra en ødelagt telefon.


Hvis der sker katastrofe, er der flere ting, du skal prøve, før du får panik. Til at begynde med, medmindre du har efterladt din telefon i ovnen eller toilet, er sim-kortet sandsynligvis stadig intakt. I dette tilfælde kan du fjerne det, sætte det i en sim-kortlæser og fjerne dataene fra dem. Hvis ikke, kan du kigge på vores, hvordan du gendanner en SD-kortguide for nogle tip.

I en ideel verden ville dine data blive sikret med online backup. Det kan være i form af data, der er gemt af din telefonudbyder eller en tredjepartstjeneste. Data, der er gemt på de bedste cloud backup-tjenester, kan sandsynligvis gendannes ved at geninstallere applikationerne på din næste telefon.

Det antager dog, at du stadig har adgangskoder. Hvis du har problemer med at huske alle disse akavede loginoplysninger, kan du kigge på vores bedste guide til adgangskodeadministratorer.

Hvis du har sikkerhedskopieret på forhånd, er du heldig, da alt hvad du skal gøre er at gendanne dine sikkerhedskopierede data til din telefon.

Her er en trinvis vejledning om, hvad du skal gøre.

Trin én: Gendan fra sikkerhedskopi

Hvis du havde fremsynet til at bruge en mobil backup-tjeneste, er du klar. Du kan bruge sikkerhedskopieringstjenesten til at få dataene tilbage, når du har fikset telefonen eller udskiftet den.

Hvis du ikke har gjort det, kan det nu være et godt tidspunkt at tænke på at få et backup-system opsat. Hvis du bruger Android, skal du se på denne vejledning til, hvordan du sikkerhedskopierer Android-telefoner.

Der er mange cloud-lagringstjenester tilgængelige. Se vores bedste guide til cloudlager for detaljer, såvel som vores bedste online sikkerhedskopi til mobil for tip til sikkerhedskopiering af din telefon. Vores første valg til denne opgave og til online backup generelt er IDrive, som du kan lære mere om i vores IDrive-gennemgang.

Nogle data er muligvis knyttet til din online konto. Hvis du f.eks. Bruger en Google-konto på en Android, vil dine kontaktdata og e-mails være online. Du skal kunne få disse data tilbage ved hjælp af kun din adgangskode.

Online backup er en god idé af denne og mange andre grunde. I tilfælde af at noget går galt, selv en nedrevet telefon, kan du gendanne dine data via backup-udbyderen. Hvis du ikke havde fremsynet til at tage backup af dine data, skal du fortsætte til trin to.

Trin to: Kontroller kortet

Hvis du ikke har sikkerhedskopieret, eller du er blevet snappet væk siden din sidste sikkerhedskopi (sørg for at gøre det med vores bedste VPN til Snapchat), skal du ikke få panik. Dataene på dit SD-kort er muligvis stadig intakte. Vær advaret om, at udpakning og montering af dit SD-kort sker på din egen risiko. Der er en mulighed for at gøre tingene værre, hvis du misbruger et kort, der allerede er revnet eller beskadiget.

Når kortet er intakt, er der dog flere måder at få dataene tilbage fra. Du skal tilslutte telefonen til din computer eller tage kortet ud og bruge en kortlæser.

Hvis din telefon ikke er for beskadiget, kan du muligvis tilslutte den til din pc via et USB-kabel. Når din telefon er tilsluttet via USB, tilføjer den ofte sig selv som et drev, som du kan gennemse ved hjælp af dit almindelige filsystem. Vær dog forsigtig med at gøre det, da ændringer kan ødelægge din telefon.

Hvis du ikke kan forbinde din telefon med en USB, skal du få en kortlæser. De er ikke for dyre, men sørg for at købe et, der er kompatibelt med din telefons SD-kort.

Online backup er den bedste beskyttelse, men at flytte filer fra SD-kortet kan også få dig forbi. Hvis du ikke har sikkerhedskopieret, og dit SD-kort har ødelagte filer, skal du gå videre til trin tre.

Trin tre: Gendannelse af data

Hvis du ikke kan gennemse dine filer ved hjælp af en kortlæser, kan du prøve at bruge datagendannelsessoftware. Det kan ofte finde filer, som dit operativsystem mener er blevet slettet, da dataene stadig findes på kortet.

