Преглед на myFICO – Актуализиран 2020 г.

Преглед на myFICO

myFICO се разделя с уникално въртене на производството на кражби на самоличност, но оставя някои критични характеристики на масата в процеса. Това каза, ако търсите да наблюдавате кредита си, това може да е подходящата услуга за вас.


myfico-Slider1

myfico-slider2

myfico-slider3

myfico-slider4

myfico-slider5

предишен

Следващия

Ако някога сте взимали пари в Съединените щати – било то за заем за кола, ипотека или кредитна линия – несъмнено сте запознати с оценките на FICO. Този номер се използва от агенции за кредитни отчети, като TransUnion, Experian и Equifax, за да обобщи риска за кредиторите, в крайна сметка да определи дали ще отговаряте на условията за кредит и какъв ще бъде вашият лихвен процент. 

myFICO, дъщерно дружество на корпорацията за аналитика FICO, осигурява защита срещу кражба на самоличност, FICO резултати в реално време и застраховка от кражба на самоличност. В този преглед на myFICO ще разберем дали в него има котлети, които да вървят до крака с нашите най-добри услуги за защита от кражба на самоличност. 

В края на защитата myFICO пада плосък, особено на исканата цена. Въпреки това, той предлага богата кредитна информация и образование, с което никоя друга услуга за защита на кражби на самоличност не може да съвпада. Ако това е следното, myFICO може да бъде услугата за защита на кражба на самоличност за вас. 

Характеристика

myFICO е лек за функции в сравнение с повечето услуги за защита на кражба на самоличност. Като продукт на институцията, която отчита вашия FICO резултат, абонаментът за myFICO е полезен главно за да видите резултата, който правят кредиторите. Освен това ще видите най-използваната базова FICO оценка – към момента на писане, FICO Score 8 – както и най-новата версия.

Ще получите общ резултат от Experian, Equifax и TransUnion, но също така и резултати за автоматично кредитиране, ипотечно кредитиране и вземане на решение за кредитна карта. Между числата можете лесно да определите дали ще бъдете одобрени за заем или кредитна линия, както и как кандидатстването за заеми или кредитни линии ще се отрази на резултата ви. 

myFICO Кредитни отчети

myFICO е предимно услуга за отчитане на кредити и нивото на отчитане, което получавате, ще се промени в зависимост от степента, който купувате (повече за това в следващия раздел). 

Най-евтиният план, “основен”, идва с месечни отчети, резултати за заеми и препоръки за оценка от Experian. Той също така предлага постоянен мониторинг на кредити и симулатор на резултати, както и текущ FICO резултат. 

Ако искате отчети от Equifax и TransUnion, ще трябва да надстроите до един от по-високите нива на услуга. „Advanced“ предлага тримесечни отчети, резултати за заеми, симулатор на точки и препоръки за оценка от трите групи, докато „premier“ предлага същото, но месечно. 

Истинският жребий е вашият резултат FICO, който е достъпен за всички нива. Въпреки че можете да прецените вашия FICO резултат безплатно, оценката на кредиторите може да бъде различна. С myFICO можете да видите действителния резултат, който в повечето случаи ще се използва за определяне на кредити и кредитни линии, така че можете да прецените по-точно дали ще бъдете одобрени. 

myfico преглед-точкова оценка

myFICO Защита срещу кражба на самоличност

В допълнение към осигуряването на кредитен мониторинг и вашия FICO резултат, myFICO идва със защита срещу кражба на самоличност, макар и не през всички нива. На евтиния „основен“ пакет липсва мониторинг за социално осигуряване, кражба на самоличност и тъмната мрежа, въпреки че той все още се предлага с кредитен мониторинг на едно бюро и 1 000 000 долара за застраховка от кражба на самоличност. 

По-скъпите „напреднали“ и „премиерни“ слоеве идват с мониторинг за социално осигуряване, кражба на идентичност и тъмната мрежа, както и трибюро наблюдение и 1 000 000 долара застраховка. 

Въпреки че това е стандарт за повечето услуги за защита от кражба на самоличност, myFICO спира там, като липсват много от социалните функции и функции за поверителност на услуга като Identity Guard (прочетете нашия преглед на Identity Guard). 

Поради това myFICO е по-малко от услуга за защита от кражба на самоличност и повече от услуга за мониторинг на кредити. Въпреки че мониторингът на кредитите е критичен аспект за защита от кражба на самоличност, това е само една част. Защитата на социалните медии и киберпрестъпността също са критични и myFICO не предлага никаква защита на този фронт, дори и на най-скъпия си ред.

