Weebly преглед – актуализиран 2020 г.

Weebly преглед

Weebly е един от по-старите и най-доверени строители на уебсайтове и с основателна причина: той е лесен за използване и има някои страхотни възможности за дизайн. Вижте нашия преглед в Weebly, за да разберете дали това е правилният конструктор за вас.


Weebly обслужва над 40 милиона уебсайта на 325 милиона потребителска аудитория всеки месец. Не е трудно да си представим защо или с дизайнерски шаблони в готовност и множество отлични инструменти за електронна търговия. И с двете в ръка е ясно защо Weebly се нарежда сред най-добрите ни създатели на уебсайтове.

Още през 2006 г. трима възпитаници на Penn State създадоха Weebly. По онова време той е бил предназначен като начин за останалите студенти да направят и поддържат портфолио онлайн. Въпреки това, година и малко инвеститорски пари по-късно, Weebly стартира един от първите WYSISYG (това, което виждате е, което получавате) уеб интерфейси за изграждане, заявявайки претенцията си като сериозен строител на уебсайтове.

Оттогава компанията продължава да расте на строителя, прилагайки нови функции и въвеждайки нови шаблони. Опитахме стария фаворит, за да видим как се подчинява на днешните стандарти в море от конкуренти, които се носят по петите на Weebly. Въпреки че не всичко е перфектно, едно нещо е сигурно, Weebly все още е силен претендент за вашия бизнес.

плачевен интерфейс

плачевна странична лента

опции за блогове

опции seo seo

оживен център за приложения

предишен

Следващия

Алтернативи за Weebly

Силни & Слабости

Характеристика

Weebly се предлага с изненадващо количество функции за изграждане и управление на вашия сайт. Докато повечето други строители могат да изпълняват същите функции, малцина идват с всичко, което е вградено. С Weebly, необходимите инструменти са на една ръка разстояние, с голям магазин за приложения за всякакви нишови изисквания.

Нека започнем с това, което е включено. Weebly ви предоставя поддръжка за формуляри и блогове от началото, което означава, че не са необходими други приложения. Формулаторът на формуляри е по-малко наперен, сигурен, но все пак невероятно полезен. Той използва същия интерфейс за плъзгане и пускане като останалия потребителски интерфейс, което означава, че можете интуитивно да съставяте формуляри и да събирате данни.

плачевен редактор на формуляри

Блогът, поне на пръв поглед, е по-интересен. Weebly предприема малко по-различен подход към начина, по който създавате блог. Вместо да инсталирате приложение и да използвате бек-енд интерфейс като WordPress, просто добавяте страница на блога и чернови публикации от редактора. В началото е противодействащо, но с времето се подобрява.

Всеки обаче може да прави блог и да създава формуляри, така че набор от функции на Weebly наистина наистина става интересен с външни приложения. Можете да инсталирате тези лоши момчета направо от потребителския интерфейс и да плъзнете елементите на вашия сайт, както бихте искали всеки друг. Някои фаворити, които намерихме, бяха Printful изпълнение, Easy Magazine и PinPoll.

оживен център за приложения

Въпреки че не можем да свържем директно приложенията (тъй като те са разположени в редактора), можем да ви кажем, че всички те са трети страни. За разлика от Wix, където повечето приложения са първа страна, на пазара на Weebly има голям асортимент от опции (прочетете нашия преглед на Wix за това как се различава тук).

Това обаче е малко меч с две остриета. Въпреки че има повече опции, там има и много боклуци. Ако някога сте преглеждали плъгини за WordPress, със сигурност ще знаете усещането за превъртане през списък с нишови приложения с ниска оценка. Въпреки че няма толкова обеми, колкото WordPress, ще трябва да направите малко пресяване, за да намерите добрите неща.

Дори при тази малка хватка е трудно да се намерят проблеми с функциите. Weebly включва значително количество мощност извън портата, с много приложения, които да я архивират. Макар че може да се наложи да се разровите, за да намерите това, което ви трябва, сигурно е, че и малко допълнителна работа никога не нарани никого.

