Bedste cloud-opbevaring til Linux 2020: Tilfredshed med pingvinen

Linux er muligvis kun på 2,6 procent af computere over hele verden, men pingvinen er populær blandt strømbrugere. Disse brugere har det dog svært, når de beslutter sig for en cloud-lagringstjeneste. Ikke fordi der er for mange at vælge imellem, men fordi en masse tjenester ikke understøtter Linux. Det er derfor, vi besluttede at vælge det bedste cloud-lager til Linux blandt dem, der gør.


Mens Linux muligvis går ned mindre ofte end nogle operativsystemer, kan din harddisk muligvis stadig fungere og forårsage, at du mister dine filer. Oversvømmelser, brande og andre handlinger af naturen kan også skade din hardware. Solid-state-drev er heller ikke helt pålidelige, fordi de oplever flere datafejl, selvom de har en svigtfrekvens på mindre end 1 procent.

At flytte dine filer til skyen gør dem ikke immun mod uheld, men cloud-lagringstjenester bygger deres datacentre for at beskytte imod dem. De bruger flere servere på separate steder for at bevare dine filer, hvilket gør dine data overflødige. Det svarer til, hvordan RAID fungerer. Datacentre beskytter også mod indtrængende, naturkatastrofer og slyngelige medarbejdere.

Hvis du er solgt til værdien af ​​skylagring, kan vi gå videre til listen, men før vi gør det, lad os tale om de kriterier, vi brugte til at gøre det.

Bedste Cloud Storage til Linux 2020

Hvad der gør Cloud Storage bedst for Linux

Linux-support er vores vigtigste kriterium. Alle tjenester på denne liste understøtter Linux, men vi vil også se, hvor god deres brugeroplevelse er. Selvom de fleste Linux-brugere er begejstrede for at arbejde med kommandolinjegrænsefladen, er det ikke så ondt at have en let at bruge grafisk klient. Plus, klienter skal arbejde på web og mobil.

Derefter ser vi på abonnementsplanerne. Det er bedst, hvis de giver meget plads til billigt. Jo flere planer en service har, desto bedre er det, fordi det gør det lettere at finde et passende match til dit setup. Hvis dine behov er høje, skal du dog læse vores bedste ubegrænsede online lagerudbydervejledning.

Dine filer skal drage fordel af stærk sikkerhed, mens de er i skyen. Hvor stærkt det er vil afhænge af niveauet for filkryptering, hvilke protokoller, der beskytter dine filer under transit, hvor sikre datacentre er og mere. Det er bedst at have nul-viden kryptering, fordi det sikrer dine filers privatliv. To-faktor-godkendelse hjælper, hvis nogen stjæler din adgangskode.

Endelig er overførselshastighederne, der bestemmer, hvor hurtigt du kan flytte dine filer til skyen, også vigtig. Jo hurtigere det er, bedre, fordi ingen kan lide at vente på, at deres upload er færdig. Dine overførselshastigheder afhænger af, hvor tæt du er på en server og din internetudbyder.

Nu hvor vi har defineret vores kriterier, lad os starte med vores top pick pCloud, som er en langvarig favorit i vores bedste cloud-opbevaringsguide. Hvis du bare gerne vil have en hurtig liste over tjenester, kan du se vores bedste cloud storage-anmeldelser.

1. Bedste Cloud Storage til Linux: pCloud

Schweiz-baseret pCloud blev lanceret i 2013. Udover at være det øverste valg på denne liste rangerer det nær toppen af ​​vores bedste sammenligning med skylager. Plus, dens desktop-klient fungerer på Linux.

Det er underholdende og let at bruge. Du kan få adgang til det via ikonet i systembakken. Grænsefladen er kedelig, men klar og intuitiv. Du kan også bruge pCloud-drevet i din systemfilhåndtering til at få adgang til dine filer. 

