Преглед на връзките на IBM – Актуализирано 2020 г.

Преглед на връзките на IBM

Изглежда, че IBM Connections е преработен в инструмент за социални медии, изхвърляйки повечето от характеристиките за съхранение и EFSS. По този начин този преглед вече не се прилага.


Най-добър EFSS

Собствениците на SMB, които търсят инструмент за съвместна работа в облак с обрат в социалните медии, може да намерят това, което търсят в IBM Connections. В допълнение към обичайните възможности за синхронизиране на файлове и споделяне, този усъвършенстван инструмент на EFSS ви позволява да разговаряте, да изпращате имейл, да провеждате онлайн срещи и дори да споделяте състоянието си с колегите си.

Мислете за това като Facebook на пространството на EFSS.

Дали добавените му комуникационни възможности правят IBM Connections по-добър избор от Dropbox, Box и всички други най-добри доставчици на EFSS? Придържайте се към нас, докато преглеждаме характеристиките и цените на услугата, след което разбиваме потребителското изживяване, възможностите за сътрудничество, сигурността и поддръжката.

Силни & Слабости

Алтернативи за IBM Connections

Характеристика

Таблицата по-долу ще ви даде бърз поглед върху някои от основните функции, опаковани в платформата Connections.

Лого на IBM Connectionswww-03.ibm.com

Започва от $ 600 на месецВсички планове

Сътрудничество

Синхронизация на устройства

Селективно синхронизиране

Синхронизиране на ниво блок

Споделени папки

Свързване на файлове

Версия на файла

Максимален размер на файла
2 GB

Интеграция на Microsoft Office

Интеграция с Google Документи

Библиотека за интегриране на приложения на трети страни

Следете активността на потребителя

Задайте потребителски роли

Създайте потребителски групи

Сигурност

Криптиране в покой
AES-128

Кодиране по време на транзит

Интегриране на криптиране от край до край

Двуфакторна автентификация

Изисквания за персонализирана парола

Интеграция с единичен знак (SSO)

Дистанционно изтриване на устройството

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

24/7 поддръжка

Връзките е интересен случай, тъй като има някои функции (като списъци със задачи и онлайн срещи), които няма да намерите с други платформи, но в същото време липсват някои, които би трябвало да са обичайни (като двуфакторно удостоверяване).

Освен това е слабо по отношение на интеграцията на приложения на трети страни.

Ще ви дадем по-добра представа как се развива всичко това, за да можете да решите дали връзките ще работят за вашия бизнес по-късно в нашия преглед. Първо, нека поговорим за ценообразуване.

Ценообразуване

IBM Connections има три основни ценови платформи: Social, S1 и S2. Можете да получите добро усещане за услугата с 14-дневна безплатна пробна версия, преди да се абонирате.

Всеки план ви предоставя 1 ТБ съхранение в екип плюс 1 GB лична памет за всеки потребителски акаунт. Независимо дали отивате със Social, S2 или S1, няма минимални потребителски изисквания, което е освежаваща промяна на темпото. Много други доставчици на EFSS не само имат високи изисквания, но струват два пъти повече на потребител.  

Например, Huddle изисква най-малко 15 акаунта и таксува $ 20 за всяка от тях.  

И трите планове за връзка дават съвместно редактиране на документи, синхронизиране и споделяне. Всяка от тях предлага и възможности за незабавни съобщения, за да поддържате връзка със своите служители. Връзки S2 добавя онлайн срещи за до 200 участници. S1 добавя имейл и уики пространство.

Потребителски опит

Подобно на повечето инструменти за синхронизиране и споделяне на корпоративни файлове, голяма част от взаимодействието на потребителя с Connections се осъществява от вашия браузър. За разлика от тях, файловете не заемат централно място в потребителското изживяване: социалните взаимодействия.

Началният екран включва място за актуализиране на вашия статус и четене на тези на другите, точно като платформа за социални медии.  

От левия ръб можете да се придвижвате между четири други изгледа, които включват споменавания, известия, елементи на действие и запазено съдържание.

От дясната страна на портала е инструмент, който ви позволява да се присъедините или да стартирате онлайн среща, място за напомняния за събития и дори емисия с препоръки, която ви дава вътрешни предложения за съдържание въз основа на вашия профил, връзки и други критерии.

Навигационната лента в горната част на страницата ви позволява да посещавате други страници, включително поща, календар, вашия списък с контакти и общностите (групите), към които принадлежите. За да стигнете до вашите файлове, трябва да щракнете върху „още“ и да изберете „файлове“ от падащото меню.

