Ревю на Gator – Малкият брат на HostGator – Актуализирано 2020 г.

Преглед на Gator

Gator е създател на уебсайтове на HostGator и като такъв е насочен главно към начинаещите. Изграждането на прост сайт е лесно и почти забавно, но ако искате повече дълбочина, може да искате да проверите друга услуга. Прочетете пълния ни преглед на Gator за подробности.


Създателят на уебсайтове на HostGator, Gator, е достъпен за всички платени хостинг планове, но може да бъде закупен и като самостоятелен инструмент, който да ви помогне да създадете уебсайт. Платформата е евтина, красива и ориентирана към по-малко технологични потребители, така че начинаещите не трябва да имат проблем да влизат в нея.

Въпреки това, Gator жертва приспособимост за настаняване на новаци, по-специално по отношение на разнообразието от елементи и дълбочина на характеристиките. Разбира се, можете да създадете нещо страхотно с него, но му липсва дълбочина, за да направим нашия списък с най-добрите уебсайтове.

Силни & Слабости

Алтернативи за Gator

Характеристика

Характеристиките на Gator не са дълбоки, но и те не са плитки. Основите са отчетени, но някои от по-нишовите функции не се показват.

Блог с Gator

Блогът с Gator е лесен. Първо, вие настройвате функцията, като избирате от блоговите шаблони на Gator. Всички те са красиви и отзивчиви, така че без притеснения там. Всичко, което трябва да направите, е да изберете един, който да ви изглежда хубав.

Gator-блог

Добавянето на публикация в блога е само въпрос на настройка на блог страница и добавяне на нова публикация. Освен това започвате с няколко вече публикувани публикации, така че можете да започнете с редактирането на тези. Можете да ги форматирате с обичайния тариф – размер на текста, тегло, цвят – но освен това, няма голяма възможност за персонализиране.

Можете да вмъквате само изображения, видеоклипове и текст. Въпреки че това е достатъчно за обикновена публикация в блога, ако искате да направите нещо различно, като например специална графика или карусели, няма да работи, освен ако не знаете как да заобиколите Flash файлове.

Би било хубаво, ако можете да редактирате страницата, както обикновено, с джаджи и елементи, но това не е възможно. Ако искате създател на уебсайт, който може да го направи, разгледайте нашия преглед на Voog.

Освен това е хубаво, че можете да зададете метаданни за индексиране. Освен това е голям плюс, че можете да зададете маркери и да се интегрирате с Facebook за коментари. Това помага за засилване на взаимодействието със съдържанието ви, което е добро нещо в очите на Google.

Като цяло системата за блогове е над средното ниво в сравнение с други създатели на уебсайтове, но е по-ниска от тази, която бихте получили с пълноценна система за управление на съдържанието, като WordPress. Ако блоговете са важни за вас, прочетете ръководството на начинаещия ни за използване на WordPress.

Електронна търговия с Gator

Продажбата онлайн с Gator е проста. Започвате с настройка на бек-енд информация за вашия магазин, след което можете да продуктите. Първият път, когато използвате функцията, съветник ще ви преведе през процеса. За да добавите продукт, изберете изображения, напишете описание и зададете цена. След това, технически сте готови.

За по-добро индексиране обаче Gator поддържа категории продукти и варианти, които могат да помогнат на потребителя да се движи през вашия сайт и да намери по-лесно продуктите, от които се нуждае. Освен това системата за електронна търговия на Gator поддържа цифрови продукти. Потребителите могат дори да изтеглят продукта чрез платформата, което ви дава много гъвкавост.

Когато става въпрос за привлекателност за клиентите, Gator се отличава. Можете не само да добавяте купони за отстъпки и продажби, но и можете да приемате плащания чрез PayPal, Stripe или наложен платеж.

Това е прилична функция на магазина, но избледнява в сравнение с това, което бихте могли да постигнете с помощта на Shopify. Ако електронната търговия е важна за вас, опитайте тази платформа, но не и преди да прочетете ръководството за начинаещи за Shopify.

SEO с Gator

Gator не идва със специален инструмент за оптимизиране на търсачките, както Wix. По-скоро можете да правите промени в метаданните на всяка страница, когато управлявате секции.

Gator-SEO

Освен това получавате SSL сертификат с най-евтиния план. Това не само ще накара посетителите да ви се доверят повече, но и е голям плюс за Google. Друго нещо, което Google харесва, е отзивчивостта, в която Gator е добър, като елементите автоматично преоразмеряват, за да се поберат на мобилните екрани.

Gator помага да бъде индексиран и класиран по-високо, но ако планирате да се класирате на първо място за много ключови думи, трябва да потърсите другаде. Wix има страхотен SEO инструмент, така че прочетете нашия преглед на Wix, преди да изберете конструктор на уебсайт.