Обзор на функции Weebly

Weebly логоwww.weebly.com

Безплатно за 5 GB

Дизайн

Предварително изработени теми

Формуляр на форми

HTML редактор
ограничен

Поддръжка на форум

Vector Art Gallary

звуков

HD видео

ползваемост

Интерфейс за влачене и пускане

SEO редактор

Поддръжка за мобилни устройства

App Center

Поддръжка на блога

Поддръжка за електронна търговия

Редактор на страници

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Екстри

SSL сертификат

Име на домейн

Рекламни кредити

Преглед на сайта

поддържа

Помощен център

форум
0

Чат на живо

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка
0

Видео уроци

Текстови уроци

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Weebly стартира живота си като безплатен създател на уебсайтове, но прерасна в нещо много по-голямо. Все пак основата на него е безплатна. Безплатният план ви предоставя пълен достъп до потребителския интерфейс, но вие сте принудени да използвате поддомейн Weebly и да показвате реклами на вашия сайт. Въпреки това безплатният план е изненадващо добър. Получавате пълна SSL сигурност на вашия сайт, поддръжка за чат и имейл, безплатни SEO инструменти и достъп до форума на общността.

Ако обаче искате да използвате собствения си домейн, ще трябва да надстроите до Connect. Това е абсолютно същият план като безплатния, но можете да използвате собствения си домейн вместо Weebly предоставен. Не е много вълнуващо, не, но при $ 4 на месец, все пак е по-евтино от същия план в Wix.

Starter е първият реален план в Weebly. Той отрязва всички реклами и ви позволява да използвате собствения си домейн (включен безплатен) с конструктора Weebly. Още по-добре, това е първият план, който ви позволява да направите сайт за електронна търговия. Получавате само 10 продукта, но това също е по-малко от една трета от цената на основния магазин с SquareSpace (прочетете нашия преглед на SquareSpace за повече информация за това).

Името на плана, Starter, е всичко, което трябва да знаете за него. Добър план е някой, който тепърва започва. За малко повече мощност обаче планът Pro е далеч по-добър. Отключвате почти всички функции на сайта във Weebly, с увеличен лимит на продукти за електронна търговия.

Планът включва видео фонове за вашия сайт, вграждащи се HD видео и аудио, до 100 регистрирани членове и 25 продукта. Само с няколко долара повече на месец, той ви дава далеч повече функции от начинаещи и трябва да бъде най-добрият при избора на един от състава.

Планове за електронна търговия

Бизнес плановете са далеч по-скъпи и следваме тенденция, която виждаме много при създателите на уебсайтове. Това е почти удвоено цената на средния план и показва намаляваща възвръщаемост. Въпреки това, има няколко забележителни функции, които могат да направят този план да ви струва.

Те особено си заслужават, ако планирате да стартирате онлайн магазин. Лимитите на продуктите са напълно отменени и се начисляват нулеви такси за транзакции. Получавате допълнителни функции за електронна търговия, като например прегледи на продукти, калкулатор за доставка и данъци и инструменти за управление на запасите. Той не е идеален план за повечето, но е от съществено значение, ако управлявате онлайн магазин.

Търговските обекти за електронна търговия също могат да се възползват особено от магазина за приложения. Включенията като Printful са особено полезни, позволяват ви да продавате ризи, чанти и други, без да съхранявате никакви инвентар. Просто инсталирайте приложението, качете вашия дизайн и Printful ще изпълни всяка поръчка.

Weebly търгува удари добре с двата други титани в пространството на уеб строителя, Wix и SquareSpace. Тя е по-евтина от двете, докато все още представя избора на Wix. Въпреки че плановете не се чувстват балансирани в целия план, е трудно да се спори с цената на Weebly.

Дизайн & Инструменти

„Плъзгане и пускане“ е малко произволен термин, когато става дума за уеб строители. Разбира се, почти всички дизайнери ви позволяват да взаимодействате директно с вашия уебсайт, но малцина го използват като основен двигател за дизайн. Weebly, от друга страна, напълно възприема този подход.

Всичко, което правите на вашия сайт, може буквално да бъде наркотик от лентата с инструменти на вашата уеб страница. Елементите, които добавяте, се показват в лентата с инструменти отляво на екрана, разделени по категория. Например, можете да плъзнете полето „слайдшоу“ до място на екрана си и, сигурно, ще се покаже слайдшоу..

плач редактор

Трябва да се отбележи обаче, че това е специфично за страницата. Въпреки че съществуват универсални елементи, много от опциите са напълно зависими от това, коя страница редактирате. Например, можете да добавите публикация в блог само към специална страница в блога. Има изключения в зависимост от вашата тема, но правилото се прилага в повечето сценарии. Ще поговорим повече за това как това се отразява на опита в раздела „лекота на използване“ по-долу.

