uCoz преглед – актуализиран 2020 г.

uCoz Преглед

uCoz by uKit е хардкор строител на уебсайтове, който се отказва от плъзгане и изпускане, като имате youninstead използване на код и командни линии. Много е мощен, но не е за сърцето. Прочетете пълния ни преглед на uCoz, за да прочетете всички подробности.


uCoz е в играта за изграждане на уебсайтове от 2005 г. Това не е строител с плъзгане и пускане сам по себе си, но и не е проста хостинг платформа. По-скоро комбинира удобно за потребителя редактиране и кодиране, за да създаде интересна, гъвкава и мощна платформа.

Ако сте поне леко технологични, разбирате как работи кодирането и искате много контрол върху уебсайта си, uCoz може да е един от най-добрите създатели на уебсайтове за вас.

Това каза, ако сте нов в онлайн света, е точно обратното. Опитът да разберете CSS библиотеките, когато дори не разбирате основите на HTML, ще се окаже кошмар. Ако това ви звучи като вас, по-добре прочетете нашето ревю на Weebly.

В този преглед на uCoz, ние ще демистифицираме за кого е платформата, като се задълбочим в нейните функции, инструменти, дизайн и други. Придържайте се и до края, за да можете да прочетете присъдата ни.

Силни & Слабости

Алтернативи за uCoz

Характеристика

Функциите на uCoz са добре направени, предлагайки дълбока персонализация и мощни инструменти. Може да е трудно да разбера всичко на място, но играта наоколо ще доведе до по-добро разбиране на платформата. Функциите и инструментите се наричат ​​„модули“ в uCoz.

ucoz-модули

Някои от тях са безплатни, някои са платени, а някои предлагат опции за двете. Нека да поговорим за най-важните за обикновен уебсайт.

uCoz Форми

Събирането на формуляри е важно за съставяне на списък с имейли и ангажиране на потенциални потенциални клиенти.

Създаването и използването на формуляр с uCoz е лесно. Трябва да активирате модула за формуляри за електронна поща в контролния панел. След като това се погрижи, ще ви бъде даден код за вмъкване на формата в страница.

ucoz форма

Просто го поставете в страницата, в която искате формуляра да бъде, и ако сте доволни от въпросите по подразбиране, това е това. Ако не, можете да редактирате въпросите и дизайна, за да му придадете различен вид. Разрешено, за това ще са ви нужни умения за кодиране, което означава, че не всеки може да поеме пълен контрол над инструмента. Това каза, че знанията за HTML тагове и цветни палитри трябва да са достатъчни.

Като цяло, използването на формуляри с uCoz е лесно да се направи, но трудно да се овладее. Както при много инструменти, можете да направите най-доброто от тях само ако сте достатъчно технични, така че начинаещите трябва да гледат към нещо като Simvoly. Много по-лесно е да се използва, както можете да прочетете в нашия преглед Simvoly.

uCoz Store

Електронната търговия с uCoz е сложна. Той разполага с много усъвършенствани функционалности, като например импортиране на продуктови каталози, което ви позволява да отидете толкова дълбоко, колкото искате, с персонализиране. След като инсталирате модула, можете да продавате на него всичко – от физически до цифрови продукти само за изтегляне.

За всеки запис можете да променяте опции като размер на изображението, размер на текста, тегло и цвят, така че имате голяма гъвкавост при настройването на всичко.

За съжаление, тази гъвкавост идва с недостатъци. Чудесно е, защото можете да настроите всичко, както искате, но ако не знаете какво правите, ще направите много редакции и модификации, преди да създадете приличен магазин. Трудният труд не е пагубен, но много редакции означават разхвърлян код, което от своя страна означава, че е по-трудно да се класира добре в Google.

Плюс това, винаги когато говорим за свобода на избор при разработване на уебсайт, кодирането е задължително. Най-просто казано, разширените редакции могат да се правят само чрез кодиране, така че начинаещите са в явен недостатък.

За напредналия потребител обаче сезонът на uCoz е отворен. Например, можете да импортирате .yml файлове, което прави възможно вашата платформа да комуникира директно с Alibaba и AliExpress. Това означава, че е лесно да настроите платформа за доставка на капки, така че ако това звучи като добра идея за вас, кажете uCoz.