Подходът не е лошо, а просто различен. IBM реши да подчертае социалните възможности на Connections чрез синхронизиране и споделяне. За собствениците на малки и средни предприятия, работещи с отдалечена работна сила, това е начин да се насърчи усещането за общност, което иначе може да липсва, без воден охладител да клюкарства.

Социалните характеристики също са приятен начин за задвижване на сътрудничеството.

В допълнение към уеб интерфейса, Connections има клиент за десктоп, наличен както за Windows, така и за Mac. Както при много други инструменти на EFSS, инсталирането на този клиент създава папка за синхронизация във вашата файлова система. Всички файлове или папки, поставени в тази папка, се качват във вашето облачно пространство за съхранение.

По-голямата част от инструментите за съхранение в облак, които оценихме, спират дотук. Връзките вървят нещата още повече, като ви позволяват да се движите в изгледите на папката за синхронизиране на споделеното съдържание, общностите и сътрудниците.

Ако не сте на компютъра си, можете също да влезете в „Връзки“ от вашия смартфон с приложения за Android, iOS и Windows Phone, за да актуализирате състоянието си, да проверите елементи за действие и да посетите общности.

Можете също така да получите достъп до съдържанието си в облак и да качвате ново съдържание от телефона си.

Въпреки че няма съмнение, че потребителското изживяване на Connections няма опростен подход за синхронизиране и споделяне на Dropbox и многото му клонове, това е приятна промяна в темповете, която много собственици на бизнес ще намерят много повече по свой вкус.

Управление на потребители

Голяма част от управлението на потребителите с Connections е изградено около използването на „общности“. Общностите са начин да се съсредоточи сътрудничеството чрез по-лесно споделяне на съдържание с множество хора. Например, можете да имате общност за графични дизайнери или общност за персонала на първа линия.

Повечето други инструменти на EFSS наричат ​​тези групи. IBM обаче повече от оправдава промяната в терминологията. Това е така, защото Connections отива много по-далеч в подобряването на съвместните аспекти на групите, отколкото всеки друг инструмент на EFSS, който сме тествали.

Всяка общност получава своя собствена страница на общността, където членовете могат да преглеждат съдържание, да преглеждат актуализации на състоянието, да четат и добавят към уикито на общността, да участват във форума на общността и да проверяват отметките на общността за жизненоважни ресурси. 

Когато добавяте потребители, Connections ви позволява да им зададете една от четирите роли за контрол на техните разрешения:

 • Потребител: сътрудничество и достъп до поща
 • Администратор: пълен достъп за управление на акаунта
 • Admin Assistant: Основно управление на потребител / парола
 • Разработчик на приложения: Достъп до разработка на разширения

Връзките също имат добри инструменти за отчитане, които ви позволяват да поддържате раздели на работната си сила. Те включват администраторски области за наблюдение на изтеглянията на файлове и проверка на основните показатели на сайта.

папка & Споделяне на файлове

Въпреки че достъпът до вашето съдържание може да бъде погребан под куп социални функции, IBM Connections използва по-амбициозен подход за папка и споделяне на файлове от повечето инструменти на EFSS.

Когато създавате папка, имате възможност да я запазите частна или да я споделяте с конкретни хора и общности. Лицата и общностите могат да получат достъп само до четене, редактиране или собственик до тази папка. Има и опция да разрешите на други хора да споделят папката с хора извън вашия бизнес.  

Същите настройки за споделяне, минус състоянието на собственика, са налични и за файлове. Някои инструменти на EFSS позволяват споделяне само на папки, като всички файлове в дадена папка се управляват от едни и същи разрешения за достъп. Добавеното персонализиране е добро докосване.

Друга опция за споделяне на файлове е споделянето на връзки. Всичко, което трябва да направите, е да щракнете с десния бутон върху файл и да кликнете върху „копиране на връзка“. Всеки, на когото дадете тази връзка, ще има достъп до файла, към който е прикачен. Въпреки че е удобен, този метод на споделяне не е точно защитен, особено след като Connections не ви позволява да защитавате паролите за връзки или да им давате автоматично дати на изтичане.

Друг проблем, който имаме при подхода на Connections при споделянето, е, че докато услугата има два полезни изгледа, които ви позволяват да видите какви папки и файлове са споделени с вас, няма аналогичен изглед, който да провери какви папки и файлове споделяте.

Иконите отгоре на папки и до имената на файлове ви позволяват да сканирате за споделено съдържание, но страница за одит на всичко с един поглед, без да се налага да търсите, ще улесни проследяването на споделянията.