бодна лента на блога

Говорейки за теми обаче, това е шаблонът за изграждане на вашия сайт с Weebly. Има приличен, макар и не голям избор, от който да избирате, всеки подходящ с елементи за пълнене, за да ви покаже как дизайнерът е възнамерявал да изглежда.

Има обаче проблем. Ограниченият избор означава, че има само няколко практически теми, от които да избирате. Въпреки че всеки сайт все още може да постигне целта си с един от тези дизайни, повечето изглеждат по-натрапчиви, отколкото полезни. Не е, че някоя от темите изглежда зле, всъщност изглежда доста добре, но може да не намерите пряк поглед.

Ако обаче сте повече за изчистения и стилен подход към дизайна, вероятно ще намерите нещо, което ви харесва. Weebly определено е привлекателен за този пазар, с изчистен, разпространен като дизайн, предназначен да съдържа големи изображения и множество уникални елементи.

жизнени теми

След като намерите тема и използвате лентата с инструменти, за да я персонализирате по ваш вкус, можете да използвате горното меню, за да промените универсалните елементи на вашия сайт. Разделът за сглобяване е мястото, където имате достъп до интерфейса за плъзгане и пускане, основната част на потребителския интерфейс. След нея са бутони за страници, тема, приложения и настройки.

плач с инструменти

Страниците правят точно това, управлявайте страниците си. Можете да добавите нови, да промените реда и да преименувате, но тук не е твърде много. Темата е малко по-интересна, позволява да се променят универсалните параметри на този, който сте инсталирали. За всеки е различно, но някои общи функции, които може да видите, са активиране на лентата за търсене, лепкави заглавки и опции за шрифт.

плачевно редактор на страници

Разделът с приложенията е най-добрата част от горното меню. Тук можете да инсталирате нови допълнения към вашия сайт и да го вземете от хубава страница в нещо полезно. Както бе споменато в секцията с функции по-горе, списъкът е доста обширен, така че да намерите нещо, което ви е необходимо, няма да бъде твърде трудно.

магазин за приложения

И накрая, страницата с настройки не е толкова привлекателна за окото, но все пак е пълна с функции. Можете да правите неща като промяна на фавикон, да добавите парола за сайта и да активирате SSL сертификат. Един от секциите, които ни останаха, беше SEO секцията. От страницата с настройки можете да посочите ключовите си думи и описанието на сайта и дори да боравите с пренасочванията.

Настройки на оживен seo

Онлайн магазините имат няколко различни опции в строителя. Можете да настроите приетите начини на плащане, да добавите основна информация за магазина и да зададете и изберете тарифи за доставка. Изненадващо обаче, най-мощните инструменти тук са добавянето на продукти.

Можете да изброите физически стоки, цифрови изтегляния и услуги, като за всеки продукт е вградено SEO. Бизнес плановете имат няколко допълнителни функции за продукти, както и автоматично проследяване на инвентара, ръчно освобождаване от данъци, значки с ниски и изчерпани наличности и значки за продажба.

Weebly се справя с дизайна малко по-различно, но той все още работи добре. Ще намерите доста опции под капака, което е доста подвигът, като се има предвид колко изчистен изглежда интерфейсът. Макар че бихме искали да видим повече селекция в предварително подготвени теми, трудно е да накажем Weebly твърде трудно, като се има предвид колко страхотно е всичко останало.

Лесно използване

Както бе споменато в горния раздел, Weebly използва уникален подход към типичния създател на уебсайтове. Рекламираният интерфейс за плъзгане и пускане е наистина това, чисто преживяване и влачене. Макар че може да отнеме малко да свикнете, напълно интерактивната система преминава дълъг път в опростяването на сложни задачи.

За всяка промяна просто намерите иконата, която искате, и я плъзнете на страницата. Weebly посочва различни области на всяка страница в рамките на темата, върху които могат да се поставят елементи, и автоматично настройва околните елементи, за да я прилягат. Работи доста добре, особено с малко дизайнерски опит, тъй като никога не е нужно да се притеснявате за перфектното облицоване на нещата.

оживени мрежи линии

Уеб страницата е малко като пъзел и вие избирате парчетата, които го съставят. Дори когато се опитахме да разчупим страницата, като добавихме тон елементи, беше трудно. Редакторът автоматично премести всичко по най-логичния начин и, докато бомбардираният вид все още беше лош, строителят на Weebly направи най-доброто, на което е могъл.

