Преглед на ID Watchdog – актуализиран април 2020 г.

Преглед на ID Watchdog

Макар и да не е най-лесният за използване, ID Watchdog е мощна и изгодна алтернатива на няколко водещи доставчици на защита срещу кражба на самоличност. Прочетете защо ни харесва в това пълно ревю на ID Watchdog.


ID-пазител-Slider1

ID-пазител-slider2

ID-пазител-slider3

ID-пазител-slider4

ID-пазител-slider5

предишен

Следващия

ID Watchdog, придобит от Equifax през 2017 г., е от 2005 г. насам, като предлага услуги за защита от кражба на самоличност и реставрация на разумна цена. Това предложение все още е непокътнато, като ID Watchdog седи под конкуренцията по отношение на цената, докато се състезава синигер за функции. 

Услугата не е актуализирана много и това е хубаво нещо. Въпреки това използваемостта също не се е подобрила. Въпреки че ID Watchdog не е нарушена услуга, той създава повече от един проблем по време на настройката. Това каза, че защитата, особено за цената, е достойна за най-доброто ни ръководство за защита от кражба на самоличност. 

В този преглед на ID Watchdog ще разкажем подробно за опита си, след като го извадим за пробен старт. По пътя ще говорим за функции, цени, лекота на използване, защита и поддръжка, всички преди да дадем присъдата си.

Характеристика

ID Watchdog има стандартен списък от функции, включително 1 000 000 долара за застраховка, мониторинг в тъмни мрежи и адаптивни сигнали. Честно казано, само функциите не са впечатляващи. Имайки предвид ниската цена обаче, списъкът блести. 

Покритието е налично, но ID Watchdog надгражда върху него с управление на случаи. Ако самоличността ви бъде открадната, докато имате абонамент за ID Watchdog, за възстановяването ще бъде назначен мениджър на делата, който обработва цялата документация, така че не е нужно да.

Центърът за обаждания, в който работят тези мениджъри на случаи, също е отворен денонощно и може да осигури поддръжка на повече от 100 езика. 

Не бива обаче да се сблъсквате с проблеми. ID Watchdog осигурява „основен“ и „усъвършенстван“ мониторинг, като и двете се предлагат през двата нива на обслужване. „Basic“ се състои в наблюдение на публични записи, лицензи, сертификати и други, за да се види дали някой използва вашата лична информация. 

„Разширеният“ мониторинг става все по-задълбочен, като се гледа националната промяна на Адресния регистър на САЩ и подзащитните заеми на пощенската служба на САЩ. Той също така обхваща тъмната мрежа, сканирайки през уебсайтове, чатформи и форуми, които са обвързани с трафик на открадната информация. 

Въпреки че е пазарен ниша, ID Watchdog е особено полезен за медицински специалисти. Той следи базата данни на националния идентификатор на доставчика. Ако не сте наясно, номерът на NPI е 10-цифрен идентификатор за доставчиците на здравни услуги в САЩ. Ако някой открадне самоличността на медицински специалист, той може да го използва, за да омаловажи практиката на лекаря..

Ако нещо се появи в множество области, които ID Watchdog следи, ще бъдете уведомени веднага и тези известия могат да бъдат персонализирани. Въпреки че ID Watchdog винаги ще изпраща сигнал, независимо от къде идва, можете да изберете да го получите чрез мобилното приложение, текст, телефонно обаждане или комбинация. Винаги ще получавате известия по имейл.

Преглед на функции на ID Watchdog

Ценообразуване

ID Watchdog има прост списък с продукти. Услугата е една и съща, независимо кой от двата плана – „плюс“ или „платина“ – изберете; получавате 1 000 000 долара покритие, тъмен мониторинг в мрежата, персонализиращи сигнали и напълно управлявано възстановяване, ако самоличността ви бъде открадната. 

Въпреки това, по-скъпият „платинен” план също идва с кредитни рейтинги и отчети от Equifax, Experian и TransUnion.

Като виждате, че можете да получите актуални кредитни оценки безплатно онлайн, обаче „плюс“ е по-привлекателен. Само 15 долара на месец, това е голяма стойност, особено в сравнение с LifeLock, който таксува около 20 долара повече за подобен план (прочетете нашия преглед на LifeLock).

