Преглед на Voog – актуализирано 2020 г.

Voog Review

Voog е лесен за използване и достъпен строител на уебсайтове, който дори има някои опции за кодиране за тези, които искат да си изцапат ръцете. Въпреки това, за да извлечете максимума от това, може да се наложи да се изцапат повече, отколкото бихте искали. Прочетете пълния ни преглед на Voog за подробности.

Стартиран и поддържан в Естония, Voog помага на малкия бизнес да създава красиви уебсайтове и да ги превежда, за да достигне до глобална аудитория.

Ако имате нужда от лесни настройки, локализация и кодиране, Voog е добър избор. Редакторът и ценообразуването правят лесно дублирането на уебсайта ви на различни езици и притежаването на умения за кодиране отваря много възможности за персонализиране.

Voog, признава се, има малко стръмна крива на обучение, но това е един от онези случаи, когато е лесно да се използва инструментът, а само трудно да го овладееш. Продължете да четете нашия отзив за Voog, за да видите дали е подходящ за вашите онлайн нужди.

Алтернативи за Voog

Силни & Слабости

Характеристика

Voog е добре оборудван за създаване на зашеметяващ уебсайт, особено ако се възползвате от неговото кодиране. Проблемът с неговия набор от функции е, че не е добре да привличате трафик към уебсайта си, защото няма специален SEO инструмент, което затруднява доброто класиране.

Имайки това предвид, има мощни инструменти, които чакат да свети в редактора му, така че нека да се справим с най-важните.

Voog Blogging

Добавянето на нова публикация в блога в Voog е ясно. Създайте нов запис в блога и софтуерът автоматично ще генерира страницата за него, така че всичко, което трябва да направите, е да го попълните със съдържание.

Редактирането на страницата също е лесно. Можете да редактирате съдържанието на тялото, заглавието на страниците и маркерите и да видите крайния резултат в реално време.

voog-блог-постове

Рядко се вижда такъв прост подход за водене на блогове в уеб строител. Wix ви кара да попълвате формуляри, за да настроите нова публикация и не можете да редактирате напълно страницата, като начална страница. Той го компенсира и в други области, както можете да видите в нашия преглед на Wix.

Voog е истинска система за управление на съдържанието, която ви позволява да запазвате чернови, да задавате дати за публикуване и дори да добавяте редовни елементи на страница, като например социални бутони и въртележки за изображения.

За съжаление, функцията не е без вина. Не можете да имате теми за публикации или да се интегрирате с Facebook за секцията за коментари, което намалява опита на потребителя в уебсайта ви.

Това каза, че няма много проблеми, което прави Voog добър избор за блогове. Ако искате по-мощен CMS, можете да опитате WordPress. Той е създаден за водене на блогове, така че ако това предизвиква интереса ви, прочетете ръководството на начинаещия ни за използване на WordPress. За разлика от Voog, той не включва уеб хостинг. Ако вървите по този път, прочетете и нашия най-добър уеб хостинг за ръководство за WordPress.

Voog и електронна търговия

Добавянето на електронна търговия към вашия уебсайт също е лесно. Накратко, започвате, като създавате бутона „Добави в кошницата“ на страница, добавяте информация за продукта към елемента и създавате страницата на продукта около това.

voog-бай-бутон

Не е рядкост, но си върши работата. Процесът е настроен така, че да започнете работа в началото, след това седнете и правите леки промени след това.

Преди да добавите продукти, трябва да настроите подробности за вашия уеб магазин и бутона. След това можете да добавите изображения и описания на продуктите, което е сегментация, която ви дава добър работен процес.

От обратната страна Voog не поддържа категории от магазини. Системата му ще работи само за малки онлайн магазини и платформи с изключителни или редки артикули.

Плюс това вашите клиенти могат да плащат само чрез PayPal или MakeCommerce, така че това не е универсална система. В стандартния план липсват разширени функции за електронна търговия, като пакетна обработка, но тя върши своята работа за малки проекти.

