Преглед на прегръдката – Актуализиран 2020 г.

Преглед на прегръдката

Услуга, която е толкова приложение за управление на задачи, колкото доставчик на EFSS, Huddle вероятно ще спечели лоялни фенове с някои, а други ще отвърне също толкова бързо. Прочетете пълния ни преглед на Huddle за подробности.


Най-добър EFSS

Huddle е интересна услуга, базирана в Лондон, насочена към сътрудничество и управление на документи. Той ще бъде най-подходящ за големи компании, които нямат нищо против да плащат много за отличен инструмент за сътрудничество. Въпреки че е подобно на най-добрите ни услуги на EFSS, Huddle не е истински EFSS, така че не забравяйте да го имате предвид през целия преглед.

Ако смятате, че поради това може да не е най-добрият инструмент за вас, помислете дали да използвате услуга EFSS или една от услугите в най-доброто ни хранилище в облак за екипи.

Това каза, Huddle не е без силните си страни. Той комбинира съхранение на съдържание с възможности за управление на файлове и задачи, което ще се хареса на бизнеса, който иска да опрости и подобри как работят екипите им по проекти. 

Освен това има добро потребителско изживяване, способно споделяне на файлове и папки, собствени инструменти за производителност и интеграция на Microsoft Office. Освен това отличната му поддръжка ще ви помогне, ако срещнете проблем. 

Съществуват обаче и недостатъци, включително нагъната цена, ограничени възможности за синхронизация и малко възможности за управление на потребителите. Ако те не изглеждат като основен неуспех за вас, прочетете, докато навлизаме в подробности за Huddle в категориите по-долу.

Силни & Слабости

Алтернативи за Huddle

Ценообразуване

Huddle няма най-добрите цени на пазара. Всъщност тя не се доближава до най-добре оценените услуги. Има обаче два плана, които компенсират високата им цена, като предлагат безплатни лицензи за външни потребители. Плюс това, ако сте по-голям бизнес, най-скъпият план може да се окаже подходящ, което ви дава повече удар за долара.

Цените на Huddle започват от 10 USD на месец на потребител и зависят от размера на вашата компания. Предлагат се четири плана: Huddle Starter, Huddle Huddle, Huddle Plus и Huddle Premier.

Планът Huddle Starter започва от 180 долара на месец на потребител, като осигурява само 100 GB място за съхранение и възможност за създаване на 100 работни места. Той може да побере от 10 до 99 служители и ограничава максималния размер на файла при 2 GB.

За повече пространство за съхранение, по-голям размер на файла и други функции, можете да се абонирате за плана на Huddle Huddle. С него получавате 500 GB място за съхранение, максимален размер на 20 GB файл, 500 екипни работни пространства и безплатни лицензи за външни потребители, общо три пъти повече от броя на вашите служители. Той изисква минимум 15 потребители и е 240 долара на месец на потребител.

Планът Huddle Plus увеличава пространството за съхранение до 1TB и осигурява неограничени работни пространства и безплатни лицензи за външни потребители, общо до пет пъти повече от вашите потребители. За това ще трябва да се разделяте с 360 долара на месец на потребител.

Премиер план

Ако вашите нужди стават още по-високи, можете да се абонирате за плана на прегръщане на прегръдката. Той изисква минимум 100 потребители, осигурява неограничено пространство за съхранение, неограничени работни пространства и неограничени лицензи за външни потребители. Въпреки това, за разлика от предишните два плана, трябва да платите, за да добавите външни потребители. Това каза, че ще трябва да се свържете с Huddle, за да получите оценка на цената на този план.

Всички планове включват отстъпка, колкото повече служители имате, така че може да се изплати, за да се насочите към максималния брой потребители, които може да се нуждаете. Също така, плановете имат повече функции, които можете да прегледате на тази страница.

Тези цени са най-малко стръмни. Получавате повече, като използвате безплатните външни лицензи, които получавате с плановете Huddle Huddle и Huddle Plus. 