Sync

IBM Connections се справя добре със синхронизацията, използвайки модел на папка за синхронизиране, който ще бъде познат на всички, които използват Google Drive, Dropbox, Onedrive или повечето други инструменти за съхранение в облак. IBM нарича тази папка „My Drive“.

Моделът на папката за синхронизиране е популярен, защото е прост до точката на елегантност. Изглежда и най-вече работи като всяка друга папка на файловата система.

Единствената истинска разлика е, че всяко съдържание вътре в него се съхранява както на вашия твърд диск, така и в облака. Всяко съдържание, поставено в папката, се изпраща до център за данни на Connections, след което се предава на други устройства, на които е инсталиран клиент за синхронизиране. Това ви позволява да споделяте съдържание с сътрудници в почти реално време.

За съжаление, Connections не използва диференцирано или блоково ниво, синхронизиране, както прави Dropbox, което е средство за ускоряване на синхронизирането само чрез преместване на частите от файловете, които действително са се променили.

Връзките обаче поддържа друга отлична функция за синхронизация, наречена селективна синхронизация. Селективното синхронизиране ви позволява да изключите синхронизирането за определени папки. Това предотвратява съхраняването на облачното съдържание на твърдия ви диск, което от своя страна ви позволява да спестите място на диска.

Инструменти за производителност

Връзките се предлагат с няколко интегрирани, местни инструменти, които много бизнес потребители ще одобрят. Те включват имейл клиент, списък със задачи за проследяване на елементи от действие, календар и приложение за бележки.

Елементите, създадени в списъка ви със задачи, могат да бъдат присвоени на други хора за проследяване на задачите и показване в календара ви. Макар и не толкова лесен за използване или визуално привлекателен като Trello, интеграцията му с Connections прави гладкото управление на сътрудничеството.

По същия начин, приложението Connections отбелязва, че не може да се конкурира с Evernote, но по силата на интеграцията си все още е добра опция за повишаване на производителността в екосистемата Connections. Използвайте го, като правите бележки за срещи, мозъчна буря и скрито работите върху този роман по време на работно време

Въпреки че има много страхотни приложения за виртуални срещи, достъпни за бизнес потребителите, които се интегрират в облачно хранилище, не много услуги на EFSS всъщност предоставят свои. Връзките се използват и използването на тази функция няма да ви струва допълнителни пари.

От началната си страница Connections, просто щракнете върху бутона „среща с хост“ от дясната страна на екрана. Ще се генерира идентификационен номер и връзка за среща, които можете да споделите с вашите сътрудници и ще се отвори прозорецът за срещи.

Оттам можете да споделяте вашия екран или конкретен файл, който сте запазили.

Възможностите за споделяне на екрана работят също толкова гладко като всички други, които сме използвали, включително join.me, Skype for Business и Zoho, без закъснение или размиване на изображението, за да говорим.

Докато срещите за връзки не могат да приемат 250 участници като Skype for Business, той може да приеме 200, което трябва да е много повече от достатъчно за повечето бизнес потребители. Опциите за срещи включват библиотека с файлове, поток за срещи, инструменти за рисуване и опция за запис.

Връзките ви дават само шепа инструменти на трети страни, от които да избирате. Списъкът не е толкова дълъг или интересен като това, което намирате с Dropbox, Box и няколко други платформи, въпреки че любими като SalesForce и няколко приложения от пакета Cisco са много посещавани.

Липсващи фаворити включват Slack, Trello, IFFT, DocuSign, Zoho и много други топ имена в производителността на работата. Социалните възможности на Connection обаче правят тези пропуски далеч по-малко критични, отколкото биха били при всеки друг инструмент на EFSS.

Връзките имат плъгин за Microsoft Office, така че можете да запишете документи на Word, Excel или PowerPoint директно в съхранението си в Connections, но бихме искали да видим интегрирана в браузъра браузър с Office Online или дори Google Docs.

Сигурност

Всички данни, които съхранявате в облака на IBM Connections, се архивират на излишни сървъри. Самите сървъри се съхраняват в сигурни центрове за данни, предназначени да издържат на пожари, земетресения и други бедствия.

За всеки случай обаче центровете за данни се поддържат както на бреговете на САЩ, така и на две различни японски места. Биометрични скенери, камери за видеонаблюдение и денонощни охранителни патрули също се използват, за да не се допускат неоторизирани посетители.

Преди да се прехвърлят в облака от вашето устройство, данните се кодират в 128-битов AES. Въпреки че 256-битовият AES е по-сигурен и по-често срещан в сектора за облачно съхранение, няма реална причина да се плашим от решението на IBM да върви със 128.