Преглед на функции myFICO

Ценообразуване

myFICO е най-скъпата услуга за защита от кражба на самоличност, която прегледахме, съперничейки на харесванията на изключително завишената LifeLock (прочетете нашия преглед на LifeLock). Той има подобен състав в три плана като повечето услуги за кражба на самоличност, но стартира обхвата от близо 20 долара. Добавете отгоре странно разпределение на функциите и myFICO не изглежда твърде примамливо. 

Разликите между редовете се свеждат до отчитането на кредитите. Най-евтиният план идва с мониторинг на едно бюро, с месечен отчет за кредитите и оценки за ипотеки, авто кредити и кредитни карти. По-нататък „напредналите“ и „премиерните“ идват с трибюро наблюдение, но липсват в други области. 

„Advanced“ намалява отчитането до тримесечна ставка, въпреки факта, че „basic“ предоставя месечни отчети. Допълнителните 10 долара купуват допълнителни отчети, но намаляват честотата на получаването им. В контекста на целия диапазон изглежда, че myFICO се опита да наложи опция за средно ниво, като подобри основния план по някакъв начин, но го влоши в други. 

Единствената опция в средната степен е, че тя осигурява защита срещу кражба на идентичност. Въпреки че всички нива са с 1 000 000 щатски долара застраховка за кражба на самоличност, само най-горните две нива се предлагат с всякакъв вид мониторинг, който няма много смисъл. 

В края на краищата, ако myFICO ще предложи застраховка на “basic”, но не следи за евентуална кражба на самоличност, е по-вероятно застраховката да изплати.   

myFICO Free Trial

Взискателната цена на myFICO е едно, но се влошава от липсата на безплатна пробна версия. Изглежда myFICO взе някои бележки от ADT, като не предлага нито безплатна пробна версия, нито гаранция за връщане на парите (прочетете нашия преглед на ADT защитата от кражба на самоличност). Плащате на месец, всеки месец, докато не искате да отмените, и тези пари ги няма завинаги. 

Ако myFICO беше подобен на ADT – предлагането на единен план на много по-ниска цена от текущата ставка – липсата на период на възстановяване нямаше да удържи. Въпреки това, тъй като цените са много по-високи от останалата част на пазара, изисква гаранция за връщане на пари или безплатна пробна версия, а myFICO не предлага нищо на този фронт. 

Лесно използване

myFICO улеснява работата, показвайки трите нива на обслужване на началната страница на сайта. Списъкът показва месечната цена и разликите между нивата, така че е лесно да сравните плановете, за да изберете най-подходящия за вас. В допълнение към текущия мониторинг, myFICO предлага еднократни кредитни отчети, които можете да закупите в раздела „продукти“. 

myfico преглед продукт страници

След като изберете плана си, myFICO ще ви помоли да се регистрирате за акаунт и да въведете основна информация, включително вашия социален осигурителен номер и адрес. 

Странно е, че те искат тази информация, преди да потвърдите плащането. Ние изоставихме количката си в средата на касата и когато се върнахме, въведената информация все още беше регистрирана, което предполага, че myFICO съхранява вашия социален осигурителен номер, адрес и други, преди всъщност да се регистрирате за абонамент. 

Това каза, че преминаването през касата е просто, като myFICO ви позволява да плащате с кредитна карта или PayPal и поддържате процеса кратък. Единственото нещо, което трябва да направите извън въвеждането на платежната си информация, е да потвърдите самоличността си, като отговорите на кратък списък с въпроси въз основа на кредитния си отчет. 

[thum оферта = 40349 nocopy = вярно]

myFICO Вход

След като преминете през процеса на регистрация, ще бъдете насочени направо към таблото си за управление, без да е необходимо да влизате или да изчаквате таблото за управление да бъде подготвено. От началото на движение таблото е впечатляващо. Посрещнати сте от оценките си от Experian, TransUnion и Equifax, както и от последните ви отчети и сигнали. 

myfico преглед-табло

Отчет се генерира за вас веднага след като се регистрирате, така че без значение дали имате месечни или тримесечни отчети, можете да видите първоначалния такъв веднага. Вашият кредитен отчет също е не само PDF файл за изтегляне. В него можете да видите оценки за различни видове кредитиране, риск за кредитор въз основа на резултата ви и начини за подобряване на резултата в бъдеще. 

myfico преглед на кредитно доклад

Много от интересните области във вашия доклад също могат да бъдат визуализирани другаде. Например от таблото си за управление можете да видите теоретични тарифи за ипотеки и автокредити, въз основа на резултата си от FICO. Можете дори да симулирате промените в резултата си въз основа на текущия дълг, който имате. 

myfico преглед-оценка симулация

В по-голямата си част таблото за управление е образователно средство. Извън сигналите за гледане, той функционира като начин да ви информира за това къде се намирате в очите на заемодателите, което е полезно. Това каза, няма какво да се добави по отношение на защитата на идентичността. Както ще влезем в следващия раздел, myFICO е фокусиран върху риска в очите на кредитор, а не върху риска за себе си.

