Преглед на Egnyte Connect – най-добрият облачен обмен на файлове за бизнес? – Актуализирано 2020г

Преглед на Egnyte Connect

Любимият доставчик на EFSS на Cloudwards.net, Egnyte Connect предлага бързина, лекота на използване, сигурност и прилична схема за ценообразуване, което го прави идеален за почти всеки малък бизнес. Вижте нашия пълен преглед на Egnyte за всички подробности.


Най-добър EFSS

Ако управлявате бизнес на ниво предприятие, намирането на най-добрата услуга на EFSS е необходима стъпка към пътя към успеха. Това е така, защото услугите за съхранение в облак могат да подобрят сътрудничеството на вашите служители, което прави работата по-лесна и приятна за всички. 

Обичайно е OneDrive for Business и Dropbox Business да са сред първите услуги, за които хората се сещат, когато обмислят облачни услуги за съхранение, които отговарят на техните бизнес нужди. Има обаче много причини да считате Egnyte Connect като инструмент за подобряване на сътрудничеството и производителността на вашата компания. Всъщност това е нашата най-добра корпоративна услуга.

Egnyte Connect успя да се изкачи до върха в най-добрия си кръг от EFSS благодарение на мощните си функции за синхронизиране и споделяне, огромна библиотека от интеграции на приложения за производителност, силен подход към сигурността и лесния за използване уеб, десктоп и мобилни клиенти.

В поддръжката му липсва онлайн чат и трябва да доплатите за разширена поддръжка, но това не са големи пропуски. Създаването на собствени роли също е скрито зад по-скъп план. Egnyte, като повечето от най-добрите услуги на EFSS, не предоставя копиране на файлове на ниво блок.

Ще поговорим повече за тези функции и други по-подробно в категориите по-долу.

Силни & Слабости

Алтернативи за Egnyte Connect

Ценообразуване

Egnyte, подобно на останалото поле на EFSS, има планове, подходящи за малки и големи бизнеси с множество потребители, но също така има план, който побира само няколко потребители. Поради това планът „екип“ е подходящ и за домашна употреба, при условие че нямате нищо против допълнителни функции вместо по-основни. Това и малко по-малко стойността, която получавате. 

Той осигурява 1 ТБ хранилище за 10 долара на месец на потребител. Ако отидете с услуги като Sync.com или pCloud, които са насочени към домашна употреба, можете да получите 2TB за по-малко от 10 долара на месец, ако платите за цялата година предварително. За повече подробности относно тези услуги, прочетете нашия отделен преглед на Sync.com и преглед pCloud. 

Въпреки това, планът „екип“ предлага много функции в допълнение към 1TB място за съхранение. Те включват уеб редактиране, генериране на връзки за качване, интеграции на Microsoft Outlook и Office и много други интеграции на трети страни. 

Плюс това, Egnyte Connect все още предоставя оригиналната си линия на бизнес план. За целта е необходимо да закупите поне пет абонамента за лиценз, но това осигурява като цяло отлична стойност в сравнение с повечето от полето на EFSS.

Планът за “офис” осигурява 5TB, което е повече от почти всяка друга услуга в този ценови диапазон. Благодарение на това поставихме Egnyte Connect на второ място за най-добра обща стойност сред инструментите на EFSS, които разгледахме, зад само OneDrive. Ако искате да сравните техните цени, прочетете нашия преглед на OneDrive for Business.

„Бизнес“ планът увеличава капацитета за съхранение до 10TB пространство, но също така добавя някои допълнителни възможности, като одит на отчети, разширено удостоверяване и персонализиране на базата на роли, както и възможността за синхронизиране на вашите локални устройства за съхранение, като например NAS , към облака. Ако не сте запознати с NAS, прочетете нашето обяснение на NAS.

„Бизнес” планът също така осигурява хибридно съхранение в облак, в случай че искате да съхранявате малко съдържание в облака, а друго на локален сървър. За този преглед обаче ще се придържаме към облачните възможности на платформата.

