Преглед на EverSafe – актуализиран април 2020 г.

Преглед на EverSafe

Въпреки че е по-скоро за услуга за мониторинг, отколкото за защита, EverSafe може да бъде идеалният подходящ за конкретните групи, към които е насочен: възрастни хора и семейства. Вижте нашия пълен преглед на EverSafe, за да разберете повече за тази интересна услуга за защита от кражба на самоличност.


eversafe-Slider1

eversafe-slider2

eversafe-slider3

eversafe-slider4

eversafe-slider5

предишен

Следващия

EverSafe не е вашата конвенционална услуга за защита от кражба на самоличност. Въпреки че върви до крак с функции с най-добрите ни услуги за защита от кражба на самоличност, тя се фокусира върху възрастните хора и семействата, а не върху пазара като цяло. Въпреки че този фокус създава някои уникални характеристики, той също има някои пропуски в защитата. 

В този преглед на EverSafe ще разкажем подробно нашия опит с услугата, след като извадим нейния „плюс” план за тест. По пътя ще говорим за функции, цени, лекота на използване, защита и поддръжка, всички преди да дадем присъдата си. 

В по-голямата си част EverSafe е достатъчен, дори и да не се откроява. Семейните и старши функции са приятни за гледане, а за тези, които се нуждаят от тях, EverSafe си заслужава. Тези функции обаче не си струват цената на самото влизане и виждайки как EverSafe липсва в други области, е трудно да го препоръчам напълно. 

Характеристика

Както ще влезем в раздела „защита“ по-долу, EverSafe не е толкова много услуга за защита от кражба на самоличност, колкото услуга за мониторинг на идентичността. Между тях има добра линия и EverSafe предлага известна защита срещу кражба на самоличност в по-скъпите си планове. Основната част на услугата обаче е просто наблюдение. 

Когато се регистрирате за акаунт, ще въведете данните за банковата си сметка и кредитната си карта, както и номера на социалното си осигуряване. EverSafe също ще ви уведоми за всяка значима активност във вашия кредитен отчет. По-важното е обаче, че ще анализирате разходите си. От това може да идентифицира всякаква подозрителна дейност и да ви уведоми веднага. 

EverSafe нарича това „допълнителен набор от очи“, което ви позволява да идентифицирате измами или измами при източника. Ако има, да речем, необичайно теглене или забавено плащане на сметката, ще ви уведомим чрез имейл, телефон или текст. Освен това, EverSafe ще ви изпраща седмичен отчет, в който подробно описва всички известия, които може да сте получили през седмицата. 

Застраховка EverSafe

Най-евтиният план, за който ще говорим в следващия раздел, спира при наблюдение. Ако обаче скочите до един от по-скъпите нива, ще получите и 1 000 000 долара застраховка срещу кражба на самоличност. EverSafe ще покрие всички загубени разходи, докато се опитва да възстанови самоличността си, както и да помогне за разрешаване на всички проблеми. 

Пакетът за защита от кражба на самоличност – предлаган на ниво “плюс” и “злато” – предлага повече от застраховка. EverSafe ще следи и тъмната мрежа за всяка лична информация, която изпращате, както и базата данни на USPS National Change of Address. Имате достъп и до кредитен отчет или от едно бюро на плана „плюс“ или три бюра за „злато“.

EverSafe за възрастни хора и семейства

Всичко това е стандартна такса за услуга за защита на кражба на самоличност. EverSafe обаче има уникално въртене. Той е пригоден за семейства и възрастни хора, като позволява на всеки да бъде защитен. Започвайки със семействата, можете да добавите колкото се може повече потребители към вашия акаунт и всеки допълнителен потребител ще получи 30% отстъпка от месечната си ставка. 

Например, ако закупите план „плюс“ 14,99 щ.д. за четиричленно семейство, ще играете 46,47 долара на месец, а не 60 долара. Всички семейни акаунти също са разположени в едно табло, така че без значение колко акаунти наблюдавате, можете лесно да ги намерите. 