защита

Както бе споменато в секцията „характеристики“ по-горе, myFICO е по-скоро услуга за мониторинг на кредити, отколкото услуга за защита на кражба на самоличност. Функциите за защита са налични, започвайки от текущия мониторинг на кредити и изграждането в тъмен уеб и социалноосигурителен мониторинг, докато се движите нагоре по диапазона. При исканата цена обаче защитата е посредствена. 

Няма начин да визуализирате потенциалния си риск за кражба на самоличност, какъвто е случаят с, да речем, наблюдател на лична карта (прочетете нашия преглед на личния си наблюдател). По-скоро myFICO работи на заден план, като ви уведомява за всяка странна дейност във вашия кредитен отчет или лична информация, която се показва в тъмната мрежа, но не ви казва как да се предпазите от него. 

Това по същество не прави myFICO лоша услуга, а само лоша услуга за защита от кражба на самоличност. Той е незаменим за разбирането на кредита ви, но за защита от кражба на самоличност е просто. Мониторингът в тъмната мрежа е хубаво да се види, както и покритието от $ 1 000 000, но myFICO е забравил за някои други области. 

Няма мониторинг на паспорти, застраховка или общ мониторинг на измамите. Въпреки че myFICO може да открие, ако вашето име, адрес или социалноосигурителен номер се показват в тъмната мрежа или другаде, той не може да ви информира дали други части лична информация правят. Освен това не предлага мониторинг в социалните мрежи, който е често използван инструмент за открадване на нечия самоличност. 

поддържа

Голям аспект на абонамента за myFICO е образованието, така че има много ресурси за поддръжка. От таблото за управление можете да намерите множество маршрути за поддръжка в страничната лента „нужда от помощ“, която съдържа връзки към форумите, базата знания и страницата за контакти myFICO.

Базата знания гласи като често задавани въпроси, като пояснява как се изчисляват оценките на FICO, какви аспекти влияят върху тях и как се отчитат на кредиторите. Що се отнася до обхванатата информация, базата от данни не се чувства претоварена. myFICO е винаги докрай, предлага достатъчно подробности, така че на въпросите се отговаря напълно, без да се превръща в технически глупости. 

Ако имате допълнителни въпроси, можете да се насочите към страницата за контакти, която служи като нещо като втора база знания. Той съдържа отделни статии за често задавани въпроси, включително колко често вашият FICO се променя и как да прекратите членството си. На страницата са достъпни и опции за контакт, включително телефонен номер и формуляр за контакт. 

myFICO обаче бавно се връща по въпросите. Отговорите за запитване по имейл изискват време за изпълнение от два работни дни и поддръжката по телефона е ограничена до работно време (от 6:00 до 18:00 PST от понеделник до петък и от 7:00 до 16:00 събота). Въпреки че оценяваме два маршрута за контакт, денонощната поддръжка е от решаващо значение за услугата за защита на кражба на самоличност. 

myFICO форуми

Единственият начин да получите денонощна поддръжка е чрез форума на myFICO, който, за щастие, е много активен. Към момента на написването има близо 280 000 членове и повече от 4 милиона публикации. Почти всеки пост също има отговор, като някои теми получават повече от милион гледания.  

myfico преглед-форуми

Въпреки че сме разочаровани от липсата на 24/7 директна поддръжка, форумът е приятна алтернатива. С това колко активна е общността, трябва да очаквате отговор на повечето въпроси в рамките на минути след публикуването, което е също толкова добро, колкото се получава за услугите за защита от кражба на самоличност.  

Присъдата

myFICO е отлична услуга за наблюдение на вашия кредит, но не толкова за защита на вашата идентичност. Въпреки че осигурява защита на повърхностно ниво, като наблюдава вашия кредитен отчет и социалноосигурителен номер, в него липсват социални медии, паспорт и застрахователен мониторинг. Въпреки това, стандартната индустриална застраховка е 1 000 000 долара. 

По-големият проблем обаче е цената. myFICO предоставя по-малко функции от другите водещи услуги за защита от кражба на самоличност, докато зарежда по-висока тарифа. Тя също няма политика за безплатен пробен период или за възстановяване на средства, така че ще трябва да поемете изцяло ангажимент, ако проявявате интерес. Освен ако myFICO не ви е продал, препоръчваме да прочетете нашите други отзиви за защита от кражба на самоличност. 

Какво мислите за myFICO? Достатъчни ли са ви функциите за кредитен мониторинг? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me