G-Technology G-Drive Mobile SSD преглед – актуализиран 2020 г.

G-Technology G-Drive Mobile SSD преглед

G-Drive G-Drive Mobile SSD е много мощно устройство от висок клас, което върши работата бързо. Въпреки това може да е твърде скъпо за повечето портфейли, тъй като можете да препрочетете в пълния ни преглед на G-Technology G-Drive Mobile SSD.


г-кола-мобилен чертиграм-кола-мобилен-1

предишен

Следващия

G-Technology G-Drive Mobile SSD
Оценка на редактора: 500GB89,99 щ.д.1TB181,18 долара2TB329,95 долара$ 179.95 $ 89.99Спестете $ 89.96 (50%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 149,99(73 отзива) Купи на Best Buy$ 181,18Показване на отзивиКупете в Amazon$ 189,95(1 Отзиви) Купете в Walmart$ 299,99(57 отзива) Купете от Best Buy749,95 $ 329,95Спестете $ 420,00 (56%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 649,99(2 отзива) Купете от Best Buy

G-Technology е една от малкото марки за съхранение, собственост на Western Digital. Western Digital хвърля широка мрежа за съхранение, а SanDisk, друга от неговите марки, се фокусира върху преносимо флаш хранилище. G-Technology обслужва различен пазар, а именно създатели. Здравите задвижвания са създадени за скорост и твърдост, което е идеално за фотографи, режисьори и продуценти. 

В този преглед на G-Drive G-Drive Mobile SSD ще разгледаме твърд диск, който трябва да отиде където и да правите. С безкомпромисно изграждане и ултра бърза скорост G-Drive Mobile може да се справи с почти всяка задача. Ценовият етикет обаче може да ви е прекалено много. 

Ако някога сте поглеждали в гамата на G-Technology, това би трябвало да е малко изненада. С решения за съхранение, създадени за изхвърляне на кадри, които струват няколко хиляди долара, неговият обхват не е фокусиран върху търсещите стойност. Ако търсите най-доброто от най-добрите, е трудно да разгледате G-Technology, дори в сравнение с най-добрите ни външни твърди дискове.

Силни & Слабости

Алтернативи за G-Technology G-Drive Mobile SSD

Характеристика

G-Drive Mobile се предлага в скромни опаковки, но не спестява най-важното. Получавате устройството, USB-C към USB-C кабел, USB-C към USB-A кабел и куп ръководства. Включването на два кабела за различни машини е голямо, тъй като някои производители на устройства с удоволствие ви дават вместо това евтин адаптер (прочетете нашия преглед на SanDisk Extreme Portable за пример). 

грам-кола-мобилен-1

Това каза, че кабелите са къси. Всъщност те са толкова къси, че не могат да стигнат до върха на настолен компютър, когато са включени отзад. Те обаче се задържат, когато са огънати и виждайки, че устройството се продава на тези в движение, късият кабел не е задължително лошо нещо. 

G-Drive Mobile Setup

Настройката на G-Drive Mobile беше странна. След като го включи през USB-C към лаптоп с Windows 10, той издърпа с по-малко от 4 GB наличен капацитет. Просто наречен „G-Utilities“, ние го отворихме, за да намерим множество файлове и инсталатори и текстов файл с инструкции. Въпреки че вече сме го виждали – прочетете нашия преглед на Seagate Portable за пример – G-Technology включва твърде много.

На устройството има двама инсталатори, един за съветника за формат и друг за нещо, наречено Paragon (повече за него за минута). Въпреки че можем да разберем този, който ни е нужен, това няма да е така за всички. Инструкциите помагат, но те са дълги. Поставянето на нужния инсталатор в основата на устройството и всичко останало в папка би работило по-добре. 

Посегнахме за съветника за формат, надявайки се той да ни даде 500GB капацитет, за който сме платили. Това стана, но изтри всички други комунални услуги в процеса. Можем да оценяваме, че на устройството е включено всичко, но уеб-базирана настройка като Seagate Backup Plus Portable или всеобхватна програма за инсталиране като Western Digital My Book е по-добра (прочетете нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable и Western Digital Преглед на моята книга). 

Мобилна издръжливост на G-Drive

Макар и да не се предлага толкова агресивно, колкото здрав като ADATA SD600, G-Drive Mobile може да се справи с побой. В действителност може да отнеме повече от ADATA SD600, както можете да прочетете в нашия преглед на ADATA SD600. G-Drive Mobile ви осигурява защитата на LaCie Rugged Mini, като същевременно има тънък и атрактивен форм-фактор (прочетете нашия преглед на LaCie Rugged Mini). 

Меко-гуменото тяло осигурява приятно усещане, но е подкрепено от метален интериор. Това е определението за солидно, с прилично тегло, за да се зареди. Това е благодарение на хидроизолацията, прахоустойчивостта, защитата от капки и защитата от раздробяване. 

Това също не е просто маркетингова точка. Задвижването е с IP67 защита за защита от вода и прах, може да се справи с почти 10-футов спад и може да издържи до 1000 килограма налягане. Със своята впечатляваща скорост и изграждане, G-Drive Mobile може да се справи с всяко натоварване при всякакви условия.

