Dropbox vs MEGA: Hvilken er Cloud Storage bedst i 2020?

Dropbox er den cloud-lagerudbyder, der bragte konceptet ind i mainstream. I mellemtiden er MEGA velkendt af forskellige grunde som startproduktet af Kim Dotcom, den berygtede fortrolighedsadvokat (eller copyright pirat, afhængigt af dit synspunkt), selvom han ikke længere er involveret i virksomheden.


Begge udbydere tilbyder cloud-lagringspakker, der scorer meget af en række grunde, og selvom ingen af ​​dem gør det helt til toppen af ​​vores cloud-sammenligning, er de begge i top 10. Som vi diskuterer i vores Dropbox-gennemgang, har samarbejdsfunktionerne med Dropbox er fremragende, mens MEGA er stærk på sikkerhed, som vi forklarer i vores MEGA-gennemgang.

Hvordan matcher de to udbydere hinanden, når de går head to head? Vi besluttede at finde ud af i denne MEGA vs Dropbox sammenligning.

Opsætning af en kamp: MEGA vs Dropbox

I et forsøg på at foretage en rimelig sammenligning har vi udviklet et system til test af udbydere af cloud-lagring som Dropbox og MEGA over syv runder. For hver kategori ser vi på et vigtigt aspekt af skylagring og ser, hvordan kandidaterne sammenligner.

Hver runde vinder vinder et point, men hvis det er for tæt på at ringe, tildeler vi et point til begge udbydere og kalder det uafgjort. I sidste ende tilføjer vi pointene og erklærer den samlede vinder som vores anbefaling og derefter forklarer vores ræsonnement.

1

Prisfastsættelse

Begge udbydere tilbyder gratis opbevaring, selvom du kan se på vores gennemgang af den bedste gratis skyopbevaring, hvis du virkelig ønsker at spare nogle kontanter. Dropbox giver dig mulighed for 2 GB gratis lagerplads, mens MEGA giver dig 15 GB gratis.

MEGA giver dig også muligheden for at låse op for yderligere lagerplads ved at gennemføre resultater, såsom at downloade desktop-appen eller invitere venner til at deltage i tjenesten. Desværre udløber de fleste af disse præstationsbonuser ret hurtigt.

Du får en ekstra 20 GB MEGA-plads til at downloade desktop-appen eller 15 GB til smartphone-appen, men begge disse bonussioner udløber efter 180 dage. 10 GB ekstra lagerplads til at invitere en ven udløber efter et år. Værst er den oprindelige MEGA tilmeldingsbonus: du får en enorm 35 GB lagerplads bare til registrering, men den udløber efter 30 dage. 

Hvis du har brug for at opbevare mere end 15 GB, skal du tænke over MEGAs prisplaner fra begyndelsen, eller du bliver tvunget til at fjerne dit ekstra indhold efter en måned.

Ud over det gratis niveau tilbyder Dropbox to muligheder for personlige konti. Dropbox Plus koster $ 11.99 pr. Måned eller $ 9.99 pr. Måned, hvis du betaler årligt, hvilket giver dig en anstændig 2 TB lagerplads sammen med ekstramateriale, f.eks. Prioriteret e-mail-support. 

Hvis du har brug for mere plads, giver Dropbox Professional dig 3 TB plads og koster $ 19.99 pr. Måned eller $ 16.58 pr. Måned for årlige planer. 

MEGA tilbyder fire personlige betalte planer, selvom priserne er i euro, så det er vanskeligt at foretage en nøjagtig sammenligning. I skrivende stund kommer MEGA Pro Lite med 400 GB plads til omkring $ 5,55 pr. Måned, Pro 1 er omkring $ 11,11 pr. Måned for 2 TB, Pro 2 er $ 22,23 pr. Måned for 8 TB lagerplads, og Pro 3 er $ 33,36 pr. Måned for 16 TB. 

Alle personlige MEGA-planer har to ekstra måneder ekstra, hvis du tager en årlig plan frem for at betale månedligt.

MEGA vs Dropbox forretningspriser

Hvis du leder efter en forretningsindstilling, starter Dropbox Business-prisplaner ved $ 15 pr. Måned pr. Bruger for 5 TB plads på Dropbox Business Standard-planen. Dropbox Business Advanced er $ 25 pr. Måned pr. Bruger, der leveres med ubegrænset cloud-lager, selvom du bliver nødt til at anmode om dette, hvis du forventer at bruge mere end 3 TB plads. 