На теория биха били необходими най-модерният суперкомпютър в света милиарди години, за да се пробият 128-битови AES.При данни за транзит се осигурява допълнителна защита със SSL тунели при HTTP повиквания. След това, след като пристигне, той остава криптиран, докато е в покой.

Криптирането по време на транзит и в покой защитава вашите данни от някои видове онлайн престъпления. Криптирането по време на транзит защитава вашите данни срещу така наречените атаки „човек в средата“, докато криптирането в покой защитава вашите данни срещу потенциални нарушения на сървъра.

Можете да прочетете повече за настройката на защитата, като прочетете облачния документ за сигурност в облака на IBM Connections. Както може да очаквате от технологична компания, толкова почитана като IBM, в повечето отношения тя е много пълна.

Една пропускане на забележка е, че IBM Connections не поддържа двуфакторна автентификация (2FA), което ще изисква потребителите да въведат код за защита, изпратен на телефона им, когато влизат от непознато устройство.

Проблемът с напускането на 2FA е, че докато 128-битовите AES кодиращи ключове може да са невъзможни за пропукване, слабите пароли не са. Двуфакторната сигурност ще означава, че всеки, който познае паролата на собственика на акаунта, също ще трябва да има телефона на собственика на акаунта, за да го използва.

Добавяйки проблема, няма администраторска опция за промяна на задължителните изисквания за парола. Въпреки това, Connections поне принуждава потребителите да създават пароли с поне осем знака. Освен това можете да зададете изтичане на паролата, за да принудите потребителите периодично да променят своите идентификационни данни за вход.

Поддръжка на клиенти

Намирането на най-добрия канал за поддръжка за вашия технически проблем с по-големите корпорации може да е малко като търсене на игла в сено. IBM не прави въпроса по-лесен, поне що се отнася до Connections.

Част от проблема е, че поддръжката на акаунта е достъпна само за администратори на връзки. Всички останали имат достъп само до опции за самопомощ. Като администратор, за да получите поддръжка, първо трябва да се регистрирате със своя IBM Customer Number (ICN).

Поддръжката по телефона е налична, но Cloud Cloud не е в списъка на продуктите на IBM, поддържани през този канал. Чатът на живо е наличен, но само за запитвания за продажби.

Тествахме времена за отговор както за билети за поддръжка, така и за общите запитвания на имейл адреса на IBM. И в двата случая никога не получихме отговор, което беше най-малко притеснително.  

Поддръжката „Направи си сам“ включва документация за продукта, често задавани въпроси, ръководства за отстраняване на проблеми и форуми за поддръжка на общността. Има опция за търсене, за да улесните навигацията, въпреки че забелязахме, че много от страниците, върнати чрез търсене, са празни.

Също така не успяхме да намерим информация по ключови теми като версия и селективно синхронизиране. Освен това е лошо, повечето публикации във форума за поддръжка остават без отговор, което го прави практически безполезен.

Бихме очаквали компания с репутация на IBM в технологичната индустрия да има по-добра поддръжка. Възможно е да имаме студено рамо при нашите запитвания за помощ, защото сме били в пробна сметка, но това не е начин да спечелите клиенти.

Присъдата

Що се отнася до потребителското изживяване и компоненти, ние се обърнахме, моля, с подхода на IBM към EFSS. Вярно е, че в началото се объркахме от факта, че съхранението на файлове не заема централен етап от това преживяване. След като свикнете с него, това всъщност не влошава производителността на работата С папка за синхронизиране вашите файлове никога не се намират трудно, така или иначе.

Функции като актуализации на състоянието, виртуални общности, списъци със задачи и онлайн срещи правят връзките една от най-добрите всестранни платформи в пространството на EFSS, когато става въпрос за сътрудничество с други.  

Шепа слабости обаче го предпазват от подхлъзване в най-горния слой на инструментите на EFSS с харесванията на Dropbox for Business, Box, Egnyte Connections и Citrix ShareFile. Те включват без двуфакторно удостоверяване, без защита на паролата за споделяне на връзки, минимални интеграции на приложения на трети страни и слаба поддръжка.

Ако тези пропуски не ви дават пауза, Connections има ценови маркер, който трябва да привлича бюджетни SMBs, които искат да дадат на своите служители предимствата, които идват с платформа за сътрудничество, свързана с облак.

Това е за нашия преглед на IBM Connections. Ще се радваме да чуем как да поемете вашата услуга в коментарите по-долу.

Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map