EverSafe е още по-добре оборудван за възрастни хора. Освен че е много удобен за потребителите – ще разберем в това по-долу в раздела „лекота на използване“ – EverSafe ви позволява да посочите адвокати за вашия акаунт. 

Например, ако старши човек иска защита от кражба на самоличност, но не може да използва компютър, защитникът може да получи достъп до таблото за управление, да управлява акаунти и да получава известия за потребителя.  

Въпреки всички удобни за възрастните и семейството функции, EverSafe липсва в други области. Той може да следи вашите банкови сметки и кредитни карти, но това е така. Той не следи друга информация, като вашите застрахователни полици, паспорти или медицинска информация.

Преглед на функции на EverSafe

Ценообразуване

EverSafe има отлични цени, особено в сравнение с изключително завишената LifeLock (прочетете нашия преглед на LifeLock). EverSafe обаче се поддава на същите клопки на LifeLock с това как очертава плановете си. Можете да спестите няколко долара, като направите план с най-ниските нива на “основни елементи”, но тогава всъщност не купувате защита срещу кражба на самоличност. 

Основната услуга на „първа необходимост“ е AI-система за обучение, която следи вашите банкови сметки и кредитни карти за потенциални измами. Въпреки че тази система за обучение помага да се предотврати кражба на самоличност, тя не защитава от нея. Плановете „плюс“ и „злато“ идват с истинска защита, включително $ 1,000,000 за покритие и услуги за възстановяване на идентичност. 

Identity Guard има подобна трипланова структура, с план за бюджет около 7,50 долара на месец. Както можете да прочетете в нашия преглед на Identity Guard, той все още предлага покритие от 1 000 000 долара в основния си план. По-високите нива включват допълнителни функции за наблюдение, но покритието е същото, независимо какво плащате. 

EverSafe прави точно обратното, правейки своя състав по-близък до LifeLock. Въпреки че „съществените неща“ са достъпни за онези, които искат да спестят няколко долара, тя не предлага никаква защита, принуждавайки потребителите да надстроят до по-висок слой за всяко покритие. Предпочитаме система, подобна на Identity Guard, при която получавате същата защита навсякъде. 

Това каза, че цената не е лоша EverSafe “плюс” е с няколко долара по-евтин от подобен план с IdentityForce и същата цена като ID Watchdog (прочетете нашия преглед на IdentityForce и преглед на ID Watchdog). Задоволяваме се със стойността „плюс“ и „злато“. Проблемът се състои в „съществените неща“, които или трябва да включват покритие, или изобщо да не съществуват. 

Можете да спестите малко пари от плановете на по-високо ниво, като закупите по-голяма продължителност. EverSafe изброява тарифите си за месечен абонамент, но предлага и тримесечно и годишно таксуване, като всяко от тях идва с отстъпка. За “плюс” тримесечният абонамент работи $ 13,49 на месец, а годишният абонамент работи $ 12,74 на месец.

Безплатна пробна версия на EverSafe

EverSafe е една от малкото услуги за защита на кражба на самоличност, която предлага безплатна пробна версия. Имате 30 дни, за да изпробвате услугата, без значение кое ниво сте избрали. Както при повечето безплатни изпитвания, ще трябва да въведете информацията за кредитната си карта, когато излезете, но ще бъдете таксувани само след като 30-дневната проба без риск е приключила. 

Съществуват и други стимули за ценообразуване. Като услуга, фокусирана върху семейства и възрастни, има отстъпки за всеки. Старшите получават 10% отстъпка от всеки абонамент, а членовете на семейството на първоначалния потребител получават 30% отстъпка. Можете също така да защитите недвижими имоти с допълнителни $ 4,99 на месец на имот.

Лесно използване

Първите стъпки с EverSafe са прости, което е добре, като се има предвид, че се фокусира върху възрастни хора и семейства. На началната страница всичко, което трябва да кликнете, е „стартирайте безплатната си пробна версия“. 