Hvis du leder efter ubegrænset lagerplads, så tjek vores liste over de bedste ubegrænsede online lagerudbydere og se på udbydere som Box og OpenDrive.

Dropbox Enterprise er en tilpassbar løsning til store virksomheder uden fastlagt pris, og du bliver nødt til at kontakte Dropbox direkte for at få et tilbud. Dette kan være et godt opkald, især da Dropbox kom på vores liste over den bedste cloud-lager til virksomheder sammen med Egnyte.

Der er kun én forretningsplan med MEGA, med titlen (fantasifuldt) MEGA for Business. Dette koster 10 euro pr. Måned (ca. $ 11 pr. Måned, afhængig af valutakursen) og leveres med ubegrænset lagerplads, selvom det har et minimum af tre brugere. 

Nogle brugsbetingelser gælder for MEGA for Business. Det må kun bruges til “ægte forretningsformål” og leveres med en politik med fair brug, der sammenligner din brug med den gennemsnitlige forretningsbruger. Hvis du planlægger at gemme en masse data, skal du muligvis først tjekke med MEGA, at din brug er passende.

Begge udbydere tilbyder 2 TB lagring til en lignende pris, hvilket vil tilfredsstille de fleste personlige brugere. MEGA tilbyder dog mere gratis filhosting, og selvom de tidsbegrænsede bonusser kan være irriterende, tager MEGA denne runde.

Runde: Prissætningspunkt for MEGA

MEGA-logo
Dropbox-logo

2

Sikkerhed

Hvis du leder efter den stærkeste sikkerhed for dine filer, har du brug for en udbyder, der kan tilbyde nul-viden kryptering. Dette betyder, at din cloud-lagerudbyder ikke gemmer en kopi af din krypteringsnøgle, så den ikke kan dekryptere dine data, selvom det tvinges af lovhåndhævelse. 

Så længe du holder dit kodeord sikkert, er den eneste person, der skal være i stand til at få adgang til dine data, dig. Med dette i tankerne tager MEGA en tidlig føring her, fordi den tilbyder nul-viden kryptering som standard på tværs af alle sine planer.

mega-vs-tresorit-mega-sikkerhed

Fra begyndelsen gør MEGA det klart, at hvis du mister din adgangskode, mister du din konto, da den ikke kan dekryptere dine data. MEGA foreslår, at du bruger en password manager til at minimere risikoen for, at dette sker, og det gør vi også. Hvis du leder efter en god adgangskodemanager, skal du tjekke Dashlane, en af ​​de bedste adgangskodeadministratorudvidelser derude.

Desværre tilbyder Dropbox ikke nul-viden kryptering på nogen af ​​sine planer, hvilket gør det til en meget mindre sikker mulighed end MEGA til dine filer. 

Hvis der er nogle funktioner i Dropbox, du virkelig elsker, men du også vil have kryptering med nul viden, er det muligt at bruge en tredjepartstjeneste, som Boxcryptor, til at kryptere dine filer, før de er uploadet. Se på vores Boxcryptor-gennemgang for at lære mere.

Yderligere sikkerhedsforanstaltninger

Begge udbydere bruger industristandard krypteringsniveauer for dine filer både i hvile og under transit. Dropbox bruger AES 256-bit kryptering til data i hvile og SSL / TLS til data under transit. 

MEGA bruger også TLS-protokollen til data under transit, men data i hvile bruger den lidt mindre sikre AES 128-bit-kryptering. Selvom dette ikke er så stærkt som beskyttelsen mod Dropbox, skal det stadig tage millioner af år at revne via brute force, i det mindste i teorien.

Authy

Begge udbydere tilbyder også muligheden for at konfigurere tofaktorautentisering. Dette er et ekstra lag af sikkerhed, der kræver en anden form for godkendelse samt din adgangskode. Der er forskellige metoder til tofaktorautentisering, såsom at indtaste en kode sendt via SMS eller bruge en autentificeringsapp på din telefon.