Ако държите на електронната търговия, ще е по-добре със създател, създаден за това, като Shopify. Ако тази платформа отговаря на вашите нужди, не забравяйте да прочетете ръководството за начинаещи за Shopify.

Локализация на Voog

Един от най-големите плюсове на Voog е лесното му локализиране. Компанията се гордее с „говоренето на чужд език“ и това показва.

Добавянето на нова версия на вашия уебсайт на различен език е просто. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху знамето в горния десен ъгъл и ще бъдете изпратени до дублирана структура на вашия уебсайт.

voog-езици

След това просто заменете съдържанието с желания от вас превод и сте готови. Посетителите на уебсайта ще могат да превключват между езици по същия начин, както и вие.

Всички планове на Voog поддържат локализацията. Най-евтината версия ви позволява да добавите до три езика, което е повече от всеки друг създател на уебсайт.

Site123 има и отлична функция за локализация – вероятно е вторият най-добър от създателите на уебсайтове – но системата му е по-твърда. Можете да добавите дубликат на уебсайта си, но страницата автоматично ще се показва на различен език само ако човек е в определен регион.

Voog дава повече контрол на посетителя, но ако искате да го направите по начина123, не забравяйте да прочетете нашия преглед на Site123.

Инструменти за разработчици

С кодирането Voog отваря повече възможности. Ако надстроите до план Plus, получавате пълен достъп до кода на уебсайта си.

За достъп до инструмента за кодиране отидете на „Настройки“, след това „Редактор на шаблони“. Това ще отвори редактора на кода, който изброява елементите на вашата страница.

Можете да кодирате, като използвате различни езици за програмиране и всичко е улеснено от API на Voog. Документацията за инструмента е обширна, което е голям плюс за функцията. Ако това ви звучи добре, проверете ръководството на платформата за започване на работа с редактора на кода.

Преглед на функции на Voog

Voog логоwww.voog.com

Започва от $ 057 всеки месецВсички планове

Дизайн

Предварително изработени теми

Формуляр на форми

HTML редактор

Поддръжка на форум

Vector Art Gallary

звуков

HD видео

ползваемост

Интерфейс за влачене и пускане

SEO редактор

Поддръжка за мобилни устройства

App Center

Поддръжка на блога

Поддръжка за електронна търговия

Редактор на страници

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Екстри

SSL сертификат

Име на домейн

Рекламни кредити

Преглед на сайта

поддържа

Помощен център

форум
0

Чат на живо
24/7

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка
0

Видео уроци

Текстови уроци

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Дори цените на Voog са по-ясни от другите създатели на уебсайтове. Трябва само да избирате между три плана: Standard, Plus и Premium.

Преди да пиете всеки от тях, нещо, което трябва да се отбележи за Voog, е, че той няма свободен план. Можете да изпробвате стандартния му план за 30 дни безплатно, но не можете да публикувате уебсайта си, така че не можете да използвате платформата дългосрочно, ако не плащате.

Това противоречи на нормата, като повечето строители предлагат поддомейн безплатно, но помага на клиента да предприеме действия. Ако Voog е подходящ за вас, ще платите, което ще ви мотивира да започнете да работите и уебсайта си.

Стандартният план предлага 2 GB съхранение на данни, три езика, 30 страници и до трима сътрудници. Получавате SSL криптиране и можете да настроите да пазарувате онлайн, но платформата отнема три процента от всяка извършена продажба и не получавате всички функции на електронната търговия. Можете да получите персонализиран домейн, но ще трябва да доплатите за него.

Стандартът е добър, ако сте започнали с електронната търговия и искате да видите дали това е точно за вас или просто искате друго място, за да разширите присъствието си онлайн. Например, ако вече продавате малки артикули, това е добро място да достигнете до нови клиенти.