Ако това ви се струва прекалено трудно, можете да опитате Shopify вместо това. Той е изчерпателен строител на онлайн магазини, но е по-лесен за използване от uCoz. Това каза, че все още има някои странности, така че прочетете ръководството на начинаещия ни за Shopify, преди да скочите в него.

uCoz Blogging

Блогът с uCoz не е толкова лесен, но е гъвкав. След като активирате блог модула, можете да започнете да добавяте публикации в блога. Не се изисква сложна настройка.

ucoz-блог

Това, което е чудесно в блоговете с uCoz, е, че редактирате на страница. Можете да видите как вашето съдържание се показва на вашия уебсайт в реално време с визуалния редактор.

Можете да направите нормалното форматиране на текст и манипулиране на изображения за по-добра четимост, но това не свършва дотук. Можете да вмъкнете кодови фрагменти, таблици и дори Flash файлове, ако искате да подправите съдържанието си.

За начинаещо вече трябва да е ясно, че uCoz е малко прекалено. Въпреки това, ако всичко, което четете досега, ви вълнува, ще се радвате да разберете, че модулът за блогове сам по себе си е система за управление на съдържанието. Единствените недостатъци са липсата на качествен инструмент за оптимизация на търсачките и плъгини на трети страни.

Можете да получите добър SEO инструмент, ако надстроите до един от платените планове на uCoz. По-добре е от онова, което имат повечето създатели на уебсайтове с влачене и пускане, но не е Yoast. Това е известният SEO плъгин на WordPress и той е безплатен.

Ако искате добър SEO инструмент и голяма общност около създателя на уебсайта си, опитайте WordPress. Той обаче не предоставя хостинг, така че проверете и нашия най-добър уеб хостинг за ръководство за WordPress.

uCoz Преглед на функции

uCoz логоwww.ucoz.com

Започва от 299 долара на месецВсички планове

Дизайн

Предварително изработени теми

Формуляр на форми

HTML редактор

Поддръжка на форум

Vector Art Gallary

звуков

HD видео

ползваемост

Интерфейс за влачене и пускане

SEO редактор

Поддръжка за мобилни устройства

App Center

Поддръжка на блога

Поддръжка за електронна търговия

Редактор на страници

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Екстри

SSL сертификат

Име на домейн

Рекламни кредити

Преглед на сайта

поддържа

Помощен център

форум

Чат на живо

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка

Видео уроци

Текстови уроци

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Можете да използвате uCoz безплатно, но това е ограничена опция. Той разполага със значителен списък с функции и можете да свържете собствения си домейн, но няма да можете да се възползвате от всичко, което страхотният uCoz може да предложи.

Добавете плаващи реклами в сместа и това не е дългосрочна опция. По-голям проблем е, че минималният план, който е платен план, също има плаващи реклами.

Като цяло, ценовите планове не са добре обмислени. Основният проблем е, че uCoz има твърде много сегментиране на това, което предлага. Плановете Optimal и Shop са единствените, които гарантират цената си, тъй като добавят стойност към вашия набор от инструменти uCoz.

Основните и минимални планове не предлагат много, а опцията Maximal е твърде скъпа за малките добавки на автоматично архивиране, първокласен антивирус и няколко други трикове. Ако имате нужда от онлайн магазин, прегледайте плана на магазина. Ако просто искате да извадите колкото можете повече от платформата, преминете към плана на Optimal.

uCoz има политика за възстановяване на суми, но тя се отнася само за неизползваната част от плана ви и изглежда, че зависи от това, че привеждате сериозен случай.

Дизайн & Инструменти

Поради сложния CMS и удобния за потребителите (ish) микс, uCoz не е средният ви създател на уебсайтове. Функциите на дизайна и вторичните инструменти не се смесват в безпроблемен редактор. Като се има предвид количеството възможности за персонализиране, това дори не би било възможно.

uCoz Дизайн

Дизайнът на uCoz може да бъде също толкова лесен за използване и красив, колкото можете да го направите. Многото му шаблони са великолепни, оптимизирани за мобилни устройства и лесни за работа. Проблемът е, че най-малкото редактиране може да обърка целия този добър дизайн на шаблон, ако не правите пикселите или секциите си правилно.

ucoz-шаблони

Начинът, по който редактирате страница, е теоретично прост. Всеки модул има зададен брой блокове и елементи, които можете да редактирате с помощта на CSS, HTML и скриптове. Въпреки че това улеснява работата на програмист, uCoz няма възможна опция за хора, които не могат да кодират.

uCoz Инструменти

Инструментите на uCoz се реализират чрез модули. Има големи, сложни модули, но има и по-малки, които могат да оптимизират много задачи за разработване на уебсайтове.

Например има модул „Често задавани въпроси“ След като го активирате от таблото на uCoz, можете да го използвате в комбинация с модула „потребители“, за да изпращате заявки през публикувания уебсайт.