Съществува и „корпоративен” план за предприятия с повече от 100 служители, който Ви осигурява премийна поддръжка, AD / LDAP интеграция, еднократно влизане (SSO), базирана на роли администрация и управление на ключовете на Egnyte. Трябва обаче да се свържете с Egnyte, за да получите оценка на цената.

Преглед на Egnyte Connect

Egnyte Connect Логоwww.egnyte.com

Започва от $ 800 на месецВсички планове

Сътрудничество

Синхронизация на устройства

Селективно синхронизиране

Синхронизиране на ниво блок

Споделени папки

Свързване на файлове

Версия на файла

Максимален размер на файла
10 GB

Интеграция на Microsoft Office

Интеграция с Google Документи

Библиотека за интегриране на приложения на трети страни

Следете активността на потребителя

Задайте потребителски роли

Създайте потребителски групи

Сигурност

Криптиране в покой
AES-256

Кодиране по време на транзит

Интегриране на криптиране от край до край

Двуфакторна автентификация

Изисквания за персонализирана парола

Интеграция с единичен знак (SSO)

Дистанционно изтриване на устройството

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

24/7 поддръжка

Потребителски опит

Egnyte ви позволява да качвате и получавате достъп до съдържание с помощта на настолен компютър, браузър и мобилен клиент. Настолните клиенти са достъпни за Windows и Mac, но не и за Linux. Ако имате нужда от облачно хранилище, което играе добре с Penguin, консултирайте се с най-добрата ни услуга за съхранение в облак за обкръжение на Linux за идеи. Мобилните приложения са налични за Android и iOS.

egnyte-Connect-десктоп клиент

Когато инсталирате настолния клиент на Egnyte, той създава папка за синхронизация във вашата файлова система. Моделът на папката за синхронизиране, създаден от Dropbox, ви позволява да копирате съдържание както между вашия твърд диск, така и в облака. Ще говорим повече за възможностите за синхронизиране на Egnyte в секцията „синхронизиране“.

Egnyte Connect се различава от повечето платформи на EFSS, тъй като използва различен настолен клиент, наречен Egnyte Drive, който по същество е мрежово устройство, което ви позволява да получите достъп до данни в облака от комфорта на вашата файлова система. Всъщност обаче не съхранява съдържание на твърдия ви диск. Вместо това се показва като отделно устройство на вашия компютър.

Ако използвате тази функция само за достъп до файлове, а не за маркиране на файлове за офлайн достъп, ще се радвате на малко повече сигурност, тъй като намалява вероятността някой да получи ценно съдържание на откраднат компютър. Можете също да маршрутизирате данни през прокси сървър, което добавя друг слой на защита на поверителността.

Egnyte на Desktop

Клиентът за десктоп е ясен и рационализиран. Подобно на други клиенти за съхранение в облак на пазара, и вие използвате иконата на системната лента, за да я отворите. След като го направите, можете да получите достъп и да търсите най-новите си файлове. Плюс това можете да въведете настройки, които ви позволяват да управлявате дисковете си, да настройвате предпочитанията, да получавате помощ и да преглеждате папки, избрани за офлайн достъп.

egnyte-Connect-уеб-клиент

Предпочитаме да имаме бутон, който стартира уеб клиента, но по този начин ще трябва да навигирате браузъра си до сайта на Egnyte и ръчно да влезете в него. Въпреки това, уеб клиентът има ясна уговорка. Лявата странична лента съдържа йерархия на папките, която ви позволява да имате достъп до всички ваши папки. Можете също така да получите достъп до кошчето си и последните файлове.

Менюто в горния десен ъгъл ви позволява да се движите между задачите, връзките, които сте споделили и получили, приложенията и интеграциите или файловете, което е изгледът по подразбиране. Плюс това можете да видите отчетите си, да управлявате настройките и да имате достъп до помощ. Ако не можете да намерите вашите файлове, можете да използвате лентата за търсене под това меню, за да ги намерите бързо.