Планът Plus увеличава съхранението на данни до 10 GB и не ограничава езиците, страниците или потребителите. Освен това получавате безплатен домейн, пълен достъп до базата данни на вашия уебсайт и пакета за електронна търговия, включващ всичко, дори ако уебсайтът все още заема 3 процента от всяка продажба.

Плюс плановете са идеални за компания, която продава продукти онлайн на международна аудитория, защото можете да добавите колкото искате езици. Това каза, уверете се, че сте способни или финансирани достатъчно добре, за да се възползвате от възможностите за кодиране.

Планът Premium е подобен. Той премахва ограничението за съхранение на данни и таксата за транзакциите, но също така хвърля персонализиран SSL, персонализиран CDN и поддръжка с приоритет. Каквото и да правите, препоръчваме да започнете с един от другите планове, след което да надстроите до Premium, ако Voog работи за вас.

Не е, че може да се провалите с платформата. Ако държите на локализацията и красивите резултати, тя ще свърши своята работа, но предимствата, добавени в Premium план, не са толкова важни, когато стартирате.

Дизайн & Инструменти

Проектирането на уеб сайт, готов за публикуване, е лесно с Voog. Той има долен ред с пет основни бутона, които ви позволяват да редактирате всичко и още опции в десния долен ъгъл за визуализация и други подобни.

На всичкото отгоре можете да редактирате някои аспекти на елементи директно на страницата, например местоположението на вмъкната карта на Google. Не е трудно да научите какво прави всеки бутон и ще покрием всяка възможност, но има голямо предупреждение към редактора на Voog.

Можете да направите страница да изглежда като всичко, което си представяте, но ще ви трябва код за това. Фините ретуши и корекции на елементи са възможни само чрез инструментите за разработчици на Voog, което е голям проблем за начинаещи или хора, които просто не искат да кодират.

Например, ако искате елементи да се показват в колони, ще трябва да го кодирате. Структурата по подразбиране е подреждане на елементи един върху друг. Що се отнася до самия редактор, има само няколко възможности.

Voog интерфейс

Бутонът „добавяне“ е разясняващ. Можете да го използвате, за да вмъкнете елементи, като текстови блокове, формуляри, видеоклипове, звуци или дори бутон за „купуване“. Макар и да не е революционен, това прави лесно да се започне с Voog. Всичко, което трябва да направите, за да добавите нещо, е да го плъзнете от долната лента до мястото, където искате на страницата.

voog драг артикул

Разделът „файлове“ ви позволява да качвате съдържание за по-нататъшна употреба. В сравнение с медийната библиотека на Squarespace, тя е много по-лесна за използване, тъй като можете да влачите елементи директно от лентата с файлове, за разлика от различен раздел.

Въпреки това SquareSpace компенсира това със своите зашеметяващи резултати, така че не забравяйте да проверите нашия преглед на SquareSpace, преди да вземете решение.

В раздела „Съдържание“ можете да редактирате публикации в блогове, каталози, магазина и структурата на вашия уебсайт. Този раздел е добре категоризиран и осигурява бърз достъп до важни настройки и менюта, което прави редактора лесен за навигация.

voog съдържание

Разделът „статистика“ е най-простият. Той осигурява бърз достъп до анализи на уебсайтове, като посетители, източници и около 0.01 процента от това, което можете да намерите с Google Analytics. Тя не е обширна, но е хубав начин да видите как се справяте с един поглед.

Можете да намерите резервния сайт на вашия уебсайт в раздела „Настройки“. Тук можете да направите глобални промени в уебсайта, да управлявате потребители и домейни или да зададете персонализиран файл robots.txt. Подобно на последния, разделът разполага с неортодоксални опции, така че е приятно игрище за опитни потребители.

voog-настройки

Другите бутони включват „запазване“, „визуализация“ и „поддръжка“. Няма да намерите себе си да ги използвате твърде често, но е добре да имате наблизо.

Като цяло редакторът е елегантен и мощен. Можете да постигнете минимално жизнеспособен продукт с него и дори да изградите сложни уебсайтове с известна работа.