За да се справите с въпросите на клиентите си, можете да отговорите с текст, изображения, фрагменти от кодове и Flash файлове. Това означава, че има голяма гъвкавост по отношение на лечението на точките на болка на посетителите. Трудно е да се състави добър център за поддръжка и този инструмент не е достатъчен за това, но прави работата ви много по-лесна. Всяка компания за разработка на софтуер може да се възползва от използването му.

Най-важният модул за редактиране на вашия уебсайт и наистина единственият, на който трябва да обърнете внимание, е „редакторът на страниците“.

uCoz-страница-редактор

Ще го използвате, за да редактирате неща като началната си страница или магнит за олово на продукта. Начинаещите, които искат да научат как да кодират с uCoz, ще го харесат, защото можете да редактирате страници в код или визуална среда.

Редактирането на кодове е просто. Можете да промените конкретни раздели на страницата си или да получите достъп до източника и да направите всичко по стария начин.

За да редактирате страницата визуално, ще трябва да добавите джаджи на страницата си чрез код и след това да ги прегледате в друг раздел. Процесът е подобен на редактирането на публикации в блогове в WordPress. Той е по-удобен за потребителите от платформата като цяло, но далеч не е достатъчно приятелски за повечето потребители.

Лесно използване

Трудно е да се говори за лекота на използване в uCoz, без да се справяме с пазарните сегменти, за които са направени.

От една страна, има уеб разработчиците, програмистите и маркетинговите специалисти, за които uCoz е разходка в парка заради знанията си за CSS. Улеснява всякакъв начин на кодиране, има много гъвкавост и е направен за оптимизиране на класическия начин за разработване на уебсайт. uCoz е чудесен избор за този пазар.

От друга страна, има начинаещите потребители, тъй като uCoz също има опции за разработка, които поне отчасти са насочени към тях. Ако отлагате да научите как да кодирате, uCoz е най-доброто място за начало. След като свикнете с него, той комбинира удобен за потребителя подход с възможно най-малкото редактиране на поплавъци и задържания.

За съжаление за обикновения начинаещ просто не си заслужава. Други опции като Squarespace или дори SiteBuilder са много по-лесни за използване. За повече информация за тези платформи, прочетете нашия преглед на Squarespace и преглед на SiteBuilder.

поддържа

Помощният център също е структуриран по неортодоксален начин. Има три раздела: Често задавани въпроси, учебник и общността uCoz.

ucoz-подкрепа

Категориите често задавани въпроси и учебници са интуитивни. Те съдържат много уроци и ръководства за всичко, което се отнася до uCoz. Често задаваните въпроси са онлайн на страницата с често задавани въпроси, а учебникът е офлайн, ако го изтеглите.

Това е важно, защото помага на потребителите от всяко ниво на умения да разберат какво трябва да се направи, за да създадат уебсайт в uCoz.

UCoz общността е също толкова полезна. Това е форум, където разработчиците и други потребители се събират, за да помогнат на всеки, който има пречка за изграждане на уебсайт.

Това е първият начин да се свържете с разработчиците. Другият е като изпратите билет и изчакате отговор по имейл.

Няма други начини да се свържете с uCoz, като чат на живо или по телефона. Това може да е проблем, като се има предвид колко сложна е платформата, но това не е огромен проблем предвид качеството на уроците и голямата общност.

Ако искате по-опростен конструктор на уебсайтове, с много по-добра поддръжка, Site123 може да бъде правилният избор. Ако ви звучи интересно, прочетете нашия преглед на Site123.

Присъдата

uCoz е страхотен строител за човек, който е обиколил мрежата. Ако нямате проблеми да замърсите ръцете си с изходния код, CSS библиотеките и HTML заглавките, uCoz се нарежда сред най-добрите създатели на уебсайтове.

Това обаче не е перфектен строител uCoz липсва удобството на потребителя да бъде достъпно за всички, които искат да създадат уебсайт. Повечето вероятно ще искат нещо по-лесно за използване, например Wix. Това е сложен, но достъпен създател на уебсайтове, за който можете да научите повече в нашия преглед на Wix.

uCoz блогът и SEO също могат да бъдат по-добри. С безпроблемната си система за управление на съдържанието и огромното разнообразие от добавки на трети страни, WordPress в почти всички случаи е строго по-добър.

Отново, това е страхотна платформа, но няма собствен хостинг, така че прочетете най-добрия ни уеб хостинг кръг, както и ръководството на начинаещия ни за WordPress. Той е по-лесен за използване от uCoz, но все пак има прилична доза сложност.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map