Ще бъдете насочени към страница, която задава някои основни въпроси за това, което искате да защитите, като улеснява намирането на плана, от който се нуждаете. Ако искате да разгледате вашите опции, винаги можете да изберете раздела „цени“ в горното меню. 

eversafe преглед планове

След като преминете през процеса, ще трябва да въведете някаква лична информация, включително вашия социален осигурителен номер, адрес и телефонен номер. Освен това ще трябва да зададете паролата за вашия акаунт, която препоръчваме да генерирате с един от нашите най-добри мениджъри на пароли. Ако искате конкретно предложение, 1Password винаги е сигурен залог (прочетете нашия преглед на 1Password). 

И накрая, ще трябва да потвърдите самоличността си с кратък списък с въпроси, подобно на кандидатстване за кредитна карта. След всичко това можете да въведете вашата платежна информация. По този начин процеса на зареждане отгоре прави безболезнено да се регистрирате за акаунт, защото сте въвели по-голямата част от информацията си, преди да се ангажирате с абонамент.

eversafe преглед-касата

Настройка на EverSafe

Въпреки че EverSafe събира много информация по време на регистрация, ще трябва да въведете повече данни, след като потвърдите плащането, за да ви защити напълно. След като въведете данните си за плащане, ще бъдете отведени до страница, където можете да закупите мониторинг на недвижими имоти, както и да добавите членове на семейството, адвокат на доверие и акаунти за наблюдение. 

eversafe преглед-настройка

Най-важната стъпка е добавянето на банкова сметка, която EverSafe прави проста. Вместо да изисква информация за вашия акаунт и маршрутизация, EverSafe ви моли да влезете в приложението си за онлайн банкиране. 

Нямаше и банка, която не можахме да намерим. Големите имена присъстват, включително Bank of America и PNC, но открихме и регионални банки в САЩ, като Great Southern. 

След като натиснете „завърши“, ще бъдете стартирани до таблото за управление на профила. Приятно беше да видим EverSafe в моментално действие, изтегляйки някои известия от нашия кредитен отчет веднага. За разлика от защитата от кражба на самоличност ADT, можете веднага да видите какво следи EverSafe (прочетете нашия преглед на ADT защитата от кражба на самоличност).  

ALT = информационно табло за непрекъснат преглед

Табло за управление на EverSafe 

Таблото за управление на EverSafe е фокусирано върху простотата, но дори и при това, не се спестява за критични опции. Можете да го навигирате, като използвате четирите раздела в горното меню, първият от които предоставя преглед на вашия акаунт. На главния екран можете да видите свързаните акаунти, вашия кредитен отчет и всякакви известия. 

В раздела над тях ще намерите своите акаунти. Можете да свържете нови, като използвате описания по-горе процес, но EverSafe ще използва и вашия кредитен отчет, за да търси акаунти. Ако намери някакви нови акаунти – да речем, кредитна карта, за която току-що сте се регистрирали – ще покаже малък изскачащ прозорец, където можете лесно да свържете този нов акаунт. 

eversafe преглед-добавка сметка

Вдясно от това ще намерите кредитния си отчет, ако сте закупили членство в „плюс“ или „злато“. „Плюс“ идва с един отчет от Equifax, показващ всичките ви отворени акаунти, както и график за плащания и запитвания. Ако сте закупили „златен“ план с трибюро отчет, ще видите и информация от TransUnion и Experian. 

Всичко останало се намира в менюто с настройки, до което можете да получите достъп, като щракнете върху бутона „настройка“ в горната лента. Можете да добавите членове на семейството и адвокати, както и да управлявате абонамента си в настройките. Най-важният раздел обаче е „как получавам сигнали“. Там можете да настроите текстови и гласови сигнали, както и седмично обобщение. 

eversafe преглед от сигналите-настройки

защита

Както споменахме в секцията с функции по-горе, EverSafe е отличен за наблюдение на вашите банкови сметки, кредитни отчети и кредитни карти. В други райони обаче тя е плоска. Липсваща поддръжка за паспорти, медицински лични карти, застрахователна информация и други, EverSafe не предлага пълна защита. 

Въпреки това, за областите, върху които се фокусира EverSafe, тя надминава очакванията. По време на нашето тестване EverSafe ни предупреди за промените веднага, стигайки до изтегляне на скорошни кредитни запитвания при първото си регистриране. Освен че следи кредитния си отчет, EverSafe сканира и тъмната мрежа и разглежда вашите банкови сметки за подозрителна дейност. 