I modsætning til ruten til synkroniseringsmappe giver et netværksdrev dig adgang til dine filer uden først at downloade dem, hvilket sparer plads på din harddisk. Ulempen er, at dine filer ikke er tilgængelige, når du er offline.

pCloud-webgrænsefladefiler

pCloud Sync Folder

pCloud Del fillink

pCloud Download-links

pCloud Drive-klient

Tidligere

Næste

Hvis du er på en anden computer, og du vil have adgang til dine filer, kan du bruge webklienten. Det har ikke et attraktivt eller moderne look, men det skuffer ikke, fordi det er klart, let at bruge, hurtigt og tilbyder en flydende oplevelse. Husk, at det ikke er godt at overføre store filer. Du skal bruge desktop-klienten til det.

Mobilappen er også enkel og ligetil at bruge. Ikonerne i burger-menuen lader dig filtrere dine filer til fotos, videoer, dokumenter og musik. Du kan også bruge den til automatisk at uploade fotos og videoer og til at afspille lyd- og videofiler. Det er tilgængeligt til Android og iOS.

pCloud har kun to personlige planer: Premium 500GB og Premium Plus 2TB. Førstnævnte er $ 4,99 per måned, og sidstnævnte er $ 9,99 per måned. Hvis du abonnerer på et år i forvejen, kommer priserne ned til henholdsvis $ 47,88 og $ 95,88 pr. År.

Hvis du overvejer at bruge pCloud på lang sigt, skal du overveje en livstidslicens, fordi det vil spare dig for mange penge på lang sigt. I øjeblikket nedsættes priserne, så Premium 500GB-licensen er $ 175 og Premium Plus 2TB-licensen er $ 375.

Før du beslutter dig for at betale, kan du dog bruge den gratis plan, som giver dig 2 GB, når du har registreret en konto og op til 10 GB gratis lagerplads, hvis du gennemfører en flere-trins-proces. Desuden får hver ven du henviser 1 GB ekstra plads op til 20 GB.

Andre grunde, som vi kan lide pCloud

pCloud bruger AES 256-bit kryptering til at beskytte filer i hvile og TLS / SSL-protokollen for at beskytte dem under overførsel mod trusler som f.eks. mand-i-midten-angreb. 

Tjenesten giver nul-viden kryptering i form af pCloud Crypto, som er en betalt tilføjelse, der koster $ 3,99 pr. Måned. Vi foreslår, at du får det, fordi pCloud opbevarer dine filer i USA, hvilket gør dem underlagt amerikanske love og forskrifter. Plus, læsere fortæller os, at pCloud fjerner filer, der krænker dets vilkår, hvis du ikke bruger Crypto.

Bemærk, at pCloud ikke kan nulstille din Crypto-mappekodeord, hvis du glemmer det. Du kan bruge nogle af de bedste passwordadministratorer til at forhindre det.

pCloud bruger to-faktor autentificering til at beskytte din konto, hvis nogen stjæler din adgangskode. Det betyder dog ikke, at du skal være doven og oprette en svag adgangskode. Du skal stadig gøre en stærk.

pCloud har ikke et globalt netværk af servere. Det holder dem i USA. Det påvirkede dog ikke vores overførselshastigheder, da vores test viste hastigheder, der kan sammenlignes med andre tjenester. Plus, overførsel på blokniveau hjælper med efterfølgende uploads. Hvis overførsler tager for meget af din båndbredde, kan du begrænse dem i skrivebordsindstillingerne.

Vi har placeret pCloud øverst på denne liste, fordi det har konkurrencedygtige priser, stærk sikkerhed, fornøjelige og brugervenlige klienter og hurtige hastigheder. Hvis du vil lære detaljerne om tjenesten, skal du læse vores pCloud-gennemgang.

2. Tresorit

Tresorit er blandt de mest sikre cloud-lagringstjenester takket være sin nul-viden kryptering og andre sikkerhedsfunktioner. Det er dog dyrere på grund af det.

Dens desktop-klient fungerer på Linux, og det er klart og let at bruge. Det er også en af ​​de mest lokkende på markedet. Når det er sagt, er brugeroplevelsen mere kompleks, fordi du er nødt til at oprette individuelle synkroniseringsmapper kaldet “tresors” for at synkronisere filer. 