Ако искате нещо също толкова лесно за използване, но много по-мощно без кодиране, можете да опитате от Weebly. За да видите дали това е правилно за вас, прочетете нашия преглед в Weebly.

Лесно използване

След като изберете категория и шаблон на уебсайт, ще бъдете хвърлени в редактора. Има няколко шаблона за избор, но те са подобни един на друг. Това не е голям проблем, защото всички те са красиви, но липсата на сложност може да се окаже проблем за потребителя, който има ясен имидж как трябва да изглежда уебсайтът им.

След това има допълнителен урок, който подчертава какво прави всеки бутон, но това не е толкова важно.

voog-урок

Разработчиците зад редактора се погрижиха да направят всичко интуитивно. Добавянето на изображения, текст, формуляри или дори разширения на Google Maps е лесно.

Играйте с редактора в продължение на 30 минути и все пак ще започнете да имате идеи. „Ами ако сложа тази обратна въртележка до кратък фрагмент за мен?“ или „Чудя се дали мога да накарам този бутон да задържи курсора.“

Тогава ще започнете да се чувствате претоварени. Платформата е мощна и има много неортодоксални функции, но те са скрити зад множество изследвания (и по-често, отколкото не, кодиране).

Поставянето на въртележка на изображение до кратък текстов фрагмент или извършване на задържане на бутона изисква да се забърквате с редактора на кода. Ако имате опит с кодирането, той е толкова лесен за използване, колкото и самият редактор. Документацията е изобилна и процесът е опростен, но за човек, който няма технически умения, това е трептене.

Софтуерът е лесен за вземане и ви позволява да произвеждате минимално жизнеспособен продукт, но без малко смилане или допълнителни пари, не всеки ще може да се възползва от пълния си потенциал.

Плюс е, че Voog ви предоставя разработчици, с които да работите. Ще платите допълнително за това, но е добре, защото знаете, че те са в състояние да манипулират софтуера в пълна степен.

поддържа

Подкрепата на Voog не се откроява, но върши своята работа. В базата знания има няколко често задавани въпроса, изброени в горната част на страницата и ако превъртите надолу, ще намерите 12 помощни секции. Те са съставени от кратки уроци и случайни Q&A, но те не са изчерпателни.

Тоест, освен ако не говорим за документация. API на Voog и документацията за програмисти е отлична.

voog-знанието база

Проблеми възникват, така че може да се наложи да се свържете с Voog. Компанията може да се похвали с 24/7 подкрепа, но това не е задължително. По телефона можете да се свържете с тях само между 8:00 до 16:00. Берлинско време. Ако не сте в този интервал, остава ви имейл или чат.

Агентите му отговарят на билети седем дни в седмицата и чат системата е прилична, като повечето времена за реакция е под час. По имейл може да изчакате по-дълго време за отговор, но ние го препоръчваме, ако проблемът ви не е спешен. Даденият отговор е винаги по-задълбочен.

Базата знания може да бъде разширена и никой няма да има нищо против по-бързо време за реакция, но като цяло поддръжката е добра.

Присъдата

Ако искате зашеметяващи резултати за нула време, с малко усилия, може да е по-добре да използвате друг конструктор. Можете да проверите най-добрите ни създатели на уебсайтове, за да видите кой от тях ви подхожда, но като цяло препоръчваме Wix. За да разберете защо, прочетете нашия преглед на Wix.

Това каза, ако не се страхувате да си изцапате ръцете и да ровите документацията и искате уебсайт, който е лесно да се локализира, дайте на Voog снимка.

Ако искате нещо различно, можете да прочетете нашата статия за най-добрите уеб хостинг доставчици. Препоръчваме да използвате WordPress с тези доставчици, но се огледайте и вижте дали нещо друго предизвиква интереса ви.

Какво мислиш? Справедливо ли беше нашето участие в Voog? Ако не сте съгласни с нас или имате нещо, което искате да добавите, не забравяйте да разгледате секцията за коментари по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me