Ако възникнат проблеми, можете да работите с EverSafe за разрешаването им с помощта на $ 1,000,000 в покритие на загубени разходи по плановете „плюс“ и „злато“. Както ще влезем в следващия раздел, обаче, EverSafe не осигурява денонощна поддръжка, така че ако вашата личност бъде открадната, ще трябва да изчакате, докато EverSafe се отвори през нормалното работно време. 

Истинският проблем обаче се състои в това, че EverSafe не може да защити други аспекти на вашата идентичност. Мониторингът на кредитните и банковите сметки са само две части от многостранния процес, а когато става дума за други пътища, EverSafe се изравнява. Например, няма защита на социалните медии или какъвто и да е вид социален мониторинг. 

Освен това няма никакъв мониторинг на риска. Други услуги, като ID Watchdog и Identity Guard, предлагат оценка на риска, която показва колко сте изложени на риск да ви откраднат самоличността. EverSafe не предлага подобна функция.

поддържа

Намирането на поддръжка с EverSafe не е лесно. От таблото за управление на профила си ще трябва да отидете да търсите в долния колонтитул за бутона „свържете се с нас“. Кликването върху него ще ви отведе до малка форма за контакт и директория за различните отдели на EverSafe. Колкото и да е странно, тази страница с формуляри е вътре в нормалното табло за управление, а не в екрана за поддръжка. 

eversafe преглед-контакт-страница

Все още ще видите горното меню на таблото за управление, но там няма опция за връзка с поддръжката. Тъй като EverSafe има страница за контакти, създадена за таблото за управление, би имало смисъл да има опция за нея в горното меню. Вместо това е запазено за долния колонтитул, което прави връзката лесна за пропускане. 

Що се отнася до опциите за контакт, EverSafe ви позволява да се свързвате по телефон или имейл през работното си време от 9:00 до 17:00. EST, от понеделник до петък. На основния уебсайт телефонният номер за поддръжка придружава логото, което го прави лесен за връзка. След като стигнете до таблото за управление, той изпуска телефонния номер.

EverSafe улеснява бъдещите клиенти да намерят поддръжка на основния уебсайт, отколкото при връщащите се клиенти да я намерят в таблото за управление. След като разбереш къде отиваш, обаче, не е трудно да намериш пътя си обратно. Като се има предвид обаче колко просто EverSafe е да се използва по друг начин, би било хубаво по-ясното посочване на формата за контакт. 

Що се отнася до таблото, няма допълнителни ресурси за поддръжка. На основния уебсайт обаче има такива. Чрез долния колонтитул можете да намерите списък с ресурси, който отговаря на някои често задавани въпроси, както и блог, който тежи на текущите заплахи за идентичност. Тези ресурси са добре дошли, но те са по-подходящи за таблото за управление от основния уебсайт. 

Вместо да запазва ресурсите си за поддръжка за основата на основния уебсайт, EverSafe трябва да реорганизира това, което има, в лесно смилаема база от знания, достъпна от таблото за управление. В сегашното си състояние поддържащите ресурси се чувстват разпръснати и непоследователни, в най-добрия случай.

Присъдата

EverSafe предлага уникален завой на формулата за защита на кражба на самоличност, но в опита си да се погрижи за пазарен ниша, той прескочи на основни области на защита. Въпреки че е бързо да ви уведомяваме за промени в кредита и странна активност в банковите си сметки, той не може да следи паспорта, застрахователната ви информация или социалните медии. 

Въпреки че покритието за банковата ви сметка и кредитния отчет може да е достатъчно за възрастните хора, то не е достатъчно за повечето хора, особено след като по-голямата част от заплахите за кражба на самоличност са онлайн. Ако търсите цялостна защита, препоръчваме ви да прочетете нашите други прегледи за защита от кражба на самоличност. 

Какво мислите за EverSafe? Ще вземете ли безплатния пробен период за завъртане? Кажете ни за вашия опит в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me