LaCie Rugged Mini Review – Здрав, но бавен – Актуализиран 2020 г.

Преглед на LaCie Rogged Mini

Ако искате твърд диск, който може да поеме побой, LaCie Rugged може да изглежда добра покупка. Ако искате добър външен HD, който работи добре, избягвайте този продукт. Прочетете защо в нашия пълен преглед на LaCie Rugged.


LACIE-грапав-мини-чертаLACIE-здрав-мини-2LACIE-здрав-мини-1

предишен

Следващия

LaCie Rogged Mini
Оценка на редактора: 1 TB74,94 долара2 TB85,99 долара4 TB141,99 долара$ 74.94Показване на отзивиКупете в Amazon$ 125,83Показване на отзивиКупи на Walmart$ 80.99(9 отзива) Купете от Best Buy99,94 $ 85.99Спестете $ 13.95 (14%) Показване на отзивиКупете в Amazon149,99 $ 109,99Спестете $ 40,00 (27%)(1 Отзиви) Купете в Walmart$ 104,99(184 отзива) Купете от Best Buy$ 141,99Показване на отзивиКупете в Amazon$ 169,99Показване на отзивиКупи на Walmart$ 159.99(9 отзива) Купете от Best Buy

Всеки, който не е чувал за LaCie, вероятно би разпознал някои от продуктите, които прави. Оранжевата лента, която заобикаля своята Rugged серия от дискове, е емблематична, показвайки, че устройството може да издържи дори най-трудните удари. В този преглед на LaCie Rugged Mini ще разгледаме най-достъпната опция в състава.

Ако не сте запознати, LaCie е собственост на Seagate, така че много от инструментите и функциите са сравними с дисковете на Seagate. Гамата LaCie, за разлика от гамата на Seagate, се фокусира върху форм-фактора и производителността преди всичко, което се вижда от наборите на Porsche Design дискове и d2 десктоп резервни дискове. 

Но казано, и Rogged Mini също не показва. Въпреки че корпусът може да се справи с най-суровите условия, производителността оставя много да се желае и като се има предвид, че цената е много по-висока от някои конкурентни дискове, това е трудна продажба. Въпреки това, ако ви е трудно на дисковете или ги използвате в тежки условия, Rugged Mini може да бъде най-добрият външен твърд диск за вас.

Силни & Слабости

Алтернативи за LaCie Rugged Mini

Характеристика

Ако нещо е ясно, когато разкопчавате LaCie Rugged Mini, то устройството може да победи. Емблематичната оранжева лента е твърда, което гарантира, че вашето устройство ще остане използваемо, ако предприеме неудачни падания. Под покривалото изглежда, че всеки преносим твърд диск. За разлика от Western Digital Elements обаче, корпусът е изцяло метал (прочетете нашия преглед Western Digital Elements).

LACIE-здрав-мини-1

Това каза, че по-голямата част от цената отива в този корпус, който ще разгледаме в следващия раздел. В кутията получавате устройството, USB кабел тип A до микро тип B и USB тип A до тип C. Въпреки че устройството не работи през USB 3.1, все пак можете да го включите към USB тип C порт за удобство. 

Въпреки че стандартът е почти във всяко отношение, корпусът е това, което отличава LaCie. Дисковете са предназначени да отидете там, където отивате, боравейки с най-трудната среда с лекота. Вашият долар не купува допълнителна производителност, а по-скоро способността да гарантирате, че вашите данни се пазят.  

Това не е просто обща идея. LaCie дава конкретни ограничения на своята продуктова страница за това, какво може да се справи с Rugged Mini. Задвижването е устойчиво на дъжд, може да поеме шока от капки до четири фута и може да издържи под налягане около 2 205 фунта.

LaCie Rogged Mini Setup

Би трябвало да е малка изненада, че настройването на LaCie Rugged Mini е подобно на настройката на портативно устройство Seagate (прочетете нашия преглед на Seagate Portable). Двете приложения „стартирайте тук“, които се зареждат на Seagate дискове, също са на Rugged Mini дискове и щракването върху това, което съответства на вашата операционна система, ще ви изведе на път. 

LACIE-грапав-мини-преглед регистрация

Е, това ще отвори страница за регистрация, която препоръчваме да разгледате. Вие не само ще регистрирате устройството си за гаранционна поддръжка, но и ще можете да закупите до три години възстановяване на данни за 15 долара и да изтеглите инструментариум, който ще разгледаме след минута. 