Ако смятате, че това не прави много по-добре или че няма да можете да получите парите си, помислете да използвате OneDrive за бизнеса. По-евтино е, осигурява отделно пространство за всеки потребител, интегрира се с други приложения на Microsoft и има много други ъпдейти, за които можете да прочетете в нашия преглед на OneDrive for Business..

Потребителски опит

Huddle върши добра работа, като предоставя приятно потребителско изживяване за клиенти на настолни, уеб и мобилни устройства. Интерфейсите са ясни и привлекателни, така че ще знаете какво да правите по-нататък.

Huddle не е чисто решение на EFSS, но осигурява всички необходими клиенти като тези решения. Клиентът за настолни компютри обаче не следва стандартния модел на синхронизация, който съдържа папка за синхронизация и икона на системната област. Иконата присъства, но папката за синхронизиране не е. Вместо това клиентът на работния плот показва файла ви в подходящ прозорец.

сбирка-десктоп клиент

Смятаме, че това е малко по-бавно решение от използването на вашия файл Explorer за преминаване през файлове. Въпреки това клиентът на работния плот показва най-новите ви файлове, което улеснява достъпа до тях. Можете също така да маркирате файлове за отметки за по-бърз достъп. Ако не можете сами да намерите файловете си, можете да разчитате на функцията за търсене, която търси файловете веднага щом започнете да пишете.

По същия начин, качването на файлове изисква да избирате и избирате файлове, вместо да ги влачите и пускате, както можете с обикновените папки за синхронизиране. Ако искате това, можете да отворите уеб клиента, като използвате линк в настолния клиент.

сбирка-уеб-клиент

Уеб клиентът улеснява качването на файлове, защото можете просто да плъзнете и пуснете навсякъде. Това може да не звучи като голяма работа, но много услуги изискват да се насочите към конкретна област или прозорец. За тези, които искат такъв подход, Huddle също го предлага. Плюс това можете да качите папка.

Преглед на файлове

След като качите вашите файлове, Huddle ги показва в централен прозорец в изгледи на списък или мрежа. Лявата странична лента ви позволява да навигирате в приложението, а горната лента ви позволява да имате достъп до последните си файлове, отметки и да търсите файлове. Дясната странична лента ви позволява да извършвате действия в текущата папка и да създавате нови файлове и папки. 

Можете да извършвате файлови действия, като щракнете с десния бутон върху тях, щракнете върху трите точки, свързани с файл или изберете няколко файла и извършите действие от дясната странична лента.

Уеб клиентът е ясен, гладък, привлекателен и използва много отрицателно пространство. Благодарение на това няма да загубите какво да правите.

Ако сте в движение, можете да използвате мобилното приложение за достъп до вашите файлове, да ги качите или да създадете нова папка, но не и да създавате файлове. Това намалява неговата полезност, така че ще трябва да използвате уеб клиента, когато не сте на работния си плот, за да създавате файлове.

Това каза, че приложението ви позволява да виждате последните си файлове, дейности в работното пространство и задачите, възложени ви. Освен това можете да търсите файлове, да преглеждате известия и да осъществявате достъп до отметките си. Приложението е ясно и лесно за използване.

Управление на потребители

Huddle няма силни възможности за управление на потребителите, защото липсват ключовите му компоненти, като например възлагане на различни роли на потребителите, управление на потребителски разрешения на потребителско ниво и генериране на отчети. Все пак има някои функции, които подробно описваме по-долу.

сбирките поканите потребители

Подобно на услугите на EFSS, трябва да каните потребители да се присъединят към вас, за да можете да ги управлявате. Huddle има прост интерфейс за канене на хора. След като приемат вашата покана, те ще бъдат част от вашия екип. 

Можете да поканите потребители в много отбори едновременно, но не можете да зададете нито едно от техните разрешения. За целта е необходимо да кликнете върху бутона „настройки“ в лявата странична лента и след това в раздела „потребители“. След това ще можете да промените в кои екипи се намират потребителите, да ги направите мениджъри и да ги премахнете от работното пространство.