Дори услугите на разумни цени са с няколко долара по-скъпи от ID Watchdog (прочетете нашия преглед на Identity Guard за пример за това). 

Това е, ако плащате и месечно. ID Watchdog ви позволява да изберете годишен цикъл на фактуриране при плащане и ако скочите за него, ще получите безплатно два месеца защита. Това довежда месечната цена на „плюс” план до около 12,50 долара.

ID Пазител на платината

Както споменахме обаче, пропускате кредитни оценки и отчети с „плюс“. Ще трябва да отидете на „платинен“ план, ако искате това, което не си струва, като се има предвид увеличението на цената.

Въпреки че „платината“ все още е по-евтина от конкуренцията – подобен план в IdentityForce е с около $ 5 повече на месец, както можете да видите в нашия преглед на IdentityForce – той е надценен в сравнение с „плюс“. 

Важно е да изберете план отпред, който искате да спазвате, тъй като ID Watchdog не предлага възстановяване на суми за месечни планове. 

Все пак има известно объркване около годишните планове. По отношение на услугата ID Watchdog казва, че „ще ви върне начислената сума“, ако прекратите преди края на годишния си мандат. В него обаче се споменава и тригодишен план, който не можахме да намерим. 

Това твърдение е в пряко противоречие със страницата му с продукти, която гласи „можете да отмените по всяко време; въпреки това ние не предоставяме частични възстановявания за месец. “ Вероятно, ако закупите годишен план, ID Watchdog ще ви възстанови за пълните месеци, които не сте използвали, но няма да възстанови такси за месеца, през който отмените.

Лесно използване

ID Watchdog няма особено привлекателен уебсайт, но той свършва работата. Изминали са повече от няколко години, но имайки предвид колко малко има сайт, не е трудно да се ориентирате. Следователно по-малкият уебсайт води и до ограничена информация за това, което купувате, когато дойде време да се регистрирате. 

Например, бяха необходими две търсения с Google и повече от няколко минути разтърсване на уебсайта, за да разберете, че ID Watchdog предлага застраховка от 1 000 000 долара. Това, което трябва да бъде изброено на страницата на продукта, вместо това е скрито в йерархия на страниците, посочена като последна опция на раздела „Център за обслужване на клиенти“ на страницата „Изискване за наблюдение на ID“. 

ID-пазител-преглед-сайт

По същия начин, политиката за възстановяване, както беше споменато по-горе, не е изяснена на страницата с продукти. Вместо това е написано с всички главни букви в условията и условията, които можете да намерите само в долния колонтитул на уебсайта. 

Би било едно нещо, ако малки пояснения бяха скрити дълбоко в уебсайта, но това не е така. Основната информация, като политика за възстановяване на суми и ниво на покритие, не е изяснена на страницата на продукта. Освен това тази информация е смесена с друга неподходяща информация. 

Например, в главното меню на уебсайта има раздел, озаглавен „ползи за служителите“. Ще ви простят, че мислите, че е за служители на ID Watchdog, както първоначално направихме, но страницата всъщност е за защита от кражба на бизнес идентичност. Със сигурност един раздел с това име би бил много по-малко объркващ. 

Страницата на продукта – посочена като „Услуги за наблюдение на ID“ в главното меню, обаче е добре. Той осигурява сравнение на двата нива и дори дава кратко обяснение на всяка характеристика. След като изберете своя план, процесът на касата е кратък. Ще изберете платежния си цикъл, въведете платежната си информация и щракнете върху „изпрати“. 

ID-пазител преглед продукт страници

Оттам ще започнете настройката на акаунта. ID Watchdog иска само основна информация, включително вашето име, телефонен номер, социалноосигурителен номер и домашен адрес. На тази страница ID Watchdog има печат с надпис „30-дневна гаранция за връщане на парите: анулирайте по всяко време.“ Не задържаме дъх на това твърдение.

Вход за наблюдател на ID

След като закръгляте личната си информация, можете да влезете в таблото за управление на ID Watchdog и, човече, това е разочароваща гледка. Разделът „преглед“ не ви дава преглед на почти нищо. Показва вашето име, продукта, който сте закупили и когато сте се регистрирали за акаунт.