Tresorit-hjemmeside-2019

Du kan også bruge Tresorit-webappen til at få adgang til din cloud-lager. Det har et attraktivt og minimalt design, der er let at navigere i.

Tresorits smartphone-app fungerer på Android og iOS. Du kan bruge det til at få adgang til din skyopbevaring, gøre filer tilgængelige til offline brug og uploade fotos og videoer fra din telefon. Derudover kan du tilføje en adgangskodelås for at gøre den mere sikker.

Den billigste plan fra Tresorit er Premium, som vil sætte dig tilbage $ 10,42 per måned og kun giver dig 200 GB lagerplads. Den anden personlige plan, Solo, giver 2 TB plads til $ 24 pr. Måned.

Hvis du har brug for opbevaring til din virksomhed, kan du bruge en af ​​Tresorits forretningsplaner. Small Business er $ 20 per bruger per måned for 1 TB lagerplads for hver bruger. Forretningen er i øjeblikket diskonteret med 50 procent, hvilket gør det $ 12 per bruger per måned. Hvis du har brug for at rumme 100 eller flere brugere, har du brug for Enterprise-planen, der er $ 24 pr. Bruger pr. Måned. 

Der er ingen gratis plan, men du kan bruge en gratis prøveversion til at teste tjenesten.

Andre grunde, som vi kan lide Tresorit

Tresorit bruger AES 256-bit kryptering til at beskytte filer i hvile, nul-viden kryptering for at sikre dit privatliv og TLS-protokollen for at forhindre angreb, der målretter filer under overførsel. Der er desuden tofaktorautentisering til rådighed for at beskytte din konto, hvis nogen stjæler dine legitimationsoplysninger.

Tresorit har servere i Microsoft Azure-datacentre i Irland og Holland. Disse datacentre har 24/7 sikkerhed, biometrisk scanning og overvågning. De overholder også de nyeste ISO-standarder. Hvis du vil lære mere om Azure, skal du læse vores Microsoft Azure-gennemgang.

Vi testede Tresorits overførselshastigheder under vores Tresorit-gennemgang. Uploadhastighederne var gennemsnitlige, men downloadhastighederne var langsommere end vi forventede. Hvis du finder ud af, at Tresorit forhindrer dig i at udføre dit arbejde, eller du har en begrænset dataplan, kan du begrænse netværkets båndbredde.

Vi har placeret det andet på grund af dets høje priser, men det er en fantastisk service takket være dens stærke sikkerhedsfunktioner og fornøjelige brugeroplevelse.

3. MEGA

MEGA blev lanceret i 2013, og vi har det ofte i vores sikkerhedssammenhænge takket være dens nul-viden kryptering, der udvider til at dele links. Det er også en af ​​de sjældne tjenester, der tilbyder Linux-support. MEGAs desktopklient spiller pænt med pingvinen og den er klar og let at bruge. 

Webklienten er ligetil og brugervenlig. Det er også hurtigt, giver dig mulighed for at trække og slippe dine filer overalt for at uploade dem og giver dig hurtig adgang til de mest nyttige funktioner via højreklik-menuen.

MEGA-Hjemmeside-2018

Mobilapperne fungerer som en charme, og de er tilgængelige til Android og iOS. På hovedskærmen på skærmen kan du gennemse dine filer, og menuen i bunden giver dig adgang til chat, offline filer, kamera og uploade og se delte mapper. Du kan også aktivere automatisk upload af dine fotos og videoer.

MEGA har fire planer: PRO LITE, PRO I, PRO II og PRO III. Du skal betale $ 5,69 pr. Måned for PRO LITE-planen, som giver dig kun 200 GB lagerplads og 1 TB overførsel. PRO I er $ 11,20 per måned og giver dig 1 TB lagring og 2 TB overførsel. Det er dyrere end pCloud’s 2TB-plan.

