Cloud-sikkerhed: Hvordan lagringstjenester beskytter dine data i 2020

Brug af skylagring er fantastisk, da det frigiver din harddisk og beskytter dine filer mod ethvert uheld, der sker med din fysiske maskine. Når du gennemser vores bedste leverandører af cloud-opbevaring, kan du måske finde dig i forvirring over, hvad al sikkerhedssamtaler betyder. Det er her denne praktiske guide til skysikkerhed kommer ind.

Nedenfor gennemgår vi de vigtigste ting, du har brug for at vide om skysikkerhed, men først adresserer vi, hvorfor du har brug for det. Som du sandsynligvis ved, er internettet et farligt sted, hvor cyberkriminalitet kører. Hackere kan målrette dine data og ramme dig med ransomware, opsnappe dine overførsler med mand-i-midten-angreb eller stjæle dine legitimationsoplysninger. Det er vigtigt at have stærke sikkerhedsforanstaltninger på plads for at forhindre det.

Den gode nyhed er, at afbrydelse af kriminalitet er temmelig let på internettet, alt hvad du behøver er et par grundlæggende skridt, der skal tages. Lad os se på dem.

Privat kryptering

zero-knowledge

Privat kryptering, du kender det måske som nul-viden, forhindrer alle andre end dig i at læse dine data. Den service, du bruger, kan ikke få adgang til dine data, fordi kun du har nøglen til dem. Ulempen med denne tilgang er, at hvis du mister din adgangskode, er den forsvundet for evigt, fordi en nul-videnstjeneste ikke kan nulstille den for dig.

For at mindske risikoen for det, skal du overveje at bruge en adgangskodemanager. Uanset hvad skal du sørge for at oprette en stærk adgangskode. Du kan finde den bedste service med privat kryptering i vores bedste cloud-viden-artikel om cloud-tjenester. 

Sync.com er vores overordnede bedste cloud-lagringstjeneste. Det blev grundlagt i Toronto i 2011 og har fået et ry for stærk sikkerhed og brugernes privatliv. Det koster ikke ekstra for nul-viden kryptering som nogle tjenester gør. Du kan få 2 TB lagerplads for kun $ 96 om året eller $ 8 om måneden. Læs mere om det i vores Sync.com-anmeldelse.

Den næste bedste nul-videnstjeneste, pCloud, kræver, at du betaler for sin Crypto-tilføjelse for at muliggøre privat kryptering. Det er $ 3,99 pr. Måned. Bortset fra det tilbyder god værdi, fordi du kan få 2 TB plads til $ 9,99 om måneden. Hvis du betaler for året, kommer omkostningerne til $ 95,88. Det er også det bedste cloud-lager til Linux. Læs vores pCloud-gennemgang for alle dens fordele og ulemper.

MEGA er en anden service, der tager godt af dit privatliv. Ud over at være nul-viden, holder det dine data i datacentre i Luxembourg, Tyskland, Frankrig, Holland, Canada og New Zealand, som alle blev fastlagt af Europa-Kommissionen til at have et passende beskyttelsesniveau i henhold til artikel 45 i den almindelige databeskyttelsesforordning. For mere information, se vores MEGA-gennemgang.

At-Rest og In-Transit-kryptering

hvile-kryptering

Der er mange krypteringsalgoritmer, der spænder fra den gamle DES til de nyere Blowfish og AES. Som du måske har gætt, er det seneste af partiet, AES, det mest sikre. Det har flere niveauer af sikkerhed, afhængigt af nøgellængden, der kan være 128, 192 og 256 bit.

256-bit er den mest sikre, men så vidt vi ved har ingen været i stand til at knække nogen implementering af det. De bruges typisk i hvile.

Under overførsel har skylagringstjenester en tendens til at bruge TLS-protokollen til at beskytte dine filer mod aflytning. Det opretter en sikker forbindelse ved at udføre et håndtryk mellem to maskiner ved hjælp af en chiffer, godkendelse og nøgleudveksling.

Mange tjenester tilbyder tilstrækkelige krypteringsniveauer og bruger TLS-protokollen. En service, der skiller sig ud takket være dens mange sikkerhedsforanstaltninger, er Tresorit.

På grund af dette er det på vores liste over de mest sikre cloud-lagringstjenester. Dit privatliv er også garanteret, fordi det er nul-viden og opbevarer dine data på servere i Irland og Holland. Du kan finde ud af mere om dets sikkerhed i vores Tresorit-gennemgang.