I modsætning til mange udbydere, opfordrer MEGA dig aktivt til at konfigurere tofaktorautentifikation, selv gå så langt som at anbefale nogle godkendelsesapps. Dropbox tilbyder også tofaktorautentisering, men indstillingen er ikke så tydeligt annonceret som med MEGA. 

MEGA er også meget klar over, at kryptering med nul viden ikke beskytter dine filer, hvis nogen får adgang til din computer. Det anbefales at bruge enhedskodet fuld-disk kryptering for at sikre, at selv data på din harddisk holdes sikkert. 

MEGA kan være stærk på sikkerheden, men der er endnu bedre muligheder derude. Se på vores liste over den mest sikre skyopbevaring for at lære mere.

Hvis sikkerhed er vigtig for dig (og det burde være), er skylagring, der leveres med nul-viden kryptering et klart plus. MEGA er en af ​​de bedste leverandører af cloud-lagring med nul-viden sammen med Sync.com og pCloud (læs vores pCloud vs MEGA-sammenligning). Da Dropbox ikke kan tilbyde dette sikkerhedsniveau, er MEGA den klare vinder her.

Runde: Sikkerhedspunkt for MEGA

MEGA-logo
Dropbox-logo

3

Privatliv

MEGA sælger sig selv som privatlivsorienteret og kalder endda sig “privatlivsfirmaet” på sit websted. MEGAs datacentre er placeret i forholdsvis privatlivsvenlige placeringer, såsom Luxembourg, Holland, Canada og New Zealand. Der er aldrig lagret nogen filer i Amerika, hvilket betyder, at de er uden for rækkevidden af ​​påtrængende lovgivning, såsom PATRIOT Act. 

MEGA overholder reglerne i GDPR, men anvender denne beskyttelse på alle brugere, ikke kun dem fra Den Europæiske Union. Dropbox’s holdning til privatlivets fred er desværre langt mindre imponerende.

Dropbox’s privatlivspolitik gør det klart, at virksomheden indsamler dine data for at forhindre misbrug af dets tjenester. F.eks. Kan det scanne filerne på din konto for at sikre, at du ikke overtræder nogen af ​​dens vilkår og betingelser.

Nogle af dine data kan også videregives til tredjepart, der inkluderer Amazon, Google, Oracle og Zendesk. Som nævnt bruger Dropbox ikke kryptering af nul-viden, og selvom den deler data med tredjepart, tillader den også god integration og giver ekstra funktioner fra disse tjenester til Dropbox-brugere, som en konsekvens.

MEGA bruger på den anden side nul-viden kryptering, så dine data er sikre. Da du har den eneste dekrypteringsnøgle, er der ingen måde for MEGA at få adgang til, scanne, læse eller gøre noget andet med dine filer.

Selvom det var for nogen tid siden, led Dropbox et alvorligt dataovertrædelse tilbage i 2012, med 68 millioner brugeradgangskoder lækket. Det blev også nævnt, at det blev stilt op til at slutte sig til andre virksomheder, såsom Google og Apple, som en del af det PRISM-program, der beskytter privatlivets fred, selvom Dropbox var hurtig til at nægte ethvert engagement. 

Det er ikke overraskende at denne runde er en no-brainer. Dropbox’s privatlivspolitik overlader meget at ønske, mens MEGA er indstillet med privatlivets hjerte, hvilket gør dette til en klar sejr for MEGA.

Round: Privacy Point for MEGA

MEGA-logo
Dropbox-logo

4

Hastighed

Når det kommer til hastighed, er der ikke meget mellem Dropbox og MEGA. Under testning tog det omkring 25 minutter at uploade en frisk 1 GB-fil til begge udbydere fra vores testplacering i England. Tilsvarende hastigheder blev set fra både MEGA og Dropbox under downloads, hvilket tog omkring tre minutter at downloade den samme 1 GB-fil.

DropboxMEGA
Upload:25:1126:04
Hent:03:1903:22

Hvor Dropbox virkelig kommer til sin egen, er dog med filer, der er redigeret eller ændret på en eller anden måde. Hvis du foretager en ændring af en fil på MEGA – endda en mindre – skal hele filen uploades igen.

Imidlertid bruger Dropbox det, der kaldes synkronisering på blokniveau, for at komme omkring dette problem. Dine filer er opdelt i individuelle blokke, og det synkroniserer kun de blokke, der er ændret. Hvis du foretager en lille ændring til en fil, skal der uploades færre blokke, hvilket gør det til en meget hurtigere proces end MEGA’er, hvor hver blok skal udskiftes.