ID-пазител-преглед-таблото преглед

Другите раздели, „акаунт“ и „усъвършенствани инструменти“, също са лишени от информация. „Акаунтът“ ви позволява да променяте личната си информация, която не изисква парола. Като се има предвид, че ID Watchdog е услуга за защита от кражба на самоличност, която е твърде голяма, за да не я пренебрегваме. 

Дори и с това страницата с „модерни инструменти“ е най-лошият нарушител. В него се казва, че „планът ви включва допълнителни инструменти като нашето мобилно приложение, загубен портфейл и застраховка, за да гарантирате, че имате достъп до данните си, когато ви трябват, и да ви помогне да се възстановите в случай на измама или кражба на самоличност“, и това е всичко. Няма връзки за изтегляне на тези функции или каквото и да е друго указание за това как да получите достъп до тях. 

ID-пазител-преглед-напреднали инструменти

Единственият полезен раздел е „Ръководство за услуги“, което ще изтегли и отвори PDF файл, в който са описани подробно характеристиките на вашия акаунт. Дори и тогава обаче има липса на пояснения. Например, документът говори за защита на детския кредит, като твърди, че „ID Watchdog е единственият доставчик на обезщетения с онлайн възможности за заключване на деца“, което не е вярно. 

В него се казва, че можете да активирате заключване на деца чрез вашия акаунт на ID Watchdog, но след като погледнете през безплодното табло, не намерихме нищо.

Актуализации на ID за пазача

След като се размърдах около 20 минути или повече, забелязахме, че таблото започна да се променя. Всеки път, когато преминем към нов раздел, нов раздел ще се показва в горната лента или когато се върнем към страница, която бяхме посетили преди, ще има нови секции върху нея.

Отне известно време, докато всичко влезе напълно – около час или около това – но след като го направи, таблото за управление стана много по-полезно. ID Watchdog показа всяка област, която сканира, както и състоянието на това сканиране. Освен това беше добавен раздел за сигнали, където можете да видите всичко, което се търкаля във ваше име. 

Окончателната форма на таблото за управление е много по-добра от тази, с която бяхме посрещнати за първи път, но ID Watchdog не е изключен. Не е неразумно да се предполага, че някой кацне на таблото – ID Watchdog ви обува там веднага след плащането – оглежда се и решава, че няма нищо друго за него.

ID-пазител преглед актуализирала-табло

Първите впечатления са всичко, а ID Watchdog не е много добър в това. Няма приветстващ имейл или индикация, че таблото за управление трябва да бъде настроено. 

Всъщност по време на нашето тестване никога не получавахме имейл от ID Watchdog, въпреки многобройните опити за нулиране на паролата ни, след като мениджърът ни на пароли не успя да заснеме данните за вход (прочетете нашия преглед на Dashlane за мениджър на пароли, който винаги улавя данните за вход). 

Чакахме с часове, върнахме се, изчакахме още малко и отново завързахме, но нищо не дойде. В крайна сметка трябваше да се обадим на ID Watchdog, за да възстановим паролата си (можете да прочетете повече за това преживяване в секцията „поддръжка“ по-долу). 

ID Watchdog Mobile App

ID Watchdog предлага и мобилно приложение, което е много по-привлекателно от таблото за десктоп. По-ограничена е във функционалността. Първоначално инсталирахме приложението с надеждата да намерим някои от функциите, описани в ръководството за услуги, като например мениджъра на пароли, но не ги намерихме. 

Мобилното приложение ви позволява да заключите кредита си, да добавяте елементи към изгубения си портфейл и да преглеждате сигнали. Изгубеният трезор на портфейла е най-интересната функция, тъй като ви позволява да преглеждате идентификационни данни в случай, че загубите портфейла си. Това каза, че ние не знаем колко хора се разхождат със списък с информация в акаунта си. 

Освен добавяне на нова информация, което е по-лесно да направите на работния плот, мобилното приложение е просто център за известия. Това обаче върши добра работа в това. На екрана с известия има бутон за „повикване на ID Watchdog за разследване“, който автоматично набира линията за поддръжка за вас.

защита

ID Watchdog прави всичко, което услугата за защита на кражби на самоличност трябва, непрекъснато наблюдава вашия кредит, финансова информация и лична информация. Това обаче надхвърля това с мониторинга на социалните мрежи, намаляването на исканията и уведомленията за нарушители на сексуални нарушения, служещи като център за всичко, за да запазите личната си информация в безопасност. 

