Преглед на ADATA SD600 – Актуализиран 2020 г.

ADATA SD600 Преглед

ADATA обикновено прави HD-та, които влизат в компютри, но компанията също е набелязала външния HD пазар с SD600. Както можете да прочетете в нашия пълен преглед на ADATA SD600, в най-добрия случай това е смесен резултат.


Адата-sd600 чертиАдата-sd600-2Адата-sd600-1

предишен

Следващия

ADATA SD600
Оценка на редактора: 256$ 512$ $ Показване на отзивиКупете в Amazon$ Показване на отзивиКупете в Amazon

Ако има известна информация за ADATA, това е твърд диск. Компанията е специализирана във флаш памет, като всичко е от m.2 SSD дискове до флаш памети с голям капацитет. В този преглед на ADATA SD600 ще разгледаме един от четирите му външни SSD диска.  

Задвижването се продава като здрав диск с „изключителни скорости“. Въпреки че осигурява по-бързи скорости на трансфер от всички въртящи се дискове на пазара, той е кратък в сравнение със SSD дисковете, с които се конкурира. Издръжливата претенция също е къса, за съжаление, с евтин пластмасов кожух. 

Въпреки това е евтино, което го прави, най-малкото, най-доброто ръководство за външни твърди дискове. Прочетете, за да видите дали това е правилният избор за вас.

Силни & Слабости

Алтернативи за ADATA SD600

Характеристика

Въз основа на кутията, SD600 изглежда като устройство, създадено за побой. Извеждането му обаче разказва различна история. Покривката е изработена от пластмаса, с мека гумена хватка отгоре и отдолу. Гумата също е сменяема, закрепена е само чрез увиване около четирите изпъкнали ръба. 

Адата-sd600-1

Макар и по-издръжлив от Western Digital Elements (прочетете нашия преглед Western Digital Elements), SD600 пропуска марката за пазара, който изглежда е насочен. Изглежда страхотно при снимките на продуктите, но ако управлявате устройството, той не е създаден като LaCie Rugged устройство (прочетете нашия преглед на LaCie Rugged Mini). 

В полето ще получите устройството, кратък USB-A до USB микро тип B кабел и ръководството за потребителя. Жалко е, че SD600 не включва USB-C свързаност, тъй като повечето преносими SSD устройства са в комплект с него (прочетете нашия преглед на Samsung T5 за пример).

ADATA SD600 Настройка

Когато включихме устройството в лаптоп с Windows 10, той бе разпознат веднага. Това каза, че няма нищо на устройството. В повечето случаи обичаме да виждаме приложение, което ще ви помогне да регистрирате устройството и да ви преведе през инсталирането на предварително инсталирани помощни програми (прочетете нашия преглед на Seagate Portable за пример за това). 

Още по-досадно е, че ADATA предоставя много безплатни изтегляния с вашето устройство. Неща като SSD Toolbox, която ви позволява да промените настройките на вашия диск, са задължителни, но позволяването на потребителите да изтеглят резервния пакет за Macrium Reflect също би било хубаво. 

Въпреки това, повечето от приложенията са датирани и трудни за изтегляне. ADATA не само не включва лесен начин за намиране на софтуера, той просто показва списък за всеки софтуер, с различни версии в зависимост от операционната система и езика. 

Въпреки че има помощна програма за архивиране, устройството е достъпно само до 500 GB, така че вероятно ще се нуждаете от онлайн услуга за архивиране, като Backblaze, за да запазите файловете си сигурни (прочетете нашия Backblaze преглед).

Устойчивост на ADATA SD600 

ADATA твърди, че SD600 може да поддържа падания въз основа на военните стандарти, които не са строги. Самото боравене с устройството ви казва, че не е направено много да биете. Пластмасовият корпус е нарязан заедно на три части, а натискането отгоре и отдолу ще доведе до огъване и несигурен ремък. 

Що се отнася до силиконовия калъф, всеки, който мисли, че ще поеме падане, се шегува. Тънка е, без въздушни джобове или възглавнички, които да поемат тежестта на удара. Въпреки че самият диск може да се справи с падане, повечето SSD дискове могат, а наличието на метална обвивка вместо пластмасова би помогнало повече в този случай.

Споменаваме всичко това не защото вярваме, че всеки ще върне раница с външен твърд диск, а защото маркетинговият материал рисува неточна картина. Задвижването не е водоустойчиво – не се твърди, че е, но тъй като обикновено са „грапави“ продукти, лесно е да се предположи – и защитата от удари е тънка до нула. 

ADATA SD600 Преглед на функции

Безплатно

Характеристика

Капацитет
256, 512

Помощна програма за архивиране

интерфейс
USB 3.0

платформа

Windows

MacOS

андроид

производителност

Скорост на движение
N / A

Тип твърд диск
SSD

поддържа

Гаранционен срок
36 месеца

Услуги за възстановяване

Таблица за скорост

Цена

Ако търсите евтин, преносим SSD, ADATA е единствената ви възможност. Моделът от 256 GB е същата цена на гигабайт като 1TB SanDisk Extreme Portable. Както можете да видите в нашия преглед на SanDisk Extreme Portable, 250GB моделът почти удвоява цената на гигабайт. 

