Carbonite vs Mozy: En kamp i 2020 om erhvervslivet

Mange online backup-tjenester kan tage backup af dine data, men det kan være svært at vælge en, der er bedst for dig, især hvis du overvejer to tjenester. I denne artikel sammenligner vi Carbonite vs Mozy for at gøre det nemt for dig at vælge mellem dem. Når det er sagt, hvis du føler, at du gerne vil have en anden løsning, kan du se vores bedste online backup-liste for at lære, hvilken service der er på toppen.


Carbonite er på den liste, fordi det tilbyder ubegrænset lagerplads til en anstændig pris, og afhængigt af den plan, du vælger, kan du tage backup af flere computere eller servere.

MozyPro er dog ikke på det, fordi det er meget dyrt. Stadig er det en alsidig sikkerhedstjeneste, der er god for virksomheder, der ønsker at tage backup af flere computere. Interessant nok er det et andet Carbonite-produkt. Vi ser om det kan vinde et par runder mod sin højere rangerede fætter.

Hvis du vil vide mere om konkurrenterne, skal du læse vores Carbonite-gennemgang og MozyPro-gennemgang. Hvis du er forvirret over forskellen mellem skylagring og backup, skal du læse vores forklaring.

Det er smart at bruge cloud-sikkerhedskopi, fordi du ikke kan være sikker på, hvornår din harddisk går ned eller fungerer, og får dig til at miste dine data. Du kan bruge datagendannelsessoftware til at forsøge at gendanne dit, men det er ikke en pålidelig metode. Du kan heller ikke stole på solid state-drev, da de oplever flere datafejl, selvom deres fejlfrekvens er mindre end 1 procent.

Over fem runder skal vi se, hvordan tjenesterne sammenlignes med hinanden for at hjælpe dig med at vælge en. I slutningen af ​​hver vil vi navngive en vinder. Efter klokken gør vi en sammenfattelse og erklærer den samlede vinder.

1

Værdi

Det er bedst, hvis du får mere for mindre penge og har mange planer at vælge imellem, fordi det øger chancerne for at finde en der passer til dine behov. Det er fantastisk, hvis udbyderen også tilbyder en gratis plan eller prøve, så du kan teste tjenesten. Hvis du leder efter gratis planer, kan du læse vores bedste gratis online sikkerhedskopi.

For dem, der har brug for ubegrænset sikkerhedskopi og gerne vil se andre muligheder end Carbonite, se vores bedste ubegrænsede online backup-liste.

carbo-vs-Mozy-carbonite-pricing

Carbonite har tre ubegrænsede planer: Basic, Plus og Prime. Basic koster $ 71,99 om året og giver ubearbejdede sikkerhedskopier ubegrænset. Plus er den mest populære plan, og det tilføjer ekstern drev-sikkerhedskopi og automatisk video-sikkerhedskopi til $ 111,99 om året. For $ 149,99 om året giver Prime dig en kurérgendannelsestjeneste oven på resten.

Før du abonnerer, skal du bruge den 15-dages prøveperiode til at teste tjenesten. Hvis du beslutter, at det passer godt, kan du få 5 procent rabat ved at betale i to år eller 10 procent for tre. Hvis du ikke har brug for ubegrænset sikkerhedskopi og gerne vil sikkerhedskopiere ubegrænsede computere i stedet, tilbyder IDrive i øjeblikket en rabat. Læs mere om tjenesten i vores IDrive-gennemgang.

Det giver dig mulighed for også at tage backup af flere computere. Carbonite Safe Backup Pro starter ved $ 287.99 pr. År og giver dig mulighed for at tage backup af så mange som 25 computere og giver 250 GB sikkerhedskopi.

carbo-vs-Mozy-Mozy-pricing

Mozy’s planer giver backup plads, som du kan dele mellem ubegrænsede computere og servere. Du kan betale pr. Måned, årligt eller halvårligt. Planerne starter ved 10 GB og går op til 4 TB, men Mozy citerer kun priser op til 250 GB på sin hjemmeside.

Hvis du har brug for mere end det, skal du anmode om prissætning. Der er også planer uden servere, der er billigere end deres kolleger.

Det er dejligt, at der er planfleksibilitet, men problemet er, at MozyPro starter ved 10 GB. Det er ikke nok til at sikkerhedskopiere en computer, så meget mindre en server. Hvis du har flere servere, er 4TB muligvis ikke engang tilstrækkelige. Det største problem er dog, hvor dyrt det er. MozyPro opkræver en latterlig pris på $ 850 pr. År for 250 GB sikkerhedskopi. Andre tjenester giver meget bedre værdi.