Denne funktion er især nyttig, hvis du har en masse store filer, der skal ændres, da den påvirkning, den kan have på uploadtider, er mere betydelig. Med mindre filer vil du sandsynligvis ikke bemærke meget af en forskel, især hvis din forbindelse er god. 

Hvis du håndterer en masse store filer, der konstant redigeres, er Dropbox bestemt det bedste valg. Derfor kommer Dropbox øverst på vores liste over den bedste cloud-opbevaring med synkronisering, endda sammenlignet med en anden blokniveau-synkroniseringsudbyder som pCloud (læs vores pCloud vs Dropbox stykke).

Med det i tankerne er Dropbox vinderen her: vi kan ikke ignorere dens hurtigere uploads sammenlignet med MEGA’er.

Round: Speed ​​Point for Dropbox

MEGA-logo
Dropbox-logo

5

Brugervenlighed

Både MEGA og Dropbox kan fås online eller via apps, der er tilgængelige for alle større operativsystemer, herunder macOS, Windows og Linux. Ikke alle cloud-lagerudbydere understøtter Linux, men begge vores kandidater gør det til vores bedste cloud-lager til Linux-kortliste sammen med Tresorit og pCloud. Der er også Android- og iOS-apps til rådighed for begge tjenester.

mega-web-grænseflade

Desktop-applikationerne til MEGA og Dropbox fungerer på en temmelig lignende måde. De giver dig begge mulighed for at konfigurere en mappe på din harddisk, der automatisk synkroniseres med skyen. De tilbyder også en systembakke eller menulinjeikon, der giver dig mulighed for at ændre indstillinger eller starte webgrænsefladen. 

Dette er den tilgang, Dropbox populariserede, og du kan se et lignende system, der bruges af de fleste cloud-tjenesteudbydere i disse dage. Hvis du tidligere har brugt cloud-lagringstjenester, ser der ikke noget ud for sted.

Når du installerer Dropbox eller MEGA, får du også yderligere indstillinger, når du højreklikker på en fil, f.eks. Giver dig mulighed for at vælge filer, der skal uploades. Dropbox ser ud til at have en lille kant her, med yderligere indstillinger, der giver dig mulighed for hurtigt at se kommentarer eller en filhistorik.

Desværre er Dropbox ikke en god service for macOS- og iOS-brugere, fordi filer og mapper er organiseret i alfabetisk rækkefølge som standard, med mapper blandet med filer. Hvis du har en masse medier, kan det være svært at sortere gennem for at finde den fil eller undermappe, du leder efter.

Du kan heller ikke let ændre dette. Du kan ændre, hvordan filer sorteres, men det er stadig rodet. Windows-brugere vil dog opdage, at mapper er anført ovenfor filer som standard, inklusive på webstedet.

Dropbox råder macOS- og iOS-brugere til at anmode om dette som en funktion, så det er usandsynligt, at dette ændres, medmindre et stort antal Apple-brugere anmoder om det. Med dette i tankerne vil du ikke finde Dropbox på vores bedste liste over cloud-opbevaring til Mac-anbefalinger.

Hvis du er bundet til Apple-økosystemet, så tjek iCloud eller Sync.com i stedet. Du kan læse vores Sync.com-gennemgang først, fordi det ikke kun er vores bedste cloud-lagringsanbefaling til Mac-brugere, men det er også vores anbefaling som den bedste cloud-lagerplads til iPhone.

Der er ikke meget mellem MEGA eller Dropbox til Windows- og Linux-brugere. I betragtning af de vanskeligheder, som Mac- og iPhone-ejere står overfor, går denne runde imidlertid til MEGA som den lettere udbyder at bruge på enhver platform.

Runde: Brugervenlighedspunkt for MEGA

MEGA-logo
Dropbox-logo

6

Filsynkronisering og deling

En cloud-lagringstjeneste oprettes eller ødelægges af, hvor godt den kan dele eller synkronisere filer. Hvis det ikke kan gøre det, vil det ikke konkurrere – det er så enkelt. For Dropbox og MEGA er det et smukt jævnt billede.

dropbox-sync-online-filer

MEGA desktop-brugere kan downloade hele deres cloud-lager, når de først installerer appen, eller de kan selektivt synkronisere de filer og mapper, de regelmæssigt bruger for at spare plads. Du kan også tilføje yderligere synkroniseringssteder i MEGAs indstillinger, selvom dette ikke er den enkleste proces.