MEGA har ingen tilsvarende plan til det, men PRO II-planen giver dig 4 TB lagring og 8 TB overførsel for $ 22,41 pr. Måned. PRO III tilbyder 8 TB lagerplads og 16 TB overførsel til $ 33,62 pr. Måned. Hvis du betaler for et år i forvejen for en plan, får du to måneder gratis.

For at blødgøre aftalen tilbyder MEGA en gratis plan, der oprindeligt tilbyder 50 GB ledig plads, men som går ned til 15 GB efter et stykke tid.

Andre grunde, som vi kan lide MEGA

MEGA annoncerer sig selv som fortrolighedsfirma, så det er ikke overraskende, at det tilbyder privat, ende-til-ende-kryptering til sine brugere. Den bruger AES 128-bit, som ikke er så stærk som AES 256-bit, men ingen har været i stand til at knække den så vidt nogen ved. MEGA bruger også TLS-protokollen til at beskytte data under overførslen og tilbyder tofaktorautentisering.

Plus, dens kildekode er offentlig, så enhver, der ønsker at få et indvendigt kig på MEGAs sikkerhed, kan gøre det.

MEGA har servere i Europa, Canada og New Zealand, men det hjalp ikke os med at nå de hastigheder, vi forventede. MEGA var langsommere end gennemsnittet, og det hjælper ikke, at den ikke bruger blokering af filniveau-kopiering. Desuden klager mange brugere over dets langsomme hastigheder i vores MEGA-gennemgang.

4. Dropbox

Dropbox har været et husholdningsnavn i lang tid. Det er populært på grund af dets store brugeroplevelse, som inkluderer Linux-support.

For at bruge det på Linux skal du installere dets desktop-klient, der består af et ikon i systembakken og en synkroniseringsmappe. Det er den fælles synkroniseringsmodel, som Dropbox opfandt i 2007. Klienten er tynd, så du finder det, du har brug for uden besvær..

Dropbox Online-filer Slide1

Dropbox Sync Folder Slider

Dropbox-filanmodning Slide4

Dropbox Selective Sync Slide5

Tidligere

Næste

Webklienten har de samme funktioner. Det er klart, let at bruge og hurtigt. Du kan bare trække og slippe filer for at begynde at uploade dem.

Mobilappen, der er til Android og iOS, er også en leg at bruge. Det giver dig mulighed for automatisk at tage backup af dine fotos og videoer, scanne dokumenter, gøre filer tilgængelige offline og få adgang til Dropbox Paper. Hvis Dropbox Paper er nyt for dig, kan du lære mere om det i vores Dropbox Paper-gennemgang.

Dropbox holder prisfastsættelsen enkel, da den kun har to planer for personlige brugere. Den første, Plus, er $ 11,99 per måned eller $ 119,88 pr. År. Det giver 2 TB lagring. Hvis det ikke er nok plads til dig, giver den næste plan Professional 3TB for $ 19.99 pr. Måned eller $ 199,00 pr. År.

Før du beslutter at abonnere, kan du teste Dropbox ved hjælp af dens gratis plan. Det tilbyder en mager 2 GB lagerplads.

Andre grunde, som vi kan lide Dropbox

Dropbox bruger TLS-protokollen med AES 128-bit til at beskytte dine filer under overførsel og AES 256-bit til at kryptere dine filer i hvile. Det er et godt sikkerhedsniveau, men Dropbox dekrypterer dine filer til at udpakke metadata til indeksering, når de når dens servere og krypterer dem bagefter. 

Derudover forbliver dine metadata i klartekst på en separat server. Det betyder, at privat kryptering ikke er tilgængelig. For at komme omkring det kan du bruge Boxcryptor, en privat krypteringstil tilføjelse, for at sikre, at ingen hos Dropbox kan læse dine filer. Du kan lære mere om det i vores Boxcryptor-gennemgang.

Selvom det mangler privat kryptering, mangler Dropbox ikke tofaktorautentisering. Derudover kan du overvåge linkede enheder, aktive websessioner og apps fra tredjepart med adgang til din konto fra din kontos sikkerhedsside. Hvis du synes noget er mistænkeligt, kan du deaktivere adgang til din konto.