Подобно на Seagate Backup Plus Portable, има и допълнителни оферти (прочетете нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable). За това шофиране получихме два месеца план за фотография на Adobe. С LaCie Rugged Mini можете да получите месец на Adobe Creative Cloud. Това е голямо, като се има предвид, че Adobe оглави най-добрия ни софтуер за редактиране на снимки и най-добрите списъци на софтуер за редактиране на видео.

Издръжлив мини резервно копие и сигурност LaCie

Както споменахме, част от процеса на настройка е изтеглянето на инструментариум, който е универсален център за функциите на Rugged Mini. Преди да стигнете до това обаче, ще трябва да преминете през процеса на настройка на LaCie, който ще форматира и оптимизира устройството ви за операционната система, която използвате. 

Също така ще попитате дали искате да архивирате или огледало файлове на устройството. Докато архивирането е по-подходящо за устройство като Western Digital My Book, огледалното преглеждане на вашите файлове може да бъде полезно (прочетете нашия преглед Western Digital My Book). Тъй като Rogged Mini е предназначен да отидете където и да отидете, по същество можете да имате копие на вашата машина, където и да се намирате.

Един забележителен пропуск обаче е защитата с парола, въпреки твърденията на LaCie, че Rugged Mini го предлага на страницата на продукта. Инсталирахме всяко налично приложение за Rugged Mini и не можахме да намерим място за задаване на парола. След като изгубихме процеса, разбрахме, че той е функция за LaCie Rugged Secure, а не за Rogged Mini.

Това е жалко, като се има предвид, че задвижването е защитено на всеки друг фронт. Rogged Mini може да бъде чудесна опция за вземане на данни в движение, но ако искате да заключите резервните си копия, ще искате да помислите за сигурен онлайн резервен доставчик, като Backblaze (прочетете нашия Backblaze преглед). 

Преглед на функции на LaCie Rogged Mini

Започва от $ 7494Всички планове

Характеристика

Капацитет
1 TB, 2 TB, 4 TB

Помощна програма за архивиране

интерфейс
USB 3.0

платформа

Windows

MacOS

андроид

производителност

Скорост на движение
5400RPM

Тип твърд диск
предене

поддържа

Гаранционен срок
24 месеца

Услуги за възстановяване

Таблица за скорост

Цена

Както споменахме, Rugged Mini задвижванията са по-скъпи от останалите конкуренти в черната кутия, като почти всички допълнителни разходи отиват в заграждението. Налични са само три капацитета, но те предлагат солидна гама за тези, които се нуждаят от съхранение в движение. 

LaCie Rogged Mini
Оценка на редактора: 1 TB74,94 долара2 TB85,99 долара4 TB141,99 долара$ 74.94Показване на отзивиКупете в Amazon$ 125,83Показване на отзивиКупи на Walmart$ 80.99(9 отзива) Купете от Best Buy99,94 $ 85.99Спестете $ 13.95 (14%) Показване на отзивиКупете в Amazon149,99 $ 109,99Спестете $ 40,00 (27%)(1 Отзиви) Купете в Walmart$ 104,99(184 отзива) Купете от Best Buy$ 141,99Показване на отзивиКупете в Amazon$ 169,99Показване на отзивиКупи на Walmart$ 159.99(9 отзива) Купете от Best Buy

Долният край на линията не е впечатляващ. За почти 10 цента гигабайт можете да получите SSD устройство като SanDisk Extreme Portable (прочетете нашия преглед на SanDisk Extreme Portable). В сравнение с, да речем, основите на Toshiba Canvio, различието е ясно. Версията от 1 ТБ на този диск струва около 25 долара по-малко (прочетете нашия преглед на Toshiba Canvio Basics). 

Излизайки по линията, 2TB моделът на Rugged Mini е по-разумен, но все пак почти два пъти повече от другите външни дискове с черна кутия. Това каза, че 4TB моделът не е лош. Въпреки че все още е по-скъп от Western Digital My Book или Seagate Backup Plus Portable, доплащането е леко и предвид добре издръжливия външен мини, допълнителните разходи си заслужават.

Трудното в този раздел е, че Rogged Mini не предлага значителна полза от производителността. Дискът все още се върти със 5,400 об. / Мин. През USB 3.0 и видяхме други опции да правят същото за много по-малко пари. 

Поради това е ясно, че допълнителните разходи са свързани с металния капак и оранжевата лента около устройството. Тези функции не бива да се отстъпват, особено ако хвърляте своя драйв много. Това каза, че за онези, които имат леко докосване или могат да следят къде отиват данните им, това е прекомерно и такава е цената.