Dropbox tilbyder to forskellige metoder til filsynkronisering, med en, der ligner MEGA. Den første mulighed for Dropbox-brugere er selektiv synkronisering, som giver dig mulighed for at bestemme, hvilke filer og mapper der skal synkroniseres til din harddisk, og hvilke der forbliver i skyen. 

Dette ligner MEGA, men det betyder, at du ikke kan se hele indholdet af din cloud-lager på din harddisk. Alle filer eller mapper, du har valgt, vises ikke.

For at omgå dette problem tilbyder Dropbox smart synkronisering. Dette giver dig mulighed for at se alle dine filer og mapper på din computer, men du kan indstille bestemte filer, der skal gemmes på din skyopbevaring. De vil være synlige på din computer og vil blive downloadet, når du har brug for dem, men de vil ikke tage noget plads indtil da.

Denne funktion er en af ​​grundene til, at Dropbox var den næstbedste anbefaling om vores bedste firmafilsynkronisering og delingsudbyders kortliste lige under Egnyte Connect. Dropbox har ingen filoverførselskvoter bortset fra din lagergrænse, så du kan uploade og downloade dit indhold så meget som du vil.

I modsætning hertil anvender MEGA en månedlig kvote på dine filoverførsler og -overførsler. For personlige konti er disse kvoter de samme som din samlede lagerkapacitet, så de er ikke ubetydelige. Men hvis du uploader og downloader en masse store filer, kan du muligvis opleve, at du rammer kontingentet hurtigt.

Fildeling med Dropbox og MEGA

Når det kommer til fildeling, tilbyder begge udbydere forholdsvis typiske funktioner. Dropbox giver dig mulighed for at dele filer fra alle platforme, inklusive via mobile apps og online. Du kan oprette et delbart link, som du kan sende til andre, hvilket giver dem enten skrivebeskyttet eller fuld redigeringsadgang til dine filer og mapper. 

Du kan ændre et antal indstillinger for disse links. Du kan indstille en udløbsdato, tilføje en adgangskode og deaktivere downloads, selvom denne kun er tilgængelig på Dropbox Professional eller forretningsplanerne. Dropbox kører på vores liste over den bedste cloud-lager til deling, men der er bedre muligheder derude, såsom Sync.com.

egnyte-vs-dropbox-dropbox-business-fildeling

Du kan finde lignende funktioner med MEGA, da du vil være i stand til at oprette delbare links til dine filer og mapper, samt angive udløbsdatoer og tilføje adgangskoder. Du har dog brug for en betalt konto for at bruge disse funktioner.

Som nævnt tilbyder MEGA kryptering af nul viden (noget Dropbox ikke gør). Du kan dele dine links ved at give en kopi af din nøgle, så andre brugere kan se eller redigere dine filer. Du kan dele links uden nøglen, men du skal manuelt give din dekrypteringsnøgle til slutbrugeren, så de kan åbne den.

Hvis du går efter den sidstnævnte mulighed, betyder det ikke noget, hvis linket er delt eller stjålet, fordi kun brugere med dekrypteringsnøglen kan få adgang til filerne, hvilket gør MEGA til en mere sikker service til fildeling.

Alt i alt er dette en hård runde at kalde. Dropbox klarer sig godt med sin smarte synkroniseringsfunktion, så du kan spare plads på din pc snarere end at synkronisere alle dine filer. Det bruger også synkronisering på blokniveau for at spare tid på filoverførsler til filer, du ændrer.

MEGA tilbyder dog en sikker måde at dele filer på, så du kan dele links til filer uden dekrypteringsnøglen, hvilket betyder, at kun brugere, du har tillid til, kan få adgang til dem. Afhængigt af dine behov kan dette være godt – eller det kan være meningsløst. 

Smart synkronisering er en vindende funktion, men kun retfærdigt, så Dropbox tager denne runde.