Харесва ни, че трябва само да щракнете върху файл или папка, за да се появи меню за действие. Плюс това, странична лента вдясно показва активността в текущата папка. Като цяло уеб преживяването е страхотно.

egnyte-Connect-мобилен клиент

Egnyte Mobile App

Мобилното приложение ви позволява да преглеждате вашите файлове и папки, да качвате ново съдържание и да го споделяте. Можете също така бързо да получите достъп до папките си с отметки, да генерирате отчети и да четете известия. Единствената незначителна грешка, която можем да открием е, че не показва видим бутон за качване в изгледа „всички файлове“. По-скоро трябва да въведете вашата споделена или начална папка, за да създадете съдържание.

Това е разбираемо, тъй като не можете да качвате съдържание директно в папката „всички файлове“. Освен качването, можете да сканирате документ и да го качите директно. Това важи за снимки, видео и аудио файлове. Можете също да създадете текстов файл и да го качите.

Мобилното приложение също ви позволява да отваряте и редактирате всяко съдържание, което сте запазили в облака Egnyte. Визуализациите на файлове не изискват инструменти на трети страни, тъй като Egnyte има вграден PDF визуализатор. Това означава, че все още можете да преглеждате документи на Office на телефона си, без да се налага да плащате за Office 365. Тогава, ако искате да редактирате файлове, ще ви е необходимо второ приложение, инсталирано на вашия телефон.

Ако искате да подобрите сигурността на мобилното си устройство, можете да включите заключване на парола и, изненадващо, да шифровате локалните си файлове. Ще поговорим повече за функциите за сигурност в съответната категория по-долу. Като цяло мобилното приложение осигурява приятно изживяване.

Управление на потребители

egnyte-Connect въведете потребители групи

За да добавите и управлявате потребители с Egnyte, трябва да отворите страницата „настройки“ от горното дясно меню на бургер. След това кликнете върху „потребителя & група “. Там ще намерите раздели „потребител“ и „група“, които ви помагат да изпълните тези задачи.

egnyte-Connect ползватели групи за управление на

Можете да добавите три типа потребители: администратор, власт и стандарт. Администраторите имат достъп до всички основни функции, необходими за управление на облачното пространство за съхранение, включително добавяне на нови потребители.

Потребителите на захранване имат ограничен набор от функции в сравнение с администраторите и можете също да конфигурирате коя от тези функции могат да имат достъп. 

Това включва възможността за използване на синхронизиране на работния плот, изтегляне на настолния клиент, преглед на потребители и групи, поканяване на стандартни потребители и получаване на известия за папки и бюлетин на Egnyte. Те могат да съхраняват и лична папка за личните си файлове. 

Стандартните потребители имат достъп само до съдържанието чрез уеб клиента и можете да им разрешите да получават известия и бюлетина на Egnyte.

Egnyte също така ви дава възможност да създавате персонализирани роли, които можете да възлагате на захранващи потребители, но ще трябва да надстроите до плана „предприятие“, за да можете да го използвате. Ако тази функция е важна за вас, но не се нуждаете от корпоративен план, Citrix ShareFile или Box може да са по-добри залози. За повече информация относно тях прочетете нашия отделен преглед на Citrix ShareFile и преглед на Box.

egnyte-Connect групи за управление на

„Разделът групи“ ви позволява да създавате и добавяте потребители към групи и да настройвате собственици на групи. Можете също да поканите нови потребители в групата, като добавите имейла им. 

egnyte-CONNECT-доклади

Плюс това, Egnyte предоставя разширени функции за отчитане, които ви позволяват да наблюдавате, освен всичко друго, хранилище, потребители, свързани устройства и споделяне на връзки. Въпреки че са полезни, дизайните им се чувстват остарели, което е в изключителен контраст с останалата част от уеб клиента на Egnyte.