ADATA SD600
Оценка на редактора: 256$ 512$ $ Показване на отзивиКупете в Amazon$ Показване на отзивиКупете в Amazon

Това прави SD600 отлична стойност. Моделът с 512 GB е по-евтин, отколкото сме виждали който и да е преносим SSD, дори в сравнение с дискове, предлагани до 2TB. Въпреки това, по-евтината цена идва с отстъпки в използваемостта, скоростта и качеството на изграждане. Макар и по-евтино, все още плащате SSD цени. 

В сравнение с, да речем, Seagate Backup Plus Portable, цената не е впечатляваща (прочетете нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable). Въпреки че SD600 ще се справи по-добре от този диск, той се представя по-лошо от повечето SSD дискове. Плюс това, вие сте ограничени само до два капацитета.

Нямаме нищо против ограничен състав, но предлагането на 1TB модел е отчайващо. В крайна сметка можете да закупите микро SD карти, които са 256 GB, така че би имало смисъл ADATA да опакова повече хранилище в своята линия SD600. 256GB върви бързо и като се има предвид, че преносимите SSD устройства са основни за фотографите и видеографите, ограниченото пространство няма много смисъл.

скорост & производителност

Тестваме ефективността на твърдия диск, като измерваме скоростта и проверяваме за грешки. Използваме два теста за всяка от тези области, едната от които е установена база за сравнение, а другата е повече от практически тест. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
ADATA SD600
429 MB / s 383,2 MB / s 116,5 MB / s 77.6 MB / s 22.16 сек.

Започвайки със скорост, проведохме нашия SD600 през CrystalDiskMark, използвайки пет пропуска и 4GB тестов файл. Както се рекламира, скоростта на последователното четене беше около 440 мегабайта в секунда, което е по-бавно от другите водещи преносими SSD. Случайните четения и записи също се забавиха в производителността.

Адата-sd600-crystaldiskmark

Макар и по-бърз от Toshiba Canvio Basics, SD600 не е в съответствие с други външни SSD дискове (прочетете нашия преглед на Toshiba Canvio Basics). Samsung T5, SanDisk Extreme Portable и G-Technology G-Drive Mobile всички се представиха по-добре, но са по-скъпи (прочетете нашия преглед на G-Technology G-Drive Mobile). 

Също така тествахме устройството, като копирахме тестова папка с размер 2.3 GB с филми, музика и други. Трансферът отне 22.16 секунди и макар да започна с висока бележка, той се бореше през целия тест. Скоростта се увеличаваше и намаляваше, изглежда на цикъл, което предполага, че буферът не е в състояние да поддържа.  

По време на нашето тестване имахме CrystalDiskInfo отворен, за да видим колко топло се получи устройството, както и грешки, които може да са изскочили. За щастие, нямаше грешки, но задвижването достигна около 42 градуса по Целзий. Въпреки че няма за какво да се притеснявате, беше по-горещо от повечето дискове, които сме тествали, дори въртящи се. 

Адата-sd600-CrystalDiskInfo

За да разгледаме по-дълбоко грешките, проведохме нашия SD600 чрез 30-минутен стрес тест с помощта на помощната програма „chkdsk“ на Windows. Командата “/ r” сканира устройството за грешки, на което подложихме диска си. За щастие, всичко излезе чисто. 

Гаранция & поддържа

SD600 се предлага с тригодишна ограничена гаранция. Прилагат се обичайните условия, което означава, че ADATA няма да поправи или замени устройството, ако е повредено по вина на потребителя. Дразнещо, ADATA също казва, че ако гаранционният стикер е повреден, ще анулира гаранцията. 

Адата-sd600-2

Три години е ограничената гаранция, която видяхме за повечето дискове, така че е хубаво да видите ADATA скок на борда. Това каза, че няма ръководство за регистрация на вашия продукт, докато го настройвате, което означава, че ако трябва да заявите гаранцията си, ще трябва да се регистрирате за акаунт, да проверите състоянието на гаранцията и да подадете заявка.

В ръководството за употреба ADATA казва да отидете на www.adata.com/en/support_service за поддръжка на продукта. Тази страница е празна. По-добре е просто да отидете на уебсайта на ADATA и да намерите раздела „поддръжка“ в горната част на страницата. Там можете да намерите изтегляния на продукти, информация за гаранцията, често задавани въпроси и други. 

Що се отнася до контакта с ADATA, получавате само поддръжка по имейл. Можете да попълните формуляр за контакт в секцията „свържете се с нас“ в раздела за поддръжка, който е дълъг и в по-голямата си част ненужен. За щастие, обаче, често задаваните въпроси и изтеглянията за всеки продукт могат да бъдат достъпни от страницата на продукта. 

Присъдата

Ако имате нужда от SSD и искате да спестите пари, ADATA ще ви преведе там със SD600. Това каза, че ще трябва да се борите с по-слаба конструкция – без значение какво може да каже маркетинговият материал – и по-ниска скорост. SD600 не е впечатляващ в повечето отношения, но все пак е солидна бюджетна опция. 

Това каза, че можете да спестите повече пари и да получите повече капацитет, като вървите с въртящ се диск. Ако сте по-загрижени за производителността, по-скъп SSD може да е подходящ за вас. Независимо в кой лагер попадате, можете да намерите устройството, което ще работи най-добре, като прочетете другите ни прегледи на външен твърд диск. 

Какво мислите за SD600? Дали по-ниските скорости са достойни компромиси за това колко евтино е? Кажете ни вашите мисли в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map