G-Technology G-Drive Mobile SSD Преглед на функции

Започва от $ 8999Всички планове

Характеристика

Капацитет
500GB, 1TB, 2TB

Помощна програма за архивиране

интерфейс
USB 3.0

платформа

Windows

MacOS

андроид

производителност

Скорост на движение
N / A

Тип твърд диск
SSD

поддържа

Гаранционен срок
60 месеца

Услуги за възстановяване

Таблица за скорост

Цена

Към днешна дата G-Drive Mobile е най-скъпият преносим диск, който разгледахме. Цената за гигабайт на 2TB е почти толкова, колкото някои водещи преносими SSD дискове от 1TB (прочетете нашия преглед на Samsung T5 за повече информация). 

G-Technology G-Drive Mobile SSD
Оценка на редактора: 500GB89,99 щ.д.1TB181,18 долара2TB329,95 долара$ 179.95 $ 89.99Спестете $ 89.96 (50%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 149,99(73 отзива) Купи на Best Buy$ 181,18Показване на отзивиКупете в Amazon$ 189,95(1 Отзиви) Купете в Walmart$ 299,99(57 отзива) Купете от Best Buy749,95 $ 329,95Спестете $ 420,00 (56%) Показване на отзивиКупете в Amazon$ 649,99(2 отзива) Купете от Best Buy

Без съмнение, това е смисълът на намаляване на възвръщаемостта на външните SSD дискове. G-Drive Mobiles са по-бързи от другите SSD дискове и се предлагат с изключителен форм-фактор, но маржовете между него и дисковете от SanDisk и Samsung са тънки. Освен това му липсват функции, които бихте получили при Samsung T5, като например защита на паролата. 

Ако стойността е това, което ви интересува, G-Drive Mobile не е мястото за разглеждане (прочетете нашия преглед на Toshiba Canvio Basics, за да научите за по-ценно ориентиран диск). Въпреки това, ако безкомпромисната скорост и качество на изграждане са вашите основни проблеми, G-Technology е един от малкото производители, които ноктират и двете.

скорост & производителност

Тестваме скоростта и грешките, за да преценим общата производителност на задвижването. Въпреки че винаги има производствени фактори, които могат да променят ефективността на устройството, четирите теста, които използваме, се опитват да получат възможно най-точна картина, за да можем да сравним устройството с останалата част от пазара. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Transfer
G-Technology G-Drive Mobile SSD
562,8 MB / s 515,6 MB / s 177,9 MB / s 170,5 MB / s 16.54 сек.

Скоростта започва с CrystalDiskMark. Проведохме нашия 500GB G-Drive Mobile чрез бенчмарка, използвайки тестов файл от 4 GB и пет пропуска. Както се рекламира, последователните четения достигат над 560 мегабайта в секунда. Плюс това, случайните скорости на четене и запис бяха най-бързите, които сме виждали от преносим SSD. 

грам-кола-мобилни crystaldiskmark

След това копирахме 2.3 GB папка, пълна с филми, музика и документи на устройството. Преминаването отне 16.54 секунди, което е вторият най-бърз път, който видяхме, пребит само от Samsung T5. Той се движи с постоянни 144 MBps през целия тест, което означава, че е бърз. 

Също така наблюдавахме устройството за грешки с CrystalDiskInfo. Нямаше такива, но както можете да видите на екрана по-долу, забелязахме нещо интересно. Регистрира се като SanDisk X600 M.2 SSD. Възможно е, ако не е вероятно, G-Drive Mobile да е само M.2 X600 в грапаво шаси. В крайна сметка G-Technology и SanDisk са собственост на Western Digital.

грам-кола-мобилни CrystalDiskInfo

Гаранция & поддържа

Извън отличната производителност и изграждане, една от причините да закупите G-Drive Mobile е гаранцията. Получавате пет години с G-Drive Mobile, който е най-дългото, което сме виждали от всеки външен твърд диск. Все още е ограничена гаранция – няма как да се заобиколи, но G-Technology не е толкова строга като другите производители. 

По принцип, ако счупите или повредите устройството, G-Technology не носи отговорност. Не се покрива и непрекъснатата работа или загубата на данни. Ако дискът е повреден от производствена грешка, той ще бъде заменен безплатно. Както при всички гаранции, ще трябва да преминете през процес на разрешение за връщане на стоки. 

Можете обаче да направите много проблеми за отстраняване на проблеми сами. За разлика от повечето производители на задвижвания, G-Technology предоставя подходяща база от знания за своите продукти. Там ще намерите ръководства за стартиране, често задавани въпроси, изтегляния, спецификации и дискусии в общността. Въпреки че други производители предоставят тези ресурси, те рядко ги предоставят на едно място. 

грам-кола-мобилни знания

Ако търсите по-конкретни отговори, можете да кликнете върху бутона „задайте въпрос“ в горната част на базата знания. Има дълга форма за контакт, която, за съжаление, е единственият начин да разговаряте с представител на екипа за поддръжка. Това каза, че многото ресурси за самопомощ трябва да решат повечето проблеми.

Присъдата

По-скъпа от конкуренцията, G-Technology не се занимава с рязане на ъгли, за да се хареса на клиентите, ориентирани към стойността. Вместо това ще плащате повече и получавате повече. Производителността е близо до други водещи SSD дискове, но качеството на сглобяване и щедрата гаранция са нещо, което не сме виждали. 

Това каза, че цената е висока. За тези, които искат това, което предлага G-Technology, има няколко подходящи замени. Тези, които търсят по-ориентирана към стойността опция обаче, ще е по-добре да прочетат другите ни прегледи на външен твърд диск. 

Какво мислите за G-Drive Mobile? Дали допълнителните разходи струват ли скоростта? Кажете ни вашите мисли в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me