Преглед на функции на Gator

Лого на Gatorwww.hostgator.com

Започва от $ 384 месечноВсички планове

Дизайн

Предварително изработени теми

Формуляр на форми

HTML редактор

Поддръжка на форум

Vector Art Gallary

звуков

HD видео

ползваемост

Интерфейс за влачене и пускане

SEO редактор

Поддръжка за мобилни устройства

App Center

Поддръжка на блога

Поддръжка за електронна търговия

Редактор на страници

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Екстри

SSL сертификат

Име на домейн

Рекламни кредити

Преглед на сайта

поддържа

Помощен център

форум

Чат на живо

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка

Видео уроци

Текстови уроци

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Gator не е лошо по отношение на цената, но липсата на безплатен план го задържа в сравнение с Wix или Weebly.

Планът за начинаещи е евтин и подходящ за повечето онлайн нужди. Освен ако не искате да влезете в електронната търговия, тя има всичко необходимо за изграждането на красив уебсайт. Освен редактора, получавате име на домейн, SSL сертификат и безплатен хостинг.

Нагоре по веригата планът Premium е скъп за това, което предлага. За почти двойно по-голяма цена, единственото предимство пред плана Starter е приоритетната поддръжка. За по-голямо предприятие, което има служители, работещи на уебсайта, това може да бъде полза. Това каза, тъй като планът за начинаещи вече има 24/7 поддръжка, това не е толкова важно.

И накрая, планът за електронна търговия е само добър избор, ако харесвате Gator и искате да настроите и онлайн. Надграждането е скъпо, но както вече обсъждахме, платформата за електронна търговия е мощна и подходяща за всички бизнеси.

Gator не предлага безплатен план или безплатна пробна версия, но го компенсира със своята 45-дневна гаранция за връщане на парите. Това е по-добре от пазарния стандарт за 30 дни за искане на възстановяване, но не е приложимо във всички случаи.

Няма да имате право на възстановяване, ако поискате специални сървъри, персонализиран софтуер или персонализиран домейн. Това е важно за хостинг плановете на Gator, но по-малко притеснения тук.

Освен това няма да получите възстановяване, ако платите с чек, банков превод или паричен превод. Въпреки че има ограничения, те не са прекомерни, така че просто се уверете, че плащате с кредитната си карта или PayPal сметка и трябва да се оправи.

Дизайн & Инструменти

Дизайнът на създателя на уебсайта на Gator е красив, а неговите инструменти са лесни за използване. За да започнете процеса на редактиране, когато за първи път отворите инструмента, ще ви бъде представен кратък урок, който подчертава основните инструменти на софтуера. Това не е изчерпателно, но ви дава добра представа какво трябва да направите, за да започнете.

Интерфейсът е ясен. Лявата лента е тази, която ще използвате най-много. Разделът „елементи“ ви позволява да добавяте предварително подготвени блокове и елементи към вашия уебсайт. Те включват икони, щифтове на Google Maps, формуляри за контакти и дори Flash файлове.

Като цяло, има значително разнообразие от блокове, които да плъзнете към страницата си, така че не трябва да имате проблем с персонализирането на секции, както сметнете за добре.

Раздел Страници на Gator

Разделът „страници“ ви позволява да управлявате страниците на уебсайта си, което е често срещана тема сред създателите на уебсайтове.

Отличното в раздела „страници“ на Gator е, че можете да направите промени в страницата, която редактирате, като използвате иконите в горната част на лентата с инструменти. На всичкото отгоре всички страници започват с предварително определен набор от секции, което помага за разбиване на работата, която трябва да направите, което ви позволява да изградите уебсайта си по-ефективно.

Раздел „Gator’s Sections“

Разделът „секции“ ви позволява да редактирате секции на определена страница. Всяка една страница има заглавка, долен колонтитул и някои секции с манекен съдържание, стига да не решите да започнете с празна страница.

Всеки раздел се предлага със собствени предварително зададени блокове и оформление, подобно на слайдовете на PowerPoint. Това прави много по-лесно редактирането на уебсайта ви в движение. Плюс това можете да скриете секции от показване на различни платформи. Например, ако създадена от вас секция не изглежда добре на мобилни устройства, можете да я настроите да се показва само за посетители на десктоп.

Разделът „дизайн“ ви позволява да променяте външния вид на вашия уебсайт. Можете да редактирате цветовата палитра, шрифтовете и стила на текста, но това може да се очаква от създателя на уебсайт. Отличното е, че можете да добавите предварително подготвени фонове на уебсайтове и ако нищо там не предизвиква интереса ви, можете да създадете свой собствен.