Round: File Syncing and Sharing Point for Dropbox

MEGA-logo
Dropbox-logo

7

Funktioner

Ud over de standardfunktioner, der tilbydes af de fleste cloud-lagringstjenester, tilbyder både MEGA og Dropbox nogle unikke yderligere funktioner.

Over på MEGA, hvor paranoia er en del af ethos, er krypteret chat med andre MEGA-brugere tilgængelig. Dette ligner andre end-to-end-kryptering-chat-tjenester, som WhatsApp. Du kan også dele filer via chat-appen samt foretage lyd- og videoopkald.

mega-megabird

Hvis du bruger Mozilla Thunderbird-mailklient, kan du bruge MEGAbird-udvidelsen til at sende store filer gennem MEGA snarere end som en e-mail-vedhæftning, uanset hvilken e-mail-hostingtjeneste du bruger. Der er også MEGAcmd, et kommandolinjeværktøj, der giver dig mulighed for at skrive scripts til at automatisere opgaver eller køre kommandoer til MEGA direkte uden en GUI-klient.

For dokumentskabere tilbyder Dropbox Papir. Dette er en enkelt, ubegrænset side-app-app, der giver dig mulighed for at gemme tekst, billeder og video uden at gemme indholdet som filer. Det er et værktøj til notering og samarbejde, men som vi nævner i vores Dropbox Paper-gennemgang, er det ret grundlæggende sammenlignet med tjenester som Google Docs.

Imidlertid kan professionelle brugere finde mere brug af Dropbox Showcase. Dette er et porteføljeværktøj, der giver dig mulighed for at dele dit tidligere arbejde. Det leveres med forskellige skabeloner, som du kan bruge til at oprette smarte sider der er vært for dit indhold, hvilket er perfekt til forretningsbrugere eller freelancere. Dette værktøj er kun tilgængeligt for Dropbox Professional eller Business konti.

Hvor Dropbox virkelig skinner er med samarbejde. Dropbox integreres utroligt godt med både Microsoft Office og Google Docs. Du kan arbejde på en Word- eller Google Docs-fil, samarbejde om den med andre mennesker og gemme ændringerne uden nogensinde at forlade din Dropbox-konto. Filer startes automatisk i de relevante apps, så du let kan skifte mellem tjenester. 

Disse samarbejdsfunktioner hjælper med at skubbe Dropbox til toppen af ​​vores bedste cloud-opbevaring til shortlist for samarbejde, samt gøre det til en fair vinder i denne sidste runde.

Round: Funktioner Point for Dropbox

MEGA-logo
Dropbox-logo

8

Dommen

Det er ingen overraskelse at se denne MEGA vs Dropbox-kamp vise sig at være en tæt kamp. Mens MEGA gjorde det godt i vores tidligere runder, skubbede Dropbox tilbage. Det var dog ikke nok, med MEGA der tog fire point mod Dropboxs tre.

Vinder: MEGA

MEGA tog klare gevinster med hensyn til sikkerhed og privatliv, hvilket ikke er helt overraskende, da det blev grundlagt med disse funktioner i tankerne. Både MEGA og Dropbox var tæt på prisfastsættelse og brugervenlighed, men MEGA vandt, fordi det tilbyder en større mængde gratis lagerplads og er lettere at bruge til alle platforme. I modsætning til Dropbox er MEGA ikke så svært at bruge på iOS eller Mac.

Dropbox vandt dog nogle sejre. Takket være sin brug af blokniveau-synkronisering, gjorde Dropbox det godt i vores hastighedsrunde med lignende succes for filsynkronisering og deling takket være det fremragende smarte synkroniseringssystem. Endelig hævdede Dropbox vores sidste funktionsrunde på grund af fremragende integrationer med Office og Google Docs, hvilket gjorde det ideelt til samarbejde.

Dette var et tæt resultat, og selvom MEGA kom ud som den samlede vinder i denne Dropbox vs Mega-sammenligning, afhænger det virkelig af, hvad du vil have fra din skylager. 

Hvis du agter at bruge det til samarbejde eller til hurtig fildeling, er Dropbox et langt stærkere valg. Hvis du leder efter noget for at holde dine data sikre og private, er MEGA den bedre mulighed.

Vi er altid ivrige efter at høre om dine oplevelser med en af ​​disse udbydere, så sørg for at fortælle os om dine tanker i kommentarerne herunder. Tak for at have læst. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me