папка & Споделяне на файлове

Функциите за споделяне на папки и файлове са един от най-важните аспекти на услугата на EFSS. Въпреки това някои от тях са интегрирали тези функции по-добре от други. Egnyte Connect попада в категорията „по-добри“ и дори сме го класирали като нашия най-добър инструмент на EFSS за споделяне на файлове.

egnyte-Connect-папка за споделяне

За да управлявате споделянето на папки, можете да задържите курсора на мишката върху всяка папка, с изключение на частна, и кликнете върху бутона „споделяне“, който е свързан с нея. След това можете да поканите отделни потребители или цели групи и да им предоставите един от четирите различни типа достъп, които включват следните разрешения:

 • собственик: пълно разрешение и възможност за редактиране
 • пълен: изтегляне, редактиране, качване и изтриване
 • Редактор: изтегляне, редактиране и качване
 • Viewer: преглед и изтегляне

egnyte-Connect-споделяне на файлове

Можете също да поканите други да преглеждат и изтеглят вашите папки, като генерирате връзки за споделяне. Тази връзка може да бъде копирана и поставена в приложение, като Slack или Skype, или можете да го изпратите по имейл на получатели. Връзката за споделяне ви дава възможност да посочите кой има достъп до нея. Можете да зададете това на „всеки“, „всеки с парола“, потребителите на вашия файлов сървър или потребителите, на които изпращате имейла.

Освен това можете да прикачите името на папката към връзката, да настроите връзката да изтече на определена дата или след няколко кликвания и да получите известие, когато е щракнато.

egnyte-Connect-връзка-одит

Харесва ни също, че Egnyte включва страница, която показва връзките, които сте споделили, и връзките, които другите потребители са споделили с вас. 

Твърде много инструменти за съхранение в облак пренебрегват това, което прави твърде лесно да се губи поглед от споделеното съдържание и излага на риск вашата интелектуална собственост и поверителни доклади. Можете също така да генерирате отчет за връзката, който можете да експортирате като CSV файл.

egnyte-Connect връзки-доклад

Sync

Както споменахме по-рано, Egnyte Connect няма стандартна папка за синхронизиране. Вместо това той използва мрежово устройство, което ви позволява да получите достъп до съдържанието си, без да го изтегляте на вашия компютър. Ако обаче маркирате папки за офлайн употреба, файловете в тях ще бъдат изтеглени.

egnyte-Connect-мрежа диск

От друга страна, ако плъзнете и пуснете съдържание в устройството, то ще се синхронизира в облака. Имайте предвид, че по подразбиране всичко, което поставите в устройството, ще се съхранява както на вашия твърд диск, така и в облака. Това може да ви накара бързо да изтеглите място на твърдия диск, така че можете да използвате функцията за селективно синхронизиране на Egnyte, за да деактивирате съхранението на твърдия диск за всяка папка или файл.

Първоначалното синхронизиране на нашата 1GB папка за тестване с цип отне точно времето, в което очаквахме. Въпреки това, не можете да очаквате по-бързи скорости, когато работите върху вече съхранени файлове.

Това е така, защото Egnyte не използва алгоритъм за синхронизиране на ниво блок, който прехвърля само частите на файловете, които са се променили, а не целия файл. Синхронизирането на ниво блок може да ускори прехвърлянето на файлове, което води до почти сътрудничество в реално време. Ако искате това, Dropbox е най-добрият ви залог и можете да прочетете повече за това в нашия Dropbox Business ревю.

Инструменти за производителност

Egnyte предоставя на потребителите възможни възможности за управление на задачи за наблюдение на сътрудничеството. Други инструменти на EFSS, включително Box и Dropbox, се интегрират с приложения за управление на задачи, като Trello, но малцина предлагат местни възможности. Това е чудесно за собствениците на фирми, които искат да спестят от разходите за абонамент за инструменти на трети страни. Обърнете внимание, че Egnyte предоставя и Trello.

egnyte-Connect-задачи страница

Можете да създадете и зададете задачи, като щракнете с десния бутон на мишката върху файл и изберете „задачи“. Можете да зададете името му, правоприемника и датата на падежа.

egnyte-Connect-задачи страница

Egnyte предоставя и страница „Моите задачи“, която ви позволява да управлявате създадени задачи. Можете да ги редактирате, изтриете или маркирате като завършени. За да улесните намирането на задачи, страницата показва отделни списъци за зададените и зададени от вас.

egnyte-Connect ап-библиотека

В допълнение към вградената функция за управление на задачи, Egnyte има много приложения, с които можете да се интегрирате, за да постигнете производителност на работата. Egnyte прави разлика между „Egnyte добавки“, до които получавате достъп от уеб клиента Egnyte, и „външни интеграции“, които получавате достъп извън клиента.