Скорост и производителност

Изпълняваме външни твърди дискове чрез серия от четири теста, за да определим производителността. Два от тези тестове са за скорост и два са за грешки, като всяка категория получава практически тест и еталон. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
LaCie Rogged Mini
133.9 MB / s 27.89 MB / s 1.089 MB / s 0.879 MB / s 74 сек.

Започвайки със скорост, прокарахме своя диск през CrystalDiskMark, използвайки тестов файл от 4 GB и пет пропуска. Нашият Rogged Mini се бореше много, влизайки с разумна, но не впечатляваща последователна скорост на четене и неприемлива скорост на последователно записване. Случайните четения и записи бяха добре, но видяхме по-бърза производителност със Western Digital дискове. 

LACIE-грапав-мини-преглед-crystaldiskmark

Нашият практически тест, който се състоеше от копиране на тестова папка с 2.3 GB и определяне на времето за прехвърляне, също беше ненормален. Отне ни за минута и 14 секунди с прилично количество несъответствие. За сравнение, много по-евтиното устройство за Toshiba Canvio Basics, което тествахме, прехвърли файла за малко повече от 16 секунди. 

Това тестване беше направено без оптимизацията на LaCie, така че се върнахме и отново проведохме тестовете след оптимизиране на устройството. Неучудващо е, че няма почти никаква полза от представянето. Нашият практически тест беше по-последователен, но скоростта беше също толкова бавна и CrystalDiskMark набира скорост, подобна на тази, която видяхме преди. 

Ако скоростта е загрижена, Rugged Mini няма да се достави. По производителност е подобен на много черни устройства, но скоростта на трансфер е ужасна. За тези, които се нуждаят от бързо устройство за редактиране на видео и други подобни, вероятно трябва да се придържате към SSD, като Samsung T5 (прочетете нашия преглед на Samsung T5). 

За щастие, нашата проверка за грешки мина без проблем. Ние наблюдавахме устройството с помощта на CrystalDiskInfo по време на нашето тестване, за да видим дали устройството се нагрява или дали се появяват грешки. Всичко беше добро и нашето разширено тестване за грешки, което се състоеше от двучасов стрес тест с помощта на помощната програма „chkdsk“, подкрепи това. 

LACIE-грапав-мини-преглед-CrystalDiskInfo

Гаранция и поддръжка

LaCie Rugged Mini устройства се предлагат с две години ограничена гаранция, която е подробно описана в приложеното ръководство за продукта и .pdf, който е предварително зареден на устройството. Същата е гаранцията, която се вижда на устройствата на Seagate, което означава, че покрива само грешки в изработката или материала. 

LACIE-здрав-мини-2

Всеки друг проблем, като изпускане, потопяване или повреждане по друг начин на устройството, не е обхванат от гаранцията, което не би трябвало да е голям проблем, тъй като Rugged Mini устройствата са изградени като резервоари. Въпреки това, ако се случи да пробиете бариерата и да повредите задвижването, това няма да бъде покрито с гаранция. 

Що се отнася до поддръжката, LaCie предлага няколко записа в базата знания, които обхващат често задавани въпроси, ръководства за отстраняване на проблеми и инструкции. Можете също така да говорите с представител на поддръжката по телефон или имейл, ако имате конкретен въпрос. 

Предвид здравия характер на задвижването, ние очаквахме повече от подкрепа. Вместо да гарантирате, че задвижването може да се противопостави на природни сили, както твърди LaCie, вие имате стандартна гаранция, която може да се види и при други продукти на Seagate. Поддръжката е по-добра от тази, която ще получите с повечето външни дискове, но се надявахме на повече с продукт като Rugged Mini. 

Присъдата

Здравите мини дискове ви казват всичко, което трябва да знаете от името. Те са създадени да издържат и са малки, което е трудно да се намери комбо. Това каза, представянето е посредствено. Има специфичен набор от хора, които искат издръжлив мини диск, но ако просто искате да направите няколко неща в движение, има по-бързи и по-евтини опции. 

Това каза, ако изхвърляте снимки, докато снимате сватба или хвърляте устройството в раница, докато пътувате, защитата свети. Така или иначе, ние предлагаме да прочетете другите ни прегледи на външен твърд диск, за да видите дали Rugged Mini е най-добрият избор за вас. 

Какво мислите за LaCie Rugged Mini? Кожището струва ли допълнителните разходи? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map