плачевен дизайн

Дизайните също са изцяло специфични за страницата. Това е малко ограничаващо, сигурно, но той отива много по-лесно в употреба. Никога не съществува ситуация, при която влаченето на определен елемент върху страницата разбива темата. Инструментите ви за блогове се появяват само на вашата страница в блога, а инструментите ви за заглавия се появяват само на началната ви страница.

Говорейки за страници, Weebly се справя и с тези доста добре. Подобно е на повечето други уеб строители, като ви позволява да добавяте нови страници, да променяте няколко параметъра като видимост и да ги подреждате в йерархия.

Инсталирането на нови приложения на вашия сайт е лесно както винаги. В същата горна лента за страници ще намерите магазина за приложения. Всичко, което трябва да направите, е да го отворите, да намерите приложението, което искате и кликнете върху „добавяне“, за да го инсталирате. След като направите това, можете да използвате същия потребителски интерфейс за плъзгане и пускане, за да го поставите на вашия сайт.

добавяне на приложение

Подходът на Weebly е малко нетрадиционен, което означава, че има крива на обучение, ако идвате от друг строител. След като прекарате малко време с него, е много по-интуитивно. Вие взаимодействате директно с всеки аспект на вашия сайт, което прави по-лесно от всякога да проектирате нещо, което изглежда страхотно.

поддържа

Както при много други уеб строители, Wix се занимава с поддръжката си чрез помощен център. Тази колекция от статии ще се занимава с почти всеки проблем, с който ще се сблъскате, и служи като основа за поддръжка, за която е изградена останалата част от услугата. Въпреки това, за разлика от конкуренти като Wix, Weebly ви дава ясен път за контакт за човешка подкрепа.

Да започнем с помощния център. Това е изчистена библиотека от теми, вариращи от стартиране на вашия сайт до работа с електронна търговия. Тези шест теми са допълнително разделени на подтеми, където във всяка от тях ще намерите действителното месо и картофи. Винаги можете да заобиколите йерархията и да използвате също лентата за търсене.

помощен център

Самите статии са доста добри. Weebly ви предоставя големи скрийншоти за почти всеки урок, с инструкции стъпка по стъпка и малко намеса в други области. Има обаче място за подобрение.

Докато статиите са написани компетентно, те могат да бъдат малко трудни за сканиране. Инструкциите са стъпка по стъпка, но не са етикетирани с числа, което означава, че всяко действие може да се слее с друго. Освен това предоставянето на видео за по-сложни теми ще измине дълъг път в увеличаването на съдържанието на всяко написано парче.

статия за поддържане на плач

Извън центъра за помощ има още една алея за самостоятелна поддръжка. Weebly с благодарност предоставя форум на общността, където можете да публикувате въпроси за вашия бизнес, дизайн или дори просто да предоставите обща обратна връзка. По време на нашето наблюдение администраторът обикновено отговори на всеки даден пост в рамките на един час.

форуми

Ако обаче нито един от тези пътища не работи за вас, свързването с поддръжката е на едно кликване. От центъра за помощ можете да изпратите имейл, да се обадите или да разговаряте с представител на Weebly. Както при много уеб строители и уеб хостове, Weebly ще се опита да ви насочи към статия, преди да преминете в подкрепа, но това е само малко препятствие в иначе страхотна система.

Най-атрактивната част за поддръжката тук са опциите. Weebly ви дава всяка алея, която бихте могли да поискате, всяка с постоянно високо качество. Чувства се по-малко като тунел за подкрепа и по-скоро като център за поддръжка, с изобилие от страхотни възможности за избор.

Присъдата

Weebly е изминал дълъг път от корените си в Penn State. Въпреки че ядрото остава същото, набор от нови теми и актуализиран потребителски интерфейс масово преработиха платформата. Дизайнерът ви дава много мощност, без да е твърде трудно, а евтината ценова точка означава, че можете да имате красив сайт само за малко монета.

Има обаче и други опции, така че не забравяйте да проверите нашите други отзиви за уеб строители. Ние навлизаме в спецификата на всеки доставчик, така че да знаете в какво се захващате, когато се регистрирате. Направихме и подбор от най-добрите доставчици на уеб хостинг услуги, когато вашият сайт е готов да работи.

Ако отидете на уеб хостинг маршрута, WordPress е една от най-добрите платформи за изграждане на вашия сайт. Не забравяйте да проверите нашите три ръководства за използването му. 

 • Ръководство за начинаещи за използване на WordPress
 • Междинно ръководство за използване на WordPress
 • Разширено ръководство за използване на WordPress

Какво мислите за Weebly? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map