Gator-фон

Разделът „блог“ и „магазин“ не са сложни, но това е към по-добро. Поради простия интерфейс, можете лесно да се движите през такива сложни системи, което прави работата ви по-гладка.

Разделът „статистика“ показва основни анализи за вашия уебсайт. Въпреки че не е толкова сложен като Google Analytics, той помага, ако искате бързи актуализации за ефективността на уебсайта си, особено ако провеждате платена кампания или искате да проверявате органичен трафик във времето.

За напреднали статистически данни можете да се интегрирате с Google Analytics. Лесно е да го направите. Просто поставете своя идентификационен номер на Google Анализ в определеното поле и Google ще започне да събира информация.

Gator-анализ

Управление на Backkend на Gator

И накрая, разделът „управление“ ви позволява да се справите с нещата. Можете да получите достъп до пълна история на версиите, да проверите изпращането на формуляри, да актуализирате своя фавикон и дори да управлявате социалните си връзки. Това не е впечатляващ списък с инструменти, но е необходимо да ви помогнем да изградите приличен уебсайт.

Хубавото е, че можете да добавите линкове към социалните си медии от секцията „управление“, след което просто плъзнете съответния елемент, за да се интегрирате със страницата си във Facebook или YouTube канал за миг.

Освен тези леви модни ленти, можете да правите редакции на страница, като например промяна на размера на елементи, промяна на цвета на публикуван елемент и други подобни. Това е важно, защото всеки път, когато плъзнете елемент, той автоматично няма да бъде поставен в секция и подравнен с всички останали блокове. Въпреки че това означава повече работа всеки път, когато добавите нещо ново, това означава и повече опции за персонализиране, така че ще го считаме за плюс.

Освен тези опции за редактиране, голяма част от грубата работа, свързана със създаването на уебсайт, е намалена от шаблоните на Gator.

Те са красиви и оптимизирани за мобилни устройства, както и разбити на категории предприятия. Това прави чудесен старт в процеса на създаване на уебсайта ви, защото не започвате с празно платно и можете да изберете да разглеждате само шаблони от вашата индустрия.

Въпреки че шаблоните са лесни за работа, те не са толкова разнообразни, както, да речем, квадратните пространства. Ако искате да изберете голяма палитра от оформления на уебсайтове, разгледайте нашия преглед на Squarespace, за да научите повече за него.

Лесно използване

Използването на Gator е толкова лесно, колкото и използването на повечето строители на уебсайтове. След като се регистрирате, избирате шаблон от тези, обсъдени по-горе, и се захващате за редактиране.

Ако ви се струва стръмна крива на учене, не се притеснявайте. Преди да започнете да влачите и пускате, можете да преминете през ръководството за борда на Gator. Това е кратка 15-секундна стъпка, която ви показва какво прави всеки раздел и къде е всеки важен бутон.

След това можете да започнете да използвате редактора. Редактирането на текст и изображения е също толкова просто, колкото и писането на документ на Microsoft Word. Може да се сблъскате с проблеми, ако искате да вмъкнете например препоръчителна въртележка Gator няма такъв предварително подготвен блок, но инструментите, които има, са лесни за използване.

поддържа

Подкрепата на Gator не е звездна, но е добре закръглена. Помощният център е добре направен, включващ осем категории уроци, Q&Както и обяснения. Това също не е само текст. Тези категории съдържат видеоклипове и изображения, за да покажат какво трябва да направите във всеки случай.

Gator-подкрепа

Ако не намерите отговора си там, не се отчайвайте. Независимо от плана си, получавате денонощна поддръжка чрез чат, имейл или телефон. Агентите за поддръжка на Gator са мили и полезни, но има уловка. HostGator е голяма платформа и нейните агенти могат да се затрупат на моменти. Точно тогава може да е полезна приоритетната поддръжка. Не помага и това, че няма и форумна поддръжка.

Трябва да решите сами дали разликата в цената между план Starter и Premium план е по-малко важна, отколкото да знаете, че ще получите приоритетна поддръжка, когато имате нужда от нея. Ако е така, отидете на този план и бъдете сигурни, когато възникнат проблеми.

Присъдата

Gator е чудесно средство. Лесно е да се използва, след като го окачите, евтин и има прилични функции. Инструментът е там с най-добрите ни създатели на уебсайтове, дори ако опциите за персонализиране са ограничени в пъти и не получавате най-добрата поддръжка.

Ако искате по-добра платформа за блогове, прочетете нашето най-доброто ръководство за уеб хостинг. Препоръчваме WordPress, но нещо друго може да отговаря на вашите нужди. Преди да изберете WordPress обаче, прочетете нашия най-добър уеб хостинг за ръководството за WordPress.

Имали ли сте различен опит с Gator? Уведомете ни в коментарите по-долу и благодаря за четенето

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me