След като таблото за управление се актуализира напълно, ще видите услугите, които ID Watchdog предлага, и резултатите от всяко сканиране. Например, когато стартирате, „тъмната мрежа“ трябва да има ясен резултат, докато все още сканира националната база данни за промяна на адреси. Полезно е да виждате не само сигнали, които се появяват, но и резултатите от сканирането, докато се случват. 

От функциите най-много ни харесва наблюдението на социалната мрежа. Можете да обвържете Facebook, Twitter, Instagram и LinkedIn за ID Watchdog, но освен това можете да персонализирате, когато ID Watchdog ви предупреждава за промени. Можете да настроите тежестта на сигналите в 14 категории, така че, например, можете да зададете геоданните на „леки“, а „фанатичност-расизъм“ на тежки.

ID-пазител-преглед-социални-Media-настройки

Цялото това наблюдение се комбинира, за да формира вашия доклад за експозицията, който показва какви данни в социалните медии биха могли да ви изложат на кражба на самоличност. Въпреки че не е всеобхватен като оценката за управление на риска на Identity Guard, докладът за експозицията е приятно допълнение. 

Таблото за управление обаче не е само за наблюдение на социални медии или сигнали. Можете също да заключите кредита си, ако има неоторизиран достъп. В раздела „кредит“, който се показва след гореспоменатите актуализации, има опция да заключите кредита си с всеки от трите водещи бюра. Ако използвате план „плюс“, се показва само Equifax. 

ID-пазител преглед на кредитно заключване

поддържа

Има само един начин да получите обслужване на клиенти с ID Watchdog: по телефона. Липсата на поддръжка в таблото за управление не е преглед на дизайна. Извън ръководството за услуги и фирмения блог няма ресурси за самопомощ. Поддръжката по телефона е единственият маршрут, но за щастие, той е ефективен. 

Посегнахме за забравената си парола и бяхме доволни, че не трябваше да се справяме с автоматизирано дърво на телефона или нещо подобно. Вместо това, бот ви поздравява, моли ви да останете на линия за проучване и ви свързва директно с представител на обслужването на клиенти.

Разрешаването на искането беше леко. Представителят поиска малко основна информация, за да потвърди разговора, включително последните четири цифри от SSN, с които сме се подписали, и се обърна право да помогне. Дори краткият опит, който имахме, ни дава голяма увереност в способността на ID Watchdog да се справя с по-сериозни заявки. 

Липсата на поддръжка по имейл и база от знания обаче не може да бъде пренебрегната. Въпреки че ID Watchdog предлага денонощна поддръжка по телефона – и на повече от 100 езика за зареждане – това не е заместител на поддръжката по електронна поща и ресурсите за самопомощ. Не можете дори да отмените акаунта си, без да се обадите първо на ID Watchdog.

Присъдата

ID Watchdog представя повече от няколко хълцане по време на настройката, но дори като лошо смазана машина, тя заслужава вашето внимание. По-евтино е от конкуренцията, докато събирате същите функции. Това каза, че предлагате опции за поддръжка за търговия и използваемост за малкия спад на цените. 

Ако опциите за удобство и поддръжка са важни за вас, не забравяйте да прочетете нашите други отзиви за защита от кражба на самоличност. Дори и с тези недостатъци обаче, ID Watchdog си заслужава да се погледне. 

Какво мислите за услугата? Планирате ли да го пробвате? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Често задавани въпроси за наблюдател на ID

  • Какво е пазител на ID?

    ID Watchdog е услуга за защита от кражба на самоличност, която следи вашия социален номер, информация за банковата сметка, медицински записи и други за потенциални точки на измама. Ако самоличността ви бъде открадната по време на използване на услугата, ще получите до 1 000 000 долара за възстановяване на разходите и специализиран мениджър за възстановяване на самоличност.

  • Колко струва пазител на лична карта?

    ID Watchdog предлага два плана: плюс и премиум. „Плюс“ е 14,99 долара на месец, а „премия“ е 19,95 долара на месец, ако се таксува месечно. Ако се таксуват ежегодно, и двата плана предлагат два месеца услуга безплатно, сваляйки съответно цената до $ 149.99 и $ 199.95.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me