To-faktor godkendelse

skysikkerhed og 2fa

To-faktor-godkendelse er nyttigt, når du vil forhindre, at de generende hackere stjæler dine legitimationsoplysninger. Når du tænder for den, gør den den, så du er nødt til at indtaste en kode ud over din adgangskode for at logge ind. Du kan få koden ved hjælp af flere metoder.

En tjeneste, der har mange muligheder for tofaktorautentisering, er FilesAnywhere. Det er en opbevaringsløsning, der har stærk sikkerhed og høje priser.

Ved hjælp af det kan du få dine brugere til at indtaste en ekstra kode, de modtager via e-mail, SMS eller telefonopkald for at logge på. Andre funktioner inkluderer filtrering af adgang efter IP-adresse og begrænsning af login pr. Dag. Du kan læse den fulde sikkerhedsbeskrivelse i vores FilesAnywhere-gennemgang.

Ransomware-beskyttelse

ransomware-beskyttelse

Ransomware er ingen vittighed. Det er en type malware, der finder dine følsomme filer og krypterer dem. Hvis du vil have adgang til dine filer igen, skal du betale hackerne en løsepenge for at få den specielle dekrypteringsnøgle fra dem. Det vil sige, hvis de overhovedet leverer det. Det er bedre ikke at blive offer i første omgang. Det er her skytjenester kommer i spil.

I vores bedste online sikkerhedskopi med ransomware-beskyttelsesdel viser vi seks tjenester, der fungerer godt imod det.

Vores øverste valg er CloudBerry Backup. Det fungerer som et kontrolcenter for din cloud-lagring og backup-konti. Det har ransomware-scanning og avanceret versionering, der hjælper dig med at holde dig foran ransomware. Standard backuplicens er $ 49.99. Læs den fulde beskrivelse af det i vores CloudBerry Backup-gennemgang.

For en mere mainstream-løsning, prøv Acronis True Image. Dets aktive beskyttelse er AI-baseret, så den kan lære at opdage angreb bedre med flere data. Det blokerer for processer og giver brugerne besked, når det registrerer mistænkelig opførsel. Plus, det kan gendanne beskadigede filer på et øjeblik. Prisen starter ved $ 49,99 om året for 250 GB. Læs mere i vores Acronis True Image-gennemgang.

Cloud-opbevaringsløsninger bruger versionering til at bekæmpe ransomware. Mange har det, men implementeringerne er forskellige i antallet af versioner eller dage, du kan rulle tilbage. Sync.com tilbyder ubegrænset versionering, og andre, som vi har nævnt, har lignende muligheder.

Hvis du har brug for en anden løsning, kan du prøve OneDrive, der tilbyder filversion i de sidste 30 dage. Læs mere i vores OneDrive-gennemgang.

Deling af indholdskontrol

deling

En af de største fordele ved skytjenester er deling. De fleste tjenester tager en lignende tilgang ved at give dig mulighed for at generere links til filer eller mapper eller invitere andre til at samarbejde med dig. Hvor de er mest forskellige er muligheden for at begrænse og kontrollere dit delte indhold.

Korrekt indholdskontrol kan omfatte kodeordbeskyttede links, udløbsdatoer, mappetilladelser og mere. Vi har indsnævret vores valg til fem tjenester i vores bedste cloud-lagring til delingsartikel. Det bør ikke overraske, at Sync.com, pCloud og Tresorit er i toppen, fordi de tilbyder stærk indholdskontrol.

De to efterfølgende tjenester er Box og Dropbox. De matcher ikke de bedste tjenester, men de er heller ikke langt bagud. Box er en virksomhedstjeneste, der er målrettet mod virksomheder, så hvis du har brug for det, skal du læse vores Box-anmeldelse. Hvis du er en enkelt bruger og foretrækker populære tjenester, kan du prøve Dropbox. Før du gør det, kan du dog lære mere om det i vores Dropbox-gennemgang.

Afsluttende tanker

Skysikkerhed er ikke en triviel sag, især hvis du opbevarer følsomme oplysninger i skyen. Vi listede de fem vigtigste funktioner, cloud-tjenester skal have, for at holde dine data sikre. De er privat kryptering, stærk hvile- og transitkryptering, tofaktorautentisering, ransomware-beskyttelse og sikker deling.

Samlet set Sync.com kommer bedst ud, men som du kan se ovenfor, er der masser af andre tjenester også til at overveje. Hvad synes du om skysikkerhed? Tror du, at de tjenester, der er nævnt her, er gode for din lille virksomhed? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me