В допълнение можете да настройвате потребителски привилегии, които контролират какво могат да правят потребителите на ниво работно пространство. Тези привилегии включват създаване на папки, създаване на публични връзки от редакторите и активиране на Office онлайн, сравняване на емотикони и Word.

В сравнение с решенията на EFSS обаче, управлението на потребителите на Huddle оставя много да се желае. Ролята „мениджър“ е единствената, която можете да зададете, не можете да управлявате разрешения на база потребител и няма отчети, които можете да генерирате, за да получите преглед на това, което правят вашите потребители. За това ще трябва да разчитате на емисията за дейности, но това е слаб заместител.

Ако имате нужда от по-модерни опции за управление на потребителите, помислете да опитате Citrix ShareFile. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Citrix ShareFile.

папка & Споделяне на файлове

Huddle предоставя проста функция за споделяне, която върши работа, но не ви позволява да прилагате опции за контрол на съдържанието към вашите споделяния. Можете обаче да определите кои екипи да имат достъп до споделените ви папки, като зададете едно от няколко разрешения.

Сгубване ви позволява да споделяте файлове и папки чрез мрежата или мобилните клиенти. Най-лесният начин да направите това е да щракнете с десния бутон върху файл или папка и изберете „споделяне“. И в двата случая се отваря прозорец, който ви позволява да добавяте потребителите, с които искате да споделяте съдържанието си.

сбирка-уеб-акция

Лесно е да добавяте потребители, защото трябва само да щракнете върху потребител от списъка. Освен това можете бързо да намерите потребителите, като напишете името им в лентата за търсене. Можете също да добавите съобщение, което е заедно с споделянето. След като приключите, можете да кликнете върху „споделяне“. 

Няма начин да се определят разрешения за споделянето на индивидуално ниво. Това е логично, като се има предвид, че Huddle се върти около екипи от потребители, но би било полезна добавка, когато искате да споделяте файлове с потребители, които нямат същите привилегии като техния екип. 

Сгукване на работни пространства

Също така няма начин да защитите файловете при споделяне с външни потребители, но Huddle разделя потребителите на специални „работни пространства“, на които трябва да поканите потребители. Това помага да се поддържа сигурността и контролът върху това кой може да вижда и редактира файлове, което прави класическите опции за контрол на съдържанието не толкова необходими. 

Освен това работно пространство ви позволява да каните външни сътрудници. Ще поговорим повече за работните пространства в секцията „инструменти за производителност“ по-долу.

сбирка-тийм-достъп

Можете обаче да посочите екипния достъп за конкретни папки. Ако го направите, можете да зададете едно от няколко разрешения за екипи от потребители:

 • Няма достъп: не може да види или да получи достъп до папка и нейните подпапки
 • Viewer (само онлайн): може да преглежда съдържание само в Huddle и не може да изтегля, копира или премества съдържание
 • Viewer: може да преглежда, изтегля и отваря съдържание в приложения в допълнение към Huddle
 • Редактор: може да преглежда, изтегля, добавя и актуализира съдържание в други приложения

сбирка-файлови искания

Ако искате да получите дял от други, можете да го направите, като създадете заявка за файл. За целта трябва да посочите кои файлове искате, къде да отидат, кой трябва да ги предостави и колко дълго трябва да са налични. Това е полезна и по-разширена функция в сравнение със стандартните заявки за файлове.

Мобилното приложение не ви позволява да настроите настройките за достъп до папки, но можете да го използвате за споделяне на файлове. Ще трябва да отворите файл, докоснете бутона със стрелка и изберете хората, с които искате да го споделите.

Ако се нуждаете от по-цялостно решение за споделяне, препоръчваме FileCloud. Тя ви позволява да защитите акциите си с помощта на опции за контрол на съдържанието и ви позволява да споделяте от работния плот. Ако искате да знаете повече за неговото споделяне и други функции, прочетете нашия преглед на FileCloud.