Der er flere værktøjer til at gøre dette, som beskrevet i vores bedste guide til datagendannelse. Hvis din tegnebog er lys, kan du også tjekke vores bedste gratis datagendannelsessoftware.

Windows-brugere vil måske starte med det indbyggede chkdsk-værktøj. På Windows 10 kan du starte den ved at trykke på Windows-tasten med “R” for at få vist “run” -prompt. Skriv derefter “cmd” i tekstboksen for at åbne kommandolinjen.

Find ud af, hvilket brev dit SD-kort er blevet tildelt ved at kontrollere Windows file explorer. Hvis du ikke ser det der, kan det være for beskadiget, så chancerne for, at det fungerer, er ikke store, selvom du bruger et andet værktøj.

Så længe kortet har et bogstav, kan du dog køre chkdsk ved at skrive “chkdsk / f E:”, hvis kortbogstavet er “E.” Hvis ikke, udskift det med det korrekte drevbogstav.

Det er tid til at gå videre til et andet værktøj, hvis chkdsk mislykkes. Der er en masse dedikeret gendannelsessoftware, og det er vanskeligt at vælge den rigtige. Læs om vores favoritter i vores Prosoft Engineering Data Rescue-gennemgang og EaseUS Data Recovery Wizard-gennemgang til Windows og CleverFiles Disk Drill-anmeldelse til Mac.

Vores top bedømte datagendannelsesværktøj er Stellar Datagendannelse, så vi vil tage et kig på, hvordan vi bruger det.

Brug af Stellar

Stellar Data Recovery er let at downloade og installere. Den første ting, du ser ved opstart, er skærmen “hvad der skal gendannes”. Du kan vælge, om du vil prøve at gendanne alt eller kigge efter specifikke dokumenttyper.

james-stjernernes-phoenix-hvad-for-genvinde

Det næste trin er at finde dit SD-kort på skærmen med valgt placering. Windows markerer muligvis ikke din enhed som et SD-kort, men du kan se, hvilke der er tilsluttet via USB og deres størrelse, så du skulle være i stand til at regne ud af det. Hvis du ikke er sikker, skal du bare tage stikket ud af stikket og se, hvilken enhed der forsvinder.

james-stjernernes-phoenix-select-placering

Vælg indstillingen “dyb scanning”, hvis du ønsker en mere grundig, men langsommere søgning. Din computer kan tage timer på en dyb scanning, især på større kort. Vær forberedt på at tage en pause.

stjernernes-phoenix-scan-fremskridt

Under scanning viser Stellar, hvor langt det er, samt et skøn over den resterende tid. Du kan også se de filer, den allerede har fundet.

Du kan gennemse en liste over filer, der kan gendannes, når scanningen er afsluttet. Nogle gange vil filnavne gå tabt, selvom filerne i sig selv er intakte, så du skal muligvis åbne dem for at se, hvad de er.

Stellar vil derefter forsøge at gendanne så mange data som muligt.

Stellar koster $ 99 for sin standardudgave, som er dyr. Den har en gratis version, men vi løb ind i databegrænsninger, når vi brugte den. Se vores gennemgang af Stellar Data Recovery for at få flere oplysninger.

Afsluttende tanker

Dine data er ikke forsvundet, bare fordi din telefon ikke fungerer perfekt. Som vi har set, er der mange måder at få dine data tilbage fra en enhed, der ser ud til at være ubrugelig. Der er også fornuftige ting, du kan gøre på forhånd for at sikre dig, at ethvert tab er lettere at komme sig fra.

Brug af skylagring og sikkerhedskopiering af dine data er fornuftigt, og der er et væld af software, der hjælper med at gøre det lettere. Hvis din telefon dog går i stykker, er det for sent, så hvis du vil give dig selv et forspring med at beskytte dine data, er der ikke tid som den nuværende.

Hvis du har gendannet dataene fra din telefon, efter at de brød, så fortæl os, hvordan du gjorde det. Fortæl os, om disse tip også har hjulpet dig med at gendanne dine data. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me