Добавките ви позволяват да се свържете с Slack, DocuSign, Microsoft Office Online, Google Drive и G Suite. Много малко доставчици на облачно хранилище се интегрират както с Microsoft, така и с Google, като Box е друг от малкото. Ако вече сте абонирани за Office 365, има и интеграция за това, въпреки че трябва да говорите с представител на Egnyte, за да го активирате.

Външната интеграция включва Egnyte за Gmail, SAP, Salesforce, Zoho, AWS Single Sign-On и др. Всъщност Egnyte има голям брой други приложения, от които можете да изберете, много от които са безплатни. Библиотеката на приложенията ви позволява да търсите интеграции по име или да ги филтрирате по категория и индустрия.

Категориите включват сътрудничество, анализи, продажби, бизнес автоматизация, управление на проекти и други. Колко добре EFSS услугата се интегрира с добавки често помага да я отделите от останалите в полето. В това отношение Егнит стои като един от най-добрите. Има и няколко интеграции за сигурност, които ще споменем в следващия раздел.

Сигурност

Силната облачна сигурност е изискване в епоха, когато киберпрестъпността е нещо обичайно. Например атаките на човек в средата може да прихванат данните ви на път от вашия компютър към сървър. Можете също така да станете жертва на откуп, който изисква да платите сума, за да си върнете достъпа до файла.

Основните методи, които защитават съдържанието ви от такава дейност, са криптиране и сигурност в центъра за данни. Центровете за данни на Egnyte използват 24-часово наблюдение, биометричен контрол на достъпа и излишък от N + 1 и те могат да устоят на природни бедствия, включително земетресения и пожари. Съоръженията също са съвместими с ниво 3 и SSAE-16 тип II.

Протоколът TLS защитава вашите данни при транзит между вашите устройства и сървърите на Egnyte. Можете също така да разрешите FTP и да го ограничите до неговата сигурна версия, SFTP. Ако не сте запознати с тези протоколи, прочетете нашето обяснение какво е FTP. Вашите данни също са защитени с помощта на AES 256-битово криптиране.

Когато вашите данни пристигнат в център за данни, повечето услуги на EFSS го дешифрират, за да изтеглят метаданни за индексиране на файлове, преди да ги повторно криптират. Egnyte не, което означава, че е решение за криптиране от край до край.

Egnyte Private Encryption

Имайте предвид обаче, че услугата съхранява и управлява вашия ключ по подразбиране. Ако искате да имате криптиране с нулеви знания, ще трябва да активирате Egnyte Key Key Management. За да направите това, ще трябва да се абонирате за плана на Egnyte „предприятие“. Добрата новина обаче е, че Egnyte се интегрира с Boxcryptor, така че можете да имате частно криптиране, независимо от типа план.

Boxcryptor ви позволява да управлявате вашия ключ и да криптирате съдържанието си, преди да го изпратите. Ако обаче го направите по този начин, криптирането на Boxcryptor ще пречи на алгоритмите за синхронизиране на блоково ниво на Egnyte, защото те трябва да могат да четат вашите файлове.

Въпреки това, дори доброто криптиране не помага да се предотвратят опити за кражба на вашите данни за вход и хакерите могат да го направят в разумен период от време. За да предотвратите това, трябва да създадете силна парола. 

Egnyte също така ви защитава от слаби пароли, като ви позволява да зададете минимални изисквания за сила и дължина на паролите, както и да изисква от потребителите да задават паролите си толкова често. Плюс това можете да попречите на потребителите да нулират паролите към предишно използвани и да спрете потребителските акаунти след няколко неуспешни опита за влизане.