Dropbox opbevarer sine servere i USA, så dine overførselshastigheder afhænger af, hvor tæt du er på dem. Når det er sagt, var Dropbox hurtigt i vores overførselstest, og det klarer sig endnu bedre, når du overfører allerede uploadede filer takket være synkronisering på blokniveau. Dropbox opfandt det, så det er ikke underligt, at det fungerer så godt. Du kan se hastighedstestresultaterne i vores Dropbox-gennemgang. 

5. Koofr

Koofr er en Slovenien-baseret cloud-lagringstjeneste, der styrker rækken af ​​tjenester, der understøtter Linux. Desktop-klienten følger den fælles synkroniseringsmodel, og du har ikke nogen problemer med at bruge den, fordi den er klar og intuitiv. 

Hvis du er på farten, kan du stole på webklienten. Det er også brugervenligt. Det har meget negativ plads, hvilket gør det klart og giver dig mulighed for hurtigt at finde det, du leder efter. Det fungerer hurtigt nok, så du har lyst til, at du arbejder med en desktop-app.

Koofr-hjemmeside-2018

Smartphone-appen er tilgængelig til iOS og Android. Det er let at bruge, og grænsefladen er klar og attraktiv. Det har de samme funktioner som webappen, men det giver dig også mulighed for at bruge filer offline. Du kan uploade eksisterende mediefiler såvel som fotos og videoer, så snart du tager dem.

Koofr har god planfleksibilitet takket være sine fem betalte planer, men deres værdi er ikke noget at prale af. 

Den første plan, S, er kun 57 cent om måneden, og den får dig 10 GB lagerplads. M koster $ 1,14 per måned for 25 GB. L får dig 100 GB for $ 2,28 per måned. XL er $ 4,55 per måned for 250 GB og endelig er XXL $ 11,38 pr. Måned for 1 TB plads.

Den gratis plan, Starter, tilbyder dig 2 GB lagerplads, som er en lille mængde, men nok til at teste tjenesten.

Andre grunde, som vi kan lide Koofr

Koofr bruger AES 256-bit til at kryptere dine filer i hvile og TLS / SSL-protokollen for at beskytte dem på vej til dets servere. Desværre er der ingen privat kryptering for at sikre dit privatliv.

Hvor tæt du er på Koofrs servere vil spille en stor rolle i, hvor hurtigt dine overførselshastigheder vil være. Vi var relativt tæt, da vi udførte vores hastighedstest, så vores hastigheder var hurtige. Når det er sagt, bruger Koofr ikke synkronisering på blokniveau til at fremskynde efterfølgende uploads. Du kan lære mere om Koofrs hastigheder og dens andre funktioner i vores Koofr-gennemgang.

Afsluttende tanker

Selvom der ikke er mange tjenester, der understøtter Linux, er der gode tjenester blandt dem, der gør. Fra dem har vi valgt pCloud til at være den bedste service takket være dens stærke sikkerhed, konkurrencedygtige priser, gode brugeroplevelser og hurtige hastigheder.

pCloud er vores øverste valg, men det betyder ikke, at de andre på denne liste ikke er levedygtige indstillinger, i det mindste i specifikke anvendelsessager. Hvis du værdsætter din sikkerhed, er du måske villig til at heste flere kontanter og abonnere på den dyrere Tresorit. Alternativt kan du abonnere på MEGA, som er billigere og har en 15 GB gratis plan, men ikke har hurtige og stabile overførselshastigheder.

Dropbox har hurtige hastigheder og bruger en synkroniseringsalgoritme på niveau niveau sammen med en brugeroplevelse, der er i forkant af cloud-lagringstjenester, men det pakker ikke så mange sikkerhedsfunktioner som vores to øverste valg, og det er ikke billigt. Til sidst kan du gå med Koofr, hvis du ikke har brug for meget lagerplads, og du ikke har noget imod manglen på privat kryptering.

Hvad synes du om vores valg? Har du en favorit? Er der en service, som vi har gået glip af? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me