Prisen pr. Oplagringsmængde er ikke tæt, så vi kan ikke engang overveje et passende match her. Carbonite vinder, fordi det tilbyder ubegrænset lagerplads til billigt.

Runde: Værdipunkt for carbonit

Carbonit-logo
MozyPro-logo

2

Sikkerhed

Stærk sikkerhed vil holde din sikkerhedskopi sikker. Dens styrke afhænger af den anvendte kryptering under transit og i hvile, hvilken protokol beskytter dine filer under overførsel og andre faktorer.

I bedste tilfælde kvalificeres tjenesten som nul-viden, hvilket kun betyder, at du kan læse dine filer. To-faktor-godkendelse er også vigtig, fordi det hjælper, hvis nogen stjæler din adgangskode.

carbo-vs-Mozy-carbonite-sikkerhed

Carbonite krypterer brugerfiler med Blowfish 128-bit-kryptering, før de overføres til skyen ved hjælp af TLS-protokollen.

Tjenesten sikrer derefter data på sine servere med AES 128-bit og gemmer din nøgle i et beskyttet datacenter, så dens ansatte ikke kan læse dine data. Du kan også aktivere privat kryptering, hvis du er en Windows-bruger og selv administrerer nøglen. I dette tilfælde skifter tjenesten til AES 256-bit, men den kan ikke nulstille din adgangskode, hvis du mister den.

Du kan også stole på to-faktor-godkendelse for at hjælpe dig med at beskytte din konto. Du behøver sandsynligvis ikke at have det, fordi Carbonite har stærke adgangskodekrav.

Carbonite gemmer dine filer i sikre datacentre. De kan udholde virtuelle angreb såvel som katastrofer, såsom jordskælv og brande. Dets sikkerhedstiltag inkluderer overflødig magtfordelingsenhedens mangfoldighed, batteri-sikkerhedskopi, generatorer på stedet, klimakontrolsystemer, 24/7 vagtpatruljer, biometriske scannere, elektroniske nøglekort og lukket kredsløb tv-overvågning.

carbo-vs-Mozy-Mozy-sikkerhed

MozyPro har en stærk tilgang til sikkerhed. Det inviterer tredjepartsrevisioner for at sikre, at dets datacentre er op til opgaven at holde dine data sikre. Faciliteterne kan modstå naturkatastrofer, virusangreb og andre uvelkomne begivenheder, der kan bringe dine data i fare. Sikkerhedspersonale er på stedet døgnet rundt, og datacentre er beskyttet af lukkede kredsløb TV-kameraer, porte og adgang til elektronisk nøgle.

Dine filer er krypteret på Mozy’s servere. Faktisk er de krypteret, før de forlader din computer og er beskyttet under transit med en TLS-forbindelse. MozyPro holder din nøgle som standard og bruger 448-bit Blowfish-kryptering. Du kan dog vælge privat kryptering, der skifter krypteringsalgoritmen til AES 256-bit.

Begge tjenester har stærk sikkerhed, men MozyPro bruger et højere niveau af Blowfish-algoritmen til at kryptere dine filer før overførsel, så det vinder denne runde.

Runde: Sikkerhedspunkt for MozyPro

Carbonit-logo
MozyPro-logo

3

Hastighed

Den første sikkerhedskopi med enhver tjeneste kan tage lang tid. Hvor længe afhænger af din internetudbyder og hvor tæt du er på en server. Jo tættere du er, jo bedre bliver din forbindelse. Tjenester får flere point, hvis de giver dig mulighed for at justere overførselsindstillinger, gashastigheder og bruge en blokniveauoverførselsalgoritme, som hjælper efter den første sikkerhedskopi.

Carbonite er ikke blandt de hurtigere tjenester ifølge vores test, der blev udført uden for Boston med en uploadhastighed på 10 Mbps. Det tog mere end tre timer at uploade en 1 GB-mappe. Selvom den indledende upload muligvis er langsom, vil efterfølgende uploads være hurtigere takket være blokering af blokniveau. Downloadhastighederne var også hurtige.

MozyPro var meget hurtigere ved de første uploads, da vores test viste, at det har brug for cirka en time at sikkerhedskopiere en 1 GB komprimeret mappe til skyen. Vi kørte vores tests fra Bangkok, Thailand over en WiFi-forbindelse med 55 megabits per sekund download og 22 Mbps upload hastigheder. Problemet kan være, at MozyPro ikke komprimerer data.