Sync

Huddle не използва класическия модел на синхронизация и клиентът на работния плот има проблеми с качването на ципирани файлове. Също така няма начин да плъзнете и пуснете файловете си, така че ще трябва ръчно да ги изберете и изберете.

Тъй като Huddle не използва папка за синхронизиране, няма да можете да изберете кои файлове или папки да синхронизирате в облака. Всъщност Huddle работи като мрежово устройство, в смисъл, че предава съдържание на вашия компютър, след като поискате да го отворите. Това ви помага да спестите място, но също така не ви позволява да работите върху файловете си, докато сте офлайн.

сбирка-настолен качване

Тъй като не можете просто да плъзнете и пуснете файлове, трябва да отворите настолния клиент и да кликнете върху малката икона за качване в горната част. Това отваря диалог, който ви позволява да избирате файловете, които искате да качите. За да проверим как работи синхронизирането и колко бързо качва файлове, ние избрахме нашата 1GB папка с цип, която да запишем в облака.

Huddle обаче не можа да го качи без проблем и получихме съобщение, че „нещо се обърка“. Все пак качихме други файлове без никакви проблеми.

След като синхронизирате файлове с вашия работен плот, можете да ги отворите в режими „само за четене“ и „редактиране и заключване“. Редактирането на файлове ще бъде бързо благодарение на използването на алгоритъм за синхронизиране на ниво блок. Това намалява времето, необходимо за качване на файлове, тъй като той качва само променените части на файла, а не целия файл.

Инструменти за производителност

Huddle не предоставя библиотека с приложения за производителност като услугите на EFSS, но се интегрира с Office Online и неговия колега за десктопи. Обърнете внимание, че се нуждаете от активен лиценз за Office 365, за да използвате който и да е. Освен това можете да създавате работни пространства около конкретни екипи, което ви помага да бъдете по-организирани и продуктивни.

сбирките-задачи

В допълнение, Huddle предоставя собствени възможности за управление на задачи. Лесно е да създадете задача и да я настроите по свой вкус. Първо, трябва да отворите страницата „задачи“ от лявата странична лента на уеб клиента. След това можете да назовете задачата, да й дадете статус, да я присвоите на човек и да предоставите начални и крайни дати.

След като създадете задачи, те се показват в списък, който можете да филтрирате по човека, на когото са назначени, по техния статус и дата на плащане. Ако имате много задачи и трябва да ги експортирате, можете да го направите, като създадете CSV с тях. Плюс това, когато се занимавате с много задачи, е лесно да загубите следа кой какво е направил, така че Huddle предоставя одитна пътека, която подробно описва действията на задачите.

Ако сте собственик на предприятие и искате да сравните опциите за управление на задачи на Huddle с друго решение, вижте нашата статия за най-добър софтуер за управление на проекти.

Освен това Huddle предоставя възможност за създаване и управление на бележки, подобно на най-добрите приложения за записване на бележки. Редакторът на бележки не предоставя много опции, но другите действия, които можете да извършите, включват създаване на задачи, свързани с бележката, добавяне на коментари, управление на версии и преглед на дейностите в бележката. 

Освен това можете да добавите одобрение, да го заключите, за да предотвратите редактирането и да получите споделена връзка. Всички споменати действия са достъпни и за други файлове.

Всички тези действия и функции са вложени в логическо пространство, което Huddle нарича „работно пространство“. Можете да създавате работни пространства, концентрирани около екипи, проект или клиенти. Имате достъп до едно работно пространство наведнъж, но можете лесно да превключвате между работни пространства, които сте част или създавате нови. 

Работните пространства ви позволяват да взаимодействате безопасно с клиенти, които са извън вашата организация, без да се налага да управлявате разрешения и права за достъп.

Сигурност

Облачната сигурност на Huddle е силна благодарение на това, че има солидно криптиране, транзитен протокол и закалени центрове за данни. Това плюс двуфакторното му удостоверяване ще ви помогне да не станете жертва на киберпрестъпността.