Освен това Egnyte ви дава възможност да настроите двуфакторна автентификация. Ако е активирана, потребителите ще трябва да въведат код за защита в допълнение към нормалните си идентификационни данни, когато влизат от непознато устройство. По този начин, ако някой открадне парола, той няма да може да влезе.

Ако се абонирате за план „предприятие“, можете също така да интегрирате Egnyte с една услуга за вход, за да можете по-добре да управлявате паролите на потребителите и да ги оставите да влизат в множество бизнес платформи, използвайки едни и същи идентификационни данни. Опциите включват AWS SSO, OneLogin, Bitium, Okta и Ping Identity.

Последно, Egnyte ви позволява да отрежете устройствата на потребителите от синхронизиране. По този начин, ако загубите устройство или някой го открадне, можете да се уверите, че който го има, няма да има достъп до съдържанието ви в облак.

Въпреки че Egnyte има силна сигурност в центъра за данни, може да не е напълно удобно да съхранявате най-критичната си бизнес информация в облака. В този случай Egnyte ви позволява да изградите и използвате собственото си хибридно облачно решение.

Хибридните услуги за съхранение в облак ви позволяват да съхранявате данни в облака и на лични сървъри. Запазвайки известно съдържание на лични сървъри, можете да сте сигурни, че имате всички персонализирани мерки за сигурност.

поддържа

Egnyte осигурява нива на поддръжка. Всички нива осигуряват 24/7 поддръжка под една или друга форма за всички клиенти. Каква подкрепа обаче получавате зависи от вашия план. Ще трябва да хапнете повече за най-добрата налична поддръжка.

Ниво на подкрепа: План: Описание:
стандартофисОнлайн подаване на случаи, база данни, форум
PremiumБизнес, ПредприятиеОнлайн подаване на случаи и телефонна поддръжка, база данни, форум, ръководство за бърз старт за потребители и администратор
платинаначинаниеПодаване на приоритетни случаи и телефонна поддръжка, база данни, форум, ръководства за бърз старт за потребители и администратори

egnyte-Connect-знания

Статиите в базата знания са прости и имат скрийншоти, които улесняват следващите стъпки на решението. Базата знания е разделена на категории, за да улесните намирането на това, което търсите. Ако обаче имате проблеми с намирането на отговор, можете да използвате функцията лента за търсене, за да го намерите бързо.

Ако базата от знания не помогне, можете да публикувате въпроса си във форумите на общността. Те са активни с администратори, мениджъри на общността и дори служители в пенсия, които отговарят на въпроси.

Можете също да се свържете с поддръжката за по-пряка помощ. Изпратихме заявка по имейл с основен въпрос и получихме отговор след малко повече от час. Единственият проблем, който имаме с поддръжката на Egnyte, е липсата на функция за онлайн чат. Въпреки това повечето други услуги за съхранение в облак, включително Dropbox, също не предлагат поддръжка за чат.

Присъдата

Egnyte Connect е способна услуга, която ви дава мощни възможности за синхронизация и споделяне. Те включват функции за синхронизиране, като например прехвърляне на файлове на ниво блок и селективно синхронизиране. От страна на споделянето на уравнението, Egnyte ви позволява да споделяте папки с разрешения на място и да генерирате връзки с адекватни нива на защита. 

В допълнение, Egnyte има собствени функции за задачи и богата библиотека от добавки и външни интеграции. За да стане още по-добър, Egnyte има голяма стойност благодарение на своите конкурентни ценови планове.

Харесва ни също, че Egnyte има силна сигурност, която включва криптиране от край до край, изисквания за персонализирана парола, двуфакторна автентификация, фиксиране на устройството и интеграция в SSO. Egnyte също се интегрира с Boxcryptor, за да осигури частно криптиране.

Благодарение на всичко това Egnyte е общият победител в нашата класация за най-добрите услуги на EFSS. Това каза, ние също обичаме да чуваме различни мнения. Кажете ни всичко за вашия опит или мисли за Egnyte в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map