Mozy’s time for en gigabyte data er fantastisk sammenlignet med Carbonites tre, men ikke så meget sammenlignet med resten af ​​online backup-markedet. Hvis du har brug for en service, der uploader dine filer som lyn, selv ved den første upload, kan du se på hastighedstestbord i vores Acronis True Image-gennemgang.

I betragtning af forskellen i uploadhastighed er det let at gætte, hvilken service der er den bedste mulighed her. Mozy vinder denne runde.

Runde: Speed ​​Point til MozyPro

Carbonit-logo
MozyPro-logo

4

Brugervenlighed

Den første opsætning af din sikkerhedskopi, såvel som efterfølgende, og gendannelse af dine data skal være ligetil. På den måde kan du udføre ordentligt arbejde i stedet for at bekymre dig om dine data. For at sikre, at desktop-klienten skal arbejde på de fleste operativsystemer, og dens interface, sammen med dem fra web- og mobilapps, skal være behagelig og intuitiv at bruge.

carbo-vs-Mozy-carbonite-grænseflade-desktop

Carbonites desktop-klient er enkel og drukner dig ikke med indstillinger. Det meste af processen er automatiseret, så du behøver kun at udføre et trin for at starte backup. Det er tilgængeligt for Windows og macOS.

Tjenestefarven koder dine filer, så du nemt kan kontrollere deres status. Det ekskluderer nogle filer og udvidelser og sikkerhedskopierer som standard ikke filer, der er større end 4 GB, så du bliver nødt til at vælge dem manuelt for at inkludere dem..

carbo-vs-Mozy-carbonite-grænseflade-web

Hvis du klikker på linket “se min sikkerhedskopi”, føres du til webgrænsefladen. Selvom det er trist, er det funktionelt og giver dig mulighed for at kontrollere din backup-status, få adgang til filer og administrere din konto.

Du kan gøre det samme med Carbonites mobilapp til Android og iOS. Dens interface er klar og minimal, så det forvirrer dig ikke.

MozyPro kræver mere arbejde end før du kan begynde at tage backup af dine data. Når det er sagt, når du først har konfigureret det, har det funktioner, der letter processen fremad.

Det er let at downloade desktopklienten, og installationen tager ikke lang tid. Du behøver ikke gøre meget for at konfigurere din sikkerhedskopi, fordi MozyPro scanner dit filsystem og vælger de mest almindelige filtyper til sikkerhedskopiering. Det har ikke den mest effektive grænseflade, vi nogensinde har set, men guiden hjælper med at få jobbet gjort. Det fungerer på Windows, macOS og Linux.

Webgrænsefladen har en administrationskonsol med praktiske funktioner, der gør det nemt at håndtere kontoadministration. Du kan søge i forbindelserne til din konto efter bruger eller enhed og se, hvor meget data der er sikkerhedskopieret, og hvornår den sidste sikkerhedskopi blev kørt. Afsnittet “grafer og rapporter” viser backuphistorik og sundhed og giver dig mulighed for at indstille e-mail-advarsler.

MozyPros smartphone-apps kan ikke sikkerhedskopiere dine data, men de giver dig adgang til dem. De er tilgængelige til Android og iOS.

Mozy’s webgrænseflade er ikke så klar eller attraktiv som Carbonites. Det ligner på skrivebordets front, fordi Carbonite er lettere at bruge. Carbonite vinder denne runde.

Runde: Brugervenlighedspunkt for karbonit

Carbonit-logo
MozyPro-logo

5

Dommen

Begge tjenester har to sejre, men Mozy vinder næppe sikkerhed, og er langt dyrere, så vi erklærer Carbonite som den samlede vinder. Det er let at bruge, har stærk sikkerhed og tilbyder ubegrænset lagerplads til billigt.

MozyPro er dog ikke langt bagefter i brugervenligheden. Derudover har den stærkere standardkryptering, som vil lette dit sind, hvis du har følsomme data til at kryptere. Begge tjenester giver dig mulighed for at håndtere din private nøgle, så du ikke behøver at bekymre dig om, at useriøse medarbejdere læser dine filer.

Vinder: Carbonite

Hvad synes du om denne kamp? Foretrækker du Carbonite, eller synes du, at Mozys funktioner retfærdiggør den høje pris? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me