сбирка сигурност

Huddle използва 128-битово или 256-битово криптиране AES – в зависимост от браузъра – с TLS протокол за защита на вашите файлове при транспортиране до неговите центрове за данни и 256-битов AES, за да ги защити в покой. 

Частното криптиране не е достъпно, но ако искате, трябва да опитате да опитате Egnyte Connect. Можете да научите повече за функциите му за сигурност в нашия преглед на Egnyte Connect.

Центровете за данни на Huddle са разположени в САЩ, Европа и Обединеното кралство, така че можете да изберете региона, в който искате да съхранявате данните си. В зависимост от това коя област изберете, ще се прилагат различни закони и разпоредби в облака. Центровете за данни обаче са сертифицирани по ISO 27001, което означава, че осигуряват адекватна информационна сигурност. 

В допълнение центровете за данни имат акредитации SAS 70 Type II и SSAE 16. Те разполагат също с денонощно наблюдение, персонал за сигурност на място, биометрични скенери и система за карти, която ограничава движението в центъра за данни.

Сигурността и криптирането на центровете за данни няма да ви защитят, ако някой открадне вашите идентификационни данни. За да предотвратите това, трябва да имате силна парола, вместо слаба. За съжаление, Huddle не ви помага в това, защото не ви позволява да задавате изисквания за персонализирана парола. 

Можете обаче да разрешите двуфакторно удостоверяване, което защитава акаунта ви, като изисква от потребителите да въведат код за защита, когато влизате от непознато устройство. Освен това Huddle предоставя единично влизане, което ви позволява да влезете в Huddle с помощта на същите идентификационни данни, които използвате за влизане във вашите други бизнес системи.

Ако някой открадне устройство от един от вашите потребители, можете да премахнете потребителя от работното пространство, за да забраните да се случват всякакви бъдещи файлови синхрони. Това няма да премахне файловете, които вече са синхронизирани с това устройство, но отдалеченото изтриване ще направи и Huddle ви позволява да го изпълнявате.

поддържа

Базата знания на Huddle е отворена за всички клиенти, докато чат, телефон и денонощна поддръжка са достъпни само за абонати на плановете Huddle Plus и Huddle Premier. Можете също да изпратите заявка по имейл и да получите помощ по този начин. Получихме отговор в кратък ред, което е страхотен резултат.

сбирка-помощ

Можете да отворите базата от знания от уеб клиента, като щракнете върху иконата на акаунта в горния десен ъгъл. Можете да търсите в базата от знания за необходимите ви статии или да я разглеждате по категории. 

Статиите са кратки, лесни за проследяване и изобилие от скрийншоти, които да ви помогнат. Базата знания също ви позволява да се регистрирате за обучение, което по същество означава, че можете да изтеглите записи на тренировки по заявка. Все пак да имате видеоклипове е чудесен начин да научите потребителите.

Ако не можете да намерите отговор, можете да изпратите молба за помощ. Направихме това в 12:40 ч. И получих отговор след около час, което е отлично време за реакция. Няма начин да обедините отговори от много потребители, защото няма форуми на общността.

Присъдата

Huddle е услуга с чеки. Той има много силни страни, включително добро потребителско изживяване, родни инструменти за производителност, силна сигурност и отлична поддръжка. Той обаче има и няколко слабости, като скъпи планове, ограничена синхронизация и малко възможности за управление на потребителите. Постигането на напредък в тези области би направило услугата по-примамлива.

Въпреки това компаниите, които нямат нищо против да постигнат цената му и които се нуждаят от възможности за управление, заедно със съхранение на съдържание, ще намерят Huddle за подходящо решение. Тези, които се нуждаят от синхронизиране на файлове и споделяне, трябва да потърсят другаде.

Какво мислиш за Huddle? Предоставя ли това, от което се нуждаете, или имате друга услуга, която отговаря на вашия бизнес случай? Кажете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map